Contactează-ne

Actualitate

Politically correct

Știre publicată în urmă cu

în data de

Cum-necum, invazia de neologisme şi englezisme care ne fericesc viaţa de după revoluţie (sau ce va fi fost ea) a făcut ceva ordine şi prin minţile unora dintre noi, prea scăldate în principiile egalităţii şi echităţii socialiste, pe care le-am înghiţit decenii de-a rândul.

Din nefericire, vorba vânzătorului fără noroc, ce-am luat pe mere am dat pe pere. Schimbările operate în societatea noastră, departe de dorinţele şi visurile noastre, au determinat o degradare evidentă a acesteia, ceea ce face ca omul obişnuit să trăiască sentimentele de îngrijorare şi pentru prezent dar, mai ales, pentru viitor.

Printre multe şi deloc mărunte, adesea ne aflăm în postura de a ne întreba dacă un eveniment, fapt, principiu sau luare de poziţie este politically correct – termenul nu mai necesită traducere – faţă de care celelalte puncte de vedere pălesc, se zdrenţuiesc şi pierd orice urmă de relevanţă. Ca atare, cum te găseşti tu, alegător netrebnic, biciznic şi închipuit, să mai comentezi şi să-ţi mai exprimi părerile tale retrograde, anacronice, primitive sau de-a dreptul naive?!? Cinstit, pe bune şi pe dreptate, nu cred, că zvâcnirea asta (aproape sinucigaşă) a guvernului, cu impozitarea pensiilor speciale, va avea şanse de reuşită. Nu cred, nici în ruptul capului.

Nu şi nu. Fiţi convinşi că va sări o armată întreagă de comentatori şi asupriţi ai sorţii, de nedreptăţiţi ai regimului acesta declarat mincinos, abuziv, despotic, nedemn şi minoritar, care ne va argumenta că măsura e împotriva firii, neconstituţională, discriminatorie, rasistă, soroşistă, nedemocratică şi profund condamnabilă, numai aptă de o moţiune de cenzură. Cum să te apuci tu să impozitezi pensiile militare, când ele nu sunt speciale, ci de serviciu? Asta însemnând nenumărate lupte şi războaie, sudoare şi grade peste grade câştigate pe frontul birourilor, uniforme asigurate şi masa la popotă? Cum să te atingi de drepturile sfinte ale magistraţilor răsplătiţi cu sporuri pentru praf şi suprasolicitare, asistenţă medicală gratuită, pensionare anticipată, cu criterii speciale de calcul, şi drept neîngrădit de a practica avocatura?

Recent, pe sticla TV-ului, am urmărit în direct disputa plină de acuze la adresa guvernului ticălos şi justificările perfect argumentate sau… politically correct.

Mă limitez să menţionez doar pledoaria de neconstituţionalitate a excelenţei sale Augustin Zegrean, beneficiar al unei pensii lunare (perfect constituţionale) de 4.000 de euro, care socotea incorectă măsura guvernului: atâta vreme cât cota unică de impozitare este de 16%, cum e posibil ca pe unii să-i taxezi cu 85 de procente?

Mai subliniez înfocarea plină de revoltă a unei distinse doamne, pe care am ascultat-o cu religiozitate şi care merită din plin… aplaudată. În urmă cu mai mulţi ani, soţul acesteia, domnul Florin Costiniu, judecător al unui for de mare înălţime şi importanţă naţională, cum-necum, fusese prins pe picior greşit şi condamnat pentru un fleac de corupţie la 4 ani de închisoare. Cu suspendare. Evident şi pe bună dreptate, unde s-ar fi găsit, în închisorile României, condiţii corespunzătoare pentru domnul judecător?!? Înainte de pronunţarea sentinţei, înaltul magistrat se retrăgea la pensie (înainte de vreme şi pe nepusă masă), încât sentinţa definitivă purta şi menţiunea unei perioade de graţie (amânare a pedepsei) de 5 sau 6 ani.

La o bucată de vreme după evenimentul amintit, o reporteră (obraznică, fără îndoială) o întreba pe soţia domnului judecător cum comenta faptul că soţul ei, condamnat definitiv, pentru vini reale, nu închipuite, şi pensionat înainte de vreme, beneficia totuşi, de o pensie lunară de… 16.000 de lei. Nu, nu e o greşeală. Distinsa doamnă, în loc s-o repeadă pe reportera neinspirată şi să-i spună că nu ea calculase pensia soţului şi s-o trimită (pe bună dreptate) la Casa de Pensii pentru o corectă informare, îi servea tinerei curioase un răspuns uluitor, antologic, unicat, de Guiness-book: „ŞI AŞA-I PUŢIN!“. Închipuiţi-vă, distinşi cititori, ce putea fi în mintea acestei doamne cu sânge nobil şi albastru! În ce măsură se plasa deasupra tuturor celorlalţi muritori, pentru dreptatea cărora ar fi fost în stare să-şi dea şi viaţa! Nu, nu era o persoană oarecare, o florăreasă de colţ de stradă, ci preşedintă (pe vremea aceea) a Asociaţiei Magistraţilor din România, adică situată pe treapta cea mai de sus (deasupra ei nu mai putea fi decât Dumnezeu) a profesionştilor din justiţie, în prezent preşedintă de onoare a suszisei Asociaţii.

Fără îndoială că actualul guvern se află în faţa unei probe absolute de maturitate. Dacă va ceda şi-şi va amenda, corecta sau ciunti propriile hotărâri, atunci chiar că merită o moţiuune de cenzură. Pe drept! Politically corect!

Citește știrea
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Actualitate

Copil cu arsuri după un incendiu provocat de jarul căzut din sobă

Știre publicată în urmă cu

în data de

Un copil în vârstă de 9 ani a suferit arsuri de gradul II-III pe 70% din suprafaţa corpului după un incendiu izbucnit la o gospodărie din Rocna, provacat de jarul căzut din sobă.

“Prin apel la 112, în jurul orei 18:42, pompierii nemțeni au fost înștiințati despre producerea unui incendiu la o locuință din localitatea Rocna, comuna Icușești. La locul solicitării s-au deplasat pompierii din cadrul Detașamentului Roman cu două autospeciale de stingere și o ambulanță SMURD TIM și pompieri voluntari din cadrul SVSU Icușești.

Incendiul se manifesta în interiorul unei camere a unei locuințe, în care se afla un copil. Copilul a fost scos de către cetățeni până la sosirea forțelor de intervenție.

Copilul, un băiat de 9 ani, ce prezenta arsuri de gradul II-III pe 70% din suprafața corpului, a primit îngrijiri medicale de la echipajul SMURD TIM la locul evenimentului după care a fost transportat la CPU Roman.

Forțele de intervenție au localizat și lichidat incendiul în urma căruia au ars  bunurile materiale din interiorul camerei și s-a deteriorat tavanul camerei pe o suprafață de aproximativ 15 mp.

Cauza probabilă de producere a  incendiului a fost stabilită ca fiind jarul căzut din sistemele de încălzire”, au transmis reprezentanţii ISU Neamţ.

FOTO: generica

Citește știrea

Actualitate

Încă o localitate din Neamţ sub “cod roşu” de COVID

Știre publicată în urmă cu

în data de

Autor

■ la Moldoveni, incidenţă 3,45, se închid barurile şi cafenelele

Comuna Moldoveni “intră” şi ea ■ rândul localităţilor din Neamţ în care s-a depăşit rata de infectare de 3 la mia de locuitori, în ultimele 14 zile, motiv pentru care restaurantele, barurile şi cafenelele vor fi închise. Decizia a fost luată vineri, 30 octombrie, de Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Neamţ. “Se interzice organizarea și desfășurarea activității cinematografelor, instituțiilor de spectacole și/sau concerte, se interzice activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfășoară activități de preparare, comercializare și consum al produselor alimentare și/sau băuturilor alcoolice și nealcoolice, de tipul restaurantelor și cafenelelor, în interiorul clădirilor, se interzice activitatea cu publicul a operatorilor economici licențiați în domeniul jocurilor de noroc”, aşa sună principalele interdicţii cu care se vor confrunta locuitorii comunei amintite, conform hotărârii de CJSU.

Cursuri suspendate, cursuri reluate

CJSU Neamţ a mai decis vineri că “Se suspendă, conform propunerii Inspectoratului Școlar Județean Neamț, pentru o perioadă de 14 zile, și trec în regim online, cursurile școlare care presupun prezența „față în față” pentru următoarele unități de învățământ:

  • clasele a VII-a B și a VIII-a B din cadrul Școlii  Profesionale Adjudeni, comuna Tămășeni, în perioada 30.10.2020 – 6.11.2020;

  • clasele a III-a A și a IV-a B din cadrul Școlii  Profesionale Adjudeni, comuna Tămășeni, în perioada 02.11.2020 – 6.11.2020”.

Vor fi reluate cursurile “faţă în faţă” pentru:

  • clasele a II-a B și a V-a C din cadrul Școlii Gimnaziale ”Mihai Eminescu” din municipiul Roman (începând cu data de 02.11.2020);

– clasa a XI-a H – grupa 1 din cadrul Colegiului Tehnic ”Miron Costin” din municipiul Roman (începând cu data de 02.11.2020);

  • clasa a XII-a F din cadrul Colegiului Tehnic ”Petru Poni” din municipiul Roman (începând cu data de 02.11.2020);

  • grupa preșcolari din cadrul Școlii Gimnaziale, comuna Bodești, structura Bodeștii de Jos (începând cu data de 02.11.2020).

Citește știrea

Actualitate

Spărgătorii sediului PNL, identificaţi. Trei persoane au fost reţinute

Știre publicată în urmă cu

în data de

Poliţiştii au reuşit să dea de urma hoţilor care au spart, în august, sediul PNL din Piatra Neamţ. Trei dintre aceştia au fost reţinuţi preventiv, iar al patrulea este căutat în continuare de poliţişti.

“Polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției municipiului Piatra Neamț au efectuat, ieri, 3 percheziții la domiciliile unor persoane bănuite de furt calificat. În urma documentării activității infracționale, trei persoane au fost reținute pentru 24 de ore.

La data de 29 octombrie a.c., polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției municipiului Piatra Neamț, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Piatra Neamț, au efectuat 3 percheziții domiciliare, în municipiul Piatra Neamț, la persoane bănuite de comiterea infracțiunii de furt calificat.

În urma descinderilor, polițiștii au descoperit și indisponibilizat un autoturism, în vederea continuării cercetărilor.

Totodată, au fost puse în aplicare mandatele de aducere emise pe numele persoanelor bănuite, două fiind depistate în municipiului Piatra Neamț, iar cea de-a treia în municipiul Roman.

Din cercetări a reieșit că, în noaptea de 26/27 august a.c., un bărbat de 39 de ani, din Roman, împreună cu o altă persoană, ar fi pătruns prin efracție în sediul unui partid politic din Piatra Neamț, de unde ar fi sustras 88.000 de lei, precum și alte bunuri, beneficiind de sprijinul celorlalte două persoane de 33, respectiv 45 de ani, din Tîrgu-Neamț, care ar fi supravegheat zona comiterii faptei.

În baza probatoriului administrat, cei trei au fost reținuți pentru 24 de ore, fiind cercetați sub aspectul comiterii infracțiunii de furt calificat.

Acțiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale și Unității Centrale de Analiză a Informațiilor din cadrul Poliției Române.

În activități au fost angrenați  polițiști din cadrul Poliției municipiului Roman, luptători ai Serviciului pentru Acțiuni Speciale din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Neamț, precum și jandarmi.

Polițiștii continuă cercetările în vederea identificării celei de-a patra persoane și documentării întregii activități infracționale a celor implicați”, se precizează în comunicatul de presă al IPJ Neamţ.

 

FOTO: genrica

Citește știrea

Trending