Contactează-ne

Actualitate

Poliţiştii locali pietreni, razii prin autobuze

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ au fost controlate 14 autobuze şi aplicate trei avertismente

14 autobuze controlate, trei avertismente şi un călător prins fără bilet, reprezintă bilanţul unei razii făcute de poliţiştii locali pietreni avînd ca ţintă mijloacele de transport în comun.

„Poliţiştii Biroului Ordine Publică din cadrul Poliţiei Locale Piatra Neamţ, împreună cu reprezentanţi ai SC Troleibuzul SA, au organizat şi desfăşurat o acţiune specifică pentru combaterea şi prevenirea faptelor antisociale şi menţinerea unui climat civic şi de ordine şi linişte publică în mijloacele de transport în comun, vineri, 29 noiembrie 2019, între orele 14– 18. Au fost controlate 14 autobuze, pe traseele Gară – Dumbrava Roşie, Gară – Roznov/Slobozia/Izvoare, Dărmăneşti – Roznov/Cuiejdi/Chintinici, Mănăstirea Bistriţa – Şcolile Normale şi s-au aplicat 3 sancţiuni contravenţionale (avertismente).

De asemenea, un călător care a fost depistat fără bilet pe traseul Gară – Chintinici a fost nevoit să achite pe loc suprataxa în valoare de 45 de lei.

Astfel de acţiuni vor continua şi în următoarea perioadă avînd în vedere faptul că tot mai multe persoane manifestă un comportament inadecvat în momentul în care călătoresc cu mijloacele de transport public sau evită să achiziţioneze bilete de călătorie”, se precizează într-un comunicat de presă emis de Poliţia Locală Piatra Neamţ.

Poliţiştii locali mai reamintesc că „nerespectarea art. 6, lit.f şi lit. e (”Cetăţenilor care folosesc autobuze, troleibuze şi alte mijloace de transport în comun le este interzis să: călătorească fără bilet, abonament sau legitimaţie adecvată mijlocului de transport folosit; la cererea organelor de control sînt obligaţi să prezinte actul de identitate şi legitimaţia de călătorie; le este interzis să cerşească, să cînte, să provoace zgomote puternice, să adreseze injurii la adresa călătorilor, controlorilor şi personalului de deservire al mijloacelor de transport în comun”) – HCL 7/2010 – Regulamentul privind buna gospodărire, întreţinere, curăţenie şi estetică în municipiul Piatra Neamţ – se sancţionează contravenţional cu amenzi cuprinse între 300 şi 500 de lei”.

Citește știrea
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Actualitate

Neamţ: Noul şef al IPJ este… tot vechiul şef

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ Neculai Catană e împuternicit pentru încă trei luni ca inspector şef

Comisarul şef Neculai Catană este împuternicit pentru încă trei luni la comanda Inspectoratului de Poliţie Judeţean Neamţ, prin ordin al ministrului de interne. Aceasta este ştirea care pune capăt numeroaselor speculaţii ce au circulat în spaţiul public începînd din 2 iunie, cînd a expirat prima împuternicire, pe o perioadă de şase luni.

S-a tot speculat despre cine va fi şeful IPJ, la bursa zvonurilor fiind vehiculate mai multe nume. Pînă la urmă a venit, miercuri seară, ordinul ministrului Marcel Vela prin care Neculai Catană rămîne inspector şef. Tot miercuri seara a fost făcută publică informaţia că a fost împuternicit şi un nou adjunct, pe o perioadă de şase luni: este vorba despre comisarul Mihai Osoianu, de la Economic.

Rămîne de văzut ce se va întîmpla şi cu procesul deschis de fostul inspector şef, Paul Tablan, care, dacă va cîştiga în instanţă, ar putea reveni la conducerea Inspectoratului.

Citește știrea

Actualitate

Piatra Neamţ: Accident cu victimă la 1 Mai

Știre publicată în urmă cu

în data de

Un accident rutier soldat, din primele informaţii, cu o victimă s-a produs în urmă cu puţin timp, miercuri, 3 iunie, în cartierul 1 Mai, din Piatra Neamţ, în apropierea sensului giratoriu. La locul accidentului s-a deplasat un echipaj SMURD. Conform informaţiilor oferite de martorii oculari a fost o coliziune între două autoturisme.

 

Vom reveni.

Citește știrea

Actualitate

Neamţ: Şoferie cu necazuri, de la alcool

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ un conducător auto a ajuns după gratii după ce a fost depistat aghezmuit la volan ■ şi alţii au păţit-o de la alcool, viteză sau depăşiri riscante ■

Şoferia şi alcoolul nu fac casă bună şi recent a aflat-o pe pielea lui un sucevean de 54 de ani care a fost prins băut la volan. S-a întîmplat pe 1 iunie cînd bărbatul care conducea un ansamblu de vehicule a fost tras pe dreapta pe bulevardul Nicolae Bălcescu din municipiului Roman.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul indicînd o concentraţie de peste 0,80 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care a fost condus la spital, unde i s-au recoltat mostre biologice de sînge în vederea stabilirii, cu exactitate, a alcoolemiei.

În baza probatoriului administrat, bărbatul a fost retinut pentru 24 de ore, fiind cercetat sub aspectul comiterii infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa băuturilor alcoolice, urmînd a fi prezentat în faţa unui procuror din cadrul Parchetului de pe lîngă Judecătoria Roman, cu propunere de luare a unei măsuri preventive.

Pe 31 mai oamenii legii au dat în trafic de un bărbat de 41 de ani, din Pîngăraţi, acesta fiind sub influenţa băuturilor alcoolice. Alcooltesterul a indicat o valoare de 0,80 mg/l alcool pur în aerul expirat. S-a ales cu dosar penal la fel ca şi un alt individ, de 34 de ani, din Dobreni, care a ieşit la plimbare cu maşina deşi avea o concentraţie de peste 1,00 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Oamenii legii sînt mereu în trafic şi, pe parcursul săptămînii trecute, în perioada 25 – 31 mai, au acţionat pentru combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere pe drumurile publice din judeţul Neamţ.

Poliţiştii rutieri au aplicat 898 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 283 pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 24 pentru neacordarea de prioritate pietonilor, 16 pentru conducerea unui vehicul sub influenţa băuturilor alcoolice şi 575 pentru alte abateri.

Au fost reţinute 137 de permise de conducere, dintre care 16 pentru alcool, 66 pentru viteză, 12 pentru depăşire neregulamentară, 24 pentru neacordare de prioritate pietonilor, 6 pentru neacordare prioritate vehicule şi 13 pentru alte abateri.

Au fost constatate 5 infracţiuni la regimul rutier pentru conducerea unui vehicul fără permis de conducere, 6 pentru conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului şi două pentru refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice.

FOTO: generica

Citește știrea

Trending