Contactează-ne

Prima pagină

Prima ninsoare şi -4 grade pe munte

Știe publicată cu

în data de

■ aceasta a fost minima în zorii zilei de marţi, pe Ceahlău ■ „Da, a venit prima ninsoare şi într-o oră s-a aşternut cam un centimetru de zăpadă. Nu e ceva neobişnuit; şi în alţi ani a nins devreme la altitudine“, a declarat Raul Papalicef, şeful Salvamont Neamţ ■ în următoarele zile vremea va fi rece ■

Anul acesta sezonul rece a venit mai repede decît ne aşteptam şi după ce săptămîna trecută am avut parte de valori termice estivale în zorii zilei de 25 septembrie, în judeţul Neamţ s-au înregistrat primele valori termice negative. Şi prima ninsoare din acest nou sezon rece. S-a întîmplat pe Ceahlău, dar a nins şi la altitudini mai mici, în staţiunea Durău. „Temperaturi negative în Ceahlău şi în toată zona montană înaltă a judeţului Neamţ. Încă din seara de 24 septembrie staţia meteo automată care funcţionează în Baza Salvamont Dochia a înregistrat primele temperaturi negative ale sezonului de toamnă – iarnă. În jurul orei 23 temperatura a coborît în jurul valorii de -1 grad iar în dimineaţa de 25 septembrie a ajuns la -4 grade“, a declarat Raul Papalicef, şeful Serviciului Salvamont Neamţ, la primele ore ale dimineţii de ieri. Ulterior, nici nu s-a ajuns la orele prînzului şi au apărut şi primii fulgi de nea. Din cauza frigului, de la Durău în sus şi pînă în vîrf de munte, nu a plouat ca în restul teritoriului ci a nins cam o oră, de la 11 la 12. „Da, a venit prima ninsoare şi într-o oră s-a aşternut cam un centimetru de zăpadă. A nins cam de la 1.400 de metri în sus. Este posibil să se mai încălzească, dar dacă ne gîndim cum a fost anul trecut… Iarna a venit devreme şi tot iarnă a fost, nu s-a mai încălzit. Nu e ceva neobişnuit şi în alţi ani a nins devreme la altitudine“, a mai spus Raul Papalicef. Temperaturile au scăzut dramatic şi în restul teritoriului şi au fost minime de 5 grade la Tîrgu Neamţ, 5,3 grade au arătat termometrele în zori la Roman, iar la Piatra Neamţ au fost 5,4 grade. Frig a fost şi pe 25 septembrie, iar la ora 11 se înregistrau -4 grade pe Ceahlău, 6 grade erau în reşedinţa de judeţ, 8 grade la Tîrg şi cel mai bine era la Roman, 9 grade. Pentru noaptea de marţi spre miercuri în Piatra Neamţ se aştepta o minimă de 2 grade iar cel mai rece pare a fi în noaptea următoare cînd meteorologii spun că minima nu va trece de 1 grad. În schimb cresc valorile termice diurne şi dacă meteorologii nu dau greş astăzi mercurul din termometre ar trebui să se oprească la 12 grade, în timp ce joi, 27 septembrie, în zona noastră s-ar putea înregistra şi 19 grade. Cea mai caldă zi din această săptămînă va fi totuşi cea de vineri, 28 septembrie, cînd se preconizează că ne vom bucura de pînă la 23 de grade Celsius. Şi noapţile vor fi mai blînde urmînd a se înregistra temperaturi de pînă la 8 grade. Cu toate acestea pare că în week-end se răceşte din nou iar în perioada 29 – 30 septembrie vor fi 18, respectiv 15 grade, cu minime de 7, cel mult 8 grade. Rămîne de văzut ce surprize ne aduce luna octombrie.

Eveniment

Neamţ: Şoferul urmărit de poliţişti în două judeţe a fost prins şi este audiat

Știe publicată cu

în data de

■ este vorba despre un romaşcan de 41 de ani ■ acesta consumase alcool şi depăşise limita de viteză ■ în Piatra Neamţ nu s-ar fi tras focuri de armă, doar un poliţist ar fi scos pistolul pe geamul maşinii ■

Un romaşcan de 41 de ani a fost, sîmbătă, 18 mai, “eroul” unei întîmplări ce pare desprinsă din filmele de acţiune. Pentru că depăşise limita de viteză într-o localitate din judeţul Bacău şi nu a oprit la semnalul unui echipaj de poliţie, a fost urmărit prin două judeţe de mai multe maşini ale oamenilor legii. Iniţial, bărbatul se deplasa dinspre Bacău spre Roman, nu a oprit la filtrul rutier şi, cînd a văzut că este urmărit de poliţişti, a întors, a revenit în judeţul Bacău şi a pornit spre Piatra Neamţ. A intrat în oraş, moment în care unul dintre poliţiştii care îl urmăreau a scos pistolul pe geamul maşinii somîndu-l să oprească, însă, conform declaraţiilor purtătorului de cuvînt al IPJ Neamţ, Robert Costan, nu a executat foc, aşa cum au susţinut iniţial persoane care au asistat la incident. A pornit apoi spre Roman şi, la un moment dat, a abandonat autoturismul la Horia. A fost indentificat ulterior de poliţişti şi dus la audieri. A fost testat alcoolscopic rezultînd o alcoolemie de 0,40 mg/l de alcool pur în aerul expirat. Conform sursei citate, şoferul va fi preluat de poliţiştii din Bacău pentru continuarea anchetei.

Citește știrea

Eveniment

UPDATE: Maşina urmărită de poliţişti, abandonată la Horia

Știe publicată cu

în data de

Maşina urmărită de mai multe echipaje de poliţie, sîmbătă, 18 mai, a fost abandonată la Horia, este cea mai recentă informaţie oferită public. În acest moment, nu există un punct de vedere oficial cu privire la traseul pe care s-a realizat urmărirea, martorii oculari plasînd autoturismul la intrarea în Piatra Neamţ, zona Remat, alţii chiar în interiorul oraşului, spre zona centrală, însă un comunicat de presă va fi emis de poliţişti abia în orele următoare. De certitudine este că urmărirea a fost iniţiată de poliţiştii băcăuani, după ce şoferul nu a oprit la un filtru rutier, iar aceştia au primit ulterior şi sprijinul colegilor nemţeni. Tot în momentul în care va fi emis un comunicat oficial, se va clarifica şi dacă au fost trase focuri de armă de către oamenii legii, o altă informaţie oferită de martorii oculari care au sunat la redacţie. O altă informaţie neoficială este că proprietarul maşinii ar fi din oraşul Roman, însă rămîne de văzut dacă acesta se afla sau nu la volanul autoturismului.

Vom reveni cu comunicatul de presă al poliţiştilor.

FOTO: fotografia are caracter generic

Citește știrea

Eveniment

Piatra Neamţ: Urmărire cu focuri de armă în Piatra Neamţ? – ştire actualizată

Știe publicată cu

în data de

Urmărire cu focuri de armă, conform martorilor, în această după-amiază, sîmbătă, 18 mai, în Piatra Neamţ. Un autoturism ce venea dinspre Bacău spre Piatra Neamţ nu a oprit la un filtru rutier şi a început o urmărire ca în filme pe străzile din oraş. Conform unor surse neoficiale poliţiştii angajaţi în urmărire ar fi tras şi cîteva focuri de armă.

Vom reveni.

ACTUALIZARE: http://monitorulneamt.ro/update-masina-urmarita-de-politisti-abandonata-la-horia/

ACTUALIZARE 2 http://monitorulneamt.ro/neamt-soferul-urmarit-de-politisti-in-doua-judete-a-fost-prins-si-este-audiat/

Citește știrea

Trending