Publicitate

- modul în care s-a lucrat la amenajarea bretelei Roman - Est face obiectul unei plîngeri la Parchet depuse de deputatul Iulian Bulai - chiar şi fostul primar se declarase nemulţumit de calitatea proiectului -

Deputatul nemţean Iulian Bulai (USR) a acuzat autorităţile publice din municipiul Roman de modul defectuos în care a fost realizat proiectul de amenajare a centurii ocolitoare estice, din zona giratoriului de la Dedeman şi pînă la drumul către satul Luţca, din comuna Sagna. Parlamentarul a redactat, la finele săptămînii trecute, o sesizare în acest sens, pe care a depus-o la Parchetul de pe lîngă Judecătoria Roman.

Prima plîngere din viaţa mea. Ţine de posibilitatea săvîrşirii unor fapte penale în legătură cu realizarea lucrărilor de amenajare a centurii de est a municipiului Roman. Nu este posibil ca la mai puţin de doi ani de la inaugurarea drumului respectiv, să avem un carosabil plombat, cîrpit, ondulat şi deformat. Las organele abilitate să îşi facă treaba. Mie nu-mi miroase a bine să deschizi centura în campania electorală şi să începi deja să o repari în mai puţin de 10 luni“, a specificat Iulian Bulai.

De precizat că este vorba despre un proiect realizat în mandatul fostului primar Laurenţiu Leoreanu şi inaugurat oficial pe 11 mai 2016. Chiar edilul şef, după cîteva luni, sesizase vicii în legătură cu realizarea drumului şi specificase că doreşte ca acestea să fie remediate cît se poate de rapid.

Artera ocolitoare Roman Est este o lucrare importantă, pe care am gîndit-o încă din primul mandat. Este o investiţie care însumează 6.400 de metri şi care a fost construită în aproape şase ani. Prima etapă a început în anul 2010 şi a ţinut pînă în anul 2013, avînd un cost de aproximativ 2,4 milioane de lei, pe o lungime de 1.700 de metri liniari. Ea ţine de la intersecţia Străzii Cucutei cu Strada Bogdan Dragoş şi pînă la intersecţia cu drumul judeţean dintre Roman şi Luţca. Şoseaua a fost construită de către societatea Darcons SRL. A doua etapă ţine de la intersecţia cu drumul judeţean, făcînd stînga pe acest sector, avînd lungimea de aproximativ 4.700 de metri liniari. Investiţia a costat în total 8,331 milioane de lei. Segmentul al doilea a fost construit de către societatea Imrom, din 2013 pînă în prezent“, declara la acea vreme Laurenţiu Leoreanu.

loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.