Contactează-ne

Actualitate

PMP Neamţ a depus candidaturile pentru Consiliul Judeţean Neamț

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ “Bogdan Gavrilescu este persoana cea mai potrivită pentru a conduce județul din postura de președinte al Consiliului Județean Neamț în urmatorii patru ani”, a declarat Dragoş Chitic, primarul municipiului Piatra Neamţ ■ “Vreau să fac în continuare echipă cu Dragoş Chitic, dumnealui din postura de primar de Piatra Neamţ, eu din postura de preşedinte al Consiliului Judeţean Neamţ”, a declarat Bogdan Gavrilescu ■

Echipa PMP Neamţ a depus candidaturile pentru Consiliul Judeţean, luni, 17 august, la Biroul Electoral Judeţean. Candidatul PMP Neamţ pentru preşedinţia Consiliului Judeţean este Bogdan Gavrilescu, preşedintele formaţiunii şi viceprimarul municipiului Piatra Neamţ.

“Am depus lista de candidaturi pentru Consiliul Judeţean Neamț. Suntem o echipă de oameni oneşti, dornici să lucrăm în interesul nemţenilor. Aşa cum am mai spus, noi nu facem în primul rând politică, noi facem în primul rând administraţie în folosul cetăţeanului. Fiecare nume trecut pe lista PMP Neamţ este rezultatul unei analize atente, pentru a avea convingerea că propunem nemţenilor cei mai buni candidaţi, persoane care înţeleg  că sunt în slujba nemţenilor, persoane care nu îşi doresc scaunul de consilier judeţean, ci îşi doresc un loc în consiliul judeţean pentru a promova şi pune în practică proiecte care să transforme judeţul Neamţ într-un judeţ în care să ne facă plăcere să trăim. Cât priveşte candidatura mea, am dovedit, în anii de mandat de viceprimar, că sunt capabil să dezbrac haina politică şi să fiu un om de administraţie capabil să colaboreze pentru binele comunităţii. Alături de colegul Dragoş Chitic am dovedit că putem rezolva problemele unui oraş, că avem şi viziune şi putere pentru a pune în practică proiectele cele mai bune pentru dezvoltarea unei comunităţi. Vreau să fac în continuare echipă cu Dragoş Chitic, dumnealui din postura de primar de Piatra Neamţ, eu din postura de preşedinte al Consiliului Judeţean Neamţ. Este formula de echipă care garantează, prin ceea ce am reuşit să facem împreună la primărie, că şi judeţul Neamţ va prospera, că vom reuşi să identificăm şi să punem în practică proiectele importante pentru nemţeni”, a declarat Bogdan Gavrilescu, candidatul PMP la preşedinţia Consiliului Judeţean Neamţ.

“PMP Neamţ este în primul rând o familie. Ca familie, avem proiecte comune, avem o viziune comună. Echipa Dragoş Chitic, Bogdan Gavrilescu a dovedit că la Primăria Piatra Neamţ se poate face performanţă. Exemplul de succes poate şi trebuie să fie multiplicat şi la nivelul judeţului. Dragoş Chitic, primarul municipiului Piatra Neamţ, Bogdan Gavrilescu, preşedinte al Consiliului Judeţean Neamţ, este formula care garantează nemţenilor că judeţul nostru va fi în următorii patru ani unul în care se va face în primul rând administraţie eficientă şi în folosul cetăţeanului”, a declarat Cristian Sauciuc, preşedinte PMP Piatra Neamţ.

“Bogdan Gavrilescu este persoana cea mai potrivită pentru a conduce județul din postura de președinte al Consiliului Județean Neamț în urmatorii patru ani.Este un om onest și apropiat de cetățeni, este un adevărat profesionist și știe ce trebuie făcut pentru a dezvolta județul Neamț.  Atât eu, cât şi colegul meu  Bogdan Gavrilescu suntem persoane pentru care deja vorbesc reuşitele în conducerea municipiului Piatra Neamţ. Suntem în postura de a putea spune că pentru noi vorbesc lucrurile realizate în toată perioada în care am colaborat la primărie. Nu de puţine ori însă, în acei ani, am suferit din cauza lipsei unui dialog civilizat, eficient, corect instituţional cu conducerea Consiliului Judeţean. Am suferit şi noi, dar cel mai mult au avut de suferit nemţenii pentru că patimile politice au fost puse de cei care au condus judeţul înaintea intereselor cetăţenilor. Vrem să depăşim acest episod trist, vrem ca o astfel de abordare greşită a relaţiei dintre două instituţii esenţiale pentru judeţ să devină doar o amintire.

Vă propunem o echipă care să garanteze că în următorii patru ani va exista colaborare între Primăria Piatra Neamţ şi Consiliul Judeţean, va exista un dialog permanent în care politicul va lipsi, iar subiectele abordate vor ţine doar de o administraţie publică eficientă. Nemţenii merită acest lucru, nemţenii merită ca judeţul să fie administrat de o echipă care să fie capabilă să colaboreze pentru a le identifica problemele reale, dar mai ales capabilă să colaboreze pentru a identifica soluţii pentru aceste probleme şi să pună aceste soluţii în practică. Această echipă este cea propusă de PMP Neamţ”, a declarat Dragoş Chitic, candidatul PMP pentru Primăria Piatra Neamţ.

Actualitate

Coronavirus: Naţional – 5.028 cazuri noi. Neamţ – 103 cazuri noi

Știre publicată în urmă cu

în data de

Până astăzi, 23 octombrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 201.032 cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19).

144.429 de pacienți au fost declarați vindecați.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 5.028 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv. Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 876 de persoane au fost reconfirmate pozitiv. Până astăzi, 6.245 de persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat.

În intervalul 22.10.2020 (10:00) – 23.10.2020 (10:00) au fost raportate 82 de decese (52 bărbați și 30 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Alba, Arad, Argeș, Bacău, Bihor, Bistrița-Năsăud, Botoșani, Brașov, Caraș-Severin, Cluj, Constanța, Covasna, Galați, Gorj, Harghita, Hunedoara, Iași, Maramureș, Mehedinți, Olt, Prahova, Sibiu, Suceava, Teleorman, Timiș, Tulcea, Vaslui, Vrancea, Ilfov și Municipiul București.

Dintre acestea, 5 decese au fost înregistrate la categoria 40-49 de ani, 6 decese au fost înregistrate la categoria de vârstă 50-59 de ani, 22 decese la categoria de vârstă 60-69 ani, 25 decese la categoria de vârstă 70-79 ani și 24 decese la categoria de peste 80 de ani.

81 dintre decesele înregistrate sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități, iar 1 pacient decedat nu a prezentat comorbidități.

În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 10.427. Dintre acestea, 782 sunt internate la ATI.

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 3.002.800 de  teste. Dintre acestea, 35.351 au fost efectuate în ultimele 24 de ore, 22.018 în baza definiției de caz și a protocolului medical și 13.333 la cerere.

De asemenea, de la ultima informare făcută de GCS, au fost raportate și rezultatele a 5.887 de  teste prelucrate anterior ultimelor 24 de ore și transmise până la data de 23 octombrie.

Pe teritoriul României, 24.199 de persoane confirmate cu infecție cu noul coronavirus sunt în izolare la domiciliu, iar 9.725 de persoane se află în izolare instituționalizată. De asemenea, 50.658 de persoane se află în carantină la domiciliu, iar în carantină instituționalizată se află 52 de persoane.

În ultimele 24 de ore, au fost înregistrate 2.617 apeluri la numărul unic de urgență 112 și 912 la linia TELVERDE (0800 800 358), deschisă special pentru informarea cetățenilor.

Ca urmare a încălcării prevederilor Legii nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, polițiștii și jandarmii au aplicat, în ultimele de 24 de ore 6.316 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 857.413 lei.

De asemenea, prin structurile abilitate ale Poliției, au fost constatate, ieri, 9 infracțiuni pentru zădărnicirea combaterii bolilor, faptă prevăzută și pedepsită de art. 352 Cod Penal.

Reamintim cetățenilor că Ministerul Afacerilor Interne a operaționalizat, începând cu data de 04.07.2020, o linie TELVERDE (0800800165) la care pot fi sesizate încălcări ale normelor de protecție sanitară.

Apelurile sunt preluate de un dispecerat, în sistem integrat, și repartizate structurilor teritoriale pentru verificarea aspectelor sesizate.

În ceea ce privește situația cetățenilor români aflați în alte state, 6.851  de cetățeni români au fost confirmați ca fiind infectați cu COVID-19 (coronavirus): 1.934 în Italia, 1.253 în Spania, 124 în Franța, 3.017 în Germania, 159 în Marea Britanie, 36 în Ungaria, 28 în Olanda, 2 în Namibia, 4 în SUA,  123 în Austria, 22 în Belgia, 6 în Japonia, 2 în Indonezia, 8 în Elveția, 3 în Turcia, 2 în Islanda, 2 în Belarus, 93 în Grecia, 9 în Cipru, 2 în India, 2 în Ucraina, 7 în Emiratele Arabe Unite și câte unul  în Argentina, Tunisia, Irlanda, Luxemburg, Malta, Brazilia, Bulgaria, Kazakhstan, Suedia, Republica Congo, Qatar, Vatican și Portugalia. De la începutul epidemiei de COVID-19 (coronavirus) și până la acest moment, 126 de cetățeni români aflați în străinătate, 31 în Italia, 19 în Franța, 43 în Marea Britanie, 11 în Spania, 14 în Germania, 2 în Belgia, unul în Suedia, unul în Elveția, unul în SUA, unul în Brazilia, unul în Republica Congo și unul în Grecia, au decedat.

Dintre cetățenii români confirmați cu noul coronavirus, 797 au fost declarați vindecați: 677 în Germania, 90 în Grecia, 18 în Franța, 6 în Japonia, 2 în Indonezia, 2 în Namibia, unul în Luxemburg și unul în Tunisia.

Citește știrea

Actualitate

Salariile la DGASPC Neamț, poate după rectificare

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ salariaţii anunţă că vor continua mişcările de protest

Salariaţii de la DGASPC Neamţ, care nu şi-au primit banii pe luna septembrie, anunţă că vor continua mişcările de protest prin pichetarea Guvernului şi a Ministerului de Finanţe. Acesta după ce au fost anunţaţi că banii necesari vor fi viraţi abia după rectificarea bugetară, care se preconizează că va avea loc „cândva” în luna noiembrie.

„Aproape 1000 de angajați ai DGASPC Neamț riscă să rămână fără bani pentru următoarele 2 luni, deoarece șanse reale de suplimentare a bugetului astfel încât să acopere necesarul sunt abia după rectificarea bugetară ce ar putea avea loc în noiembrie, fără a se ști o dată exactă. Aceasta este concluzia ce reiese din  răspunsul primit de DGASPC Neamț de la Autoritatea Națională pentru Drepturile Persoanelor cu Dizabilități, Copii și Adopție. „La acest moment singura instituție centrală care are competența de a decide cu privire la majorarea sumelor destinate protecției copilului și persoanelor adulte cu dizabilități este Ministerul Finanțelor Publice“, se arată în răspunsul ANDPDCA.

Data viitoarei rectificări bugetare nu este stabilită, vehiculându-se informații că ar putea avea loc în luna noiembrie. Ulterior, după aprobările legale, banii se repartizează pe județele și apoi urmează să ajungă în bugetele fiecărei instituții. Toate acestea sunt proceduri de durată și astfel este posibil ca primele plăți salariale să se facă cu mare întârziere.

În aceste condiții, salariații anunță că vor continua mișcările de protest, pe 4 noiembrie fiind programată pichetarea Guvernului și a Ministerului de Finanțe de către sindicaliștii din asistență socială din mai multe județe din țară printre care și Neamț.

Precizăm că neplata salariilor a afectat grav angajații centrelor pentru copii, cei aproape 500 de asistenți maternali și salariații din aparatul propriu al Direcției, cu atât mai mult cu cât unii sunt infectați cu noul coronavirus sau sunt carantinați în centre pentru a îngriji bolnavii cu COVID 19.

La data de 23 octombrie 2020 erau pozitivi 260 de beneficiari și 120 de salariați din centrele aflate în subordinea DGASPC Neamț.

De la începutul pandemiei au fost confirmați cu COVID 19 peste 400 de angajați și, deși aveau dreptul conform legii să beneficieze de stimulentul de risc de 2.500 de lei, acesta nu a fost plătit niciodată”, se precizează într-un comunicat de presă emis de reprezentanţii DGSAPC Neamţ.

Citește știrea

Actualitate

Cadavru scos din fântână

Știre publicată în urmă cu

în data de

Corpul neînsufleţit al unui bărbat de 60 de ani a fost scos dintr-o fântână, vineri, 23 octombrie, de pompierii nemţeni, în localitatea Oanţu.

“Ca urmare a unei solicitări venite de la IPJ Neamț, pompierii din cadrul Detașamentului Piatra Neamț au intervenit cu o autospecială complexă de intervenție pentru degajarea unei persoane căzută într-o fântână din localitatea Oanțu, comuna Pângărați.

Cu ajutorul mijloacelor specifice de intervenție de evacuare din mediu ostil, pompierii au scos dintr-o fântână, de aproximativ 3 m adâncime, un bărbat 60 de ani ce nu prezenta semne vitale”, au comunicat reprezentanţii ISU Neamţ.

Citește știrea

Trending