Contactează-ne

Actualitate

Piatra Neamţ: “Iadul şoferilor”, peticit în pas de melc. Ne mişcăm şi noi mai cu talent?!

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ de vreo două zile se încearcă peticirea craterelor de pe strada Izvoare ■ reparaţiile au viteza melcului: cam două gropi pe zi ■

Tot strada Izvoare. Tot Piatra Neamţ. Tot anul de graţie 2019. La o săptămînă şi jumătate după ce, pe 4 februarie, Monitorul scria că respectiva stradă arată ca după bombardament. Cu cratere adînci de peste 10 centimetri, aproape din metru în metru. Oricum un iad pentru şoferii care, exasperaţi, au apelat la sprijinul presei. Între timp, s-au mai “întîmplat” doar nişte declaraţii publice şi sute dacă nu mii de mesaje indignate ale simplilor cetăţeni în urma publicării articolului. De vreo două zile au apărut însă şi nişte mesaje “triumfaliste”: cum că DRUPO, societate subordonată CJ Neamţ, care are drumul în administrare spre “competentă” reabilitare cu fonduri europene, ar fi purces la umplerea craterelor cu pavele şi nisip. Asta de vreo două zile. Curioşi din fire şi mînaţi de la spate şi de mesajele cititorilor care susţineau că nici pomeneală să fie cîrpite gropile, am revenit miercuri 13 februarie pe strada care duce de la Regiment spre Cartierul Speranţa. Ce am găsit, puteţi lesne vedea din fotografiile care însoţesc acest articol. Pentru corectă şi echilibrată relatare, să spunem că erau şi nişte muncitori care lucrau la astuparea unor gropi. Doar că în decurs de vreo două zile reuşiseră “să rezolve” doar vreo patru, cinci gropi. Tot e bine, dar poate mai lucrăm la viteza de execuţie că în “ritmul melcului” riscăm să ne apuce iarna următoare şi tot să mai rămînă gropi neastupate. Cît despre reabilitarea drumului cu bani europeni… Cum s-au aşteptat vreo trei ani, poate va trebui să mai aşteptăm încă vreo cîţiva. Revenind la cine e răspunzător de stradă, reluăm o declaraţie dată pe 4 februarie de primarul municipiului Piatra Neamţ, Dragoş Chitic: “Această stradă este dată în administrare Consiliului Judeţean Neamţ pentru a fi reabilitată printr-un proiect european. Din cîte ştiu este deja semnat contractul şi ar trebui să înceapă lucrările. Cunoaştem starea străzii, au ajuns şi la noi foarte multe sesizări de la cetăţeni. Din păcate, primăria nu poate cheltui niciun ban pentru întreţinere. Noi am transmis mai departe sesizările către instituţia care are strada în administrare, respectiv Consiliul Judeţean Neamţ. Solicit şi pe această cale, public, celor de la CJ Neamţ ca, pînă la începerea lucrărilor cu bani europeni, să întreţină în mod corespunzător această stradă”.

Citește știrea
3 comentarii

3 Comments

 1. Stefan

  13 februarie 2019 at 4:31 PM

  Nici cand a fost sub directa si minunata administrare a d-lui Chitic , strada Izvoare nu a aratat mai bine…

 2. V.Vasile

  14 februarie 2019 at 9:53 AM

  Joc de pase, tromboane si cam atat, numai ca noi, ,,alesilor,, ne rupem masinile personale iar voi nu cheltuiti nimic din veniturile bine rotunjite, pt intretinerea masinilor de serviciu, da nimic, cauciucuri, roviniete, asigurari, ba mai aveti si soferi de parca ati fi handicapati. Emanatul din CJ, are o cota de o tona carburant ca de, are resedinte indepartate. A, apropo de carburant, este un individ fosilizat prin CJ, resposabil cu avizele favorabile, poate baga spre aprobare si o cota de cherosen, ca sefu cam zboara si nu din functie cum ar trebui ci in zone unde se poarta tricoul in acest anotimp, in rest avem ce meritam …

 3. vali

  15 februarie 2019 at 7:34 PM

  Mergeti la Icusesti sa vedeti cum poate arata un drum de acces la o comuna din jud. Neamt ! INGROZITOR !!! Nu ati vazut asa ceva.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Actualitate

Un etnic apreciat în Marea Britanie

Știre publicată în urmă cu

în data de

Autor

■ Sorin Lucian Ursu trăieşte în Marea Britanie de 5 ani şi lucrează ca îngrijitor de bătrîni ■ „De cînd a izbucnit epidemia de coronvirus am lucrat în ture şi extrature, timp în care mi s-au stins în braţe mulţi bătrîni, lucru greu de descris în cuvinte şi de suportat“, spune Sorin ■ deşi are 52 de ani, se pregăteşte de facultate ■

Redactorii Monitorulcontinuă să ţină legătura cu nemţenii din diaspora, aflaţi în aceste vremuri de criză sanitară departe de ţară, acolo unde lucrează pentru o bucată de pîine mai albă. Am luat legătura cu o familie, una cu totul şi cu totul specială.

E vorba de Sorin şi Stela Ursu, din Roman, plecaţi la muncă în Anglia, unul îngrijind bătrînii altora, altul lucrînd într-un supermarket. Spuneam că Sorin Lucian Ursu este un om special. Crescut într-o familie de etnie romă, cu 11 copii, i-a plăcut cartea de mic şi a terminat liceul învăţînd pe rupte.

A lucrat ca muncitor la ArcelorMittal Steel sau pe unde a găsit serviciu. Discriminat adesea în ţară, a decis să plece în Anglia în urmă cu 5 ani. I-a mai plăcut dintotdeuna să citească şi este un om cu care ai ce discuta. Trăieşte în orăşelul Cheadle. Nu i- a fost niciodată ruşine cu originea sa şi în Anglia s-a declarat de etnie rromă.

A urmat nu mai puţin de 10 cursuri de pregătire în meseria de infirmier, la mare căutare în Marea Britanie. „De profesie sînt îngrijitor de bătrîni cu nevoi speciale, o meserie frumoasă, dar grea. De săptămîni întregi, de cînd a izbucnit epidemia de coronvirus am lucrat în ture şi extrature, timp în care mi s-au stins în braţe mai mulţi bătrîni, ceea ce e un lucru greu de descris în cuvinte şi, mai ales, greu de suportat.

După un an de «rupt oase» la propriu şi la figurat, nu-mi doresc decît să ajung într- un concediu acasă, la Roman. Din păcate a izbucnit această epidemie de coronavirus, care împrăştie moartea pe întrega planetă şi ne-a zădărnicit, pentru moment, posibilitatea de a ajunge acasă. De două săptămîni am contactat o viroză şi am fost trimişi de autorităţi în autoizolare la domiciliu, lucru pe care-l respectăm. E necesar“, a mărturisit Sorin Lucian Ursu.

Partea bună a acestei autoizolări e că îi dă răgaz să citească şi să se pregătească pentru a fi admis la facultatea de asistenţi medicali de trei ani, lucru pe care îl visează de ceva vreme şi pe care în România nu a reuşit să-l facă. „În Anglia, statul te ajută să înveţi ceea ce-ţi doreşti să fii şi vreau să profit de acest lucru, pentru că aici nu contează se vîrstă ai. Eu am 52 de ani şi-mi doresc să învăţ“, a mai spus Sorin Ursu. Şi mesajul familiei Ursu este acela de a sta în casă, dar speră că blestemata de pamdemie se va sfîrşi şi se vor întoarce cu toţii la viaţa obişnuită, cu bune, cu rele.

Romaşcanii sînt mulţumiţi pentru faptul că în Marea Britanie nu au cunoscut discriminarea şi sînt apreciaţi pentru ceea ce fac. Din convorbirea cu cei doi răzbate, peste toate, dorul de ţară şi mesajul din proverbul românesc: „Fie pîinea cît de rea, tot mai bună-i în ţara mea!“.

Citește știrea

Actualitate

Ce surprize ne aduce vremea

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ meteorologii spun că se vor înregistra valori termice de 20 de grade ■ şi temperaturile nocturne vor fi mai mari ■ de precipitaţii nu se pune problema ■

După zilele cu valori termice modeste şi cîteva nopţi cu minime nocturne negative şi îngheţ la sol, pare că, în sfîrşit, primăvara îşi intră în drepturi.

Conform informaţiilor de e site-ul Administraţiei Naţionale de Meteorologie valorile termice diurne cresc treptat şi se ajunge la o maximă de 20 de grade la finele primei decade a lui aprilie.

Acelaşi trend îl au şi valorile termice nocturne şi se vor atinge minime de pînă la 7 grade. Aşa rezultă şi din estimarea valorilor termice şi a precipitaţiilor pentru Moldova în perioada 6 – 20 aprilie.

„În primele 3 zile ale celor două săptămîni vremea va fi rece în timpul nopţilor şi dimineţilor cu o medie a temperaturilor minime în jur de 0 grade şi maxime în creştere uşoară spre 16 grade. Ulterior vremea va deveni uşor mai caldă decît în mod obişnuit pentru această perioadă, astfel încît, pe 12 şi 13 aprilie, cînd se vor înregistra valorile termice cele mai ridicate, maximele vor fi în medie în jur de 21 de grade şi minimele vor ajunge la o medie de 6, 7 grade.

După această dată se estimează o revenire a temperaturii spre valori normale, cu media temperaturilor maxime în jurul a 16 grade iar minimele de 4,5. Regimul pluviometric va fi deficitar iar probabilitatea de apariţie a precipitaţiilor va fi în perioada 13-17 aprilie“, conform ANM.

Pe 7 aprilie, este anunţat timp în încălzire, astfel că la amiază maxima în zona noastră saltă pînă la 16 grade, pe fondul unui cer senin. Şi după lăsarea întunericului cerul va fi degajat însă va fi destul de rece pentru acest moment al anului şi minima se opreşte la 1 grad, cu plus. Şi mai bine va fi miercuri, 8 aprilie cînd din nou cerul nu va fi brăzdat de nici un nor. Atunci avem promisiunea unei maxime de pînă la 18 grade.

Firav saltă şi temperatura nocturnă, care ajunge la 2 grade. Ziua de joi, 9 aprilie, va fi cea mai caldă din întreg intervalul de prognoză, iar dacă meteorologii au dreptate la Piatra Neamţ se vor înregistrat 20 de grade. Din acest motiv valorile termice vor fi mai blînde şi peste noapte şi se anunţă o minimă de 5 grade. La finele primei decade a lunii, vineri 10 aprilie, ar putea veni ceva nori, dar lipsiţi de importanţă.

Maxima diurnă scade la 14 grade, însă minima nocturnă saltă pînă la 7 grade. Cea mai rece zi din întreg intervalul de prognoză pare a fi cea de sîmbătă, 11 aprilie, cînd pe fondul unui cer variabil cu soare maxima nu mai trece de 13 grade. Minima nocturnă înregistrează acelaşi trend şi ajunge la 5 grade. Duminica Floriilor vine cu timp excelent, cer degajat, soare şi o maximă de 19 grade, în timp ce peste noapte se vor înregistra cam 4 grade.

Citește știrea

Actualitate

Mail-uri false în numele Poliţiei

Știre publicată în urmă cu

în data de

Poliţia Română anunţă cetăţenii care au primit emailuri cu sigla instituţiei şi prin care destinatarii sînt chemaţi la anchete să nu deschidă aceste notificări online deoarece nu au fost trimise de instituţia menţionată fiind vorba de emailuri false.

„Compliment. Sperăm să acceptaţi această scrisoare cu bună credinţă. Sînteţi invitat de această notificare la Sediul Poliţiei Române privind o anchetă în curs de desfăşurare. Vă rugăm să consultaţi documentele ataşate pentru informaţii şi contactaţi avocatul, dacă este necesar. Data: 10 aprilie 2020. Ora: 11:00”, conform mesajului primit pe email de mai mulţi cetăţeni. IPJ Neamţ avertizează asupra faptului că este vorba de mesaje false iar Poliţia Română nu a trimis astfel de mesaje.

„Nu deschideţi astfel de e-mailuri! Ele nu sînt trimise de Poliţia Română şi sînt false”, anunţă anchetatorii care au demarat cercetări pentru a descoperi sursa acestora şi tragerea la răspundere a celor implicaţi.

Citește știrea

Trending