Contactează-ne

Actualitate

Parcă au înnebunit…

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ vin în urgenţe cazuri din ce în ce mai grele şi mai grave ■ oamenii se schilodesc unii pe alţii de la certuri banale ■

Medicii din spitalele nemţene se plîng despre faptul că, în ultima vreme, s-au înmulţit cazurile grave de pacienţi, care ajung în urgenţe, cu patologii grave, din cauza agresivităţii fizice. Medicul primar Răzvan Hotăranu, şeful Compartimentului ORL Roman, care asigură gărzi şi la Spitalul Judeţean de Urgenţă Neamţ, a vorbit despre patologia traumatică, cu care se confruntă în ultima vreme oamenii în halate albe. „Este vorba despre o problemă foarte gravă, cu care ne confruntăm. A crescut foarte mult agresivitatea populaţiei. Oamenii se ceartă şi se bat din ce în ce mai frecvent şi, mai rău, din orice. Vin din ce în ce mai mulţi pacienţi loviţi de topor şi de cuţit, de coasă, de furcă. Se bat, îşi dau cu sticlele în cap. Agresivitatea a ajuns la extreme. Am văzut zilele acestea un pacient care apoi a fost trimis la Iaşi în stare foarte gravă. Într-o altercaţie cu nişte rude, se pare, a fost lovit în cap cu toporul şi i-a fost tăiată, efectiv, urechea. A fost trimis la clinică la Iaşi unde i s-a replantat urechea. Vin şi foarte multe victime din accidente şi la Roman şi la Piatra Neamţ, unde fac de gardă. Vin înjunghiaţi în gît, în faţă, în piept. E grav ceea ce se întîmplă. E grav că nu mai sîntem în stare să purtăm un dialog fără să nu punem mîna pe topor pentru a ne găsi dreptatea, ca în preistorie“, a declarat medicul romaşcan. Acesta a vorbit şi despre agresivitatea verbală, faţă de personalul medical care de foarte multe ori s-a văzut că degenerează şi în agresivitate fizică. „La noi medicii sînt supuşi unei agresivităţi permanente. Toată lumea blamează corpul medical, toată lumea aruncă cu noroi în personalul medical şi îşi manifestă inclusiv agresivitatea fizică. Nu există nicăieri în lumea civilizată ca într-un spital să intri, să izbeşti cu picioarele, să agresezi personalul, inclusiv portarul. Chiar şi o parte din populaţia care a venit în ultima vreme din străinătate, în vacanţă, se comportă în România altfel decît în străinătate. La oricare spital din străinătate pe fiecare palier există un gardian înarmat. În Anglia, unde am lucrat un timp, de exemplu aceşti gardieni asigură ordinea în spital fiind înarmaţi“, a mai spus Răzvan Hotăranu.

Citește știrea
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Actualitate

Neamţ: Incendiu în pădure, la Rediu

Știre publicată în urmă cu

în data de

Pompierii nemţeni intervin în aceste momente, joi, 9 aprilie, pentru a stinge un incendiu izbucnit în localitatea Rediu, fiind afectată vegetaţia uscată şi pădurea pe o suprafaţă de aproximativ două hectare.

“Incendiu vegetație uscată în localitatea Rediu. Incendiul se manifestă la vegetația uscată și în fondul forestier pe o suprafață de aproximativ două hectare.

Pentru localizarea și stingerea incendiului intervin pompieri de la Detașamentul Piatra Neamț, lucrători ai Ocolului Silvic Tazlău, SVSU Tazlău (cu autospeciala din dotare), SVSU Rediu și SVSU Borlești”, au comunicat reprezentanţii ISU Neamţ.

FOTO: generică

Citește știrea

Actualitate

Neamţ: Echipament de protecţie distribuit la ISU, Ambulanţă şi Spital

Știre publicată în urmă cu

în data de

Inspectoratul pentru Situații de Urgență Neamț a direcționat astăzi,  09 aprilie 2020, următoarele echipamente astfel: 300 buc/combinezoane de protectie ISU Neamt,  200 buc/ combinezoane de protectie SAJ Neamt, 30 buc/combinezoane de protectie DSP Neamt  200 buc/combinezoane de protectie SJU Piatra Neamț- UPU, 10 buc/ combinezoane de protectie Centrul de Transmisii județean, 1000 buc/combinezoane de protectie SJU Piatra Neamț.5800 buc / măști de protecție cu 3 pliuri ISU Neamt, 23.800 buc/măști de protecție cu 3 pliuri Casa de Asigurări de Sănătate, 15.900 buc / măști de protecție cu 3 pliuri DGASPC. Echipamentele au fost achiziționate prin intermediul IGSU, iar măștile  au fost primite donație din partea SC DANTE INTERNATIONAL SA (EMAG) – sursa Prefectura Neamţ.

Citește știrea

Actualitate

Naţional: Coronavirus – 441 de noi cazuri, 647 persoane vindecate, 229 decese

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ în Neamţ sunt confirmate 202 cazuri ■ la nivel naţional sunt confirmate 5.202 cazuri ■

Până pe 9 aprilie, pe teritoriul României, au fost confirmate 5.202 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus). Dintre persoanele confirmate pozitiv, 647 au fost declarate vindecate şi externate. Totodată, până acum, 229 persoane diagnosticate cu infecţie cu COVID-19, internate în spitale din Dolj, Bucureşti, Iaşi, Suceava, Arad, Bacău, Timiş, Cluj, Neamţ, Hunedoara, Constanţa, Satu Mare, Sibiu, Ialomiţa, Bistriţa-Năsăud, Covasna, Dâmboviţa, Vrancea, Galaţi, Caraş-Severin, Mureş, Giurgiu, Bihor, Argeş, Vaslui, Botoşani, Alba, Sălaj, Braşov şi Mehedinţi, au decedat.

De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate alte 441 de noi cazuri de îmbolnăvire. La ATI, în acest moment, sunt internaţi 178 de pacienţi. Pe teritoriul României, în carantină instituţionalizată sunt 25.586 de persoane. Alte 87.400 de persoane sunt în izolare la domiciliu şi se află sub monitorizare medicală.

Până la această dată, la nivel naţional, au fost prelucrate 51.802 de teste. În ultimele 24 de ore, au fost înregistrate  648 de apeluri la numărul unic de urgenţă 112 şi 2.398 la linia TELVERDE (0800 800 358), deschisă special pentru informarea cetăţenilor. Prin structurile abilitate ale M.A.I. au fost întocmite, până în prezent, 341 de dosare penale, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de zădărnicirea combaterii bolilor, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 352 alin. 1 Cod Penal. Poliţiştii au depistat, în ultimele de 24 de ore, 7.741 de persoane care nu au respectat măsura privind restricţionarea circulaţiei.

Acestor persoane le-au fost aplicate sancţiuni contravenţionale, în valoare de 16.647.253 de lei. De la intrarea în vigoare a Ordonanţei Militare nr. 2 şi până în prezent, au fost plasate în carantină instituţionalizată 1.917 de persoane care nu au respectat perioada de autoizolare. De asemenea, 61 de persoane aflate în carantină au părăsit locaţia în care au fost plasate, pentru acestea  fiind dispusă măsura carantinării pentru o nouă perioadă de 14 zile. În ceea ce priveşte situaţia cetăţenilor români aflaţi în alte state, potrivit informaţiilor obţinute de misiunile diplomatice şi oficiile consulare ale României în străinătate, 679 de cetăţeni români sunt în continuare confirmaţi ca fiind infectaţi cu COVID-19 (coronavirus): 418 în Italia, 196 în Spania, 16 în Franţa, 9 în Germania, 32 în Marea Britanie, 2 în Namibia, 2 în SUA  şi câte unul în Irlanda, Luxemburg, Belgia şi Suedia. De la începutul epidemiei de COVID-19 (coronavirus) şi până la acest moment, 38 de cetăţeni români aflaţi în străinătate, 11 în Italia, 7 în Franţa, 11 în Marea Britanie, 6 în Spania, 2 în Germania şi unul în Suedia, au decedat. Cetăţenii români confirmaţi cu noul coronavirus în Tunisia şi Indonezia au fost declaraţi vindecaţi.

Le reamintim cetăţenilor să ia în considerare doar informaţiile verificate prin sursele oficiale şi să apeleze pentru recomandări şi alte informaţii la linia TELVERDE – 0800.800.358. Numărul TELVERDE nu este un număr de urgenţă, este o linie telefonică alocată strict pentru informarea cetăţenilor. De asemenea, românii aflaţi în străinătate pot solicita informaţii despre prevenirea şi combaterea virusului la linia special dedicată lor, +4021.320.20.20. Până la data de 8 aprilie 2020, au fost raportate 634.735 de cazuri în UE / SEE, Regatul Unit, Monaco, San Marino, Elveţia, Andora. Cele mai multe cazuri au fost înregistrate în Italia, Franţa, Germania, Spania şi Regatul Unit.

Citește știrea

Trending