Contactează-ne

Advertorial

Preşedintele României şi PNL şi-au dat mâna pentru Referendumul pe Justiţie

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ Klaus Iohannis: “Pe 26 mai, mergem la vot să arătăm lumii că suntem un neam de oameni cinstiţi, nu de hoţi!”

“P”

Capitala Moldovei, Iaşi, a devenit punctul zero al campaniei pentru Referendumul pe Justiţie din 26 mai. La două zile după ce liderii PSD au încercat să deturneze atenţia de la Summitul UE de la Sibiu, prin organizarea unui miting la Iaşi, capitala Moldovei a respirat un aer de sărbătoare prin prezenţa Preşedintelui României, Klaus Iohannis, şi a liderilor şi candidaţilor PNL la alegerile europarlamentare. Contrastul a fost evident. Joi, la mitingul PSD, Iaşi-ul a fost sub asediul forţelor de ordine care îi păzeau pe Liviu Dragnea şi ceilalţi lideri PSD de furia ieşenilor. Sâmbătă, Iaşi-ul a fost un oraş relaxat, care i-a primit cu braţele deschise pe Preşedintele Iohannis şi pe liderii şi candidaţii PNL. În tot acest timp, la Galaţi, liderii PSD, în frunte cu Liviu Dragnea şi Viorica Dăncilă, erau evacuaţi prin spatele scenei pentru a fugi de cei care le strigau adevărul în faţă.

„Dacă îi lăsăm să strice ţara, nu ei vor plăti, ci românii”

Peste 10.000 de oameni s-au strâns în Piaţa Unirii din Iaşi pentru a participa la mitingul organizat de PNL, la care a participat şi Preşedintele Iohannis, aflat în capitala Moldovei la o dezbatere pe teme de educaţie şi pentru a-şi lansa volumul „EU.RO – Un dialog deschis despre Europa”. În cadrul mitingului organizat de PNL, Preşedintele Iohannis le-a vorbit ieşenilor despre importanţa referendumului şi a alegerilor europarlamentare din 26 mai. “Aveţi o echipă foarte bună aici şi m-am bucurat că m-aţi invitat şî pe mine. (…) Venind pe jos, am trecut pe lângă Trei Ierarhi. Nu ştiu cum se face, dar nu bătea cu filmul pe care l-am văzut alaltăieri. Oamenii sunt foarte primitori, foarte calzi”, a spus preşedintele Iohannis, care şi-a făcut intrarea la finalul mintingului PNL în uralele celor prezenţi. „De doi ani şi jumătate, PSD încearcă să îndoaie legile ca să-şi facă scăpaţi infractorii cocoţaţi în fruntea statului. Dragi români, dacă pierdem independenţa justiţiei, atunci pierdem şi şansa pentru a avea autostrăzi, spitale, grădiniţe şi şcoli. Dacă îi lăsăm pe ei să ne strice ţara, atunci românii sunt cei care vor plăti. Aşa nu se poate!”, a punctat Preşedintele României.

Românii votează DA la referendum, pentru o ţară europeană, o Românie a oamenilor cinstiţi!

Klaus Iohannis i-a îndemnat pe oameni să meargă la vot pe 26 mai: “În Europa, România contează! În Europa, votul românilor contează, locul nostru este în Europa! Voi sunteţi Europa! Să arătăm lumii că noi nu suntem un neam de hoţi, ci un neam de oameni cinstiţi. Pentru toate acestea, trebuie să mergem la vot pentru viitorul nostru, pentru viitorul copiilor, pe 26 mai mergem să votăm!”

“Ce fel de patriot este Liviu Dragnea?”

Înainte de sosirea Preşedintelui Iohannis la mitingul organizat de PNL, preşedintele PNL Ludovic Orban a acuzat ipocrizia PSD, denunţând sloganul social-democraţilor. “Ce fel de patriot este Liviu Dragnea, care pe 1 decembrie 2018 nu a călcat la Alba Iulia, capitala Unirii? Aceştia nu sunt patrioţi. Sunt trădători de neam şi ţară. Aceştia sunt oameni care vor să distrugă România. Aceştia sunt nişte oameni care vor să ne ţină în servitute şi slugărnicie. Nu mai avem nevoie de ei. Nu există decât o singură forţă care are capacitatea să înfrângă ciuma roşie. Iar această forţă este Partidul Naţional Liberal”, a subliniat Ludovic Orban. Rareş Bogdan, care deschide lista PNL pentru europarlamentare, le-a spus celor prezenţi că, în democraţie, “hoţii stau la puşcărie, nu în Parlament, nu în Guvern, nu în sediile partidelor”. “România mai este astăzi pe orbita europeană datorită Preşedintelui României, care i-a oprit, datorită PNL, care a făcut sesizări la CCR şi Comisia de la Veneţia”, a adăugat el.

Citește știrea
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Actualitate

Obiectivul PNL și al lui Mugur Cozmanciuc rămâne neschimbat: câștigarea președinției Consiliului Județean

Știre publicată în urmă cu

în data de

Senatorul PNL de Neamţ Eugen Ţapu Nazare a emis un comunicat de presă în care afirmă că obiectivul PNL rămâne neschimbat: câştigarea preşedinţiei Consiliului Judeţean.

“În loc să se concentreze pe proiecte și idei, adversarii noștri coboară ștacheta comunicării și aruncă în spațiul public tot soiul de zvonuri și neadevăruri. În opinia lor, toate acestea ar trebui să aibă darul să destabileze organizația PNL Neamț. Adevărul este unul singur. PNL Neamț este o echipă puternică, unită, al cărei singur scop este înfrângerea PSD în alegerile locale și câștigarea Consiliului Județean de către Mugur Cozmanciuc. Președintele PNL Neamț este susținut de parlamentari, primari, aleși locali, colegi liberali. Am plecat împreună la această construcție și vom merge împreună, iar obiectivul asumat al președintelui Cozmanciuc rămâne neschimbat: înfrângerea lui Ionel Arsene, baronul lui Dragnea. Președintele PNL Neamț este un om de onoare care-și respectă cuvântul dat și va fi noul președinte al Consiliului Județean Neamț.

Faptul că unii dintre foștii noștri colegi au ales alte drumuri în aceste zile, făcând pași reprobabili, așa cum este cazul fostului primar Lucian Micu, care a ales să se alăture lui Ionel Arsene, ne dezamăgește. Pe de altă parte, PNL Neamț nu va încălca legea și nu va nominaliza și nici va susține candidaturile unor persoane cu probleme. Ar însemna să fim la fel ca PSD, principalul nostru adversar care a călcat în picioare justiția, lucru de neacceptat pentru PNL”, a declarat Eugen Țapu-Nazare, vicepreședintele Grupului PNL din Senat.

Citește știrea

Actualitate

Se lansează programul „Casa Eficientă Energetic” – Valoarea primei energetice este de 15.000 de euro

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ anunţul a fost făcut de deputatul Mugur Cozmanciuc, preşedintele PNL Neamţ

Nemțenii care își doresc să aibă un consum de energie mai mic pot accesa, începând cu data de 15 septembrie, programul „Casa Eficientă Energetic”.

 

„Cei care vor aplica pot beneficia de o primă energetică în valoare de maximum 15.000 de euro, din fonduri nerambursabile, acordați de Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor prin AFM.

 

Cei interesați de „Casa Eficientă Energetic” vor putea depune online cererea pentru prima energetică, însoțită de un certificat de performanţă energetică inițial și un audit energetic al casei unde vor să facă lucrarea. Imediat după acceptarea cererii, proprietarii vor primi un număr unic de înregistrare și au la dispoziție 60 de zile pentru a pregăti dosarul investiției. După aprobarea dosarului, lucrările pot începe și se pot derula într-o perioadă de maximum 18 luni. La final, AFM decontează 60% din investiție, după un nou audit energetic al casei.

Totodată, acest program poate fi accesat și de reprezentanți ai instituțiilor publice (școli și grădinițe).

 

Cheltuielile eligibile pentru școli și grădinițe sunt:

 

–        dotarea instituțiilor cu centrale termice, dar și înlocuirea centralelor sau a componentelor sistemului de încălzire cu unele mai performante;

–        tâmplărie cu geam termopan;

–        izolație termică fațade și terase;

–        alte lucrări menite să reducă pierderile de energie termică;

–        sisteme nepoluante pentru obținerea necesarului de energie sau pentru anumite utilități;

–        sisteme de încălzire a apei care utilizeaza energia solară, panouri fotovoltaice;

–        schimbarea corpurilor de iluminat;

–        instalarea de senzori de mișcare;

–        sisteme moderne și eficiente de monitorizare a energiei;

–        sisteme de ventilație și climatizare pentru sporirea confortului termic al utilizatorilor.

 

Guvernul PNL se preocupă să pună în implementare soluții eficiente pentru îmbunătățirea nivelului de trai al cetățenilor. Îmi doresc ca și nemțenii să profite de aceste oportunități, pentru a crește nivelul de trai și confort”, se precizează într-un comunicat de presă emis de deputatul Mugur Cozmanciuc, președintele PNL Neamț.

Citește știrea

Actualitate

Guvernul PNL alocă bani pentru 16 localități din județul Neamț pentru elaborarea sau actualizarea Regulamentelor Locale de Urbanism (RLU)

Știre publicată în urmă cu

în data de

Contractele de finanțare pentru Programul privind elaborarea și/sau actualizarea Planurilor Urbanistice Generale (PUG) şi a Regulamentelor Locale de Urbanism (RLU) au fost aprobate de Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației (MLPDA) pentru mai multe localități din județul Neamț.Suma totală va fi de 362.728 lei.

Este vorba despre Alexandru cel Bun, Bahna, Bârgăuani, Ceahlăul, Crăcăoani, Drăgănești, Dumbrava Roșie, Gâdinți, Gârcina, Moldoveni, Români, Ruginoasa, Sagna, Stănița, Tașca și Timișești.

Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației (MLPDA) a întocmit un punctaj în baza unor criterii, pentru fiecare criteriu fiind acordat un punct. În raport cu suma alocată (de 18.000.000 lei) și cu numărul total de puncte (3.073 lei), a fost stabilită valoarea pentru fiecare punct (5.857,47 lei). În funcție de numărul de puncte obținut de fiecare UAT în urma analizei, a fost alocată, proporțional, suma aferentă.

Sumele acordate localităților din Neamț sunt următoarele:

 • Alexandru cel Bun: 30.383 lei
 • Bahna: 11.055 lei
 • Bârgăuani: 30.383 lei
 • Ceahlăul: 30.383 lei
 • Crăcăoani: 24.526 lei
 • Drăgănești: 8.493 lei
 • Dumbrava Roșie: 24.526 lei
 • Gâdinți: 12.811 lei
 • Gârcina: 30.383 lei
 • Moldoveni: 24.526 lei
 • Români: 24.526 lei
 • Ruginoasa: 26.781 lei
 • Sagna: 30.383 lei
 • Stănița: 4.518 lei
 • Tașca: 30.383 lei
 • Timișești: 18.668 lei
Citește știrea

Trending