Contactează-ne

Actualitate

Piatra Neamţ: Sportivi premiaţi, locuinţe ANL şi Cupa Davis

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ cei mai buni sportivi vor fi premiaţi cu 15.000 de lei ■ aproape certitudine: Cupa Davis la Piatra Neamţ ■

Cei mai buni sportivi din Piatra Neamţ vor fi premiaţi şi în acest an, a anunţat primarul municipiului, Dragoş Chitic, în conferinţa de presă susţinută luni, în preambulul şedinţei de consiliu local.

“Susţinem, şi în acest an, premierea celor mai buni sportivi din Piatra Neamţ, în cadrul Galei organizate, în luna decembrie, de către Direcţia Judeţeană pentru Tineret şi Sport. Suma alocată va fi de 15.000 de lei”, a declarat Dragoş Chitic.

Şi tot legat de sport, edilul pietrean a mai anunţat că este aproape o certitudine că, pentru al treilea an consecutiv, municipiul Piatra Neamţ va fi gazda Cupei Davis.

“Am avut mai multe discuţii cu reprezentanţii Federaţiei Române de Tenis, în care ne-am exprimat susţinerea pentru organizarea acestui eveniment şi am stabilit unele detalii. Săptămîna aceasta urmează să vină şi confirmarea oficială pentru jocurile din cadrul Cupei Davis între echipele României şi Chinei, ce se vor desfăşura la Sala Polivalentă din Piatra Neamţ, în perioada 6-7 martie 2020”, a adăugat Dragoş Chitic.

Referitor la şedinţa de CL acesta s-a declarat mulţumit că vor fi din nou repartizate locuinţe ANL. “Este vorba despre 10 locuinţe ANL, acordate tinerilor solicitanţi, de la poziţia 106 până la poziţia 115 din actualul clasament.

Aşa cum am mai spus, în scurt timp vom epuiza toate cererile de locuinţe ANL care au îndeplinit condiţiile legale, cuprinse în actualul clasament, urmând ca, în prima parte a anului următor, să lansăm o nouă sesiune pentru depunerea cererilor.

Tot în această lună, acordăm şi un număr de şapte locuinţe sociale, conform clasamentului în vigoare la această categorie, precum şi o locuinţă de necesitate pentru un caz social deosebit”, a menţionat primarul de Piatra.

Care a mai anunţat şi că primaria va fi partener în organizarea tradiţionalului Tîrg de Crăciun.

Şi în acest an, Primăria Piatra Neamţ va fi partener în organizarea Tîrgului de Crăciun. În acest sens, vom aproba, în şedinţa de astăzi, încheierea unui parteneriat cu Centrul pentru Cultură şi Artă „Carmen Saeculare”, pentru ediţia din 2019 a Tîrgului de Crăciun, care se va desfăşura în perioada 13 decembrie 2019 – 05 ianuarie 2020, în centrul oraşului, la Curtea Domnească. Sînt o serie de acţiuni şi evenimente pe care le pregătim la Piatra Neamţ, astfel încît pietrenii să se bucure de sărbătorile de iarnă. Patinoarul este deja amplasat, în curs de pregătire şi va funcţiona începînd de la 1 decembrie până la 15 februarie, iluminatul ornamental va fi pornit sîmbătă, 30 noiembrie. Începînd cu 13 decembrie se va deschide Tîrgul de Crăciun la Curtea Domnească – spectacole, distracţie, Caravana lui Moş Crăciun, respectiv spectacolul de Revelion cu focul de artificii sînt elemente care vor marca luna decembrie la Piatra Neamţ şi în acest an”, a mai spus Dragoş Chitic.

Care nu a uitat că în aceste zile rareşiştii sînt în sărbătoare şi le-a transmis o urare. “Săptămîna aceasta este una de sărbătoare pentru Colegiul Naţional „Petru Rareş, unitate şcolară etalon pentru Municipiul Piatra Neamţ, un colegiu în care performanţa este la ea acasă.

Vreau să apreciez, în mod deosebit, modul în care conducerea Colegiului a pregătit această importantă sărbătoare, implicarea întregului colectiv – cadre didactice şi elevi, în marcarea unui moment istoric din viaţa prestigiosului Colegiu pietrean, împlinirea a 150 de ani de la înfiinţare. Îi felicit pentru întreaga activitate, le doresc putere de muncă şi rezultate remarcabile, ca şi cele de pînă acum! Îi asigur de respectul cuvenit şi de susţinerea noastră în continuare, pentru proiectele ce vor urma. Colegiul Naţional „Petru Rareş” nu este doar o unitate de învăţămînt, ci şi un mod de viaţă. La mulţi ani, dragi rareşişti! La mulţi ani, Petru Rareş”, a încheiat edilul pietrean.

 

Citește știrea
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Actualitate

Piatra Neamţ: Continuă lucrările edilitare

Știre publicată în urmă cu

în data de

Primarul municipiului Piatra Neamţ, Dragoş Chitic, împreună cu persoane care răspund de realizarea lucrărilor edilitare, s-au deplasat pe teren, marţi, 26 mai, pentru a verifica stadiul acestora şi pentru a stabili programul de lucrări pentru perioada următoare.

Conform unui comunicat de presă emis de reprezentanţii municipalităţii, lucrările care se realizează în aceasta perioadă prin societăţile Consiliului local, Publiserv şi CMI Urban, sînt: întreţinerea şi modernizarea străzilor şi a spaţiilor pe care sînt amenajate parcări; curăţarea rigolelor de scurgere a apelor pluviale; reparaţii punctuale ale aleilor pietonale; reparaţia şi modernizarea spaţiilor de joacă şi a mobilierului stradal; refacerea marcajelor rutiere; aducerea la cota străzii a căminelor reţelelor de utilităţi; amenajări peisagistice, cosirea şi întreţinerea spaţiilor verzi.

În această primăvară, pînă în prezent,  au fost modernizate prin turnarea  unui  nou covor asfaltic, pe toată suprafaţa sau pe tronsoanele afectate, un număr de 11 străzi: Gheorghe Doja, Dimitrie Bolintineanu, Valea Albă, Ion Ionescu Dela Brad,  Lunca Bistriţei, Subdărmăneşti, B-dul Dacia, Aleea Tineretului, Hangului, Aleea Aurorei, Nufărului.

„Este un program de lucrări edilitare foarte riguros stabilit la începutul acestui an pe care îl respectăm şi îl actualizăm periodic, în funcţie de elementele noi care apar în teren. Zilnic realizăm reparaţii punctuale cu asfalt ale străzilor, iar la capitolul modernizări de străzi, programul propus pentru anul în curs cuprinde: Strada Ion Sergentu, Strada Pietricica, Strada Lutăriei, Strada Schitului, Strada Stejarului, Strada Aleea Brazilor. Lista străzilor care vor fi modernizate până la finele acestui an va fi actualizată în funcţie de influenţa crizei sanitare asupra bugetului local.

Este o uşoară întârziere în privinţa cosirilor spaţiilor verzi publice, cauzată de vremea ploioasă, şi am cerut societăţii Urban să urgenteze cosirile, pentru a finaliza în cel mai scurt timp prima trecere. Am cerut, de asemenea, societăţii Urban să prezinte un program de cosiri pentru ca cetăţenii să ştie cand se va realiza această activitate în cartierul lor”, a declarat primarul Dragoş Chitic.

Citește știrea

Actualitate

Coronavirus: Neamţ – 873 de cazuri în total. Naţional: 146 cazuri noi

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ la nivel naţional sunt confirmate 18.429 de cazuri, 1.210 decese, 11.874 vindecaţi

Până pe 26 mai, pe teritoriul României, au fost confirmate 18.429 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus). Dintre persoanele confirmate pozitiv, 11.874 au fost declarate vindecate și externate. Totodată, până acum, 1210 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19, internate în spitale din Dolj, București, Iași, Suceava, Arad, Bacău, Timiș, Cluj, Neamț, Hunedoara, Constanța, Satu Mare, Sibiu, Ialomița, Bistrița-Năsăud, Covasna, Dâmbovița, Vrancea, Galați, Caraș-Severin, Mureș, Giurgiu, Bihor, Argeș, Vaslui, Botoșani, Alba, Sălaj, Brașov, Mehedinți, Teleorman, Gorj, Prahova, Vâlcea, Călărași, Maramureș, Olt și Ilfov, au decedat.

De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate alte 146 de noi cazuri de îmbolnăvire.

La ATI, în acest moment, sunt internați 181 de pacienți.

Pe teritoriul României, în carantină instituționalizată sunt 5.287 de  persoane. Alte 75.782 de persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală.

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 385.728  de teste.

În ultimele 24 de ore, au fost înregistrate 476 de apeluri la numărul unic de urgență 112 și 1.437 la linia TELVERDE (0800 800 358), deschisă special pentru informarea cetățenilor.

Ca urmare a încălcării prevederilor Legii nr. 55 din 15.05.2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, polițiștii și jandarmii au aplicat, în ultimele de 24 de ore, 169 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 116.200 de lei.

De asemenea, prin structurile abilitate ale Poliției, au fost constatate, ieri, 6 infracțiuni pentru zădărnicirea combaterii bolilor, faptă prevăzută și pedepsită de art. 352 Cod Penal.

Totodată, în data de 25 mai a.c., 92 de persoane care nu au respectat măsura izolării la domiciliu sau a carantinei au fost introduse în carantină instituționalizată pentru 14 zile sau a fost dispusă măsura carantinării instituționalizate pentru o nouă perioadă de 14 zile.

În ceea ce privește situația cetățenilor români aflați în alte state, 3.067 cetățeni români au fost confirmați ca fiind infectați cu COVID-19 (coronavirus): 1.699 în Italia, 561 în Spania, 84 în Franța, 576 în Germania, 87 în Marea Britanie, 28 în Olanda, 2 în Namibia, 3 în SUA, 4 în Austria, 3 în Belgia, 6 în Japonia, 2 în Indonezia, 2 în Elveția, 2 în Turcia  și câte unul  în Argentina, Tunisia, Irlanda, Luxemburg, Emiratele Arabe Unite, Malta, Brazilia și Suedia. De la începutul epidemiei de COVID-19 (coronavirus) și până la acest moment, 106 de cetățeni români aflați în  străinătate, 31 în Italia, 19 în Franța, 35 în Marea Britanie, 9 în Spania, 6 în Germania, 2 în Belgia, unul în Suedia, unul în Elveția, unul în SUA și unul în Brazilia, au decedat.

Dintre cetățenii români confirmați cu noul coronavirus, 22 au fost declarați vindecați: 9 în Germania, 9 în Franța, 2 în Indonezia, unul în Luxemburg și unul în Tunisia.

Notă: aceste date sunt obținute de misiunile diplomatice și oficiile consulare ale României în străinătate, fie de la autoritățile competente din statele de reședință, în măsura în care aceste date fac obiectul comunicării publice, fie în mod direct de la cetățenii români din străinătate.

 Le reamintim cetățenilor să ia în considerare doar informațiile verificate prin sursele oficiale și să apeleze pentru recomandări și alte informații la linia TELVERDE – 0800.800.358. Numărul TELVERDE nu este un număr de urgență, este o linie telefonică alocată strict pentru informarea cetățenilor. De asemenea, românii aflați în străinătate pot solicita informații despre prevenirea și combaterea virusului la linia special dedicată lor, +4021.320.20.20.

Până la data de 25 mai 2020, au fost raportate  1.357.015 de cazuri în UE / SEE, Regatul Unit, Monaco, San Marino, Elveția, Andora. Cele mai multe cazuri au fost înregistrate în Italia, Franţa, Germania, Spania și Regatul Unit.

Citește știrea

Actualitate

Neamţ: Maşină a MAI, “proptită” într-un gard

Știre publicată în urmă cu

în data de

Un accident rutier în care a fost implicat un autoturism al Ministerului Afacerilor Interne a avut loc în urmă cu puţin timp, marţi, 26 mai, la Roznov. Din primele informaţii oferite de martorii oculari, în maşină se aflau două persoane, iar, la un moment dat, din motive ce urmează a fi stabilite, şoferul a pierdut controlul volanului şi a ajuns în gardul unei locuinţe.

Vom reveni.

Citește știrea

Trending