Contactează-ne

Educatie

Pregătiri pentru noul an şcolar

Știre publicată în urmă cu

în data de

În toate unităţile şcolare, colectivele didactice se mobilizează în acest zile pentru pregătirea noului an de învăţămînt care va începe luni, 10 septembrie. Pregătirile sînt mai intense în unităţile care au internate, ateliere-şcoală sau ferme didactice. „Ne aflăm în termenii pe care ni i-am propus în ceea ce priveşte igienizarea spaţiilor de învăţămînt. În această săptămînă vom face micile retuşuri pentru ca totul să miroase a curat şi să primim elevii aşa cum se cuvine. În ceea ce priveşte încadrarea, aceasta se face cu spriinul Inspectoratului Şcolar. Vineri, 31 august, a avut loc ultima etapă de repartizare a cadrelor didactice şi noi aşteptăm în şcoli oamenii care ne-au fost trimişi de ISJ. În ceea ce priveşte înscrierea în clasa a IX-a, mai aşteptăm copii la liceu -tehnician veterinar, respectiv mecanici agricoli şi horticultori la şcoala profesională. Anul acesta vom avea şi cursuri la seral în specialitatea tehnician agronom. Tot la seral, la Şcoala Postliceală vom şcolariza la Industrie Alimentară: tehnician controlul calităţii produselor agro-alimentare şi tehnician topograf cadastru funciar. În cursul acestei săptămîni vom şti, cu exactitate, cîţi elevi vom şcolariza. Elevii noştri fac practică în ferma didactică unde creştem în sectorul zootehnic vaci, oi şi capre. Pe sectorul vegetal cultivăm: porumb, floarea soarelui şi sorg“, a declarat Gabriela Samson, director al Liceului Tehnologic Ion Ionescu de la Brad Horia. Anul trecut, această unitate a pregătit 322 de elevi, instruiţi de 39 cadre didactice şi 13 personal auxiliar. Şcoala are un internat, în curs de modernizare şi o cantină unde elevii pot lua masa, cu avantajul de a consuma mîncare preparată din materii prime produse în ferma şcolii.

Actualitate

Neamţ: Noi cursuri suspendate

Știre publicată în urmă cu

în data de

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Neamţ a adoptat o nouă hotărâre care presupune suspendarea cursurilor pentru mai multe clase ale unor unităţi de învăţământ din Neamţ. Astfel, conform hotărârii adoptate,

„se suspendă, conform propunerii Inspectoratului Școlar Județean Neamț, cursurile care presupun prezența „față în față” pentru următoarele clase:

  • Colegiul Tehnologic „Spiru Haret” – Piatra Neamț – clasa a V-a B – perioada 19.10 –30.10.2020;

  • Scoala Gimnazială  „Mihai Eminescu” Roman – clasa a II-a B – perioada 19.10 –30.10.2020;

  • Colegiul Tehnic „Miron Costin” – Roman – clasa a XI-a H – grupa 1 – perioada 19.10 –30.10.2020;

  • Scoala Gimnazială „Alexandru Podoleanu” Podoleni – clasa a II-a B – perioada 19.10 –30.10.2020;

  • Colegiul Național „Petru Rareș” – Piatra Neamț – clasa a VII-a, clasa a IX-a C, clasa a IX-a D, clasa a IX-a E, clasa a X-a D, clasa a X-a F, clasa a XI-a E, clasa a XI-a F, clasa a XII-a A, clasa a XII-a E – perioada 20.10 – 02.11.2020;

  • Scoala Gimnazială Domnească Târgu Neamț – clasa a IV-a B – perioada 19.10 – 30.10.2020.

Se aprobă, conform propunerii Inspectoratului Școlar Județean Neamț, reluarea cursurilor școlare care presupun prezența „față în față” pentru clasa pregătitoare D din cadrul Școlii Gimnaziale „Elena Cuza”Piatra Neamț (începând cu data de 19.10.2020), clasa a III-a D din cadrul Școlii Gimnaziale  „Calistrat Hogaș” Roman (începând cu data de 20.10.2020), clasa a XI-a din cadrul Școlii Profesionale  Valea Ursului (începând cu data de 20.10.2020) și grupa mică din cadrul Școlii Gimnaziale „I. I. Mironescu” Tazlău (începând cu data de 21.10.2020)”.

Citește știrea

Actualitate

„Generalul” Obreja, mulţumit de situaţia epidemiologică

Știre publicată în urmă cu

în data de

Autor

■ acesta crede că 30 de persoane infectate cu SARS Cov 2 în sistem înseamnă puţin de la începutul pandemiei şi pînă în prezent ■ preşcolarii şi şcolarii au o săptămînă de vacanţă intrasemestrială ■

Inspectorul şcolar general, Mihai Obreja, se arată mulţumit de modul în care evoluezaă situaţia epidemiologică în judeţul Neamţ, în condiţiile în care şi săptămîna viitoare vor învăţa după scenariul roşu doar şapte unităţi şcolare: două la Taşca, două la Războieni, două la Tarcău şi o grădiniţă la Roman şi în condiţiile în care de la începutul pandemiei de coronvirus, în luna martie, există doar aproximativ 30 de persoane, cadre didactice şi personal auxiliar, care au fost confirmate pozitiv.

„Este un număr relativ mic în raport cu populaţia şcolară şi numărul de personal care lucrează în învăţămînt. Dacă vom respecta şi pe mai departe restricţiile sanitare impuse avem credinţa că se va merge la şcoală, după scenariul verde, o perioadă cît mai îndelungată de timp. Urmează de luni o săptămînă de vacanţă pentru cei din învăţămîntul preşcolar şi primar. Sperăm ca după întoarcerea la şcoală să nu apară probleme de îmbolnăviri ale copiilor”, a declarat Mihai Obreja, inspector şcolar general.

Acesta a mai spus că în această perioadă, în colaborare cu Inspectoratul Judeţean de Poliţie, cu Jandarmeria şi Poliţia Locală se realizează verificări ale modului în care firmele de transport judeţean respectă regulile sanitare, pentru că există semnale că pe anumite traseie aglomerate, de unde fac naveta către şcolile din oraşe, elevii de liceu, sînt încălcate regulile de protecţie sanitară, maşinile fiind foarte aglomerate şi existînd riscul răspîndirii virusului SARS Cov 2.

Inspectoratul Şcolar a luat măsuri de dezinfectare a tuturor celor 20 de microbuze şcolare care aparţin instituţiei şi colaborează cu primarii în ceea ce priveşte microbuzele care aparţin primăriilor din cele 84 de unităţi admnistrativ teritoriale, unde există alte 90 de microbuze de transport şcolar.

„Aş vrea să dezmint prin intermediul cotidianului d-voastră o ştire falsă, care a apărut într-un mijloc media din judeţ, prin care se spune că există şcoli care au rămas fără măşti. Este un lucru neadevărat şi nu ştiu de ce nu am fost contactat să fie dată informaţia corectă. Avem în stoc peste 100.000 de măşti, iar vineri, 15 octombrie am primit 3.000 litri dezinfectanţi pentru mîini. Am urcat zilele acestea pe SEAP şi achiziţia de dezinfectanţi pentru suprafeţe: pardoseli, mobilier şcolar, măşti şi tablete. Sîntem în procedură de achiziţii şi cu acestea şi vom avea stocurile necesare dacă vor apărea situaţii extreme, în care va trebui să se treacă la învăţămîntul on-line, pe scenariul roşu”, a mai adăugat inspectorul şcolar general. Mihai Obreja atrage atenţia şi asupra faptului că există părinţi care refuză să folosească măştile date de şcoală, pe motiv că ar fi mari perntru preşcolari şi şcolari şi preferă să cumpere din comerţ măşti mai micuţe, confecţionate artizanal, care nu sînt omologate de Ministerul Sănătăţii, punînd în pericol copiii, care se pot infecta.

Citește știrea

Actualitate

Decizii ale CJSU: Noi suspendări de cursuri şi masca obligatorie în aer liber, la Taşca

Știre publicată în urmă cu

în data de

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Neamţ a adoptat, vineri, 9 octombrie, două noi hotărâri, care presupun suspendarea cursurilor pentru clase din şapte unităţi de învăţământ, dar şi obligativitatea purtării măştii în aer liber în comuna Taşca. Cât priveşte suspendarea cursurilor, decizia se aplică pentru următoarele clase:

– Școala Gimnazială nr. 3 Piatra Neamț – clasa a VIII-a C;

– Școala Gimnazială „Alexandru Ioan Cuza” Roman – structura Grădinița cu Program Prelungit nr. 3 Roman – grupa mare – subgrupa 1;

– Școala Gimnazială „Gheorghe Pătrașcu” Buruienești, comuna Doljești – structura Școala Gimnazială Doljești – clasa a III-A B;

– Școala Gimnazială Secuieni – clasa a VIII-a;

– Școala Gimnazială „Nicolae Iorga” Pângărați – clasa I;

– Colegiul Național „Calistrat Hogaș” Piatra Neamț – clasele a V-a și a XII-a D;

– Școala Gimnazială „Regina Maria” Bicaz – clasa a II-a B și grupa mare din structura Grădinița cu Program Prelungit.

Vor fi reluate cursurile școlare care presupun prezența „față în față” pentru clasa a VII-a C din cadrul Liceului „Gh. Ruset Roznovanu” – Roznov, clasa a X-a E din cadrul Colegiului Tehnic „Danubiana” Roman și clasa a X-a din cadrul Seminarului Teologic Ortodox „Sf. Împărați Constantin și Elena” Piatra Neamț.

Citește știrea

Trending