Contactează-ne

Actualitate

Piatra Neamţ: Sportivi premiaţi, locuinţe ANL şi Cupa Davis

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ cei mai buni sportivi vor fi premiaţi cu 15.000 de lei ■ aproape certitudine: Cupa Davis la Piatra Neamţ ■

Cei mai buni sportivi din Piatra Neamţ vor fi premiaţi şi în acest an, a anunţat primarul municipiului, Dragoş Chitic, în conferinţa de presă susţinută luni, în preambulul şedinţei de consiliu local.

“Susţinem, şi în acest an, premierea celor mai buni sportivi din Piatra Neamţ, în cadrul Galei organizate, în luna decembrie, de către Direcţia Judeţeană pentru Tineret şi Sport. Suma alocată va fi de 15.000 de lei”, a declarat Dragoş Chitic.

Şi tot legat de sport, edilul pietrean a mai anunţat că este aproape o certitudine că, pentru al treilea an consecutiv, municipiul Piatra Neamţ va fi gazda Cupei Davis.

“Am avut mai multe discuţii cu reprezentanţii Federaţiei Române de Tenis, în care ne-am exprimat susţinerea pentru organizarea acestui eveniment şi am stabilit unele detalii. Săptămîna aceasta urmează să vină şi confirmarea oficială pentru jocurile din cadrul Cupei Davis între echipele României şi Chinei, ce se vor desfăşura la Sala Polivalentă din Piatra Neamţ, în perioada 6-7 martie 2020”, a adăugat Dragoş Chitic.

Referitor la şedinţa de CL acesta s-a declarat mulţumit că vor fi din nou repartizate locuinţe ANL. “Este vorba despre 10 locuinţe ANL, acordate tinerilor solicitanţi, de la poziţia 106 până la poziţia 115 din actualul clasament.

Aşa cum am mai spus, în scurt timp vom epuiza toate cererile de locuinţe ANL care au îndeplinit condiţiile legale, cuprinse în actualul clasament, urmând ca, în prima parte a anului următor, să lansăm o nouă sesiune pentru depunerea cererilor.

Tot în această lună, acordăm şi un număr de şapte locuinţe sociale, conform clasamentului în vigoare la această categorie, precum şi o locuinţă de necesitate pentru un caz social deosebit”, a menţionat primarul de Piatra.

Care a mai anunţat şi că primaria va fi partener în organizarea tradiţionalului Tîrg de Crăciun.

Şi în acest an, Primăria Piatra Neamţ va fi partener în organizarea Tîrgului de Crăciun. În acest sens, vom aproba, în şedinţa de astăzi, încheierea unui parteneriat cu Centrul pentru Cultură şi Artă „Carmen Saeculare”, pentru ediţia din 2019 a Tîrgului de Crăciun, care se va desfăşura în perioada 13 decembrie 2019 – 05 ianuarie 2020, în centrul oraşului, la Curtea Domnească. Sînt o serie de acţiuni şi evenimente pe care le pregătim la Piatra Neamţ, astfel încît pietrenii să se bucure de sărbătorile de iarnă. Patinoarul este deja amplasat, în curs de pregătire şi va funcţiona începînd de la 1 decembrie până la 15 februarie, iluminatul ornamental va fi pornit sîmbătă, 30 noiembrie. Începînd cu 13 decembrie se va deschide Tîrgul de Crăciun la Curtea Domnească – spectacole, distracţie, Caravana lui Moş Crăciun, respectiv spectacolul de Revelion cu focul de artificii sînt elemente care vor marca luna decembrie la Piatra Neamţ şi în acest an”, a mai spus Dragoş Chitic.

Care nu a uitat că în aceste zile rareşiştii sînt în sărbătoare şi le-a transmis o urare. “Săptămîna aceasta este una de sărbătoare pentru Colegiul Naţional „Petru Rareş, unitate şcolară etalon pentru Municipiul Piatra Neamţ, un colegiu în care performanţa este la ea acasă.

Vreau să apreciez, în mod deosebit, modul în care conducerea Colegiului a pregătit această importantă sărbătoare, implicarea întregului colectiv – cadre didactice şi elevi, în marcarea unui moment istoric din viaţa prestigiosului Colegiu pietrean, împlinirea a 150 de ani de la înfiinţare. Îi felicit pentru întreaga activitate, le doresc putere de muncă şi rezultate remarcabile, ca şi cele de pînă acum! Îi asigur de respectul cuvenit şi de susţinerea noastră în continuare, pentru proiectele ce vor urma. Colegiul Naţional „Petru Rareş” nu este doar o unitate de învăţămînt, ci şi un mod de viaţă. La mulţi ani, dragi rareşişti! La mulţi ani, Petru Rareş”, a încheiat edilul pietrean.

 

Citește știrea
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Actualitate

Neamţ: Consilier local în conflict de interese

Știre publicată în urmă cu

în data de

Vasile Enache, consilier local în cadrul Consiliului Local Girov, a fost declarat în stare de conflict de interese de către Agenţia Naţională de Integritate.

Reprezentanţii instituţiei au constatat că acesta a participat la adoptarea a două hotărîri prin care s-a aprobat atribuirea unor suprafeţe de teren deşi avea un interes personal.

„În calitate de consilier local, a participat la deliberarea şi adoptarea a două hotărîri ale Consiliului Local, în data de 26 ianuarie 2018 şi în data de 28 februarie 2019, prin care s-a aprobat atribuirea a 4 ha, respectiv a 7,42 ha de păşune persoanei evaluate, precum şi la dezbaterile din cadrul şedinţelor, deşi avea un interes personal în problema supusă dezbaterilor consiliului local, avînd posibilitatea să anticipeze că va beneficia de pe urma adoptării lor.

Astfel, persoana evaluată a încălcat dispoziţiile art. 70 şi art. 71 din Legea nr. 161/2003, coroborate cu prevederile art. 75, lit. a) şi art. 77 din Legea nr. 393/2004, dispoziţii preluate de Ordonanţa de urgenţă nr. 57/2019 privind Codul administrativ la art. 228, alin. (1)”, se precizează în comunicatul de presă emis de ANI.

Citește știrea

Actualitate

Consilierii se întrunesc în şedinţa lunară, sub Cetate

Știre publicată în urmă cu

în data de

Autor

■ pe ordinea de zi a şedinţei de pe 28 februarie se află 20 de proiecte de hotărîre ■

Consilierii locali ai oraşului Tîrgu Neamţ se vor întruni pe 28 februarie în şedinţă ordinară, pe ordinea de zi fiind propuse 20 de proiecte de hotărîre. După alegerea preşedintelui de şedinţă, inclusiv pentru luna martie, se va trece la dezbateri. Şapte dintre proiecte au legătură cu vînzarea, concesionarea sau lotizarea unor terenuri din domeniul privat al urbei sau din cel public. La alt punct se propune modificarea şi completarea anexei la o hotărîre a consiliului local privind însuşirea inventarului bunurilor care aparţin domeniului public al oraşului. Se mai cere acordul participanţilor pentru scoaterea la licitaţie publică deschisă în vederea închirierii unui bun imobil (teren şi clădire), situat pe strada Lalelelor şi aparţinînd domeniului privat al oraşului. Alte subiecte vizează darea în folosinţă gratuită a unui teren situat pe bulevardul Ştefan cel Mare, către Delgaz Grid, completarea şi modificarea unei hotărîri din 2019 în sensul introducerii în domeniul public a unor mijloace fixe aferente investiţiei realizată din surse de finanţare publică – POS MEDIU. Va fi cerută aprobarea aleşilor şi pentru împuternicirea primarului să realizeze demersurile în vederea obţinerii licenţei de exploatare, negocierea, semnarea şi ridicarea acesteia de la Agenţia Naţională pentru Resurse Minerale. În aceeaşi şedinţă se va supune la vot aprobarea actualizării Calendarului activităţilor Casei Culturii Ion Creangă Tîrgu Neamţ pentru anul 2020 şi bugetul aferent organizării manifestărilor. Va fi nevoie de acordul consilierilor şi pentru programul şi bugetul unor evenimente ce vor avea loc în această perioadă: Zilele Ion Creangă(28 februarie – 3 martie), Pentru tine, dragă mamă(29 februarie), După amieze culturale la Tîrgu Neamţ(martie). La alte două puncte ale ordinii de zi se va discuta despre asocieri cu Colegiul Ştefan cel Mare pentru un proiect de interes public local şi cu Inspectoratul Şcolar Judeţean, în vederea unei acţiuni de interes naţional. Conducerea primăriei va mai propune consilierilor acordarea unui ajutor de urgenţă pentru o persoană care se află într-o situaţie de necesitate deosebită.

Citește știrea

Actualitate

Neamţ: Galeria meseriilor

Știre publicată în urmă cu

în data de

Autor

■ la Colegiul Petru Poni s-au adunat reprezentanţii liceelor tehnologice şi ai unor firme din municipiu şi zonă ■

Colegiul Petru Poni din Roman a găzduit miecuri, 26 februarie, prima ediţie a Galeriei Meseriilor, un proiect al Ministerului Educaţiei, care anul acesta a separat liceele teoretice de cele cu activitate de pregătire profesională în ceea ce priveşte prezentarea ofertei educaţionale pentru anul şcolar 2020-2021. O manifestare similară are loc şi în municipiul reşedinţă de judeţ, ea fiind organizată la Pavilionul Expoziţional din Piatra Neamţ. Acţiuni de acest fel s-au derulat în întreaga ţară din 11 februarie, urmînd ca aceste tîrguri educaţionale să culmineze în ziua de 11 martie, cînd a fost declarată, printr-un proiect de act normativ, Ziua Meseriilor. În fapt este vorba doar de prezentarea ofertelor educaţionale a unităţilor şcolare care pregătesc viitorii meseriaşi ai României. În sala de sport a unităţii de învăţămînt amintite toate liceele tehnologice din Roman şi zonă s-au întrecut în a amenaja standuri de prezentare a ofertei educaţionale din acest an, de faţă fiind conducerile acestor licee şi şcoli profesionale, cadre didactice şi elevi. Manifestarea a fost deschisă de inspectorul şcolar general, Mihai Obreja, la activitate fiind invitaţi primarul municipiului Roman, Lucian Ovidiu Micu şi deputatul Dan Laurenţiu Leoreanu. De remarcat prezenţa anul acesta a foarte multor reprezentanţi ai agenţilor economici din zonă, interesaţi să sprijine pregătirea viitoarei forţe de muncă. Societăţile au ţinut să remarce faptul că după ce sprijină şcolarizarea acestora, prin burse, foarte mulţi dintre absolvenţi îşi iau „zborul“ spre Occident. Deputatul Dan Laurenţiu Leoreanu, coautor al legii care a statuat o Zi a Meseriilor, a pomenit de faptul că pe fluxul legislativ se află o lege care să corecteze actulul act normativ ce permite ca după absolvire tinerii şcolarizaţi, care au primit burse de studii în România, să nu aibă posibilitatea de a nu-şi onora contractele cu agenţii economici . De cele mai multe ori, absolvenţii acestor şcoli părăsesc România plecînd în diverse ţări ale Uniunii Europene să muncească, fără a returna cheltuielile de şcolarizare.

Citește știrea

Trending