Contactează-ne

Actualitate

Performanţele şcolii nemţene de chimie

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ cei 220 de elevi participanţi la concursul Magda Petrovanu, au cîştigat 135 premii şi menţiuni ■ 6 dintre performerii nemţeni au obţinut punctaj maxim şi premii de excelenţă ■ elevii au mai adus acasă 9 premii I, 25 premii III şi 66 de menţiuni ■

1292 de elevi din toate judeţele Moldovei şi din Basarabia au participat sîmbătă, 6 aprilie, la invitaţia Facultăţii de chimie, din cadrul Universităţii Alexandru Ioan Cuza Iaşi la cea de a XI-a ediţie a Concursului Naţional de Chimie Magda Petrovanu, concurs care- şi propune să descopere şi să atragă elevii pasionaţi de chimie din şcolile gimnaziale, colegii şi licee. Cei 220 de elevi nemţeni s-au întors acasă cu 135 premii şi menţiuni, din care 6 premii de excelenţă, elevii obţinînd 100 de puncte. Micii chimişti nemţeni au mai adus 9 premii I, 29 premii II, 25 premii III şi 66 de menţiuni. „Considerăm că pentru elevi actul participativ în competiţii caracteristice disciplinei, rămîne primordial pentru traseul către performanţă şi pentru formarea ulterioară“, a declarat Ioana Tudoranu Moga, inspector de specialitate la Inspectoratul Şcolar Judeţean Neamţ. Cei 6 elevi care au obţinut punctajul maxim (100) sînt: Simion Dimitrie Lupaşcu, elev în clasa a VII-a la la Colegiul Naţional Petru Rareş, Piatra Neamţ, pregătit de profesoara Mihaela Vişan, Ioan Mihnea Chilu (clasa a VIII-a), de la Colegiul Naţional Calistrat Hogaş, pregătit de profesoara Camelia Smaranda, Andrei Horodniceanu (clasa a VIII-a), de la Liceul Tehnologic Spiru Haret, Piatra Neamţ, pregătit de profesoara Ioana Idiceanu, Diana Mărtişcă (cls. a VIII-a) Şcoala Gimnazială Alexandru Ioan Cuza, Roman, pregătită de profesoara Liliana Iliuţă, Andrea Pild (cls. a VIII-a), Şcoala Gimnazială Vasile Alecsandri, Roman, profesor îndrumător Geanina Condurat şi Andrea Grigoraş (cls. a IX-a), Colegiul Naţional Roman-Vodă (CNRV), pregătită de profesoara Aurica Enescu. Iată şi cei nouă elevi care au obţinut premiul I: Rossella Mărtişcă, de la Şcoala Gimnazială Gherăeşti (profesor Cecilia Tihulcă), Vasile Prichici, de la Şcoala Gimnazială Alexandru Ioan Cuza, Roman (Liliana Iliuţă), Mihnea Buţiurcă, Georgiana Fărcăşel, Bianca Huşanu, Ioana Leancă (toţi patru de la CNRV, pregătiţi de profesorii Cristina Cobzaru şi Mihaela Crenguţa Burlacu), Diana Sescu, de la Şcoala Gimnazială Vasile Alexandri, Roman (Geanina Condurat), Ana Moroşanu, de la Colegiul Naţional Calistrat Hogaş (Camelia Smaranda) şi Andreea Munteanu, elevă a Colegiului Naţional Petru Rareş (Florica Ionică). Conform unui comunicat de presă emis de Inspectoratului Şcolar Judeţean Neamţ, la acest concurs au participat 19 elevi determinaţi din clasa a XII-a, din care au fost aduse în Neamţ trei premii II (un elev de la CNRV Roman şi doi de la Colegiul Petru Rareş), 6 premii III şi 9 menţiuni. Elevii nemţeni au mai avut în program vizite la Grădina Botanică, la Muzeul Universităţii Alexandru Ioan Cuza, la Muzeul Poni Cernătescu şi au participat la experimente demonstrative în laboratoarele performante ale facultăţii gazdă.

Citește știrea
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Actualitate

Neamţ: Pompierii, zi de foc – intervenţii pentru a salva două persoane. Una căzută într-un pârâu cea de-a doua în fântână

Știre publicată în urmă cu

în data de

Două intervenţii majore în mai puţin de jumătate de oră pentru salvatorii nemţeni, luni, 10 august. În jurul orei 17.10 s-a dat alarma pentru salvarea unei persoane care a căzut de pe un pod într-un pârâu din satul Ţolici, comuna Petricani. La doar câteva minute distanţă a survenit o nouă solicitare de intervenţie pentru salvarea unei persoane blocată într-o fântână adâncă de 7 metri, în satul Dobreni, comuna Dobreni.

Vom reveni.

FOTO: generică

Citește știrea

Actualitate

Neamţ: Locuri rămase în licee şi şcoli profesionale

Știre publicată în urmă cu

în data de

Autor

■ la diverse licee din judeţ au rămas neocupate 80 de locuri ■ şcolile profesionale nu prea atrag pe elevi ■ în judeţ, mai sînt libere 242 de locuri la învăţămîntul profesional de stat şi 39 la învăţămîntul profesional dual ■

În cea de a treia etapă de admitere la liceu şi la şcolile profesionale, în judeţul Neamţ mai sînt încă neocupate 80 de locuri la prima „categorie“ şi 241 la îcealaltă.

Pe site-ul Inspectoratului Şcolar Judeţean şi la sediul şcolilor gimnaziale a fost publicată lista cu locurile libere. Conform metodologiei de organizare şi desfăşurare a admiterii în învăţămîntul liceal de stat şi al Metodologiei de admitere în învăţămîntul profesional de stat, „Unităţile de învăţămînt la care există absolvenţi ai clasei a VIII-a nerepartizaţi în clasa a IX-a pînă la această dată, vor afişa listele cu locurile libere pentru etapa a III- a pe site-ul fiecărei şcoli şi la structurile subordonate.

Şi unităţile de învăţămînt, care au ofertă pentru învăţămîntul profesional de stat şi dual, vor fi obligate să afişeze lista locurilor libere pentru etapa a III- a, pe domenii de pregătire şi calificări profesionale, precum şi informaţiile privind înscrierea în această etapă. În intervalul 24 august şi pînă la începerea cursurilor noului an şcolar 2020-2021, Comisia Judeţeană de Admitere urmează a repartiza pe locurile rămase libere, candidaţii care după încheierea primelor două etape de admitere nu au fost repartizaţi în clasa a IX-a la nivel liceal, profesional şi profesional dual.

Repartizarea se va face în ordinea descrescătoare a mediilor de admitere. Pentru candidaţii care nu au susţinut examenul de Evaluare Naţională , repartizarea se va face în ordinea descrescătoare a mediilor de absolvire a claselor V-VIII. Documentele se vor depune la Sediul Inspectoratului Şcolar din Piatra Neamţ, strada Lt. Drăghiescu nr.44, în perioada 24-31 august.

Agricultura şi industria, domenii neatractive

Studiind lista locurilor neocupate se constată că mai sînt libere la liceu cîte un loc pe ici pe colo. Cele mai multe au rămas la profilul agricol, la Liceul Ion Ionescu de la Brad Horia, unde mai există 19 locuri neocupate.

12 locuri libere sînt şi la Seminarul Teologic Ortodox din Vînători Neamţ, la profilul Telogie Ortodoxă şi alte 11 locuri, la aceeaşi unitate la profilul Patrimoniu cultural. În ceea ce priveşte învăţămîntul profesional au rămas libere 242 locuri la învăţămîntul de stat şi 39 la învăţămîntul profesional dual.

Cele mai multe locuri au rămas neocupate la Colegiul Danubiana din Roman la profilul Turism, alimentaţie publică, unde sînt neocupate 14 locuri. La liceul Tehnologic Vasile Sav din Roman sînt încă neocupate 20 de locuri pentru meseria de strungar şi cinci pentru electrician joasă tensiune.

Alte 12 locuri libere pot fi ocupate la Liceul Gheorghe Ruset Roznovanu din Roznov, pentru meseria zugrav, ipsosar. Şcoala Adjudeni are încă neocupate opt locuri de confecţioner şi nouă de lăcătuş mecanic. La învăţămîntul dual nu au fost încă ocupate 18 locuri în meseria de tîmplar universal. Alte 16 locuri aşteaptă să fie ocupate de cei care doresc să se pregătească în meseria de cofecţioner produse textile la Şcoala Oglinzi.

Cîte 11 locuri libere se găsesc la Liceul Nisiporeşti, în meseria de tîmplar universal şi tot atîtea în meseria de confecţioner preoduse textile. Şi la Şcoala Specială din Piatra Neamţ sînt încă neocupate nouă locuri de confecţioner.

Citește știrea

Actualitate

Neamţ: A ameninţat că se aruncă de la înălţime, dar a fost convins să renunţe

Știre publicată în urmă cu

în data de

Un bărbat din Roman care ameninţa că se aruncă de la înălţime a fost convins de pompieri şi un prieten să renunţe la gestul sinucigaş, luni, 10 august.

“Ca urmare a unui apel la 112, din jurul orei 15.18, pompierii romașcani au fost solicitați să intervină pentru salvarea unei persoane care amenința că se aruncă de la înălţime. Trei echipaje de pompieri din cadrul Detașamentului Roman s-au deplasat la locul evenimentului cu o autospecială de stingere cu modul pentru descarcerare, o autospecială pentru lucru la înălțime și o ambulanță SMURD.

Un bărbat de 32 de ani a fost convins de un prieten și de locțiitorul comandantului Detașamentului Roman să coboare de pe schela unui bloc (de la nivelul etajului al treilea).

După ce a coborât, bărbatul a fost asistat de paramedici, refuzând transportul la spital”, au transmis reprezentanţii ISU Neamţ.

FOTO: generica

Citește știrea

Trending