Contactează-ne

Actualitate

Preşedintele PNL Neamţ propune schimbări în CA-ul Spitalului Judeţean

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ propunerea este adresată preşedintelui CJ Neamţ ■ “poate aţi analiza cu atenţie incompetenţii care fac parte din Consiliul de Administraţie al Spitalului Judeţean Neamţ şi veţi propune să se facă acele schimbări necesare”, spune Cozmanciuc ■

Deputatul Mugur Cozmanciuc, preşedintele PNL Neamţ, îi propune preşedintelui Consiliului Judeţean Neamţ, Ionel Arsene, să facă schimbări în componenţa Consiliului de Administraţie al Spitalului Judeţean de Urgenţă Piatra Neamţ. Asta, “dacă are curaj” şi, continuă ironic Cozmanciuc, este convins că Arsene nu va suna persoanele nominalizate pentru a le vorbi urît.

“Laboratorul Spitalului Judeţean de Urgenţă Neamţ a primit acreditarea, de la Ministerul Sănătăţii, pentru efectuarea testelor COVID – 19. Totodată, ministerul a prevăzut şi fila de buget pentru decontarea acestor analize astfel că începînd de marţi, 28 aprilie 2020, testările şi analiza acestora se fac şi la spitalul din Piatra Neamţ.

Regret însă că nemţenii au trebuit să asiste la un limbaj trivial pus în scenă de Preşedintele Consiliului Judeţean Neamţ, prin derapajele verbale pe care le-a avut în spaţiul public dînd dovadă de lipsă de respect faţă de cetăţeni. Din păcate, la capitolul realizări pentru nemţeni şi Neamţ preşedintele Consiliului Judeţean nu are nimic concret să prezinte. Poate de aici, din lipsă reală de proiecte, alege să frapeze prin limbaj defăimător, prin ameninţări şi comportament de cea mai joasă speţă.

Domnule preşedinte al Consiliului Judeţean Neamţ dacă doriţi cu adevărat să faceţi ceva pentru nemţeni poate aţi analiza cu atenţie incompetenţii care fac parte din Consiliul de Administraţie al Spitalului Judeţean Neamţ şi veţi propune să se facă acele schimbări necesare pentru a asigura condiţii bune pentru a-i îngriji pe cei care au nevoie. Dacă aveţi curaj vă propun să faceţi următoarele schimbări în componenţa Consiliului de Administraţie al Spitalului Judeţean Neamţ.

Astfel: în locul domnului Constantin Dan Vasile vă recomand să îl numiţi pe domnul Luigi Bodo, Preşedintele Consiliu Administraţie la SC RIFIL SA, o persoană respectată căruia aş dori să îi urez şi pe această cale ”La mulţi ani”, ziua domniei sale de naştere fiind ieri. Aţi face o surpriză plăcută atît domniei sale, cît şi locuitorilor din judeţul Neamţ; în locul doamnei Acsinte Ana – vă recomand să îl numiţi pe domnul Ionel Cătălin Herghelegiu, medic epidemiolog, o persoană respectată în comunitatea Tîrgu Neamţ şi cel care a făcut procedurile pentru funcţionarea Spitalului din Tîrgu Neamţ.

Sau vă puteţi gîndi la alţi doctori, care am observat că sînt apreciaţi şi care îşi respectă jurămîntul făcut; în locul doamnei Vasiliu Veronica vă propun să alegeţi un manager din mediul privat. Tot aşa îmi permit să vă recomand două nume: Şerban Strătilă sau Cătălin Roca. Nu am discutat cu nicio persoană dintre cele menţionate, dar ştiu că sînt respectate şi au experienţă managerială, care ar putea aduce plus valoare la Spitalul Judeţean Neamţ.

Şi, totodată, am încredere că ar milita pentru transparenţă şi pentru utilizarea corectă a resurselor financiare pe care le administrează. Am o singură întrebare: Aveţi curaj să luaţi o astfel de decizie? Dacă vă doriţi ca Spitalul Judeţean să se dezvolte, sînt convins că nu o să vă enervaţi că vă fac o propunere publică. Aşa că relaxat o să dovediţi că aveţi înţelepciune şi o să aveţi deschidere pentru a îmbunătăţi activitatea managerială a Spitalului Judeţean.

Sînt convins că nu o să le sunaţi pentru a le vorbi urît, pe niciuna din persoanele pe care le-am menţionat. Pe mine, dacă o să mă sunaţi o să vă răspund şi nu o să scriu pe Facebook subiectul discuţiilor, precum aţi mai păţit cu alte persoane, unii chiar foşti colegi de partid. Este sfîrşitul lunii aprilie, sper să se oprească răutăţile si jignirile promovate în spaţiul public. Să vă ajute Bunul Dumnezeu să aveţi puterea să ascultaţi (dar nu de unii sfătuitori) şi să începeţi să luaţi decizii înţelepte. Acest mesaj este unul pozitiv şi constructiv, sper să-l înţelegeţi în totalitate. Doamne ajută!”, este mesajul transmis public de deputatul Mugur Cozmanciuc.

Actualitate

Bătaie de joc: CJ Neamţ cheltuie în pandemie zeci de mii de euro pe foişoare şi fotografii. La spital, un bolnav mănâncă de 15 lei pe zi

Știre publicată în urmă cu

în data de

Autor

■ un foişor la Văleni costă 20.000 de euro ■ CJ a mai cheltuit în iunie pentru servicii fotografice şi pentru o hartă turistică alţi aproape 20.000 de euro ■ pentru amenajarea şi întreţinerea spaţiilor verzi s-au dat “doar” 7.000 de euro ■ un bolnav la Spitalul judeţean are normă de hrană de doar 15 lei/zi ■

Bătaie de joc. În plină epidemie de COVID-19 şi în “pandemie” de sărăcie, banii nemţenilor sunt aruncaţi pe prostii. 20.000 de euro un foişor la Văleni, în septembrie, alţi 20.000 de euro pentru servicii fotografice şi o hartă turistică, în iunie, alţi 7.000 de euro pentru amenajarea şi întreţinerea unor spaţii verzi în iulie.

Fără număr, fără număr şi prin achiziţie directă. Aşa s-au cheltuit banii la Consiliul Judeţean Neamţ în aceste luni. Doar din cele trei exemple enumerate, câte or mai fi, dar încă nu am aflat de ele, se adună suma “rotundă” de 45.000 de euro. 220.000 de lei, ca să nu ne mai încurcăm în mărunţişuri.

Un bolnav internat în Spitalul Judeţean de Urgenţă Piatra Neamţ mănâncă de 15 lei pe zi, din “bunăvoinţa” celor care conduc CJ. Facem un calcul? Aproape 15.000 de bolnavi ar fi avut ce mânca într-o zi sau, dacă vreţi, un bolnav ar fi avut mâncare pentru 15.000 de zile. Vreo… 41 de ani.

Dar nu, în trei luni banii aceştia, s-au dus pe un foişor la Văleni, pe fotografii, pe o hartă pentru turiştii care abia mai ajung în judeţ şi pe tăiat iarbă… la câini. Foişor, fotografii, hartă şi iarbă tăiată de zeci de mii de euro. Asta e pentru ei. Bolnavi care mănâncă lături de 15 lei pe zi într-un spital în care bătrânii sunt ţinuţi şi câte 14 ore în curtea unităţii, pe un scaun, cu perfuzia lîngă ei, în frig şi ploaie, până când sunt diagnosticaţi. Apoi, dacă sunt internaţi, intră la meniul “de lux” de 15 lei zilnic. Asta e pentru noi.

Chiar mai contează dacă la guvernare e PNL sau la conducerea CJ Neamţ e PSD? Chiar nu vedem, nu înţelegem cifrele? Chiar nu vedem, nu înţelegem calculele? Chiar nu vedem în ce hal am ajuns? Să votăm de ani de zile politruci de lux care să cheltuie sute de mii din banii noştri pe foişoare, fotografii, hărţi şi iarbă şi să ne umilim tot de ani întregi în faţa lor pentru ca alor noştri părinţi, bunici, copii, când ajung în spital, să li se arunce în scârbă în farfurie lături de 15 lei? Asta ne-am dorit? Nu ştiu, dar ştiu sigur că asta avem. Şi merităm. Până la proba contrarie.

Citește știrea

Actualitate

ULTIMA ORĂ: Două localităţi din Neamţ, în carantină

Știre publicată în urmă cu

în data de

Localităţile Taşca şi Tarcău vor fi în carantină, începând de miercuri, 21 octombrie, conform unei hotărâri luate de Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Neamţ. Perioada de carantină se va întinde pe parcursul a 14 zile.

Vom reveni.

 

sunt luate următoarele măsuri restrictive: Se interzice organizarea de evenimente private (nunți, botezuri, mese festive, etc.) în spații închise și deschise;

 • Se interzice activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfășoară activități de preparare, comercializare și consum al produselor alimentare și/sau băuturilor alcoolice și nealcoolice, de tipul restaurantelor și cafenelelor, inclusiv a teraselor, în interiorul și exteriorul clădirilor;
 • Se interzice activitatea cu publicul a operatorilor economici licențiați în domeniul jocurilor de noroc;
 • Se interzice activitatea cu publicul a structurilor de primire turistică;
 • Se interzice organizarea și desfășurarea activității cinematografelor, instituțiilor de spectacole și/sau concerte;
 • Slujbele religioase vor fi oficiate doar în exteriorul clădirilor, fiind permisă prezența a maxim 20 de persoane;
 • Se instituie obligativitatea purtării măştii de protecţie, astfel încât să acopere nasul și gura, pentru toate persoanele care au împlinit 5 ani, prezente în spațiile publice închise și deschise;
 • Se suspendă cursurile școlare care presupun prezența „față în față” pentru toate unitățile de învățământ, cursurile urmând a se desfășura online;

Se limitează la maxim deplasarea persoanelor pe raza acestor localități.

 

Este permisă intrarea / ieșirea persoanelor pentru:

 • transportul de marfă, indiferent de natura acestuia, al materiilor prime și resurselor necesare desfășurării activităților economice în zonele carantinate, precum și aprovizionării populației;
 • persoanele care locuiesc în zonele carantinate și desfășoară activitate profesională în afara zonelor carantinate;
 • persoanele care locuiesc în afara zonelor carantinate și desfășoară activitate profesională în zonele carantinate;
 • persoanele care realizează activități agricole sau pentru comercializarea de produse agroalimentare;
 • deplasarea din alte motive justificate, precum îngrijirea/însoțirea copiilor/membrilor de familie, îngrijirea unei/unui rude/afin sau persoană aflată în întreținere, asistența persoanelor vârstnice, bolnave sau cu dizabilități, decesul unui membru de familie;
 • deplasarea pentru asistență medicală care nu poate fi amânată și nici realizată de la distanță;
 • urgențe medicale.

Toate persoanele prevăzute vor prezenta autorităților competente legitimație de serviciu valabilă, adeverință de salariat eliberată de angajator sau alt document care să ateste activitatea profesională, iar pentru deplasarea din alte motive decât profesionale  vor prezenta o declarație din care să rezulte motivul justificat al depasării.

Este permisă tranzitarea localităților de către persoanele care nu au domiciliul pe raza acestora, fiind interzisă oprirea în aceste localități.

Citește știrea

Actualitate

Răpus de frig, la stână

Știre publicată în urmă cu

în data de

Salvatorii nemţeni au intervenit, marţi, 20 octombrie, pentru a transporta la spital un bărbat de 46 de ani care a fost găsit în stare de hipotermie la o stână din localitatea Chiriţeni, comuna Hangu.

“În jurul orei 11:11, prin apel la 112, pompierii nemțeni au fost solicitați să intervină pentru salvarea unei persoane căzute, în stare de inconștiență,  la o stână din localitatea Chirițeni, comuna Hangu.

La locul solicitării s-au deplasat pompierii de la Garda II de Intervenție Poiana Teiului cu un autoturism de serviciu și o targă UT 2000 și o ambulanță SMURD și un echipaj de la Salvamont.

Echipajul de paramedici de pe ambulanța SMURD au acordat măsurile de prim ajutor unui bărbat de 46 de ani, care se afla în stare de hipotermie. Victima a fost preluată de echipajul Salvamont și transportată la ambulanța SMURD pentru a fi dusă la spital.

În sprijin a fost solicitat și un echipaj de la SAJ”, au transmis reprezentanţii ISU Neamţ.

Citește știrea

Trending