Contactează-ne

Actualitate

Piatra Neamţ: Scandalul tarifului pentru gunoi – acuze de ipocrizie şi populism

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ acuzele sînt formulate de primarul Chitic la adresa consilierilor PSD ■ „dau dovadă de ipocrizie şi populism ieftin, doar pentru a cîştiga capital politic prin manipulare”, susţine Dragoş Chitic ■

Primarul PNL al municipiului Piatra Neamţ, Dragoş Chitic, îi pune la zid pe consilierii PSD după ce aceştia au părăsit, miercuri, 8 ianuarie, sala de şedinţe în care se dezbăteau proiectele privind majorarea tarifelor pentru colectarea gunoiului.

„Dau dovadă de ipocrizie şi populism ieftin, doar pentru a cîştiga capital politic prin manipulare”, susţine primarul. Să spunem că proiectele au picat în şedinţa de CL şi pentru că unul dintre consilierii alianţei PNL-PMP a lipsit motivat, iar, în ceea ce priveşte poziţia PSD înţelegem că ea ar fi fost exprimată într-o conferinţă de presă. La care redactorii Monitorului de Neamţ nu au fost invitaţi şi nici nu ne-a fost transmis vreun comunicat de presă. Motiv pentru care „respectăm” decizia PSD şi nu le publicăm vreun punct de vedere.

Cît priveşte opinia primarului, aceasta a fost transmisă pe adresa redacţiei sub forma unui comunicat de presă pe care îl prezentăm în continuare: Datoria noastră este să respectăm legislaţia în vigoare. Drept urmare propunerea de majorare a tarifului pentru serviciul de colectare, transport si depozitare a deşeurilor, aflată pe ordinea de zi a sedinţei de consiliu local din data de 8 ianuarie 2020, a fost introdusă ca urmare a unei Hotărîri de Guvern luată de Executivul PSD, condus de Viorica Dăncilă. HG 74/2018 a fost emisă în anul 2018 şi prevede majorarea tarifului de depozitare a deşeurilor de la 30 lei/tona la 80 lei/tona, începînd cu data de 1 ianuarie 2020.

Astfel, în urma acestei decizii aberante şi nocive a fostului guvern PSD,  toate primăriile din ţară sînt obligate să aplice noul tarif de depozitare a deşeurilor, în preţul pe care îl plătesc cetăţenii. Consilierii locali PSD de la Piatra Neamţ, în manieră populistă şi ipocrită, au criticat astăzi această măsură, care de fapt aparţine partidului din care fac parte.

Practic consilierii PSD Piatra Neamţ critică punerea în practică a legislaţiei stabilite de propriul partid atunci cînd se afla la guvernare. Deşi guvernul eşuat PSD a legiferat prin HG 74/ 2018 o creştere a tarifului de depozitare a deşeurilor, atenţie, cu 267%, de la 30 lei/tona la 80 lei/tona, printr-o bună organizare şi eficientizare a acestui serviciu am găsit soluţii ca la Piatra Neamţ să avem, începând cu 1 ianuarie 2020, un tarif pentru colectarea, transportul şi depozitarea deşeurilor la un nivel rezonabil de 10.1 lei+ TVA / mc.

Comparativ, tarifele de la 1 ianuarie 2020 pentru acest serviciu în alte localităţi din ţară sînt mai mari decît la Piatra Neamţ: Iaşi 10.92 lei, Cluj- Napoca 10.38 lei, Alba Iulia 11.00 lei, Botoşani 11.26 lei,  Tîrgu Neamţ 11.57 lei, Reşita 12.8 lei, Buzău 12.54 lei (tarife fără TVA). Ne dorim tarife rezonabile pentru cetăţeni la toate serviciile publice şi am reuşit, în perioada mandatului meu de primar, împreună cu echipa liberală din administraţia publică pietreană să oferim acest lucru populaţiei.

Însă, din păcate, efectele guvernării dezastruoase a PSD, prin unele măsuri nocive introduse în legislaţia adoptată de fostul guvern, se resimt şi astăzi la nivelul întregii ţări. La Piatra Neamţ am reuşit să minimizăm efectele actului normativ emis în anul 2018 de PSD şi datorită faptului că ne-am preocupat ca peste 60% din cantitatea de deşeuri colectate să fie valorificată şi reciclată pentru a nu ajunge la groapa  de gunoi şi a reuşi, astfel, să menţinem un tarif rezonabil pentru colectarea, transportul şi depozitarea deşeurilor”.

Ştirea iniţială aici:

http://monitorulneamt.ro/n-proiectele-privind-tarifele-pentru-gunoi-nu-au-trecut-n-social-democratii-au-parasit-sedinta-n-un-consilier-pmp-a-lipsit-motivat-n-primarul-a-acuzat-abordari-populiste-n/

Citește știrea
Un comentariu

Un comentariu

  1. vali

    9 ianuarie 2020 at 3:35 PM

    Luptati pt cresterea tarifului pt niste servicii proaste ! Uitativa, d-l primar , cum arata tomberoanele de gunoi care sunt un focar de infectie. Nu au fost spalate/dezinfectate niciodata. Masinile de guoi sunt mizerabile , nespalate, neintretinute si “imbodobite” de jur imprejur cu sacose si saci cu ce colecteaza angajatii de pe ele de la tomberoane. Cand se ridica gunoiul , angajatii nu fac curatenie si in jurul tomberoanelor iar gunoiul cazut pe jos ramane acolo. Cine administreaza firma de gunoi este depasit de situatie. La fel si cine-i controleaza si plateste. Deci pt ce cresteti tarifele ?

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Actualitate

Piatra Neamţ: DOSAR PENAL – Salvatori de la ISU, în pericol din cauza unei inconştiente

Știre publicată în urmă cu

în data de

Autor

■ o femeie care a omis să dea informaţii despre un posibil contact cu o persoană infectată este cercetată penal ■ echipajul de la ISU a intrat în izolare ■

O femeie care a omis să dea cadrelor medicale informaţii cu privire la posibilitatea să fi intrat în contact cu o persoană infectată cu Covid 19 este cercetată penal. În inconştienţa ei, a pus în pericol un echipaj de la ISU, salvatorii fiind în acest moment în izolare la domiciliu pentru o perioadă de 14 zile.

“La data de 31.03.2020 la Parchetul de pe lîngă Judecătoria Piatra Neamţ a fost înregistrat un dosar penal pentru săvîrşirea infracţiunii de omisiunea declarării unor informaţii. Obiectul sesizării se referă la faptul că, în data de 25 martie, un echipaj de prim-ajutor din cadrul IJSU «Petrodava», format din trei subofiţeri, în urma unui apel la 112, s-a prezentat la o adresă din municipiul Piatra Neamţ, ocazie cu care pacienta , transportată ulterior la Spitalul Judeţean de urgenţă Piatra Neamţ, a omis să divulge cadrelor medicale informaţii esenţiale cu privire la posibilitatea de a fi intrat în contact cu o persoană infectată cu COVID-19”, se arată într-un comunicat al Parchetului Piatra Neamţ.

Ceea ce nu înţeleg astfel de inconştienţi este că, dacă îi trimit pe salvatori în izolare la domiciliu sau în carantină, nu va mai avea cine să intervină în caz de incendii sau accidente. La fel cum nu înţeleg cei din sistemul de sănătate care dezertează în aceste momente, că, dacă vor ajunge să necesite chiar ei îngrijiri medicale, nu va avea cine să le ofere aceste servicii.

 

FOTO: generica

Citește știrea

Actualitate

Naţional: Coronavirus – încă trei decese. Nunmărul total a ajuns la 72

Știre publicată în urmă cu

în data de

Trei noi decese ale unor persoane infectate cu coronavirus au fost confirmate oficial pe 31 martie. Numărul total al deceselor la nivel naţional a ajuns la 72.

Deces 70

Femeie, 60 ani, judeţul Ialomița. Persoană cu Insuficiență renală cronică, dializată, cu HTA si hepatită cronică cu virus B, debut în 23.03.2020 (febră, frison, cefalee), internată în 25.03.2020 în Secția Nefrologie ATI Spital Municipal Slobozia.

S-au recoltat probe pentru COVID 19 în data de 26.03.2020, rezultat pozitiv în data de 28.03.2020. Decedat în 31.03.2020.

Nu a avut istoric de călătorie și nici contact recunoscut cu caz confirmat.

Deces 71

Femeie, 53 ani, judeţul Hunedoara. Pacienta internata în data de 17.03.2020 pe Sectia de Oncologie cu diagnosticul de Neoplasm ovarian stadiu terminal, Pleurezie metastatică, carcinomatoză peritoneală. Contact cu cazuri confirmate cu COVID-19,  motiv pentru care s-au recoltat probe, a fost confirmată în 30.03.2020. Decedată în 29.03.2020.

Deces 72

Barbat, 65 ani, judeţul Hunedoara. Internat în 25.03.2020 în Spitalul de Boli Infecțioase Deva și transferat în ATI în data de 26.03.2020. Confirmat în aceeași dată , decedat în 31.03.2020. Comorbiditati: HTA.

Fără călătorie, fără contact cunoscut cu caz confirmat.

Citește știrea

Actualitate

Piatra Neamţ: Suspendarea activităţii în bazar, mall, pieţe, creşe, locuri de joacă, prelungită

Știre publicată în urmă cu

în data de

Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă Piatra Neamţ a emis o hotărîre, pe 31 martie, prin care prelungeşte suspendarea activităţii din Bazar, tîrguri, oboare, pînă la încetarea stării de urgenţă. De asemenea, este supendată şi activitatea din creşe, Centrul de Sprijin şi Asistenţă de Specialitate pentru Copii, Centrul de zi pentru preşcolari “Castani”.

În plus, primăria va monta dispozitive cu soluţii dezinfectante la intrările în blocurile de locuinţe, iar Salubritas va dezinfecta periodic lifturile, casa scărilor şi spaţiile comune din blocuri. În plus, vor fi dezinfectate străzile şi trotuarele din municipiul reşedinţă de judeţ. La Mall Forum Center se suspendă activităţile de comercializare, cu excepţia vînzării produselor alimentare, veterinare sau farmaceutice.

De asemenea, la Sala Polivalentă se supendă orice activitate, la fel la Baia Comunală, Stadionul Municipal şi Ştrand. În pieţe, în continuare vor fi vîndute doar produse alimentare, veterinare şi farmaceutice. În plus se menţine interdicţia utilizării locurilor de joacă de pe domeniul public şi suspendarea activităţilor din parcurile publice şi Parcul Zoo. După cum am menţionat, aceste măsuri sînt dispuse pînă la ieşirea din starea de urgenţă.

Citește știrea

Trending