Contactează-ne

Actualitate

Pisici otrăvite pe străzile oraşului?

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ în zona blocurilor din Sucedava, au fost otrăvite 15 -20 de pisici şi puii lor ■ oamenilor le este frică pentru soarta animalelor de companie pe care trebuie să le scoată la plimbare ■

Te întrebi, uneori, cîtă răutate poate exista într-o fiinţă umană, ca să poată fi capabilă să ia viaţa unui animal care nu se poate apăra? Un grup de cetăţeni din Strada Sucedava au contactat redactorii Monitorul, pentru a le relata modul criminal în care o persoană, lipsită de suflet, a otrăvit toate pisicile din jurul blocurilor din zonă. „De vreo săptămînă şi ceva, o persoană fără suflet, a otrăvit cele cîteva zeci de pisici, care erau îngrijite de proprietarii din zonă şi îşi aveau rolul lor în a stîrpi rozătoarele care mişună în subsolul blocurilor şi pe la ghenele de gunoi. Am constatat că pisicile au fost omorîte punîndu-li-se otravă în mîncarea pe care le-o dădeam noi. Toate aceste lucruri se întîmplă noaptea, cînd lumea doarme. Marea problemă e legată de faptul că din cauza căldurii, hoiturile pisicilor moarte au intrat în putrefacţie, sînt bîzîite de muscoi şi împrăştie un miros pestilenţial, aşa încît nu mai putem sta nici cu geamurile deschise. Şi dacă te gîndeşti că în zonă locuiesc şi copii, e de imaginat cît de gravă e situaţia. Problema e că nici n-ai cui reclama“, a declarat Maria Georgescu, una dintre proprietarele din zonă. Femeia spune că, probabil, persoana care a otrăvit pisicile a fost deranjată de zgomotul pe care animalele îl fac în perioada cînd se află în călduri, dar i se pare un gest criminal să ucizi un animal, doar dintr-un asemenea motiv. Dacă ar mai exista la Roman un organism care să se preocupe de protecţia animalelor, asemenea gesturi ar putea fi soluţionate, poate. Încă din anii 2014 funcţiona un Comisariat pentru Societatea Civilă, care a înfiinţat şi o Poliţie a Animalelor, cu insignă şi însemne, al cărui comisar a fost numit fostul consilier local, Sorin Cazan. Acesta reuşise chiar în cîteva situaţii să oprească cîteva transporturi ilegale de cîini, care tranzitau oraşul. Poliţia Animalelor şi-a încetat activitatea după condamnarea la 4 ani închisoare a lui Emilian Prodan, comisarul şef de la Bucureşti, moment în care a dispărut şi Poliţia Animalelor.

Citește știrea
Advertisement
loading...
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Actualitate

Neamț: Stîlp de electricitate, rupt de o macara

Știre publicată în urmă cu

în data de

Un stîlp de electricitate a fost rupt de o macara, marți, 16 iulie, la Grințieș. „Stîlpul a fost rupt de brațul unei macarale. Susținea o linie electrică aeriană cu conductori neizolati. Echipajul de pompieri de la Garda Poiana Teiului a asigurat măsurile PSI, cât timp echipa specializată a luat măsurile de repunere în funcțiune a alimentării cu energie electrică”,au comunicat reprezentanții ISU Neamț.

Citește știrea

Actualitate

Piatra Neamţ: Expoziţie la Sinagogă

Știre publicată în urmă cu

în data de

Conform unei tradiţii care, de cîţiva ani, a consacrat Sinagoga Catedrală ”Baal Shem Tov” din Piatra Neamţ (str. D. Ernici nr. 12) – monument istoric datînd din 1766 – ca un spaţiu cultural deschis publicului nemţean, săptămîna aceasta aici are loc un nou eveniment. Este vorba despre expoziţia Monumental Foto a bine cunoscutului artist Nicolae Fleissig (Franţa). Festivitatea de deschidere se va desfăşura vineri, 19 iulie 2019, încep înd de la ora 18.00. Expoziţia cuprinde 50 de fotografii artistice (format mare), avînd ca subiect o parte din cele aproape 200 de sculpturi monumentale pe care Nicolae Fleissig le-a realizat de-a lungul carierei sale în toată lumea (Franţa, Spania, Israel, China, Belgia, Andora, Turcia, Coreea de Sud, Italia, Danemarca, Brazilia, Rusia, India, Egipt, Siria, Maroc etc. şi, desigur, România). Autorii fotografiilor sînt: Nicolae Fleissig, Maxim Dumitraş, Hélène Prattico, Leo Garcia Enguita. Cu aceeaşi ocazie va fi lansat şi un frumos catalog conceput de Emil Cassian Dumitraş (cu texte semnate de Florin Toma, Dimitrie Grama, Hélène Prattico, A. Simoncini, Francesc Rodriguez Rossa, Francesc Miralles, Pilar Riberaygua şi Emil Nicolae). Precizăm că Nicolae Fleissig este deţinătorul Premiului Naţional ”Brâncuşi” (2017) pentru sculptură, una dintre cele mai importante distincţii în domeniu. Artistul (născut în Tîrgu-Mureş) e cunoscut la Piatra Neamţ, oraşul copilăriei şi adolescenţei sale, prin cîteva lucrări de for public şi prin statuile şi expoziţiile găzduite de Muzeul de Artă. Aflîndu-se în această perioadă la Bacău, la un simpozion de sculptură organizat de Centrul Internaţional de Cultură ”G. Apostu”, artistul va onora prin prezenţa sa şi evenimentul de la Piatra Neamţ, realizat de Comunitatea Evreilor Piatra-Neamţ, în colaborare cu Filiala Neamţ a Uniunii Artiştilor Plastici din România.

Emil Nicolae

Citește știrea

Actualitate

Piatra Neamţ: Iris, Phoenix şi motoare, în Ştrand

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ Festivalul Moto-Rock va avea loc în perioada 19-21 iulie

Municipiul Piatra Neamţ va fi gazda unui regal moto-rock ce se va desfăşura timp de 3 zile în Ştrandul Municipal, la sfîrşitul săptămînii viitoare, 19 -21 iulie. Carpat Bikers Romania va da startul celei de-a treia ediţii a Festivalului Moto-Rock, manifestare deja bine cunoscută în lumea bună a motociclismului din România, aşteptată cu interes în fiecare an de toţi iubitorii rock-ului de calitate. Locul de desfăşurare, sound-ul de calitate, luminile, atmosfera şi sutele de motoare vor face cu siguranţă ca mulţi pietreni şi nu numai să îşi facă timp în programul pentru weekend-ul viitor pentru a fi alături de Carpat Bikers MC şi invitaţii acestora. Alături de trupele “grele”, ca Phoenix şi Iris, vor mai concerta Odissey, Fraţii Carpaţi, Road Kill Soda, Olly Of Queens, Green Ties şi formaţia pietreană Parchet în Flăcări. De asemenea, sîmbăta, 20 iulie, pasionaţii de motoare pot admira începînd cu ora 11 în parcarea Galeria Mall din Piatra Neamţ o inedită expoziţie moto, un concurs cu surprize, urmate de o impresionantă paradă moto.“Despre astfel de festivaluri ce adună la un loc oameni deosebiţi cu pasiuni comune, îndrăgostiţii de muzică bună sau admiratori ai bolizilor pe două roţi se pot spune multe, ecourile unor astfel de manifestări putînd fi chiar de luni sau ani de zile. Un lucru e cert: la sfîrşitul săptămînii viitoare, Carpat Bikers MC România va arată tuturor celor prezenţi cît de frumoasă este viaţa pe două roţi, ce înseamnă distracţia, prietenia şi, ceea ce guvernează întreaga lume moto, ce înseamnă respectul”, au declarat organizatorii evenimentului.

Citește știrea

Trending