Contactează-ne

Administrație

Piatra Neamţ: “Iadul şoferilor”, apel de la un pietrean – “Domnule Arsene, să lăsăm găleţile roşii şi faceţi drumul”

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ acesta este mesajul unui pietrean către preşedintele CJ Neamţ ■ drumul în cauză este cel ce duce de la Regiment la Speranţa ■ “după ploaia de ieri arată jalnic, au zburat pavelele şi gropile sînt pline de apă”, ne-a mai transmis un cititor al Monitorului ■

“Domnule Arsene, haideţi să lăsăm găleţile roşii cu ulei şi zahăr, mai puneţi ceva bănuţi şi faceţi drumul ăsta”. Aşa sună mesajul transmis public de un pietrean pentru preşedintele CJ Neamţ. Drumul împricinat este cel ce face legătura dintre Regiment şi Cartierul Speranţa (care poate moare ultima, dar e clar că drumul pînă la ea e plin de gropi). Strada Izvoare, pe numele ei oficial, constituie subiect de nemulţumire de foarte mult timp din cauza gropilor adînci şi la fel de numeroase ca promisiunile mincinoase ale politicienilor mai ales în campania electorală. Iar cînd plouă şi craterele sînt “mascate” de apă, şoferii care nu cunosc “topografia” locului au toate şansele să ajungă cu autoturismele direct la REMAT. Cît priveşte mesajul pietreanului, el sună astfel în integralitatea sa: “Rog PUBLIC Consiliul Judeţean Neamţ să facă n..bii ceva cu drumul către Cartierul Speranţa. Domnule Arsene, haideţi să lăsăm găleţile roşii cu ulei şi zahăr, mai puneţi ceva bănuţi şi faceţi drumul ăsta. De ani de zile se vorbeşte despre el şi nimic, de ce oare? Nu cred că vreţi campanie negativă în prag de ALEGERI. Faceţi ceva, vă rog frumos! P.S.: Nu pot merge la Consiliul Judeţean Neamţ să fac vreo cerere, aş lipsi prea mult de la serviciu degeaba”. Şi un alt sofer ne-a oferit şi cîteva informaţii mai “tehnice”: “După ploaia de ieri (luni 6 mai n.r.) arată jalnic. Au zburat toate pavelele şi gropile sînt pline de apă pe ambele sensuri. Cele mai periculoase găuri sînt la Tipostim. Pe ambele sensuri”. “Povestea” străzii Izvoare ar putea fi simplă şi de succes, dacă nu ar fi extrem de încurcată şi plină de eşecuri, pe cît e de plină de gropi. Ea a fost preluată de la Primăria Piatra Neamţ de către Consiliul Judeţean care ar fi trebuit să o reabiliteze cu bani europeni. Dar nu s-a făcut nimic. Sau mai rău: s-au făcut lucrări de întreţinere de mîntuială, în sensul că, după ce localnicii au sesizat presa, nişte “meseriaşi” de la DRUPO, societate subordonată CJ Neamţ, au aruncat în cratere nişte pavele şi nişte nisip. Soluţie “curat” europeană, că tot vin “euroalegerile”. Însă, ne spun şoferii, pînă şi pavelele au sărit din gropi, iar “Iadul şoferilor”, cum a fost supranumită strada, a rămas un adevărat calvar pentru conducătorii auto. Care merg, cum altfel, spre Speranţa. Că doar speranţa le-a mai rămas. Speranţa că vor avea bani să-şi repare maşinile, nu speranţa că va fi reparat drumul într-un viitor pe care să-l mai prindem şi noi, că aia a murit demult.

Citește știrea
2 comentarii

2 Comments

 1. vali

  7 mai 2019 at 7:54 PM

  Drumul spre Icusesti ! Drumul dintre Bicaz si Poiana Teiului !Drumul de la iesire din Tazlau spre Onesti! Si multe altele care sunt deosebit de sparte.

 2. V.Vasile

  8 mai 2019 at 8:33 AM

  Nu reusesc sa-i inteleg pe locuitorii din zona, sunt stropiti de masinile din trafic, nu au trotuar, au si ei masini si totusi tac , la fel cum tac si cei ce au afaceri in zona si ai caror salariati sunt expusi zilnic pericolelor..
  Nu doriti sa iesiti din secolul 19 ,,dragii mei nemteni,, cand vin sa va ceara votul, cum reactionati ?

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Actualitate

Roman: Primăria strînge rablele din oraş

Știre publicată în urmă cu

în data de

Autor

În condiţiile în care tot mai pregnant numărul locurilor de parcare se dovedeşte insuficient, conducerea Primăriei Roman a luat decizia de a debarasa domeniul public de maşinile vechi, abandonate de ani de zile de proprietarii lor. Autovehiculele ridicate urmează a fi duse la platforma primăriei, pe strada Ogoarelor. „În cazul în care nu vor fi revendicate de proprietari, în 30 de zile, aceste autovehicule vechi vor deveni, conform legii, proprietatea municipalităţii şi vor fi, cel mai probabil, valorificate la fier vechi. Deja din prima zi de verificări am găsit patru maşini abandonate, purtînd discuţii cu proprietarii lor de a căuta modalităţi de valorificare. Există şi situaţii în care proprietarii nu pot fi identificaţi. În aceste circumstanţe, autoturismele abadonate pe domeniul public vor fi ridicate de către primărie şi duse pe plaforma de pe strada Ogoarelor. În situaţia în care în termen de o lună nu vor fi revendicate, ele devin proprietatea administraţiei publice locale, care le valorifică, conform normelor legale. Este responsabilitatea noastră, a tuturor, de a încerca să păstrăm curăţenia în oraş şi de a încuraja pe romaşcani să se implice. Faptul că cei care vizitează Romanul apreciază curăţenia şi estetica este un motiv de mîndrie şi satisfacţie pentru fiecare dintre noi“ a declarat primarul Lucian Micu.

Citește știrea

Actualitate

Neamt: Pompieri avansaţi în grad de ziua lor

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ Andrei Grancea a fost avansat la gradul de căpitan ■ alţi şapte pompieri au primit grad superior ■

Opt pompieri nemţeni au fost înaintaţi în grad chiar de Ziua Pompierilor din România, vineri, 13 septembrie. Locotenentul Andrei Grancea din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Petrodava” al judeţului Neamţ, Comandant detaşament I la Detaşamentul de pompieri Piatra Neamţ, a fost înaintat în gradul de căpitan. Alţi şapte subofiţeri au primit grade superioare, înaintea expirării stagiului minim. Astfel au fost înaintaţi în grad de plutonier adjutant şef: Chirilă Demitrie Lorin, Comandant echipaj (şi conducător autospeciale) în cadrul Detaşamentului de pompieri Piatra Neamţ; Toma Neculai Mihail-Ciprian, Comandant echipaj în cadrul Detaşamentului de pompieri Piatra Neamţ, şi Mereuţă Răduţă Liliana, Subofiţer operativ principal în cadrul Centrului Operaţional, compartimentul Analiză, Evaluare şi Coordonare Intervenţie. În gradul de plutonier adjutant au fost înaintaţi: Amaliţei Victor Constantin, Comandant echipaj (şi conducător autospeciale) în cadrul Detaşamentului de pompieri Piatra Neamţ; Moga Lazăr Cristian, Comandant echipaj (şi alpinist intervenţie) în cadrul Detaşamentului de pompieri Piatra Neamţ, Vîju Neculai Mihai-Cătălin, Comandant echipaj (şi conducător autospeciale) în cadrul Detaşamentului de pompieri Tîrgu Neamţ şi Visarion Ioan Petru, Comandant echipaj în cadrul Detaşamentului de pompieri Tîrgu Neamţ, Garda de intervenţie nr. 2 Poiana Teiului.

Citește știrea

Actualitate

Vicele Năstase este noul primar de la Ion Creangă

Știre publicată în urmă cu

în data de

Autor

■ Prefectura a emis ordinul de constatare a încetării mandatului de primar al lui Petru Prichici, acesta decedînd recent ■ consiliul local trebuie să aleagă dintre actualii aleşi alt viceprimar ■

Prefectura a luat act de faptul că postul de primar al comunei Ion Creangă s-a vacantat prin decesul prematur al lui Petru Prichici, funcţia fiind preluată de viceprimarul Neculai Năstase. Daniela Soroceanu, reprezentanta Guvernului în Neamţ, a emis deja ordinul de vacantare a postului, în conformitate cu articolul 163 din Codul Administrativ. „Am aflat cu mare regret trecerea în nefiinţă a fostului primar al comunei Ion Creangă, Prichici Petru, un om faţă de care am avut o mare preţuire şi căruia îi aducem un pios omagiu şi cu această ocazie. În aceste condiţii s-a constatat, prin Ordinul 329 din 4 septembrie 2019, care a fost comunicat unităţii administrativ- teritoriale Ion Creangă, vacantarea postului de primar. În conformitate cu prevederile legale, articolul 163 din Codul Administrativ, funcţia de primar a fost preluată, de drept, de către viceprimarul comunităţii, domnul Năstase. În aceste condiţii Consiliul Local Ion Creangă ar putea hotărî şi înlocuirea viceprimarului cu alt consilier local. Alegeri anticipate parţiale pentru funcţia de primar nu se mai pot face, pentru că există un text de lege, respectiv articolul 133 din Legea 115 pe 2015, care prevede faptul că înainte cu un an de expirarea duratei legale a unui mandat nu se mai organizează scrutin pentru consiliile locale, municipale şi judeţene“, a declarat prefectul Daniela Soroceanu. Petru Prichici, născut 4 iulie 1955, a încetat din viaţă la doar 64 de ani, pe 27 august 2019. A absolvit Facultatea de Agronomie din Iaşi ca şef de promoţie şi a fost unul dintre cei mai buni ingineri în domeniu. După Revoluţie, a înfiinţat o societate la care a avut şansa să demonstreze cum se face agricultură performantă. În 2000 s-a hotărît să candideze la funcţia de primar, pentru că şi-a dorit să schimbe faţa uneia din cele mai vechi aşezări răzeşeşti de pe malul Siretului, comuna Ion Creangă. Şi a condus-o în cinci mandate, timp de 19 ani, avînd cu ce se lăuda: 44 kilometri de drumuri comunale, din care 25 asfaltate şi restul pietruite, sediu nou pentru primărie, şcoli puse la punct, apă, canalizare, cămine culturale, instituţii de ocrotire a celor bătrîni şi nevoiaşi, iluminat pe toate străzile, monografii ale comunei şi ale unor personalităţi, implicîndu- se consistent şi în viaţa religioasă a comunităţii. A iniţiat şi un festival folcloric de tradiţie, trecut de ediţia a X-a, Pe sub Creanga de arin. „În ultimele nouă luni cît i-am ţinut locul m-am apropiat şi mai mult de acesta. Tot timpul m-am sfătuit atunci cînd am luat o decizie. Avem multe proiecte în derulare şi am simţit tot timpul nevoia să luăm împreună decizii, chiar dacă s-a simţit din ce în ce mai rău din cauza bolii“, declara viceprimarul devenit acum primar Neculai Năstase, după decesul lui Petru Prichici. Neculai Năstase a firmat că se va strădui să finalizeze, pînă la sfîrşitul mandatului, proiectele începute. „Regret nespus decesul fostului primar Petru Prichici, Dumnezeu să-l odihnească în pace! Am fost coleg de şcoală, aici, în comună; ne-am despărţit apoi, fiecare pornind pe drumul lui, el ca specialist în agricultură, eu urmînd o şcoală de poliţie.Drumurile vieţii ne-au adus ulterior împreună, atunci cînd am fot ales viceprimar. A fost un om deosebit, de la care am avut multe de învăţat. În ultimul an, de cînd s-a îmbolnăvit ne-am sfătuit totdeauna asupra deciziilor pe care trebuia să le luăm, referitor la proiectele în lucru. Prin ordin al Prefecturii am preluat funcţia de primar interimar şi voi încerca ca pînă la sfîrşitul mandatului, în 2020, să finalizez proiectele de infrastructură începute. În următoarea şedinţă de consiliu local va fi necesar să alegem un viceprimar. Vor exista întruniri la nivelul organizaţiilor PSD, PNL şi PRM, fiecare urmînd a lua decizia depunerii, sau nu, a unei candidaturi. Conform Legii administraţiei publice locale, va fi necesar ca viitorul viceprimar să întrunească 2/3 din voturile consilierilor“, a declarat Neculai Năstase. Acesta a vorbit de continuarea unor proiecte începute: un centru medical, 34 de kilometri de extindere a reţelei de apă şi canalizare, lucrare care va fi executată de o firmă italiană ce a cîştigat licitaţia. Mai există în lucru şi altele două vizînd asfaltarea a 11 km, cu o finanţare de la PNDL, proiectarea lucrării de introducere a gazului metan, lucrare scoasă pe SEAP, dar şi de execuţie a unui adăpost social destinat victimelor violenţei în familie şi ale celor afectaţi de eventuale calamităţi naturale: incendii, inundaţii, etc.

FOTO — SURSA YOUTUBE

Citește știrea

Trending