Contactează-ne

Administrație

Prefect nou la Neamţ. Numit la miezul nopţii

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ George Lazăr, a fost numit ca reprezentant al Guvernului în teritoriu ■ n umirea s-a făcut în şedinţa din 10 decembrie ■

Judeţul Neamţ va avea zilele acestea un nou prefect, aşa cum era de aşteptat, în persoana avocatului George Lazăr, pînă acum primvecepreşedinte al PNL Neamţ, funcţie din care va trebui să demisioneze odată cu instalarea pe fotoliul de la ”Casa Albă”.

Numirea sa a fost făcută în şedinţa maraton de Guvern, din 10 decembrie, exact la miezul nopţii, după cum spun surse liberale. Contactat telefonic, George Lazăr a declarat că nu va ieşi cu nici o declaraţie publică pînă ce ordinul de numire nu va apărea în ”Monitorul Oficial”.

Am încercat să obţinem o declaraţie şi de la Daniela Soroceanu, prefectul înlocuit, răspunsul primit din partea acesteia fiind similar, în sensul că o asemenea numire devine funcţională abia atunci cînd  ordinul de numire apare în publicaţia oficială a statului român, unde sînt publicate absolut toate actele normative ale instituţiilor din România.

Citește știrea
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Actualitate

Consilierii se întrunesc în şedinţa lunară, sub Cetate

Știre publicată în urmă cu

în data de

Autor

■ pe ordinea de zi a şedinţei de pe 28 februarie se află 20 de proiecte de hotărîre ■

Consilierii locali ai oraşului Tîrgu Neamţ se vor întruni pe 28 februarie în şedinţă ordinară, pe ordinea de zi fiind propuse 20 de proiecte de hotărîre. După alegerea preşedintelui de şedinţă, inclusiv pentru luna martie, se va trece la dezbateri. Şapte dintre proiecte au legătură cu vînzarea, concesionarea sau lotizarea unor terenuri din domeniul privat al urbei sau din cel public. La alt punct se propune modificarea şi completarea anexei la o hotărîre a consiliului local privind însuşirea inventarului bunurilor care aparţin domeniului public al oraşului. Se mai cere acordul participanţilor pentru scoaterea la licitaţie publică deschisă în vederea închirierii unui bun imobil (teren şi clădire), situat pe strada Lalelelor şi aparţinînd domeniului privat al oraşului. Alte subiecte vizează darea în folosinţă gratuită a unui teren situat pe bulevardul Ştefan cel Mare, către Delgaz Grid, completarea şi modificarea unei hotărîri din 2019 în sensul introducerii în domeniul public a unor mijloace fixe aferente investiţiei realizată din surse de finanţare publică – POS MEDIU. Va fi cerută aprobarea aleşilor şi pentru împuternicirea primarului să realizeze demersurile în vederea obţinerii licenţei de exploatare, negocierea, semnarea şi ridicarea acesteia de la Agenţia Naţională pentru Resurse Minerale. În aceeaşi şedinţă se va supune la vot aprobarea actualizării Calendarului activităţilor Casei Culturii Ion Creangă Tîrgu Neamţ pentru anul 2020 şi bugetul aferent organizării manifestărilor. Va fi nevoie de acordul consilierilor şi pentru programul şi bugetul unor evenimente ce vor avea loc în această perioadă: Zilele Ion Creangă(28 februarie – 3 martie), Pentru tine, dragă mamă(29 februarie), După amieze culturale la Tîrgu Neamţ(martie). La alte două puncte ale ordinii de zi se va discuta despre asocieri cu Colegiul Ştefan cel Mare pentru un proiect de interes public local şi cu Inspectoratul Şcolar Judeţean, în vederea unei acţiuni de interes naţional. Conducerea primăriei va mai propune consilierilor acordarea unui ajutor de urgenţă pentru o persoană care se află într-o situaţie de necesitate deosebită.

Citește știrea

Actualitate

Neamţ: Reprezentanţii taximetriştilor şi-au spus păsurile la Prefectură

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ la întîlnire au mai participat primarul de Piatra şi reprezentanţi ai RAR ■ a fost pusă pe tapet problema “pirateriei” ■

Reprezentanţii asociaţiilor profesionale ale taximetriştilor din Neamţ au avut ocazia să-şi spună păsurile, pe 24 februarie, la o întîlnire ce a avut loc la Prefectura Neamţ.

Întîlnirea a fost mediată de prefectul George Lazăr şi la ea au mai participat primarul de Piatra Neamţ, Dragoş Chitic, şi reprezentanţii Registrului Auto Român Neamţ, în frunte cu noul director Florin-Adrian Hopşa. Cum pe tapet a fost pusă şi problema “pirateriei” din acest domeniu de activitate, prefectul de Neamţ a dat asigurări că va sesiza în acest sens autorităţile competente.

“Din punct de vedere tehnic şi legislativ, felicit implicarea reprezentanţilor Registrului Auro Român pentru că au lămurit noile măsuri implementate pentru taximetrişti şi au venit cu deschidere faţă de rezolvarea unor probleme curente. Astfel de întîlniri sînt benefice şi îmi doresc pe viitor să am cît mai des astel de ocazii în care să discutam instituţional cu cît mai mulţi oameni implicaţi în mediul privat, nu doar cu persoane care practică taximetria, despre problemele curente cu care se confruntă şi să găsim soluţii viabile împreună”, a declarat prefectul judeţului Neamţ, George Lazăr.

Citește știrea

Actualitate

Neamţ: Apa Serv cumpără scump apa de la ApaVital

Știre publicată în urmă cu

în data de

Autor

■ conform declaraţiilor prefectului de Neamţ preţul este de aproape 2,7 lei/mc ■ George Lazăr a continuat “tirul” împotriva managementului de la Apa Serv ■

Apa Serv cumpără apă de la ApaVital, mai scump decît ar putea să o achiziţioneze de la Administraţia Bazinală de Apă Siret Bacău. Informaţia a fost făcută publică de prefectul de Neamţ, George Lazăr, după o întîlnire cu reprezentanţii ApaVital Iaşi, preţul anunţat fiind de aproximativ 2,7lei/mc.

Reamintim că decizia de a cumpăra apă de la Iaşi a fost luată pentru a rezolva criza din zona Roman, acolo unde timp de luni întregi lichidul vital a fost furnizat cu porţia. Cînd tensiunea socială din cauza acestui inconvenient a atins apogeul, noua conducere a Apa Serv a decis să cumpere apă de la furnizorul ieşean, însă, în lumina noilor declaraţii, acest lucru va “ustura” la buzunare.

Revenind la întîlnirea dintre prefectul de Neamţ şi reprezentanţii ApaVital, conform unui comunicat de presă, au fost abordate teme legate de investiţiile pe care ieşenii le fac în înlocuirea reţelelor de apă şi canalizare vechi, proiectele pe fonduri europene de extindere a reţelelor cît şi preţurile practicate, care sînt inferioare celor pe care le facturează ApaServ Neamţ. George Lazăr a continuat “tirul” îndreptat împotriva managementului de la Apa Serv.

Cei care se fac vinovaţi de această situaţie sînt reprezentanţii conducerii companiei ApaServ reprezentată de fostul director Vlad Angheluţă, membrii consiliului de administraţie, dar şi a domnului preşedinte al Consiliului Judeţean Neamţ – Ionel Arsene, instituţie ce este principal acţionar majoritar al companiei ApaServ.

Ne interesează doar premisele respectării legii şi a serviciilor de calitate pentru nemţeni. În legătură cu demersul făcut de domnul Lucian Micu, primarul municipiului Roman, îl susţin şi de asemenea, voi susţine în viitor demersul altor primari care doresc condiţii de calitate şi servicii permanente de furnizare a apei corecte faţă de populaţie”, a declarat prefectul judeţului Neamţ, George Lazăr, referindu-se la dorinţa edilului romaşcan de a încheia un contract de furnizare a apei cu societatea din Iaşi.

Citește știrea

Trending