Contactează-ne

Actualitate

Piatra Neamţ: Amenzi de 42.000 de lei într-o săptămînă, aplicate de poliţiştii locali

Știe publicată cu

în data de

Poliţia Locală Piatra Neamţ a aplicat, în săptămîna 11-17 februarie, 227 sancţiuni contravenţionale în valoare de 42.650 lei. Cele mai multe dintre acestea s-au aplicat pe linia ordinii şi liniştii publice, respectiv 145 de sancţiuni în valoare de 19.600 lei. Dintre acestea, 88 au fost aplicate conform Legii nr. 61/1991 pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, iar 14 sancţiuni au fost aplicate pentru încălcarea HCL nr. 7/2010, privind normele de gospodărire, întreţinere, curăţenie şi estetică (aruncarea sau depozitarea pe domeniul public a gunoaielor şi a resturilor menajere, depozitarea gunoaielor şi a resturilor menajere în europubelele care aparţin altor asociaţii de proprietari sau parcarea autovehiculelor pe spaţiul verde sau pe trotuar). “Patrule constituite din cîte doi poliţişti locali au acţionat atît în zona centrală a municipiului cît şi în cartierele Dărmăneşti, Precista (Piaţa Bistriţa), Mărăţei, Văleni, Speranţa şi 1 Mai (Bazar), pentru menţinerea ordinii şi liniştii publice. O patrulă a acţionat în Piaţa Centrală în fiecare zi, pe timpul programului de funcţionare. Zilnic, pe trei schimburi, un poliţist local a acţionat cu un agent din cadrul Poliţiei municipiului Piatra Neamţ, în patrulă mixtă. De asemenea, poliţiştii Biroului Ordine Publică au acţionat pentru depistarea persoanelor fără locuinţă în vederea conducerii acestora şi adăpostirea lor pe timpul nopţii în Centrul Social din Speranţa. În aceeaşi perioadă, au fost asigurate măsuri pentru creşterea gradului de siguranţă a elevilor şi a cadrelor didactice de la Colegiul Naţional de Informatică, Colegiul National „Gheorghe Asachi”, Liceul Tehnologic „Dimitrie Leonida”, Liceul Teologic, Colegiul Tehnic „Gheorghe Cartianu”, Scoala Gimnazială nr. 11 şi Scoala Gimnazială nr. 5, la începutul şi la sfîrşitul programului zilnic. Compartimentul Activităţi Comerciale, a acţionat pe linia respectării prevederilor OG nr. 99/2000 şi ale Legii nr. 12/1990, privind normele generale de comerţ, fiind verificati un număr de 9 agenţi comerciali şi au fost aplicate două sancţiuni contravenţionale. A fost luată măsura complimentară de suspendare a activităţii, pînă la intrarea în legalitate, în cazul unei societăţi comerciale”, se precizează într-un comunicat de presă emis de reprezentanţii Poliţiei Locale Piatra Neamţ.

Citește știrea
Advertisement
loading...
Postează comentariu

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Actualitate

Neamţ: Nu scăpăm de furtuni

Știe publicată cu

în data de

Deşi ne-am fi aşteptat ca aria precipitaţiilor să se mai reducă şi să ieşim din seria de avertismente de vreme rea, meteorologii au emis o nouă informare de furtuni şi vijelii. Este vizat întreg teritoriul ţării de miercuri, 22 mai, de la prînz şi pînă joi, 23 mai, la ora 22. În intervalul meţionat ne putem aştepta la cantităţi de apă însemnate din punct de vedere cantitativ şi manifestări de instabilitate atmosferică temporar accentuată. „În vestul, nord-vestul şi centrul ţării, precum şi la munte, cu precădere în zona Carpaţilor Occidentali şi în jumătatea nordică Carpaţilor Orientali, se vor semnala averse ce vor avea caracter torenţial, descărcări electrice, intensificări ale vîntului ce pot lua aspect de vijelei şi izolat căderi de grindină. Cantităţile de apă vor depăşi 15 – 25 de l/mp şi pe arii restrînse 35 – 40 l/mp“, conform Administraţiei Naţionale de Meteorologie. În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor ANM va actualize avertizările de vreme severă imediată. Joi, chiar dacă sînt anunţate furtuni nu va fi rece pentru că la amiază sînt aşteptate valori termice de 22 de grade. Nu scăpăm de ploi nici pe parcursul zilei de vineri cînd sînt aşteptate averse în special după amiază. Se mai pierd ceva grade, iar maxima zilei nu mai trece de pragul de 20 grade. Noaptea va fi senină, cu o minimă cantonată la 13 grade. Aceleaşi condiţii meteo sînt valabile cel puţin pînă la finele lunii mai, cu ploi în aversă mai ales după amiază. Dacă prognoza se adevereşte, se face ceva mai cald săptămîna viitoare cînd valorile termice saltă la 23 de grade apoi vor creşte pînă la 25 de grade.

Citește știrea

Actualitate

Neamţ: Comoară găsită de un poliţist

Știe publicată cu

în data de

Mai multe monede, vechi de 2000 de ani, au fost descoperite de un om al legii din judeţul Neamţ. Comoara include 21 de denari, 9 groşi moldoveneşti, numeroase vestigii, fibule dacice şi romane, inele şi sigilii datînd din secolul I. d. Hr., au fost găsite de către un poliţist al Secţiei de Poliţie Ion Creangă, un pasionat căutător de comori. Vestigiile arheologice au fost depistate cu ajutorul unui detector de metale pe un teren de pe raza localităţii Secuieni, iar ulterior au fost predate Direcţiei Judeţene pentru Cultură Neamţ. Poliţistul Andrei Prichici a mai găsit astă iarnă un important sigiliu aparţinînd Episcopului de Bucureşti Alexandru Th. Cisar, 1924 – 1954, iar ultima sa descoperire, cea de monede medievale, a fost în cursul lunii mai 2019. „Ultimele monede, respectiv 9 groşi moldoveneşti, le-am găsit duminică. Cel mai adînc a trebuit să sap la 25 de centimetri sub pămînt, unele dintre acestea fiind găsite la suprafaţă“, a declarat poliţistul. Potrivit acestuia, monedele datează din anul 1517 şi au fost emise de Ştefăniţă Vodă. Poliţistul a înfiinţat la începutul lunii decembrie 2018 un club destinat căutătorilor de comori denumit Metal Detect Roman care pînă în prezent a adunat 13 membri.

Citește știrea

Actualitate

Hoţi reţinuţi

Știe publicată cu

în data de

Oamenii legii din cadrul Poliţiei Tîrgu Neamţ au efectuat cinci percheziţii domiciliare în urma cărora pe parcursul zilei de 21 mai, doi tineri au fost reţinuţi bănuiţi fiind de săvîrşirea infracţiunii de furt calificat. În urma audierilor, un tînăr de 21 de ani, din Vînători Neamţ şi un altul de 23 de ani, din Drăgăneşti, au ajuns după gratii. Totul după ce pe 14 mai oamenii legii au fost sesizaţi de angajaţii unei săli de jocuri de nococ despre faptul că persoane necunoscute au sustras o sumă de bani. S-a întîmplat în noaptea de 13/14 mai cînd cei doi suspecţi ar fi intrat în incinta sălii, aflată la parterul unui bloc din Tîrgu Neamţ, şi au plecat cu aproape 21.000 lei. Cei doi vor fi duşi în faţa unui procuror cu propunere de luare a unei măsuri preventive. La acţiune au participat şi luptători ai Serviciului pentru Acţiuni Speciale din cadrul IPJ Neamţ.

Citește știrea

Trending