Contactează-ne

Actualitate

Parcă au înnebunit…

Știe publicată cu

în data de

■ vin în urgenţe cazuri din ce în ce mai grele şi mai grave ■ oamenii se schilodesc unii pe alţii de la certuri banale ■

Medicii din spitalele nemţene se plîng despre faptul că, în ultima vreme, s-au înmulţit cazurile grave de pacienţi, care ajung în urgenţe, cu patologii grave, din cauza agresivităţii fizice. Medicul primar Răzvan Hotăranu, şeful Compartimentului ORL Roman, care asigură gărzi şi la Spitalul Judeţean de Urgenţă Neamţ, a vorbit despre patologia traumatică, cu care se confruntă în ultima vreme oamenii în halate albe. „Este vorba despre o problemă foarte gravă, cu care ne confruntăm. A crescut foarte mult agresivitatea populaţiei. Oamenii se ceartă şi se bat din ce în ce mai frecvent şi, mai rău, din orice. Vin din ce în ce mai mulţi pacienţi loviţi de topor şi de cuţit, de coasă, de furcă. Se bat, îşi dau cu sticlele în cap. Agresivitatea a ajuns la extreme. Am văzut zilele acestea un pacient care apoi a fost trimis la Iaşi în stare foarte gravă. Într-o altercaţie cu nişte rude, se pare, a fost lovit în cap cu toporul şi i-a fost tăiată, efectiv, urechea. A fost trimis la clinică la Iaşi unde i s-a replantat urechea. Vin şi foarte multe victime din accidente şi la Roman şi la Piatra Neamţ, unde fac de gardă. Vin înjunghiaţi în gît, în faţă, în piept. E grav ceea ce se întîmplă. E grav că nu mai sîntem în stare să purtăm un dialog fără să nu punem mîna pe topor pentru a ne găsi dreptatea, ca în preistorie“, a declarat medicul romaşcan. Acesta a vorbit şi despre agresivitatea verbală, faţă de personalul medical care de foarte multe ori s-a văzut că degenerează şi în agresivitate fizică. „La noi medicii sînt supuşi unei agresivităţi permanente. Toată lumea blamează corpul medical, toată lumea aruncă cu noroi în personalul medical şi îşi manifestă inclusiv agresivitatea fizică. Nu există nicăieri în lumea civilizată ca într-un spital să intri, să izbeşti cu picioarele, să agresezi personalul, inclusiv portarul. Chiar şi o parte din populaţia care a venit în ultima vreme din străinătate, în vacanţă, se comportă în România altfel decît în străinătate. La oricare spital din străinătate pe fiecare palier există un gardian înarmat. În Anglia, unde am lucrat un timp, de exemplu aceşti gardieni asigură ordinea în spital fiind înarmaţi“, a mai spus Răzvan Hotăranu.

Citește știrea
Advertisement
loading...
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Actualitate

Neamţ: Doi adolescenţi cu apucături de tîlhari, în cătuşe

Știe publicată cu

în data de

Doi tineri, de 18 ani, din Grumăzeşti au ajuns în arest fiind cercetaţi pentru că au vrut să tîlhărească o bătrînă de 84 de ani. “La data de 24 iunie, polițiștii din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală Crăcăoani au fost sesizați cu privire la faptul că o femeie din Grumăzești a fost victima unei agresiuni fizice. Din anchetă au reieșit indicii că doi tineri de 18 ani, ambii din Grumăzești, pe fondul consumului de băuturi alcoolice, ar fi distrus geamul ușii de acces și ar fi pătruns în locuința unei femei în vîrstă de 84 de ani. Totodată, cei în cauză i-ar fi solicitat bani și ar fi lovit-o cu pumnii în zona feței. Aceștia au fost identificați de polițiști și conduși la sediul poliției, în vederea continuării cercetărilor. În urma documentării activității infracționale, polițiștii i-au reținut pentru 24 de ore, fiind bănuiți de comiterea infracțiunilor de tentativă de tîlhărie calificată și distrugere. Astăzi, cei doi urmează să fie prezentați Parchetului de pe lîngă Judecătoria Tîrgu-Neamț cu propunerea de luare a unei măsuri preventive”, au comunicat reprezentanţii IPJ Neamţ.

Citește știrea

Actualitate

Neamţ: Scandalul de la un cal, bărbat reţinut

Știe publicată cu

în data de

Un bărbat de 27 de ani, implicat într-un scandal izbuncit în urma unui accident rutier, a fost reţinut de poliţiştii nemţeni fiind suspectat de comiterea infracţiunii de lovire sau alte violenţe. “La data de 24 iunie, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Gîrcina au fost sesizați despre faptul că, în urma unui eveniment rutier produs pe DN 15 C, în afara localității Dobreni, a izbucnit un conflict între mai multe persoane. La fața locului s-au deplasat polițiștii, fiind solicitat și sprijinul luptătorilor din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale, care au participat la aplanarea conflictului și implicit la identificarea persoanelor participante la altercație. Din anchetă au reieșit indicii că, pe fondul unui conflict izbucnit, trei bărbați cu vîrste cuprinse între 27 și 68 de ani, toți din Harghita, s-ar fi agresat reciproc prin folosirea unor obiecte ascuțite. În urma leziunilor suferite, cei trei au fost preluați și transportați la spital pentru îngrijiri medicale. Fiindu-i probată activitatea infracțională, polițiștii au depistat bărbatul de 27 de ani pe raza localității Ceahlău, și l-au condus la sediul poliției, în vederea continuării cercetărilor. Astfel, acesta a fost reținut de polițiști pentru 24 de ore, sub aspectul comiterii infracțiunii de lovire sau alte violențe. Bărbatul a fost introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul IPJ Neamț, urmînd să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Piatra Neamț cu propunerea de luare a unei măsuri preventive. Polițiștii continuă cercetările în vederea documentării întregii activități infracționale a celor implicați”, se precizează în comunicatul de presă al IPJ Neamţ. Ştirea iniţială aici: http://monitorulneamt.ro/neamt-s-au-injunghiat-de-la-un-cal/.

Citește știrea

Actualitate

Neamţ: Două accidente cu trei victime, în trei minute

Știe publicată cu

în data de

Salvatorii de la Serviciul de Ambulanţă Judeţean Neamţ au avut parte, pe 26 iunie, de un nedorit record: două apeluri de intervenţie în cazul a două accidente rutiere efectuate la un interval de doar trei minute. Primul apel a fost înregistrat la 07.41, la Recea, victimă fiind o femeie de 58 de ani, policontuzionată, transportată la Spitalul Roman. Al doilea apel a fost înregistrat la 07.44, la Sagna. A fost vorba despre un accident rutier soldat cu două victime: un bărbat de 67 de ani, cu traumatism la genunchi, şi un altul de 38 de ani, policontuzinat şi cu traumatism cranio-cerebral. Ambii au fost transportaţi la spitalul Roman.

Citește știrea

Trending