Contactează-ne

Actualitate

Pentru bugetari, o nouă minivacanţă

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ a doua zi după Adormirea Maicii Domnului va fi liberă ■ vacanţa de vară pentru elevi ar putea fi mai mare cu o săptămînă ■

Veşti bune pentru lucrătorii de la stat dar şi pentru şcolari. Bugetarii vor veneficia de o „punte“ la jumătatea lui Gustar, iar vacanţa mare ar putea fi va fi mai lungă cu o săptămînă. Guvernul a adoptat, pe 31 iulie, o hotărîre prin care a declarat 16 august zi liberă. Asta deoarece joi, 15 august, este oricum liberă prin lege, iar în acest context s-a făcut „punte“ cu vineri, 16 august şi legat cu week-end- ul, perioada 17 – 18 august, iată că a ieşit o minivacanţă de patru zile. Astfel, lucrătorii de la stat care nu sînt în concediu, au din nou o minivacanţă de patru zile, de joi pînă duminică, în perioada 15 – 18 august 2019. Sînt exceptaţi judecătorii şi procurorii care au şedinţe de judecată pe 16 august, iar termenele au fost stabilite deja şi au fost trimise citaţii, dar şi salariaţii care trebuie să asigure permanenţa în unele instituţiile publice. Pînă la finalul anului ar mai putea fi şi alte minivacanţe. Asta deoarece după ziua de 15 august, Adormirea Maicii Domnului, următoarea zi liberă prin lege este cea de 30 noiembrie – Sfîntul Andrei, urmată de ziua liberă de 1 decembrie Ziua Naţională a României. Din păcate în acest an aceste două zile consecutive libere cad în week-end, sîmbătă şi duminică. Vine apoi Crăciunul, iar zilele de 25 şi 26 decembrie sînt libere prin lege. Acolo va fi, cel mai probabil, din nou o „punte“ pentru că zilele libere prin lege sînt miercuri şi joi şi desigur nu mai vine nimeni la muncă vineri, 27 decembrie, astfel că la acel moment minivacanţa va fi cel mai probabil de nu mai puţin de 5 zile. Acelaşi scenariu este valabil pentru finele anului şi începutul anului viitor. Sînt libere zilele de 31 decembrie 2019 şi 1 ianuarie 2020, iar bugetarii ar trebui să mai presteze activitate pînă în week-end doar în ziua de vineri, 2 ianuarie, care este posibil să fie declarată liberă. Veşti bune vin şi pentru elevi, care ar putea avea o săptămînă în plus la vacanţa de vară. Guvernul ia în calcul să prelungească vacanţa mare, la cererea patronatelor din turism. Pînă acum se ştia că anul şcolar 2019 – 2020 va începe la data de 9 septembrie, dar premierul Viorica Dăncilă i-a cerut ministrului Ecaterina Andronescu să prelungească vacanţa o săptămînă, pînă la data de 16 septembrie. Aşa se face că ministrul Educaţiei ia în calcul ca săptămîna tăiată de la începutul lunii septembrie să fie adăugată la finalul anului şcolar, ceea ce dacă s-ar întîmpla, ar decala datele la care se vor susţine examenele naţionale, admiterea la liceu şi bacalaureatul. Rămîne de văzut dacă „puntea“ va fi valabilă şi pentru copii, sau numai pentru părinţi.

Citește știrea
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Actualitate

Neamţ: Lovitură de teatru – Leoreanu candidat la Primăria Roman

Știre publicată în urmă cu

în data de

Mişcare surpriză pe scena politică din Neamţ: Laurenţiu Leoreanu este, conform unor surse neoficiale, candidatul PNL pentru Primăria Roman. Decizia a fost luată în această seară, sâmbătă, 8 august şi tranşează disputa privind candidatura la primăria romaşcană. După ce primarul Micu a rămas fără mandat prin decizie de prefect, pentru incompatibilitate, s-a dat naştere la numeroase speculaţii privind candidatul la primăria romaşcană. Se pare că presiunea pentru a stabili un candidat care să aibă şanse reale de câştig l-a determinat pe Laurenţiu Leoreanu să intre în cursă. Rămâne de văzut care va fi reacţia PSD.

 

Vom reveni

Citește știrea

Actualitate

Alianța pentru Modernizarea Neamțului 2020

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ PSD - PPU - ALDE au candidat comun pentru președinția Consiliului Județean Neamț, actualul lider al legislativului nemțean, Ionel Arsene ■ reprezentanții celor trei partide semnatare ale alianței vorbesc despre continuitate în administrație, scopul comun fiind modernizarea județului ■

Trei formațiuni politice – PSD, PPU-Social Liberal și ALDE – au pus astăzi, 8 august 2020, la Piatra Neamț, bazele unei alianțe care va funcționa la alegerile locale de luna viitoare, pentru câștigarea Consiliului Județean Neamț.

Ionel Arsene, actualul președinte al legislativului nemțean, este candidatul „Alianței pentru Modernizarea Neamțului 2020“, pentru un nou mandat de președinte. Din partea PPU-SL, la lansarea noii alianțe a participat președintele interimar Teodor Meleșcanu, iar actualul vice al Consiliului Județean Neamț Ion Asaftei, prezent și el la eveniment, reprezintă ALDE în noua structură politică.

Ionel Arsene a vorbit despre preocuparea comună a celor trei formațiuni, reunite acum sub umbrela aceleiași alianțe. „Continuitate! Acesta este planul meu și al colegilor de față, pentru următorii 4 ani, când ne gândim la județul Neamț! Vreau să termin ceea ce am început ca președinte al Consiliului Județean și să realizez ceea ce iși doresc nemțenii.

Am lucrat continuu cu motoarele turate! Ceea ce am realizat în acest mandat, ajuns acum la final, depășește cu mult ceea ce s-a făcut în Neamț în ultimii 30 de ani. Dar, repet, mai sunt lucruri de făcut și tocmai de aceea îmi doresc un nou mandat de președinte al Consiliului Județean!

Pentru a continua performanța în administrație, astăzi am pus bazele «Alianței pentru Modernizarea Neamțului 2020», între PSD, Partidul Puterea Umanistă și ALDE. Alături de vicepreședinții cu care am colaborat până acum, am crescut nivelul de trai al cetățenilor din Neamț. Tot alături de ei vreau să continui dezvoltarea județului nostru și de aceea aveam această alianță pentru Consiliul Județean. Sloganul meu este «Fapte, nu vorbe!».

Pentru asta este nevoie de continuitate în administrarea zonei în care trăim. Nemțenii văd ce am realizat pentru județul nostru și sunt convins că și ei își doresc continuitate. Sunt sigur că așa va fi, pentru următorii 4 ani!“, a declarat președintele PSD Neamț, Ionel Arsene.

Printre primele proiecte care urmează să debuteze în județ este construirea noului spital de urgență la Piatra Neamț, investiție ce va depăși 250 milioane de euro.

Atât președintele PPU, Teodor Meleșcanu, cât și președintele ALDE Neamț, Ion Asaftei, au vorbit despre crearea, la Neamț, a unei alianțe bazate pe încredere și respect reciproc între semnatari și dorința fiecăreia dintre cele trei formațiuni de a moderniza Neamțul.

Citește știrea

Actualitate

Primăria Roman: Lupte dure pentru candidatură. Cine sunt favoriţii şi ce condiţii pun

Știre publicată în urmă cu

în data de

Autor

■ PNL ar putea merge cu echipa: Leonard Achiriloaei-George Lazăr-Roxana Iorga ■ la PSD, Alin Antochi se ţine tare şi pune condiţii ■ protopopul Dragoș Munteanu a ”ieşit” din cărți pentru că nu a obținut acordul Sfîntului Sinod ■

Lupte dure pentru postura de candidat la Primăria Roman. În PNL, sunt mai multe nume vehiculate. Unul e al prefectului actual, George Lazăr. Din partea taberei ”Leoreanu” l-am avea pe Leonard Achiriloaei, care are de partea sa atu-ul de a vorbi de la înălțimea funcției de Secretar de Stat la Ministerul Mediului. Cel de al treilea nume vehiculat ar fi cel al primarului interimar, Roxana Iorga. Mai mult, în cărți pentru a fi prezent pe listă, conform declarațiilor „subliminale” ale deputatului Dan Laurențiu Leoreanu, s-ar afla chiar și fostul primar Lucian Ovidiu Micu, care, dacă ar accepta să candideze pe listele PNL ar avea șansa să-și aranjeze un post de city-manager.

Și în tabăra social-democrată e ”furtună”

Şi în ”tabăra PSD” lucrurile sînt destul de complicate și țin tot de negocieri. Avocatul Alin Antochi, susținut puternic de majoritatea primarilor PSD, chiar dacă a venit recent din PNL, ar putea fi candidatul social-democrat la Primăria Roman. Candidatura lui Alin Antochi este, însă, la vremea la care vorbim, încă incertă. Se pare că problema este că el îşi doreşte un loc eligibil pe lista pentru parlamentare. Numai că pe respectivele locuri sunt nume grele: pornind cu Ionel Arsene, continuînd cu Dan Manoliu şi cu Oana Bulai, nume greu de dislocat de pe listă. Dacă Antohi va spune pas, PSD-ul ar putea rămâne descoperit, căci un nume ca acel al profesorului Ciocoiu (de la CNRV) nu spune nimic, dar absolut nimic, nici jurnaliștilor și cu atît mai puțin electoratului. Protopopul Dragoș Munteanu, care era a doua alternativă ”măsurată” de un sondaj al PSD, nu a primit binecuvîntarea Sfîntului Sinod, de a candida și nu și-a riscat cariera preoțească și funcția de protopop, pe himera unui post de primar.

Citește știrea

Trending