Contactează-ne

Actualitate

Peste 1.300 de copii la Festivalul internaţional Magia dansului, sub Cetate

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ evenimentul, aflat la a treia ediţie, s-a desfăşurat în zilele de 26 şi 27 octombrie, pe scena Casei Culturii Ion Creangă ■ au participat la competiţie şcoli de dans din toate colţurile ţării, dar şi din Franţa, Italia, Moldova, Ungaria ■

Folosește ← → (săgețile) pentru navigare

Casa Culturii Ion Creangă din Tîrgu Neamţ a găzduit, sîmbătă şi duminică, festivalul internaţional Magia dansului, eveniment ajuns la a treia ediţie. În rîndul participanţilor s-au aflat, potrivit informaţiilor postate pe pagina dedicată evenimentului, peste 1.300 de copii şi 29 de coregrafi reprezentînd şcoli de dans din toate colţurile ţării, dar şi din Franţa, Italia, Moldova, Ungaria. Concursul a vizat amatori şi profesionişti, fiind abordate stiluri diferite de dans. Astfel, sîmbătă au fost planificaţi concurenţii pentru secţiunile Street dance, MTV Comercial, Dans modern, Majorete, Dans tematic/Open, iar duminică, competiţia a continuat cu cei de la balet, dans contemporan, lyrical, jazz, acrodance, dans de caracter. La finalul fiecărei zile a avut loc gala celor mai bune momente şi premierea concurenţilor, programul incluzînd şi cîte un workshop cu un coregraf internaţional. Potrivit iniţiatorilor, evenimentul a fost conceput pentru a susţine arta, cultura şi dansul, pentru a promova tinerii şi a le oferi şansa de a participa la un concurs de un nivel cît mai ridicat. Concursul a fost demarat, în 2017, de Asociaţia Magia copilăriei din Tîrgu Neamţ, fiind susţinut şi de primăria oraşului. ,,Evenimentul cultural-recreativ este dedicat tuturor acelor pentru care dansul reprezintă artă, creaţie, sentimentul de împlinire, un mod de viaţă sau posibilitatea de relaţionare interumană şi modalitate de comunicare universală. Festivalul are caracter internaţional şi se adresează dansatorilor individuali, grupurilor şi formaţiilor de dans compuse din elevi sau tineri înscrişi într-o formă de învăţămîntde stat sau din sistem privat: ONG (club, asociaţie, fundaţie), Şcoală/liceu (clasele 0-12), Universitate, Case/Centre de cultură, PFA, SC, trupe independente etc, cu sau fără personalitate juridică, care abordează exclusiv dansul de tip sincronizat, specific sălilor de spectacole, nu ringurilor de dans”, se menţionează în documentaţia aferentă hotărîrii prin care s-a alocat o sumă de la bugetul local pentru premii, diplome şi cupe. Casa Culturii Ion Creangă asteaptă spectatorii din zonă şi la alte manifestări în perioada următoare, noiembrie fiind şi perioada preferată pentru organizarea balurilor bobocilor de către liceele din oraş. Spaţiile instituţiei vor fi rezervate şi pentru repetiţii ale ansamblurilor folclorice Ozana şi Ţinutul Zimbrului şi ale coralei Bazil Anastasescu, cursuri de canto popular, actorie, pian, dan sportiv şi de societate.

Folosește ← → (săgețile) pentru navigare

Citește știrea
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Actualitate

Neamţ: Condamnaţi la închisoare, prinşi şi trimişi la beci

Știre publicată în urmă cu

în data de

Folosește ← → (săgețile) pentru navigare

Două persoane din Neamţ, care au fost condamnate definitiv la pedepse cu închisoarea, au fost prinse recent de poliţiştii nemţeni şi trimise în penitenciar. De asemenea, un puşti de 15 ani a fost internat într-un Centru Educativ, după ce a comis infracţiunea de tîlhărie calificată

Pe 5 decembrie a.c., polițiștii din cadrul Compartimentului Supravegheri Judiciare și Urmăriri au depistat un bărbat, de 50 de ani, din Roman, pe numele căruia era emis un mandat de executare a pedepsei închisorii.

Acesta era condamnat de Judecătoria Roman la o pedeapsă privativă de libertate de 4 ani și 10 zile de închisoare pentru comiterea infracțiunii de complicitate la tîlhărie calificată.

De asemenea, polițiștii au depistat și un minor, de 15 de ani, din Roman, pe numele căruia Judecătoria Roman a dispus, la data de 5 decembrie a.c., internarea într-un centru educativ pe o perioadă de 9 luni, pentru săvîrșirea infracțiunii de tîlhărie calificată.

Minorul a fost condus de polițiști la Centrul Educativ Tîrgu Ocna.

În aceeaşi zi, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Gîrcina au depistat un bărbat, de 35 de ani, din Bodești, pe numele căruia era emis un mandat de executare a pedepsei închisorii.

Acesta era condamnat de Judecătoria Piatra Neamț la o pedeapsă privativă de libertate de 3 ani pentru comiterea infracțiunilor de conducere a unui vehicul neînmatriculat, conducere a unui vehicul fără permis de conducere și conducere a unui vehicul sub influența alcoolului.

Folosește ← → (săgețile) pentru navigare

Citește știrea

Actualitate

Neamţ: “Chinezării” confiscate de polițiști

Știre publicată în urmă cu

în data de

Folosește ← → (săgețile) pentru navigare

121 de articole, susceptibile a fi contrafăcute, în valoare de peste 4.000 de lei au fost confiscate de polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice.

“La data de 4 decembrie a.c., polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din cadrul I.P.J. Neamț au acționat pe linia prevenirii şi combaterii contrafacerii de mărfuri.

Astfel, la un punct de lucru aparținând unei societăți comerciale din Roznov, adiministrate de o femeie de 32 de ani, din China, polițiștii au descoperit 121 articole (jucării, ghiozdane și încălțăminte pentru copii), care aveau mărci similare cu mărci înregistrate pentru articole similare, în valoare de peste 4.000 de lei.

Întrucât nu au fost identificate contracte de licenţă cu titularii dreptului de proprietate intelectuală asupra mărcilor înregistrate, întreaga cantitate de produse, susceptibile a fi contrafăcute, a fost ridicată de polițiști în vederea confiscării.

Polițiștii au demarat cercetările sub aspectul comiterii infracţiunii de punerea în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice ori similare, faptă prevăzută şi pedepsită de Legea nr. 84/1998 R”, au transmis oamenii legii din Neamţ.

Folosește ← → (săgețile) pentru navigare

Citește știrea

Actualitate

Neamţ: Bănuită de furt, căutată de poliţişti

Știre publicată în urmă cu

în data de

Folosește ← → (săgețile) pentru navigare

O femeie bănuită de comiterea infracţiunii de furt este căutată de poliţiştii nemţeni, care cer sprijinul populaţiei pentru prinderea ei.

“Polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Ion Creangă solicită sprijinul cetăţenilor pentru identificarea unei femei, bănuită de comiterea infracțiunii de furt.

Aceasta a fost surprinsă de camera video amplasată la un bancomat din municipiul Roman.

După vizualizarea imaginilor surprinse de camera de supraveghere, poliţiştii au constatat faptul că, la data de 13 octombrie 2018, în jurul orei 13.20, femeia ar fi sustras o sumă de bani, uitată de o persoană în fanta unui bancomat.

În cauză au fost demarate cercetările sub aspectul comiterii infracțiunii de furt.

Oricine poate oferi informaţii care pot conduce la identificarea persoanei din imagini este rugat să anunţe Secția de Poliție Rurală Ion Creangă, la telefon 0233/207026 sau să apeleze 112!”, se precizează în comunicatul de presă al IPJ Neamţ.

Folosește ← → (săgețile) pentru navigare

Citește știrea

Trending