Contactează-ne

Advertorial

Preşedintele PNL Neamţ Mugur Cozmanciuc: De ziua Europei, Neamţul a arătat că pe 26 mai România va fi în primul rând!

Știre publicată în urmă cu

în data de

Liberalii din Neamţ au dat dovadă joi, 9 mai, că sunt susţinătorii valorilor europene, că sunt mândri de apartenenţa României la familia Uniunii Europene. De ziua Europei, când marii lideri europeni se aflau la summit-ul de la Sibiu organizat de preşedintele Klaus Iohannis, peste 5.000 de liberali nemţeni s-au adunat la Sala Polivalentă din Piatra Neamţ unde candidaţii la alegerile europarlamentare au venit să îşi prezinte programul. Au participat preşedintele PNL Ludovic Orban, Rareş Bogdan, Mihai Țurcanu, Cristian Buşoi, Vasile Blaga şi alţi lideri liberali judeţeni şi naţionali. Preşedintele PNL Neamţ Mugur Cozmanciuc a fost gazda întregului eveniment, iar în sala plină s-a simţit că cei prezenţi îşi doresc să se producă o schimbare, să ştie că cei pe care îi vor alege pe 26 mai le vor reprezenta interesele în Europa, la Bruxelles. Rareş Bogdan a electrizat sala, după ce la început s-a declarat impresionat de faptul că atât de multe persoane au venit să participe la acest eveniment. ”Să vă fie frică PSD-iştilor, Moldova se ridică! În acest moment, Partidul Naţional Liberal, are şansa istorică de a reclădi România şi această şansă începe pe 26 mai. Este momentul în care Partidul Naţional Liberal, cotat foarte bine în sondajele de opinie, poate demonstra că România nu-i a lor, că România este a dumneavoastră, a oamenilor cinstiţi!”. Şi preşedintele PNL Neamţ Mugur Cozmanciuc le-a mulţumit celor din sală că au venit să demonstreze că Neamţul vrea să fie în primul rând. ”Neamţul a fost în primul rând! Vă mulţumesc tuturor celor peste 5.000 de nemţeni care ne-aţi fost ieri alături! Vă mulţumesc că sunteţi alături de PNL, că vreţi să ducem Neamţul, România în primul rând! Suntem o forţă împreună! Pe 26 mai să ne vedem la vot”, a declarat preşedintele PNL Neamţ. Ludovic Orban: A venit vremea să ne decidem noi soarta. Treziţi-i pe toţi până în 26 mai, aduceţi-i la vot pentru a recâştiga România! Lansarea candidaţilor la alegerile europarlamentare de la Piatra Neamţ a arătat că echipa PNL Neamţ este unită, o forţă, care îşi doreşte să le arate nemţenilor că le pun interesele pe primul loc. Şi preşedintele PNL Ludovic Orban a transmis un mesaj prin care i-a îndemnat pe toţi cei prezenţi să vină la vot pe 26 mai şi, totodată, să îi îndemne pe toţi cunoscuţii să facă la fel. ”A venit vremea să ne decidem noi soarta. Treziţi-i pe toţi până în 26 mai, aduceţi-i la vot pentru a recâştiga România şi pentru a recâştiga şansa acestei ţări de a ajunge, aşa cum am fost noi astăzi, liberalii, în primul rând în Europa! E vremea, dragii mei, ca oamenii buni, ca românii cinstiţi, românii harnici, românii civilizaţi, românii europeni, să conducă România şi să-i trimită pe cei care şi-au bătut joc de ţara asta în ultimii 30 de ani, să-i trimită de aici, să nu-i mai vedem niciodată, pentru că România merită altă soartă”, a declarat preşedintele PNL Ludovic Orban la Piatra Neamţ.

Citește știrea
Advertisement
loading...
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Advertorial

”Ionele, înainte să te duci după Dragnea, mai cîrpeşte o stradă, un podeţ, mai dă drumul la o investiţie”

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ transmite senatorul PNL de Neamţ Eugen Ţapu Nazare

Aflu dintr-un ziar local că Ionel Arsene, între două tăieri scurte de panglici, îmi dedică din timpul său. Într-un soi de comunicat de presă ce se vrea ironic, nefericitul preşedinte al Consiliului Judeţean Neamţ vorbeşte despre activitatea mea, supărat că l-am întrebat despre datoriile Spitalului Judeţean de Urgenţă Neamţ. Da, spitalul în care corpul medical abia mai poate lucra, spitalul în care pacienţii vin cu medicamente şi lenjerie de acasă, spitalul în care intri cu o boală şi ieşi cu altele. În mod normal nu ar trebui să-i răspund, orice minut dedicat acestui personaj fiind timp pierdut. Numai că, dintr-o nefericită întâmplare, Ionel Arsene gestionează, prost de altfel, problemele unei întregi comunităţi şi, indiferent de supărările pe care i le produc, acestea rămîn. De altfel, însăşi prezenţa sa în fruntea Consiliului Judeţean Neamţ este un afront adus sutelor de mii de nemţeni. Ionele, lasă declaraţiile şi apucă-te de treabă. Au trecut trei ani şi judeţul arată jalnic. Nu mai poţi păcăli pe nimeni cu inaugurări de şantiere doar cînd vine vreun ministru. Ionele, ştim cu toţii că îţi place să apari la televizor, în ziare, ştim că-ţi place să mimezi munca şi să te consideri important. Numai că, între două şedinţe foto, rezolvă şi problemele din Spitalul Judeţean. Din cînd în cînd, mai treci şi pe acolo, mai vorbeşte cu medicii, cu asistentele. Nu ar fi rău să intri prin saloane, să stai de vorbă cu pacienţii. Ionele, a gestiona probleme unui judeţ este o treabă mai serioasă decât să schimbi valută în piaţa din Tîrgu Neamţ. Nu este pentru oricine. Dacă viaţa te-a adus pe un scaun călduţ, fii bărbat şi lasă ceva în urmă. Acum, să nu te superi că îţi mai semnalez problemele din judeţul pe care-l conduci. În loc să dai comunicate de presă otrăvite, mai bine te-ai apuca de treabă. Cît priveşte activitatea mea parlamentară, Ionele, dragă, pe site-ul Senatului ai să o vezi pe toată. Sînt peste 140 de intervenţii, interpelări, întrebări şi declaraţii politice pentru colegii tăi miniştri, mulţi dintre ei nepricepuţi, ca şi tine, să tot fie vreo 48, peste 44 luări de cuvînt în plen, iar propuneri legislative 33. Eu nu pierd timpul, Ionele. Dacă e să compar cu activitatea ta de parlamentar, îţi amintesc că te-ai ”remarcat” doar prin depunerea jurământului. Iar dacă batista mea îţi provoacă neplaceri, află că este mai onorabilă decât şosetuţele cu care ne-ai încîntat. Cu sau fără şosetuţe, Ionele, dragă, înainte să te duci după Dragnea, mai cîrpeşte o stradă, un podeţ, mai dă drumul la o investiţie. Lasă ceva în urmă, pentru că, după (ştii tu la ce mă refer), tot aici, în Piatra ai să te întorci.

Eugen Țapu Nazare Senator PNL Neamţ

N.R. Punctul de vedere publicat aparţine în totalitate senatorului Eugen Ţapu Nazare. Ne anunţăm disponibilitatea de a publica şi punctul de vedere al preşedintelui CJ Neamţ, Ionel Arsene.

Citește știrea

Advertorial

Deputatul Cozmanciuc, la Strasbourg

Știre publicată în urmă cu

în data de

Deputatul PNL de Neamţ, Mugur Cozmanciuc, este în această perioadă, la Strasbourg, unde, în intervalul 24-28 iunie, se desfăşoară lucrările celei de-a treia părţi a Sesiunii ordinare 2019 a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (APCE) pe a cărei agendă figurează şi aniversarea a 70 de ani de la înfiinţarea Consiliului Europei. De asemenea, pe ordinea de zi figurează şi adoptarea unor rapoarte ale comisiilor de specialitate, precum şi dezbateri pe teme de actualitate aflate pe agenda internaţională şi o dezbatere despre bugetul Consiliului Europei şi al APCE. “Particip la şedinţa grupului Partidului Popular European, din care face parte PNL şi este cel mai influent în cadrul Parlamentului European. În şedinţa de astăzi, (luni, 24 iunie n.r.) din cadrul Adunării Parlamentare a Consiliului Europei, se alege secretarul General al Consiliului Europei. Am stat de vorbă cu Marija Pejcinovic Buric, care este candidatul pentru această funcţie. Totodată, am avut ocazia să mă întîlnesc cu Andrei Năstase, vicepremierul Republicii Moldova, care are toată susţinerea noastră pentru a continua reformele şi parcursul european al ţării vecine”, a declarat deputatul Mugur Cozmanciuc.

Citește știrea

Advertorial

Peste 13.000 de bolnavi de cancer din Neamţ, în pericol din cauza ministrului Sănătăţii

Știre publicată în urmă cu

în data de

Senatorul PNL de Neamţ Eugen Ţapu Nazare critică dur atitudinea ministrului Sănătăţii în cazul crizei citostaticelor din România. „Delăsare şi incompetenţă! Aşa s-ar putea descrie cel mai bine atitudinea ministrului Sănătăţii, Sorina Pintea, în cazul crizei citostaticelor din România, criză care-i afectează, în primul rînd, pe copiii bolnavi de cancer. Pentru familiile acestor copii înseamnă deznădejde şi suferinţă continuă, generate de un sistem medical care caută doar scuze şi nu soluţii. Criza citostaticelor loveşte nu doar în copiii atinşi de această boală, ci şi in zecile, sutele de mii de români suferinzi de cancer. Doar la nivelul judeţului Neamţ, în luna mai erau înregistraţi peste 13.000 de bolnvi de cancer, iar astăzi este posibil ca numărul acestora să fie mai mic nu pentru că s-au însănătoşit, ci pentru că au pierdut lupta cu boala, abandonaţi într-un sistem care demontrează că nu-i pasă, că nu se implică. În tot acest timp, doamna ministru Sorina Pintea, susţine că nu a ştiut de criza citostaticelor, încercînd, pentru a cîâta oară, să arunce vina pe spatele medicilor din sistem. Însă, toate documentele oficiale o contrazic: în cel puţin două rînduri, la sfârşitul lunii mai şi, ulterior, pe 10 iunie 2019, ministerul Sănătăţii a fost informat cu privire la criza citostaticelor. A veni acum şi a spune senin că ”nu am ştiut” înseamnă delăsare şi incompetenţă, încercarea de a băga sub preş o realitate cruntă. Iar această atitudine nu ţine loc de tratamentul pe care aceşti bolnavi, în special copiii, ar trebui să-l primească. Scuzele doamnei Sorina Pintea sunt tardive şi nu fac altceva decît să-i irite pe bolnavii de cancer şi familiile acestora. În loc de scuze, ministerul Sănătăţii, doamna ministru, ar trebui să se aplece cu toată seriozitatea asupra acestei probleme extrem de grave şi să găsească soluţii. Dacă nu le găseşte, doamna ministru Sorina Pintea ar trebui să lase locul unui ministru cu adevărat competent”, a declarat Eugen Ţapu Nazare, senator PNL Neamţ.

Citește știrea

Trending