Contactează-ne

Actualitate

Piatra Neamţ: 350.000 de lei pentru finanţări nerambursabile

Știre publicată în urmă cu

în data de

Primarul municipiului Piatra Neamţ, Dragoş Chitic, a anunţat că pentru finanţarea nerambursabilă a proiectelor de interese pentru comunitate este alocată suma de 350.000 de lei. Proiectele pot fi depuse pînă pe data de 3 iulie.

“Din cauza crizei sanitare a doua sesiune de finanţare nerambursabilă pentru proiecte de interes pentru comunitate realizată în baza Legii 350/2005 a fost anulată. Pentru că din punct de vedere sanitar lucrurile merg într-o direcţie pozitivă şi cel mai probabil vor fi eliminate cea mai mare parte a restricţiilor, am decis să lansăm a treia sesiune de finanţare din acest an într-un format lărgit care să cuprindă finanţări pentru activităţi derulate în perioada august-decembrie 2020.

Astfel, pînă pe data de 3 iulie la ora 14, se pot depune la sediul Primăriei Piatra Neamţ proiecte pentru finanţări nerambursabile care să îndeplinească condiţiile prevăzute în regulament şi publicate pe site-ul www.primariapn. ro la secţiunea anunţuri. Suma alocată pentru această sesiune este de 350.000 de lei, repartizată pe 6 capitole: cultură, sport, educaţie civică, social, activităţi pentru tineret şi protecţia mediului.

Consider că este oportună şi binevenită această sesiune de finanţare ţinînd cont că se vor relua activităţile sportive, vor fi posibile unele categorii de manifestări şi să putem finanţa inclusiv acţiuni cu rol de protejare a populaţiei împotriva infectării cu noul coronavirus sau de ajutorare a persoanelor vulnerabile”, a declarat Dragoş Chitic.

Citește știrea
Un comentariu

Un comentariu

 1. legio

  8 iunie 2020 at 8:54 AM

  Dle primar ,vin prin acest comentariu ca ; va rugam cu 1-2 ani in urma ca s-ar putea face un parculet ptr batrani ,ptr plimbatul copiilor mici ptr relaxare si in Darmanesti nord , pe langa biserica si in zona de dupa blocul 27-28 de pe Aleea Gafitei , ca si acest cartier face parte tot dim aceasta localitate ! A doua problema ar fi tot aducerea aminte ca v-am spus tot cu catva timp in urma despre situatia paraului Cuesjdi , in amonte de puntea de la Carpati ,albie in care tiganii isi arunca toate mizeriile ,de parca ar fi groapa de gunoi a orasului ! Ar mai fi problema firmei Parking ,care pur si simplu sfideaza total , tot ce se cheama Codul Rutier ,ati ajuns sa marcati axele drumurilor si al strazilor ,numai pe 3/4 din carosabil , OARE NU AR FI MAI OMENESC CA O BANDA DIN DRUM SA
  FIE PTR BICICLISTI SI NU PTR UMPLEREA BUZUNARELOR UNOR INDIVIZI (ASA ZISI POLITICIENI DE NEAMT ) ? Ar mai fi si problema POLITIEI LOCALE ,care este sublima dar inutila ,sa-l parafrazam pe Caragiale ,institutie parazitara ,care pur si simplu sfideaza si isi bate joc de banii nostrii ,acestia inafara de plimbare ,de stat la caldurica iarna si la umbra vara ,nu fac absolut nimic ,exeplu ; rufele intinse la uscat prin fata si spatele blocurilor de parca am fi intr-o tabara de refugiati ,rufe intinse in afara balcoanelor sau a zidurilor blocurilor etc ,chiar nimeni nu vede si mai sant si altele dar ma limitez la atat !

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Actualitate

Guvernul PNL alocă bani pentru 16 localități din județul Neamț pentru elaborarea sau actualizarea Regulamentelor Locale de Urbanism (RLU)

Știre publicată în urmă cu

în data de

Contractele de finanțare pentru Programul privind elaborarea și/sau actualizarea Planurilor Urbanistice Generale (PUG) şi a Regulamentelor Locale de Urbanism (RLU) au fost aprobate de Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației (MLPDA) pentru mai multe localități din județul Neamț.Suma totală va fi de 362.728 lei.

Este vorba despre Alexandru cel Bun, Bahna, Bârgăuani, Ceahlăul, Crăcăoani, Drăgănești, Dumbrava Roșie, Gâdinți, Gârcina, Moldoveni, Români, Ruginoasa, Sagna, Stănița, Tașca și Timișești.

Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației (MLPDA) a întocmit un punctaj în baza unor criterii, pentru fiecare criteriu fiind acordat un punct. În raport cu suma alocată (de 18.000.000 lei) și cu numărul total de puncte (3.073 lei), a fost stabilită valoarea pentru fiecare punct (5.857,47 lei). În funcție de numărul de puncte obținut de fiecare UAT în urma analizei, a fost alocată, proporțional, suma aferentă.

Sumele acordate localităților din Neamț sunt următoarele:

 • Alexandru cel Bun: 30.383 lei
 • Bahna: 11.055 lei
 • Bârgăuani: 30.383 lei
 • Ceahlăul: 30.383 lei
 • Crăcăoani: 24.526 lei
 • Drăgănești: 8.493 lei
 • Dumbrava Roșie: 24.526 lei
 • Gâdinți: 12.811 lei
 • Gârcina: 30.383 lei
 • Moldoveni: 24.526 lei
 • Români: 24.526 lei
 • Ruginoasa: 26.781 lei
 • Sagna: 30.383 lei
 • Stănița: 4.518 lei
 • Tașca: 30.383 lei
 • Timișești: 18.668 lei
Citește știrea

Actualitate

Neamţ: Hoţ “specializat” în case de vacanţă, arestat

Știre publicată în urmă cu

în data de

Autor

Un bărbat de 37 de ani, din Dămuc, a fost arestat preventiv, după ce anchetatorii au dovedit perseverenţa lui în spargerea caselor de vacanţă şi maşini.

Ajuns în faţa judecătorilor, inculpatul a cerut clemenţă şi a cerut o măsură mai blîndă, arestul la domiciliu. „Respinge cererea de luare a măsurii arestului la domiciliu, formulată de inculpat.

Admite propunerea Parchetului. Dispune arestarea preventivă a inculpatului Chindea Florin, cu antecedente, cercetat pentru săvîrşirea mai multor infracţiuni de: furt calificat în formă continuată şi tentativă de furt calificat (…) pe o durată de 30 de zile, începînd cu data de 02.08.2020, pînă la data de 31.08.2020, inclusiv“, conform Judecătoriei Bicaz.

Decizia instanţei de fond de pe 2 august 2020 nu este definitivă şi poate fi atacată la Tribunalul Neamţ. Inculpatul era bănuit de furturi în Bicaz Chei şi Dămuc.

„Pe 1 august, poliţiştii din cadrul Secţiei Rurală Bicaz au depistat într-o zonă împădurită de pe raza localităţii Bicaz Chei, un bărbat de 37 de ani, din Dămuc, bănuit de comiterea a şapte infracţiuni de furt din auto şi din case de vacanţă, în perioada 20-31 iulie a.c.“, a comunicat Poliţia Neamţ. În urma activităţilor desfăşurate, aproximativ 60% din prejudiciul cauzat a fost recuperat.

FOTO: generica

Citește știrea

Actualitate

Spitalul Judeţean, redeschis pentru a fi… închis

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ acesta este efectul creşterii numărului de îmbolnăviri cu noul coronavirus

Trei săptămâni sau chiar mai puţin, atât a durat “minunea” redeschiderii Spitalului Judeţean de Urgenţă Piatra Neamţ pentru bolnavii non-COVID 19. Anunţul redeschiderii spitalului a fost făcut pe 13 iulie, după “lupte seculare” care au presupus “tone” de adrese între DSP şi Ministerul Sănătăţii, spital, prefectură… etc.

Şi după ce foarte mulţi nemţeni s-au plâns că mor acasă, bolnavi fiind cu alte afecţiuni, iar personalul de la Spitalul Roman s-a plâns că moare de epuizare dat fiind că toate cazurile ajungeau la unitatea sanitară din oraşul de la malul Moldovei. La momentul respectiv în spitalul judeţean erau 29 de pacienţi COVID.

Tot luni, dar 3 august, prefectul de Neamţ, alături de reprezentantul DSP Neamţ, a anunţat că SJN redevine spital exclusiv pentru bolnavii infectaţi cu noul coronavirus. Între timp, în spital sunt 170 de pacienţi COVID şi 138 suspecţi. Dintre bolnavii cu noul coronavirus, patru sunt la Terapie Intensivă. Alţi 42 de pacienţi confirmaţi pozitiv se afla internaţi la Spitalul de la Bisericani. Capacitatea maximă a spitalului din Piatra Neamţ ar fi de 550 de locuri (plus 25 la Terapie Intensivă), potrivit DSP.

În cele trei săptămâni în care bolnavii de COVID 19 au ajuns de la 29 la 170, nemţenii s-au certat pe purtatul măştii sau s-au relaxat bine de tot. Prin oraş sau prin alte destinaţii de vacanţă. Mai bine, dacă era cazul, şi-ar fi căutat de sănătate pentru că de miercuri 5 august la Spitalul Judeţean nu vor mai avea ocazia, în condiţiile în care în unitatea sanitară nu vor mai avea loc decât pacienţii non-COVID aflaţi în stare foarte gravă şi care nu vor mai putea fi mutaţi în alte spitale.

Citește știrea

Trending