Contactează-ne

Actualitate

Pîrtia de schi de pe Cozla, se doreşte redeschiderea

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ un prim pas, aprobarea gestionării directe de către Primăria Piatra Neamţ

Primarul municipiului Piatra Neamţ, Dragoş Chitic, a declarat că îşi doreşte redeschiderea în iarna lui 2018 a pîrtiei de schi de pe Cozla şi în acest sens va fi supusă aprobării consilierilor locali pietreni gestiunea directă a serviciului de exploatare a pîrtiei. “Ne dorim să valorificăm infrastructura turistică de pe muntele Cozla şi să redeschidem în această iarnă pîrtia de schi. În acest sens supunem aprobării Consiliului Local gestiunea directă a serviciului public de administrare , întreţinere şi exploatare a pîrtiei de schi şi a instalaţiilor conexe realizate prin proiectul dezvoltarea infrastructurii turistice pe Masivul Cozla. Vă reamintesc că odată cu preluarea în administrarea proprie şi a Băii Comunale am înfiinţat în cadrul primăriei pietrene un compartiment specializat pentru administrarea bazelor sportive şi de agrement care deja operează cele trei obiective menţionate şi se va ocupa şi de pîrtia de schi de pe Cozla. Practic vom folosi acelaşi personal propriu care vara administrează ştrandul, iar iarna pîrtia de schi. Problema mai delicată este funcţionarea telescaunului, obligatoriu pentru funcţionarea pîrtiei, care fiind în proprietatea societăţii Perla va fi asigurată printr-un contract între Primaria Piatra Neamţ şi societatea Perla Invest. Primaria va achita costurile de funcţionare şi exploatare a telescaunului pentru cele 3 luni de iarnă din încasările de pe pîrtie. Accentuez faptul că toate aceste măsuri vor duce la posibilitatea operării pîrtiei de schi în această iarnă eliminînd riscul unor posibile pierderi financiare care ar putea afecta procesul de reoganizare al societăţii Perla, dar rămîne acea condiţie esenţială a vremii favorabile: zăpadă naturală suficientă şi temperaturi negative pentru producerea zăpezii artificiale. Sper ca după trei ierni atipice, mai călduroase decîat ne obişnuisem şi sărace în zăpadă să avem o iarnă normală care saă permita pornirea pîrtiei de schi”, a declarat primarul Dragoş Chitic.

Citește știrea
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Actualitate

Neamţ: Un tânăr de 16 ani s-a spânzurat

Știre publicată în urmă cu

în data de

Un tânăr de 16 ani s-a spânzurat, joi, 22 octombrie, la Farcaşa. Conform informaţiilor oferite de reprezentanţii Serviciului de Ambulanţă Judeţean Neamţ, echipajul solicitat la locul tragediei a găsit tânărul în stop cardio-respirator, fără indicaţie de resuscitare cardiopulmonară.

Citește știrea

Actualitate

ATENȚIE: Restricționări ale circulaţiei rutiere în municipiul Piatra-Neamț în perioada următoare

Știre publicată în urmă cu

în data de

Autor

În urma solicitării făcute de SC Drupo Neamț SA pentru a putea desfăşura lucrări pentru dezafectarea rețelei electrice aeriene fir contact troleibuze, se va restricționa circulaţia vehiculelor în perioada 23.10.2020 – 18.12.2020 , în intervalul orar 18:00 – 06:00, alternativ pe tronsoane, pe următoarele străzi: Bd. G-ral. N. Dăscălescu, Bd.Traian, Str. Orhei, Str. Mihai Viteazu, Str.Dărmănești, Str.1 Decembrie 1918, Bd. Decebal, Piața M. Kogălniceanu, Bd. Republicii Str. Petru Movilă, Str. Bistriței, Bd. 9 Mai și Piața Gării.

Asigurarea semnalizării rutiere se va face de SC Drupo Neamț SA, iar urmărirea restricționării circulaţiei se face de Biroul Rutier din cadrul Poliţiei Municipiului Piatra-Neamţ şi Poliţia Locală.

Citește știrea

Actualitate

Spitalul de la Leţcani, o “ruină” de peste 13 milioane de euro?

Știre publicată în urmă cu

în data de

Autor

Altă ştire tristă: “Zeci de persoane confirmate cu virusul SARS- COV-2 și internate în spitalul mobil de la Lețcani îndură frigul în interiorul containerelor medicale. În cursul zilei de 20 octombrie 2020, în containere s-a înregistrat o temperatură de numai 13 grade Celsius și bolnavii au tremurat de frig. Maricel Popa, fostul președinte al Consiliului Județean Iași, a achiziționat un spital din bani publici cu mari probleme: stațiile de oxigen nu funcționează, instalațiile de climatizare scot un zgomot asurzitor, iar echipamentele par a fi la mâna a doua”. Sursa: www.bzi.ro

Aşadar, după amânări şi amânări, după festivisme greţoase şi mincinoase făcute doar pentru voturi, după cheltuirea a 3,3 milioane de euro din banii nemţenilor, cu ce ne-am ales: cu un spital cu multe probleme, în care amărâţii internaţi cu COVID-19 tremură de frig la orice pană de curent.

Cât despre Secţia ATI, aia extrem de importantă, acolo unde s-ar fi putut salva vieţi ale pacienţilor cu forme grave, lucrurile stau aşa din informaţiile apărute în spaţiul public: ni s-au promis şi am plătit pentru peste 100 de paturi, DSP a avizat 48 de paturi, dar s-a ajuns la doar 24 de paturi pentru că nu funcţionează staţiile de oxigen.

De ce nu funcţionează? Pentru că nu s-a ocupat nimeni de întreţinerea lor în stare de funcţionare. Normal, toţi erau ocupaţi să taie panglici, să se pozeze din toate poziţiile şi să se milogească după voturi.

Penibil? Nu. Normal. De ce normal? Pentru că asta merităm. Lipsa noastră de reacţie ce ne caracterizează încă din anii de dinainte de pandemie, lipsa de coloană vertebrală şi lipsa curajului de a lua atitudine, faptul că am ridicat pupatul în fund al şefilor politici la rang de artă naţională ne-au dat şi ne dau clasa politică pe care o merităm: una plină de lepre şi de ciumaţi, de toate culorile, care ne cheltuie banul public pe spitale în care nu merg staţiile de oxigen, instalaţia de climatizare te asurzeşte când merge şi te transformă în stană de piatră când nu merge. Asta am votat, asta avem şi acum putem muri mulţumiţi că e doar din vina noastră.

Ştiţi ce e şi mai ironic? Că tot din banii noştri şi-au plătit politicienii pozele făcute triumfalist în faţa unui spital care a costat milioane de euro, dar se dovedeşte a fi, iată, o ruină. Am plătit tot, de la cap la coadă, şi apoi i-am şi votat.

Pe final, întreb şi eu public pe “ai mei” politicieni din Neamţ: în “frigiderul” de la Leţcani, la ora aceasta, e vreun nemţean internat? Că 3,3 milioane de euro au dat nemţenii.

Citește știrea

Trending