Contactează-ne

Actualitate

Piatra Neamţ: proiecte cu finanţare europeană de peste 92 de milioane de euro

Știe publicată cu

în data de

■ 32 de proiecte cu finanţare europeană au fost depuse pînă la finalul lunii martie 2019

Reprezentanţii Primăriei Piatra Neamţ au anunţat, printr-un comunicat de presă, că, pînă la finalul lunii martie 2019, au fost depuse 32 de proiecte cu finanţare europeană în valoare de peste 92 de milioane de euro. “Proiectele care au fost depuse pînă acum cuprind: modernizarea şi extinderea sistemului de iluminat public, investiţii în infrastructura educaţională pentru creşe, grădiniţe, şcoli şi licee, amenajarea a trei grădini publice urbane multifuncţionale, reabilitarea cinematografului Cozla şi transformarea lui într-un centru multifuncţional, modernizarea a şase bulevarde principale de transport, modernizarea transportului public prin achiziţia de autobuze electrice şi modernizarea staţiilor de transport, realizarea de piste pentru biciclişti şi implemetarea unui sistem bike-sharing, diversificarea serviciilor sociale, oferirea de internet gratuit prin wi-fi în zone publice urbane, implementarea unui sistem de management inteligent al traficului şi realizarea de staţii de reîncărcare a vehiculelor electrice. Cele două proiecte privind modernizarea şi extinderea iluminatului public, în valoare de 2.170.000 de euro, au primit la începutul lunii aprilie aviz favorabil, fiind admise în etapa de verificare a conformităţii administrative şi eligibilităţii, precum şi a evaluării tehnico-financiare, selectate pentru finanţare şi transmise pentru precontractare. Prin implementarea acestor proiecte va fi înlocuit sistemul de iluminat public existent cu un sistem modern cu tehnologie led şi va fi realizat un sistem de telegestiune care permite controlul individual al fiecărui corp de iluminat, precum şi reglarea automată a luminozităţii în funcţie de factorii externi. Sistemul de telegestiune permite, de asemenea, monitorizarea iluminatului public şi identificarea în timp real a oricărei defecţiuni apărute în reţea”, se precizează în comunicatul de presă al primăriei. Primarul municipiului, Dragoş Chitic, promite o dezvoltare accelerată a oraşului în următorii trei ani. „Realizarea şi depunerea de proiecte pentru atragerea de fonduri, în principal europene, a reprezentat o prioritate a administraţiei pietrene în ultimii doi ani, iar roadele încep să apară. Municipiul Piatra Neamţ se va dezvolta într-un ritm accelerat în următorii 3 ani prin implementarea proiectelor de investiţii cu finanţare europeană, realizînd şi paşi importanţi în implementarea conceptului de smart-city. Proiectele depuse pentru finanţare europeană acoperă domenii dintre cele mai diverse şi vor contribui în mod substanţial la creşterea confortului şi calităţii vieţii cetăţenilor. Nu ne oprim aici, vom continua şi în perioada următoare să fructificăm orice program de finanţare prin care putem realiza investiţii în Piatra Neamţ”, a declarat primarul Dragoş Chitic.

Citește știrea
Advertisement
loading...
Postează comentariu

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Actualitate

Piatra Neamţ: De la un scurtcircuit, incendiu în parcare

Știe publicată cu

în data de

Pompierii din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Neamţ au stabilit cauza incendiului care a avut loc la o maşină, în parcarea mall-ului Shopping City. Evenimentul s-a înregistrat luni, 22 aprilie şi a fost provocat de un scurtcircuit electric. Alarma s-a dat prin apel la numărul unic de urgenţă 112, înregistrat în dispeceratul Integrat Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă – Ambulanţă al judeţului Neamţ la ora 12.16, cînd s-a reclamat producerea unui incendiu la un autoturism staţionat în parcarea unui supermarket din municipiul Piatra Neamţ. La locul evenimentului s-au deplasat două echipaje de pompieri militari de la Detaşamentul de Pompieri Piatra Neamţ cu o autospecială de lucru cu apă şi spumă, precum şi o ambulanţă SMURD. Forţele profesioniste de intervenţie au localizat şi lichidat incendiul care se manifesta la compartimentul motor şi bordul autoturismului. Au fost mistuite de foc componente din material plastic ale compartimentului motor şi ale bordului autoturismului.

Citește știrea

Actualitate

Şofer băcăuan fugar, prins la intrarea în judeţul Neamţ

Știe publicată cu

în data de

■ cel în culpă nu a vrut să oprească deoarece era băut ■ a fost prins la un filtru, la Tazlău ■ altul s-a urcat la volan deşi era în pragul comei alcoolice ■

Săptămîna patimilor le-a adus necazuri mai multor şoferi care s-au urcat băuţi la volan. Un exemplu este cel al unui bărbat de 36 de ani, din judeţul Bacău. Necazul a venit luni, pe 22 aprilie, cînd oamenii legii din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală Borleşti au fost sesizaţi de către colegii din cadrul IPJ Bacău, cu privire la faptul că un autoturism condus de un bărbat despre care exista indicii ca s-ar afla sub influenţa alcoolului, nu a oprit la semnalele acestora şi se deplasează spre localitatea Tazlău. „Poliţiştii nemţeni au instituit imediat un filtru de circulaţie pe Drumul Judeţean DJ 156 C Tazlău, unde au depistat în trafic autoturismul în cauză. La volanul acestuia se afla un bărbat de 36 de ani, din Bacău, care emana halenă alcoolică. Acesta a refuzat să fie testat cu aparatul alcooltest, fiind ulterior condus la spital pentru recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei“, conform Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Neamţ. S-a dispus reţinerea pentru 24 ore, suspectul fiind acuzat de săvîrşirea infracţiunii de refuzul sau sustragerea de la recoltarea de mostre biologice. Urmează a fi prezentat instanţei cu propunere de arestare preventivă. În aceeaşi zi poliţiştii au tras pe dreapta, la Crăcăoani, un autoturism condus de un barbat de 45 de ani, din Bacău. Etilotestul a indicat o valoare de peste 1,10 mg/l alcool pur în aerul expirat. Şi el s-a ales cu acuze penale, la fel ca şi un tînăr de 20 de ani, din Păstrăveni. Acesta a fost depistat în trafic în noaptea de 21/22 aprilie şi avea la fiolă un rezultat de peste 0,80 mg/l alcool pur în aerul expirat. Şi un bărbat de 39 de ani, din Bicaz, are probleme cu legea după ce a fost prins de poliţişti pe 22 aprilie, în Pîngăraţi. În urma verificărilor s-a stabilit că autoturismul respectiv nu figurează ca fiind înmatriculat, iar plăcuţele cu numerele montate au fost atribuite unui alt autovehicul avînd valabilitatea expirată din anul 2018. Poliţiştii continuă cercetările sub aspectul comiterii infracţiunilor de conducerea unui autovehicul neînmatriculat şi cu număr fals de înmatriculare.

Citește știrea

Actualitate

Neamţ: Copilă opărită

Știe publicată cu

în data de

O fetiţă de doar doi ani a fost transportată la Spitalul Judeţean Piatra Neamţ, pe 22 aprilie, după ce s-a opărit la un picior cu lichid fierbinte. “Bodeşti, pacientă sex feminin, 2 ani, diagnostic: arsură cu lichid fierbinte, gradul II, membru inferior stîng. Pacienta a fost preluată de un echipaj cu asistent medical şi predată la UPU a Spitalului Judeţean de Urgenţă Piatra Neamţ”, au comunicat reprezentanţii SAJ Neamţ.

Citește știrea

Trending