Contactează-ne

Actualitate

Piatra Neamţ: Amenzi pentru maşini de vînzare expuse ilegal

Știe publicată cu

în data de

16 proprietari de autovehicule expuse la vînzare în locuri neamenajate în acest sens au fost amendaţi de poliţiştii locali pietreni, în doar 10 zile. „În perioada 04.04.2019 – 14.04.2019 Poliţiştii Biroului Siguranţă Rutieră, din cadrul Poliţiei Locale Piatra Neamţ, au desfăşurat mai multe acţiuni specifice pentru prevenirea şi combaterea expunerii spre vînzare a autovehiculelor, în afara spaţiilor special amenajate şi autorizate în condiţiile legii, pe domeniul public sau privat, în mai multe zone din municipiul Piatra Neamţ. Totodată au fost aplicate 86 de amenzi contravenţionale, în valoare totală de 15.340 de lei, 16 dintre acestea fiind pentru nerespectarea prevederilor HCL 234/2014, privind expunerea spre vînzare a autovehiculelor în locuri nepermise – strada Bistriţei – Punte Ştrand, strada M. Stamatin şi bulevardul Traian. Pentru încălcarea OUG 195/2002, privind circulaţia pe drumurile publice – oprire/staţionare interzise şi HCL 7/2010 – privind normele de gospodărire, întreţinere, curăţenie şi estetică – pentru parcarea autovehiculelor pe spaţiul verde sau pe trotuar, au fost sancţionaţi contravenţional un număr de 68 de conducători auto. Conform HCL 234/2014 este interzisă expunerea spre vînzare a autovehiculelor, remorcilor, rulotelor, inclusiv a celor neînmatriculate, în afara spaţiilor amenajate şi autorizate pe domeniul public sau privat al municipiului Piatra Neamţ. Expunerea spre vînzare a mijloacelor sus menţionate, pe străzi, în apropierea pieţelor, pe aleile pietonale, pe trotuare, pe peluzele dintre carosabil şi trotuare, pe spaţiul verde, în diverse zone neamenajate, aparţinînd domeniului public sau privat al municipiului Piatra Neamţ, se sancţionează cu amendă contravenţională cuprinsă între 200 şi 500 de lei”, se precizează într-un comunicat de presă emis de Poliţia Locală Piatra Neamţ.

Citește știrea
Advertisement
loading...
2 comentarii

2 Comments

  1. janel iosub

    16 aprilie 2019 at 4:12 PM

    la omv sunt 20 de masini expuse spre vanzare si politia se face ca nu le vede. somn usor

  2. Ion

    17 aprilie 2019 at 10:36 AM

    Dar autoritățile cand se vor amenda pentru drumurile proaste, mizeria de pe Cuiejdi, lipsa de viziune privind circulatia, etc..????

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Actualitate

Piatra Neamţ: De la un scurtcircuit, incendiu în parcare

Știe publicată cu

în data de

Pompierii din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Neamţ au stabilit cauza incendiului care a avut loc la o maşină, în parcarea mall-ului Shopping City. Evenimentul s-a înregistrat luni, 22 aprilie şi a fost provocat de un scurtcircuit electric. Alarma s-a dat prin apel la numărul unic de urgenţă 112, înregistrat în dispeceratul Integrat Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă – Ambulanţă al judeţului Neamţ la ora 12.16, cînd s-a reclamat producerea unui incendiu la un autoturism staţionat în parcarea unui supermarket din municipiul Piatra Neamţ. La locul evenimentului s-au deplasat două echipaje de pompieri militari de la Detaşamentul de Pompieri Piatra Neamţ cu o autospecială de lucru cu apă şi spumă, precum şi o ambulanţă SMURD. Forţele profesioniste de intervenţie au localizat şi lichidat incendiul care se manifesta la compartimentul motor şi bordul autoturismului. Au fost mistuite de foc componente din material plastic ale compartimentului motor şi ale bordului autoturismului.

Citește știrea

Actualitate

Şofer băcăuan fugar, prins la intrarea în judeţul Neamţ

Știe publicată cu

în data de

■ cel în culpă nu a vrut să oprească deoarece era băut ■ a fost prins la un filtru, la Tazlău ■ altul s-a urcat la volan deşi era în pragul comei alcoolice ■

Săptămîna patimilor le-a adus necazuri mai multor şoferi care s-au urcat băuţi la volan. Un exemplu este cel al unui bărbat de 36 de ani, din judeţul Bacău. Necazul a venit luni, pe 22 aprilie, cînd oamenii legii din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală Borleşti au fost sesizaţi de către colegii din cadrul IPJ Bacău, cu privire la faptul că un autoturism condus de un bărbat despre care exista indicii ca s-ar afla sub influenţa alcoolului, nu a oprit la semnalele acestora şi se deplasează spre localitatea Tazlău. „Poliţiştii nemţeni au instituit imediat un filtru de circulaţie pe Drumul Judeţean DJ 156 C Tazlău, unde au depistat în trafic autoturismul în cauză. La volanul acestuia se afla un bărbat de 36 de ani, din Bacău, care emana halenă alcoolică. Acesta a refuzat să fie testat cu aparatul alcooltest, fiind ulterior condus la spital pentru recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei“, conform Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Neamţ. S-a dispus reţinerea pentru 24 ore, suspectul fiind acuzat de săvîrşirea infracţiunii de refuzul sau sustragerea de la recoltarea de mostre biologice. Urmează a fi prezentat instanţei cu propunere de arestare preventivă. În aceeaşi zi poliţiştii au tras pe dreapta, la Crăcăoani, un autoturism condus de un barbat de 45 de ani, din Bacău. Etilotestul a indicat o valoare de peste 1,10 mg/l alcool pur în aerul expirat. Şi el s-a ales cu acuze penale, la fel ca şi un tînăr de 20 de ani, din Păstrăveni. Acesta a fost depistat în trafic în noaptea de 21/22 aprilie şi avea la fiolă un rezultat de peste 0,80 mg/l alcool pur în aerul expirat. Şi un bărbat de 39 de ani, din Bicaz, are probleme cu legea după ce a fost prins de poliţişti pe 22 aprilie, în Pîngăraţi. În urma verificărilor s-a stabilit că autoturismul respectiv nu figurează ca fiind înmatriculat, iar plăcuţele cu numerele montate au fost atribuite unui alt autovehicul avînd valabilitatea expirată din anul 2018. Poliţiştii continuă cercetările sub aspectul comiterii infracţiunilor de conducerea unui autovehicul neînmatriculat şi cu număr fals de înmatriculare.

Citește știrea

Actualitate

Neamţ: Copilă opărită

Știe publicată cu

în data de

O fetiţă de doar doi ani a fost transportată la Spitalul Judeţean Piatra Neamţ, pe 22 aprilie, după ce s-a opărit la un picior cu lichid fierbinte. “Bodeşti, pacientă sex feminin, 2 ani, diagnostic: arsură cu lichid fierbinte, gradul II, membru inferior stîng. Pacienta a fost preluată de un echipaj cu asistent medical şi predată la UPU a Spitalului Judeţean de Urgenţă Piatra Neamţ”, au comunicat reprezentanţii SAJ Neamţ.

Citește știrea

Trending