Publicitate

■ compania organizează cursuri de formare profesională şi pregătire practică în muncă ■ cei interesaţi pot trimite CV-uri pînă la 15 iulie 2018 ■

Compania HeidelbergCement România anunţă că dă startul celei de-a III-a ediţii a Programului de formare profesională prin ucenicie la locul de muncă – Şcoala de Ucenicie 2018-2020. Sînt disponibile 18 posturi în domeniul producţiei cimentului în fabricile de la Taşca – Neamţ, Fieni – Dîmboviţa şi Chişcădaga – Hunedoara, iar la finalul celor doi ani de pregătire, absolvenţii vor avea posibilitatea să devină angajaţi. Noua serie de ucenici va fi pregătită pentru calificarea în meseria de operator flux, cei selectaţi urmînd să parcurgă un plan de formare profesională şi unul de pregătire practică în muncă, specific domeniului de activitate – procesul tehnologic de producţie a cimentului, sub îndrumarea unor coordonatori cu experienţă ai HeidelbergCement România. De-a lungul celor doi ani de pregătire, ucenicii care vor fi parte din acest program vor fi angajaţi într-una dintre cele trei fabrici de ciment menţionate, în baza unui contract individual de muncă în care sînt incluse anumite clauze speciale, conform Legii 259/2005 republicate. După perioada de ucenicie, cursanţii vor susţine un examen de absolvire, în urma căruia vor obţine un certificat de formare profesională, recunoscut la nivel naţional şi european. Chiar dacă experienţa profesională anterioară nu este necesară, candidaţii trebuie să îndeplinească o serie de criterii: să fie absolvenţi de liceu (inclusiv promoţia 2018), să aibă cunoştinţe de bază de matematică, şă aibă cunoştinţe de bază de fizică-mecanică şi să nu deţină deja calificarea pentru meseria de operator flux pentru fabrica de ciment. În procesul de recrutare şi selecţie, aceştia vor trece în prima etapă printr-o testare a cunoştinţelor teoretice din matematică şi fizică -mecanică, iar în funcţie de rezultate şi de evaluarea profilului personal va avea loc interviul final. Lansat în 2014, Programul de calificare la locul de muncă derulat de HeidelbergCement România a pregătit pînă acum tineri în meseriile de lăcătuş mecanic întreţinere şi reparaţii universale, operator cameră de comandă pentru fabrica de ciment şi electrician întreţinere şi reparaţii. Cei interesaţi pot trimite CV-ul la adresa resurseumane@heidelbergcement.ro pînă la 15 iulie 2018. „În condiţiile unui deficit de forţă de muncă specializată în industrie în România, pregătirea profesională de specialişti în aceste zone de activitate a devenit o responsabilitate pe care noi, ca angajatori ne- am asumat-o şi pe care, prin continuarea programului de ucenicie, ne-o asumăm şi pentru viitor. 15 dintre ucenicii care au obţinut calificarea în prima ediţie a programului nostru sînt acum angajaţi ai companiei. Dincolo de nevoia internă de specialişti în meserii specifice fluxului tehnologic dintr-o fabrică de ciment, sprijinirea dezvoltării profesionale a tinerilor este un angajament şi faţă de comunităţile în care activăm“, a declarat Florian Aldea, preşedinte – director general HeidelbergCement România.

HeidelbergCement România SA este unul dintre cei mai importanţi producători de ciment, betoane şi agregate de pe piaţa locală, membru al grupului german HeidelbergCement. Investiţiile realizate în România depăşesc 520 de milioane de euro, compania avînd trei fabrici – Taşca, Fieni şi Chişcădaga, 21 de staţii de betoane, 7 cariere şi 5 balastiere de agregate. Compania produce şi comercializează ciment şi betoane de diverse clase (de înaltă rezistenţă, pentru îmbrăcăminţi rutiere, pentru lucrări hidrotehnice, de uz general şi poriment), precum şi agregate de carieră şi de balastieră. Odată cu preluarea producătorului Italcementi, grupul HeidelbergCement a devenit numărul 1 în producţia de agregate, numărul 2 în producţia de ciment şi numărul 3 în producţia de betoane, la nivel mondial. Grupul are aproximativ 59.000 de angajaţi în peste 3.000 de locuri de producţie din circa 60 de ţări.

loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.