Contactează-ne

Actualitate

Piatra Neamţ, Şcoala nr.3, Clasa a IV-a C: “Vă mulţumim, Doamna”

Știre publicată în urmă cu

în data de

Iată-ne absolvenţi de clase primare, copii mari de-acum, fericiţi de câte prietenii am legat cât am fost colegi la clasa doamnei Georgeta Miron, la Şcoala nr. 3 Piatra-Neamţ, şi câte am învăţat sub aripa ocrotitoare a Doamnei noastre!

Şi totuşi, o nedreptate a firii face ca în aceste momente unice în viaţa de viitori boboci de-a V-a să nu putem fi împreună, să ne luăm rămas bun de la copilăria noastră, trăită între zidurile şcolii, să ne felicităm, să ne urăm „Vacanţă plăcută”!

Şi, în acest scenariu pe care pandemia mondială nu ne permite să îl punem în practică, un moment de neuitat ar fi fost despărţirea de Doamna noastră!

Suntem siguri că dascălul perfect, exigent, care ne-a pus stiloul în mână, ne-a învăţat buchea cărţii, adunări şi scăderi, ar fi lăsat, măcar pentru o clipă, severitatea, pe holul şcolii! Şi ar fi stat cu noi în clasă, bucurându-se de îmbrăţişările pe care i le-am fi dat! Am fi râs şi plâns împreună şi am fi avut un album cu fotografii de absolvire a claselor primare!

Ce trist… dar suntem siguri că şi fără album cu fotografia de grup, făcută la tradiţionalul banchet de final de clasa a IV a, Doamna ne va ţine minte! După ochi, locul în bancă, voce, pozne! Cumva ne va reţine! Doar suntem fericiţii copii care reprezentăm ultima generaţie a Doamnei noastre!

După o îndelungată şi frumoasă carieră didactică, după 43 de ani de lucrat cu atâtea sute de copii pe care i-a făcut mari, acum Doamnă noastră se retrage la pensie, de unde ne va urmări în tihnă, pe fiecare, pentru a vedea dacă îi urmăm poveţele!

Să ştiţi că nu vă vom dezamăgi! Ştim ortogramele, semnele de punctuaţie, matematică, istorie şi geografie! Şi tot ce ne-aţi învăţat în cei 5 ani cât v-am fost „puii de la clasă”!

Vă mulţumim, Doamna! Sfaturile dumneavoastră rămân legi nescrise pentru noi! Din inimă vă dorim pensie lungă! Să vă aducă fiecare zi bucurii şi sănătate! Pentru noi rămâneţi dascălul exigent şi corect, profesionist şi dornic să vedeţi cum creştem frumos!

 

Vă îmbrăţişăm şi vă iubim, noi,

CLASA a IV-a C

Balan Anastasia-Maria

Bumbea Daniel

Căileanu Ioana

Ciobanu Matei-Constantin

Corduneanu Alexie

Creţu Casiana-Maria

Cucoară Maria- Alexandra

Enache Diana-Elena

Filip Anastasia-Ecaterina

Gabor Alexandru –Nicolaie

Ghindea Sofia

Ionel Ștefan-Alexandru

Irimiea Fabian-Andrei

Macri Medeea

Manolea Rareş-Constantin

Munteanu Ștefana-Iuliana

Pătuleanu Vlad-Constantin

Petrache Matei-Ștefan

Radu Teodora

Romanescu Ecaterina

Rusa Filip-Constantin

Sava Amalia

Seceleanu Alexandra-Maria

Strugaru David-Nicolas

Trifan Hortensia-Ioana

Țiriac Andrei-Tudor

Alese mulţumiri: Director: prof. Oniciuc Anişoara

Director adj: Hurjui Irina

Limba engleză: prof. Albert Brânduşa

Religie: prof. Gavril Ionuţ-Adrian

Educaţie fizică: Drăgoi Roxana

Actualitate

ATENȚIE: Restricționări ale circulaţiei rutiere în municipiul Piatra-Neamț în perioada următoare

Știre publicată în urmă cu

în data de

Autor

În urma solicitării făcute de SC Drupo Neamț SA pentru a putea desfăşura lucrări pentru dezafectarea rețelei electrice aeriene fir contact troleibuze, se va restricționa circulaţia vehiculelor în perioada 23.10.2020 – 18.12.2020 , în intervalul orar 18:00 – 06:00, alternativ pe tronsoane, pe următoarele străzi: Bd. G-ral. N. Dăscălescu, Bd.Traian, Str. Orhei, Str. Mihai Viteazu, Str.Dărmănești, Str.1 Decembrie 1918, Bd. Decebal, Piața M. Kogălniceanu, Bd. Republicii Str. Petru Movilă, Str. Bistriței, Bd. 9 Mai și Piața Gării.

Asigurarea semnalizării rutiere se va face de SC Drupo Neamț SA, iar urmărirea restricționării circulaţiei se face de Biroul Rutier din cadrul Poliţiei Municipiului Piatra-Neamţ şi Poliţia Locală.

Citește știrea

Actualitate

Spitalul de la Leţcani, o “ruină” de peste 13 milioane de euro?

Știre publicată în urmă cu

în data de

Autor

Altă ştire tristă: “Zeci de persoane confirmate cu virusul SARS- COV-2 și internate în spitalul mobil de la Lețcani îndură frigul în interiorul containerelor medicale. În cursul zilei de 20 octombrie 2020, în containere s-a înregistrat o temperatură de numai 13 grade Celsius și bolnavii au tremurat de frig. Maricel Popa, fostul președinte al Consiliului Județean Iași, a achiziționat un spital din bani publici cu mari probleme: stațiile de oxigen nu funcționează, instalațiile de climatizare scot un zgomot asurzitor, iar echipamentele par a fi la mâna a doua”. Sursa: www.bzi.ro

Aşadar, după amânări şi amânări, după festivisme greţoase şi mincinoase făcute doar pentru voturi, după cheltuirea a 3,3 milioane de euro din banii nemţenilor, cu ce ne-am ales: cu un spital cu multe probleme, în care amărâţii internaţi cu COVID-19 tremură de frig la orice pană de curent.

Cât despre Secţia ATI, aia extrem de importantă, acolo unde s-ar fi putut salva vieţi ale pacienţilor cu forme grave, lucrurile stau aşa din informaţiile apărute în spaţiul public: ni s-au promis şi am plătit pentru peste 100 de paturi, DSP a avizat 48 de paturi, dar s-a ajuns la doar 24 de paturi pentru că nu funcţionează staţiile de oxigen.

De ce nu funcţionează? Pentru că nu s-a ocupat nimeni de întreţinerea lor în stare de funcţionare. Normal, toţi erau ocupaţi să taie panglici, să se pozeze din toate poziţiile şi să se milogească după voturi.

Penibil? Nu. Normal. De ce normal? Pentru că asta merităm. Lipsa noastră de reacţie ce ne caracterizează încă din anii de dinainte de pandemie, lipsa de coloană vertebrală şi lipsa curajului de a lua atitudine, faptul că am ridicat pupatul în fund al şefilor politici la rang de artă naţională ne-au dat şi ne dau clasa politică pe care o merităm: una plină de lepre şi de ciumaţi, de toate culorile, care ne cheltuie banul public pe spitale în care nu merg staţiile de oxigen, instalaţia de climatizare te asurzeşte când merge şi te transformă în stană de piatră când nu merge. Asta am votat, asta avem şi acum putem muri mulţumiţi că e doar din vina noastră.

Ştiţi ce e şi mai ironic? Că tot din banii noştri şi-au plătit politicienii pozele făcute triumfalist în faţa unui spital care a costat milioane de euro, dar se dovedeşte a fi, iată, o ruină. Am plătit tot, de la cap la coadă, şi apoi i-am şi votat.

Pe final, întreb şi eu public pe “ai mei” politicieni din Neamţ: în “frigiderul” de la Leţcani, la ora aceasta, e vreun nemţean internat? Că 3,3 milioane de euro au dat nemţenii.

Citește știrea

Actualitate

COVID -19: Piatra Neamţ a trecut de pragul de 3 la mie

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ la Bicaz rata de incidenţă este de 3,6, la Girov de 3,7 ■ Taşca şi Tarcău, localităţile carantinate, au o rată de 3,24, respectiv 8,10 ■

Piatra Neamţ a trecut de rata de incidenţă de 3 cazuri de îmbolnăviri de COVID 19 la mia de locuitori, în ultimele 14 zile, fiind raportată joi, 22 octombrie o rată de 3,14, cu 436 de cazuri confirmate în ultimele 14 zile, dintre care 80 în spitale şi 356 cazuri comunitare. În localităţile carantinate din Neamţ, Taşca şi Tarcău, rata de incidenţă este de 8,10, respectiv 3,24. Alte localităţi cu rată peste 3 sunt Bicaz, cu 3,6 şi Girov, cu 3,7. Conform reglementărilor în vigoare, în maxim 48 de ore de la raportarea depăşirii indicilor, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă se va întruni şi va decide ce noi măsuri trebuie aplicate.

Citește știrea

Trending