Contactează-ne

Administrație

Piatra Neamţ: “Iadul şoferilor”, apel de la un pietrean – “Domnule Arsene, să lăsăm găleţile roşii şi faceţi drumul”

Știe publicată cu

în data de

■ acesta este mesajul unui pietrean către preşedintele CJ Neamţ ■ drumul în cauză este cel ce duce de la Regiment la Speranţa ■ “după ploaia de ieri arată jalnic, au zburat pavelele şi gropile sînt pline de apă”, ne-a mai transmis un cititor al Monitorului ■

“Domnule Arsene, haideţi să lăsăm găleţile roşii cu ulei şi zahăr, mai puneţi ceva bănuţi şi faceţi drumul ăsta”. Aşa sună mesajul transmis public de un pietrean pentru preşedintele CJ Neamţ. Drumul împricinat este cel ce face legătura dintre Regiment şi Cartierul Speranţa (care poate moare ultima, dar e clar că drumul pînă la ea e plin de gropi). Strada Izvoare, pe numele ei oficial, constituie subiect de nemulţumire de foarte mult timp din cauza gropilor adînci şi la fel de numeroase ca promisiunile mincinoase ale politicienilor mai ales în campania electorală. Iar cînd plouă şi craterele sînt “mascate” de apă, şoferii care nu cunosc “topografia” locului au toate şansele să ajungă cu autoturismele direct la REMAT. Cît priveşte mesajul pietreanului, el sună astfel în integralitatea sa: “Rog PUBLIC Consiliul Judeţean Neamţ să facă n..bii ceva cu drumul către Cartierul Speranţa. Domnule Arsene, haideţi să lăsăm găleţile roşii cu ulei şi zahăr, mai puneţi ceva bănuţi şi faceţi drumul ăsta. De ani de zile se vorbeşte despre el şi nimic, de ce oare? Nu cred că vreţi campanie negativă în prag de ALEGERI. Faceţi ceva, vă rog frumos! P.S.: Nu pot merge la Consiliul Judeţean Neamţ să fac vreo cerere, aş lipsi prea mult de la serviciu degeaba”. Şi un alt sofer ne-a oferit şi cîteva informaţii mai “tehnice”: “După ploaia de ieri (luni 6 mai n.r.) arată jalnic. Au zburat toate pavelele şi gropile sînt pline de apă pe ambele sensuri. Cele mai periculoase găuri sînt la Tipostim. Pe ambele sensuri”. “Povestea” străzii Izvoare ar putea fi simplă şi de succes, dacă nu ar fi extrem de încurcată şi plină de eşecuri, pe cît e de plină de gropi. Ea a fost preluată de la Primăria Piatra Neamţ de către Consiliul Judeţean care ar fi trebuit să o reabiliteze cu bani europeni. Dar nu s-a făcut nimic. Sau mai rău: s-au făcut lucrări de întreţinere de mîntuială, în sensul că, după ce localnicii au sesizat presa, nişte “meseriaşi” de la DRUPO, societate subordonată CJ Neamţ, au aruncat în cratere nişte pavele şi nişte nisip. Soluţie “curat” europeană, că tot vin “euroalegerile”. Însă, ne spun şoferii, pînă şi pavelele au sărit din gropi, iar “Iadul şoferilor”, cum a fost supranumită strada, a rămas un adevărat calvar pentru conducătorii auto. Care merg, cum altfel, spre Speranţa. Că doar speranţa le-a mai rămas. Speranţa că vor avea bani să-şi repare maşinile, nu speranţa că va fi reparat drumul într-un viitor pe care să-l mai prindem şi noi, că aia a murit demult.

Citește știrea
Advertisement
loading...
2 comentarii

2 Comments

 1. vali

  7 mai 2019 at 7:54 PM

  Drumul spre Icusesti ! Drumul dintre Bicaz si Poiana Teiului !Drumul de la iesire din Tazlau spre Onesti! Si multe altele care sunt deosebit de sparte.

 2. V.Vasile

  8 mai 2019 at 8:33 AM

  Nu reusesc sa-i inteleg pe locuitorii din zona, sunt stropiti de masinile din trafic, nu au trotuar, au si ei masini si totusi tac , la fel cum tac si cei ce au afaceri in zona si ai caror salariati sunt expusi zilnic pericolelor..
  Nu doriti sa iesiti din secolul 19 ,,dragii mei nemteni,, cand vin sa va ceara votul, cum reactionati ?

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Actualitate

Roman: Bani din bugetul urbei pentru ideile cetăţenilor

Știe publicată cu

în data de

Autor

■ 100.000 de lei este bugetul alocat de Primăria Roman proiectelor pe care vor să le pună în practică locuitorii municipiului ■ au fost depuse şase proiecte, iar verdictul final se dă pe 18 iunie ■

Miercuri, 15 mai 2019, a fost ultima zi în care la Primăria Roman au putut fi depuse proiecte de către cetăţenii interesaţi să se implice în viaţa comunităţii prin bugetarea participativă. În cadrul acestei iniţiative au fost depuse şase proiecte, care urmează a fi evaluate de către o comisie, în perioada 16 mai – 31 mai. Valoarea bugetului propus pentru anul bugetar 2019, în cadrul procesului de bugetare participativă pentru proiectele selecţionate este de 100.000 de lei. Propunerile de proiecte trebuiau să se încadreze într-unul din următoarele domenii, pentru obiective care sînt în administrarea Municipiului Roman: infrastructură stradală: alei, trotuare, scuaruri, zone pietonale; amenajare de spaţii verzi şi locuri de joacă, amenajare spaţii publice :mobilier urban, iluminat public etc; infrastructură socială, culturală, de sănătate şi Smart City. „Am avut emoţii cu privire la şansa de a reuşi să convingem romaşcanii să se implice cu adevărat şi a veni cu propuneri şi soluţii pentru dezvoltarea oraşului, dar mă bucur să văd că sînt cîteva persoane, nu multe, dar care au completat un formular care îi poate aduce mai aproape de realizarea propriului proiect pentru oraş. Propunerile sînt din cele mai variate: realizarea de platforme ecologice subterane de colectare selectivă a deşeurilor, amenajarea unui loc de joacă, amplasarea de bănci inteligente, realizarea unui observator în aer liber, realizarea porţilor de intrare în oraţ şi amenajarea unui spaţiu public dintre blocuri. Sînt idei cel puţin interesante şi care, în mod sigur, vor aduce un plus comunităţii noastre. Le mulţumesc tuturor celor care sprijină autorităţile, le critică constructiv, dar în special celor care au ales să se alăture viziunii echipei din administraţia romaşcană. Este un prim pas important făcut pentru oraşul nostru şi sper ca un număr cît mai mare de romaşcani să voteze cele mai bune proiecte propuse şi eu îi asigur că le vom implementa“, a declarat primarul Lucian Micu. Pînă pe 31 mai, comisia de evaluare de la nivelul Primăriei municipiului Roman va analiza fiecare proiect, după care toate cele care îndeplinesc criteriile din regulamentul de bugetare participativă vor fi afişate pe site-ul oficial al instituţiei – în secţiunea „Pentru Roman – bugetare participativă“. Romaşcanii sînt cei care vor decide care sunt proiectele ce se vor realiza din cele propuse, astfel că pe pagina special creată, în perioada 3 – 14 iunie 2019, se va putea vota unul dintre cele şase proiecte pe care fiecare îl consideră cel mai potrivit. Pe data de 18 iunie, Primăria municipiului Roman va face public rezultatul votului, după care va trece la implementarea proiectelor.

Citește știrea

Actualitate

Cu viaţa mea apăr viaţa, premii pentru cîştigători

Știe publicată cu

în data de

Autor

În cadrul celei de-a X-a ediţii a Zilelor municipiului Roman, a avut loc şi festivitatea de premiere a cîştigătorilor concursului Cu viaţa mea apăr viaţa, desfăşurat pe 9 aprilie 2019 (etapa pe localitate – liceu şi gimnaziu). Locul I a fost obţinut de echipajul Liceului Franciscan Francisc de Assisi, urmat de echipa Colegiului Tehnic Petru Poni, care a participat în concurs cu două echipaje. Locul III a fost obţinut de a doua echipă a Colegiului Petru Poni, iar menţiune a obţinut echipa Liceului Vasile Sav. Premiile au fost înmînate de primarul Lucian Micu, fiecare echipă primind suma de 200 de lei pentru cunoştinţele asupra factorilor de risc şi implicarea voluntară în acţiunile de prevenire şi de intervenţie în situaţii de urgenţă sau dezastru.

Citește știrea

Actualitate

Ploile au „sabotat“ Zilele Municipiului

Știe publicată cu

în data de

Autor

■ turul ciclist de sîmbătă a fost anulat, iar spectacolul Ansamblului Aretti a fost amînat

Un anunţ postat pe pagina de facebook a Primăriei Roman, sîmbătă, 18 mai, a anunţat amatorii sportului pe două roţi faptul că, din cauza condiţiilor meteo nefavorabile, pentru a evita posibile accidente, turul ciclist, programat a se desfăşura în municipiu cu plecare din Piaţa Roman-Vodă, a fost anulat. „Condiţiile meteo nefavorabile şi avertizările meteorologilor nu mai permit desfăşurarea turului ciclist, programat, cu prilejul celei de a X-a ediţii a Zilelor Municipiului Roman. Pe viitor, administraţia publică locală va organiza alte evenimente care să încurajeze practicarea sportului pentru o viaţă activă şi sănătoasă“, se scria în postarea pe pagina de socializare. Tot ploaia a amînat şi spectacolul aniversar legat de marcarea a 25 de ani de activitate a Ansamblului de dansuri Aretti al Comunităţii Elene din Roman, care ar fi trebuit să aibă loc sîmbătă, 18 mai, de la ora 16, pe scena din Piaţa Roman- Vodă. Conform informaţiilor date de Mihai Bîrjoveanu, şeful Biroului Evenimente din cadrul Primăriei Roman, spectacolul va fi reprogramat pentru marţi, 21 mai, în ziua sărbătorii de Constantin şi Elena, care este şi ultima zi a manifestărilor dedicate Zilelor Municipiului. Spectacolul se va desfăşura în Sala de festivităţi Nicolae Manolescu Strunga din incinta Primăriei Roman.

Citește știrea

Trending