Contactează-ne

Arhivă 2005-2017

Paralizati de ger

Știre publicată în urmă cu

în data de

• termometrul a coborît la -23 de grade Celsius • romascanii din 6.000 de apartamente nu au nici o sursã de încãlzire • desi presiunea gazului metan se aflã în limite normale, din cauza gerului regulatoarele de presiune ale centralelor termice se blocheazã • coloanele de apã de la scãri întregi au înghetat • autobuzele pe o serie de trasee nu au mai plecat din autogarã • gravidele au nãscut la 10 grade • viscolul a izolat cîteva localitãti si zeci de mii de nemteni au rãmas fãrã energie electricã • cîteva scoli si-au întrerupt cursurile •

Aproximativ 6.000 de locuinte ale romascanilor nu au, în prezent, pe un ger nãpraznic, nici o sursã de încãlzire ori sînt încãlzite cu surse improvizate. Aceasta în conditiile în care, conform informatiilor primite de la Statia meteo, în zona Romanului, termometrul a indicat minus 23 de grade Celsius. La ora 15, luni, 23 ianuarie, temperatura era de minus 19 grade Celsius. Directorul societãtii „Acvaserv“, Eduard Corduneanu, a declarat cã societatea a fãcut, cu greu, fatã avalansei de avarii apãrute în aceste zile. „De luni dimineatã am alcãtuit 10 echipe de interventii, a cîte doi oameni, care au alergat de la un bloc la altul, de la o locuintã la alta. La scãri întregi au înghetat coloanele de apã. Am avut interventii la blocuri din Mihai Viteazu, Cuza Vodã, zona Banc-Post, Policlinica cu platã, viitorul sediu al PSD, din strada Stefan cel Mare si Smirodava, unde se aflã adãpostul pentru femeile maltratate“, a precizat Eduard Corduneanu. Pentru a nu avea probleme la captarea de apã, conducerea societãtii a avut în zonã, toatã noaptea de duminicã si în cursul zilei de luni, un utilaj care a deszãpezit. Luni dimineatã, soferii au avut mari probleme cu pornirea motoarelor la masini, mai ales la cele de tip vechi. Din autogarã n-au plecat autobuzele pe traseele: Bãlusesti (Icusesti), Izvoare (Bahna), Cuci (Bozieni) si Vãleni. O altã categorie de romascani, care, aparent, par a se numãra printre „fericiti“, este cea care a fãcut eforturi financiare sã investeascã în centrale proprii de apartament. În aceastã situatie se aflã 13.000 de romascani, ce au contractat, în perioada 2001-2004, în mare parte, credite bancare, pentru a-si rezolva problema termicã. Chiar si asa, multi s-au plîns în legãturã cu presiunea gazelor, care a fãcut ineficiente multe centrale, mai ales cu tiraj normal. „Din pãcate, de la an la an, efortul financiar de sustinere a cheltuielilor cu gazul metan sînt mai grele si nu ne putem permite sã achitãm factura, care, în luna ianuarie, pentru consumul din decembrie a fost deja între 1,9 milioane de lei si 3,5 milioane. La aceastã sumã se adaugã tot pe atît rata la credit. Dacã punem la socotealã curentul electric, apa care se consumã, din ce în ce mai scumpã, ne aflãm în situatia în care încãlzim apartamentul doar cîteva ore pe zi. Stãm în casã, încotosmãnati. A mai dat Dumnezeu si aceastã iarnã grea…“, a declarat romascanca Mioara Toma. Nici cei 3.000 de romascani care locuiesc la case, încãlzite cu gaz metan, nu pot spune cã sînt „fericiti“, pentru cã, abia-abia, pot sustine cheltuielile pentru o „gurã“ de foc. Poate ceva mai linistiti sînt cei 2.500 de romascani care îsi încãlzesc locuintele cu lemne de foc, pentru cã, o tonã de lemne, cu care se poate asigura încãlzirea a douã camere, pe o perioadã destul de mare de timp, costã 1,5 milioane de lei. Totusi, si o parte dintre acestia, care nu au îngrijit cum trebuie sursele de încãlzire, au avut probleme, mai ales pe timp de viscol.

Nasteri la 10 grade Temperaturile extrem de scãzute, din cursul noptii de 22 spre 23 ianuarie, s-au repercutat si asupra bolnavilor internati la Spitalul Municipal Roman. Cel mai mult au avut însã de suferit gravidele de la Sala de Nasteri, din cauza întreruperii furnizãrii de agent termic, în cursul noptii. Doctor Dorel Romanescu, medic primar obstetricã-ginecologie, seful Maternitãtii, a declarat cã în cele douã sãli de nasteri a fost frig, atît în cursul noptii, cînd a fost opritã cãldura, dar si în timpul zilei, cînd, din cauza gerului, nu a fost asiguratã temperatura optimã în saloane. „În noaptea de 22 spre 23 ianuarie erau 10 grade Celsius. În mod normal, temperatura din Sala de Nasteri ar trebui sã fie de 19 grade. Cele douã boxe de nasteri trebuie sã fie bine încãlzite, însã, întrerupîndu-se cãldura în cursul noptii, a fost foarte frig. Conducerea spitalului nu ne permite sã folosim nici o sursã suplimentarã de încãlzire. Luni dimineatã, 23 ianuarie, am împrumutat un radiator de la Sectia neonatologie, dar si nou-nãscutii au nevoie de cãldurã. În garda de 22 spre 23 ianuarie, s-au înregistrat sase nasteri. Luni dimineatã am încercat sã iau legãtura cu directorul economic, pentru a ne permite sã mai aducem un radiator la sãlile de nasteri. Personalul din sectii a fost amenintat cu amenzi substantiale dacã foloseste surse electrice de încãlzire. Este o situatie fãrã precedent, în decursul ultimilor zece ani, dar nici nu au fost, parcã, temperaturi atît de scãzute“, a declarat doctor Dorel Romanescu. Bebelusii nu au avut de suferit, deoarece, la Sala de nasteri, existã o masã de reanimare a nou-nãscutilor, care este încãlzitã electric, acestia fiind înveliti în scutece calde.

Frig periculos în spital Economist Gheorghe Tureschi, seful Serviciului administrativ din spital, a declarat cã, începînd de luni, 23 ianuarie s-a modificat programul fochistilor, acestia lucrînd în flux continuu. „Dacã va scãdea temperatura exterioarã, automat se va decala si programul de furnizare a agentului termic, cu 1-2 ore, în functie de temperatura de afarã. Se va ajunge pînã la 14-15 ore de furnizare a cãldurii“, a declarat Gheorghe Tureschi. Doctor Marilena Þubucanu, sefa Sectiei neonatologie, a declarat cã sectoarele de prematuri si nou nãscuti potentiel septici, de la etajele IV-V, sînt încãlzite, printr-o centralã muralã, comunã. În schimb, în Sectia neonatologie, existã 10 saloane Rooming-in si cinci rezerve, unde agentul termic este suplimentat cu ajutorul a opt radiatoare electrice. „În Sectia neonatologie sînt internati 30 de copilasi. În permanentã, ne preocupãm sã mentinem cãldura optimã. Mamele de la rezerve îsi aduc radiatoare de acasã, iar, în restul saloanelor, mutãm radiatoarele, dintr-un loc în altul. Cînd sînt multi nou-nãscuti si nu avem cum face fatã temperaturilor scãzute, izolãm copiii de mame, într-un salon comun de supraveghere, încãlzit. În general saloanele de la extremitãtile etajului V, situate în aripa vesticã, sînt mai reci“, a declarat doctor Marilena Þubucanu. Numãrul victimelor gerurilor cumplite a mai crescut, cu Elena C., în vîrstã de 47 de ani, din Moreni, care a fost adusã în soc hipotermic, duminicã, 22 ianuarie, starea acesteia fiind extrem de gravã, medicii fiind rezervati în ceea ce priveste sansele de supravietuire.

A „înghetat“ si… Hora Unirii Conducerea Primãriei Roman a anulat, din cauza temperaturilor extrem de scãzute, traditionala ceremonie, organizatã, în fiecare an, în ziua de 24 ianuarie, la Stejarul Unirii. „Am decis anularea ceremoniilor de la Stejarul Unirii, pentru cã nu vom putea scoate copiii în frig, la temperaturile din aceste zile. În fiecare unitate scolarã si la Muzeul de istorie se vor desfãsura manifestãri specifice“, a declarat primarul Dan Ioan Cãrpusor. Acesta a mai spus cã Primãria Roman a luat mãsuri pentru ca mãturãtorii de pe stradã sã primeascã un ceai cald.

Viscol, beznã, scoli închise, drumuri blocate… Gerul si viscolul au lãsat fãrã luminã zeci de mii de nemteni dupã ce reteaua de medie tensiune Costisa-Silistea-Români a cãzut în noaptea de duminicã spre luni. Timp de 13 ore, sãtenii din 29 de localitãti au petrecut noaptea la lumina lumînãrii, iar proprietarii de centrale termice au fost nevoiti sã facã focul în sobe pentru a se încãlzi. De duminicã la ora 22 pînã luni în jurul orei 11, sãtenii din Costisa, Cîndesti, Rediu, Podoleni, Români, Bîra, Ghindãoani si Stãnita nu au mai avut curent din cauza defectiunilor înregistrate la douã retele de medie tensiune, Costisa-Silistea-Români si Slobozia-Vlãdicele-Stãnita. „Au fost probleme din cauza lipsei curentului electric, de duminicã seara, la ora 23 pînã luni în jur de ora 11. La scoli si la primãrie am avut noroc cã nu am dãrîmat sobele, altfel nu stiu ce fãceam, din cauzã cã au cãzut centralele. Cred cã mai sînt si prin comunã oameni care au centrale termice, dar majoritatea localnicilor au sobe, din fericire, altfel ar fi stat în frig cît nu a fost curent“, a declarat Constantin Anitei, viceprimarul comunei Costisa. Alte 15 localitãti erau izolate, ieri dimineatã, din cauza viscolului, neavînd acces la drumurile publice. Pe drumul national DN 15 si patru drumuri judetene se circula cu dificultate din cauza zãpezii adunate pe carosabil, iar 5 drumuri judetene erau blocate ieri dimineatã, la ora 8.30. La Fãurei si Climesti, Cotu Vames, Ion Creangã, Stejaru, Bordea, Valea Ursului, Dochia, Soci, Bãlusesti, Itrinesti, Topolita si Petricani, localnicii au rãmas înzãpeziti prin blocarea drumurilor judetene. Mii de elevi nemteni nu au mai fãcut ieri ore, fie pentru cã nu au ajuns ei la scoalã, fie pentru cã nu au putut ajunge la ore profesorii navetisti, din cauza drumurilor înzãpezite. Astfel, conducerea scolii Dochia a solicitat suspendarea cursurilor pe perioada 23-25 ianuarie, din cauza înzãpezirii drumurilor de acces la scoala de centru. Tot drumurile înzãpezite au fãcut probleme scolilor din Valea Ursului, Icusesti si Vãleni. Astfel, la scolile primare din Moreni si Munteni, copiii nu au mai ajuns la ore, nefiind lãsati de pãrinti sã iasã din casã, din cauza gerului, iar la scoala Vãleni, desi copiii au rãzbit prin nãmeti, ei nu au mai fãcut ore deoarece nu au mai ajuns în clase profesorii navetisti.

Citește știrea
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Arhivă 2005-2017

Proces şi la Curte în cazul fraudelor de la postliceală

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ procurorii au atacat sentinţa prin care s-au aplicat pedepse cu suspendare şi achitări ■ 19 din cei 96 de inculpaţi au uzat de calea de atac ■ 26 de lucrări au fost anulate de instanţa de fond ■ unii elevi nici nu treceau pe la şcoală, fiind plecaţi în străinătate ■ erau promovaţi contra unor sume de 1.000 de lei ■ unii profesorii-medici pătaţi completau în locul candidaţilor testele tip grilă ■

Procesul fraudelor de la postliceala sanitară continuă la Curtea de Apel Bacău după ce sentinţa instanţei de fond a fost atacată. Au declarat apel atît procurorii cît şi parte din inculpaţi, 19 din totalul din 96, profesori care şi-au pătat onoarea la corectarea tezelor, dar şi elevi care au cotizat pentru a deveni asistenţi medicali. Reamintim că Tribunalul Neamţ a aplicat pedepse cu suspendare, iar parte dintre cei deferiţi justiţiei au fost exoneraţi de răspundere penală, fiind achitaţi. 26 de lucrări ale elevilor „cotizanţi“ au fost anulate de instanţă, titularii rămînînd fără diploma care le atesta studiile. Acuzele de dare şi luare de mită nu au putut fi dovedite nici din probatoriu, nici din interceptări şi confruntări, astfel încît profesorii şi cei din comisia de examinare au fost inculpaţi numai pentru abuz în serviciu şi fals material în înscrisuri oficiale. În ceea ce priveşte alţi acuzaţi, ei au fost trimişi în judecată pentru comiterea infracţiunilor de trafic de influenţă, iar cursanţii şcolii postliceale fiind inculpaţi pentru cumpărare de influenţă. Cele două părţi vătămate din dosar, Inspectoratul Şcolar Judeţean Neamţ şi Şcoala Posliceală Sanitară Piatra Neamţ, nu s-au constituit părţi civile în procesul penal. Curtea de Apel Bacău va da în cauză o sentinţă definitivă. Conform actelor de urmărire penală, lanţul neregulilor pleca încă de intrarea în şcoală şi se termina la finele studiilor, cu examenul de certificare, unul care era de cele mai multe ori măsluit grosolan. Oamenii legii s-au sesizat despre nereguli în 2013, iar cercetările au durat aproape doi ani. Au ajuns în faţa judecătorilor membrii comisiilor de certificare a studiilor, diriginţii celor trei clase din Piatra Neamţ care au absolvit în 2013, secretarul unei postliceale din Roman, care în anul 2013 a scos ultima promoţie, apoi şi-a închis porţile, precum şi de mulţi din cei care au cumpărat bunăvoinţa profesorilor şi a medicilor şi au cumpărat o diplomă de asistent medical, deşi în unele cazuri chiar cei din comisia de examinare se minunau cît de neinstruiţi erau candidaţii. Acheta a relevat faptul că la postliceala din Roman succesul examenului era asigurat contra sumei de 1.000 de lei de persoană. În mod normal, taxa legal instituită era de 170 de lei, iar diferenţa pînă la 1.000 de lei însemna cumpărarea indulgenţei profesorilor examinatori. De toate demersurile s-a ocupat secretara unităţii, cea care strîngea banii de la cotizanţi, le spunea că această practică este valabilă de ani de zile şi că pentru cei care dau bani, poate rezolva problema examenului la Piatra Neamţ. Tot ea făcea drumurile la „judeţ“, unde era centru de examinare şi rezolva problema. Femeia le-a spus oamenilor legii că această taxă ilegală era de cînd lumea, că iniţial a fost mai modestă, dar că din 2009 rămăsese la pragul de 1.000 de lei. Din cei 34 de elevi înscrişi în promoţia 2010 – 2013, au venit la examenul de certificare numai 24, dar instanţa le-a anulat lucrările. Pentru unii, cursurile din cei trei ani au fost opţionale, nici măcar nu au trecut pe la şcoală fiind plecaţi la muncă în străinătate. Pentru majoritatea candidaţilor secretara le-a făcut rost şi de proiecte pe care le avea de la promoţiile anterioare. La Piatra Neamţ examenul de final costa mai puţin, cam 500 de lei. Ca orice examen şi cel de la postliceala sanitară era monitorizat audio şi video, aşa că anchetatorilor nu le-a trebuit decît niţică răbdare pentru a studia înregistrările. Aşa a ieşit la iveală că acolo unde toată comisia era „cumpărată“, medicii au muncit pe brînci, şi- au scos din poşete mai multe pixuri, au stabilit care este mai aproape de culoarea cu care s-a scris teza şi au trecut la treabă. La testele tip grilă erau întrebări care aveau unul, două sau chiar trei răspunsuri corecte. Corectorii au completat tot ce trebuia pentru note cît mai mari. Totuşi, mediciii care nu s-au lăsat cumpăraţi au rămas uimiţi de neştiinţa candidaţilor, catalogînd promoţia 2013 ca fiind cea mai slabă din istoria şcolii. La examenul din 2013 au fost un număr total de 212 candidaţi care au avut de susţinut proba scrisă şi proiectul. Dacă la cea de-a doua probă toţi au trecut cu brio, la teza scrisă, şapte candidaţi nu au reuşit să obţină minim nota 5. Din cei care au trecut însă, mulţi s-au bucurat de sprijinul comisiei de corectare, în unele cazuri modificările fiind evidente. În aceste condiţii, a fost dispusă o expertiză grafologică în urma căreia a ieşit la iveală că din totalul de 212 de teze, un număr de 113 prezintă modificări ale substanţei cu care s-a scris, dar nu s-a putut stabili dacă au făcut menţiunile pe foaie una, sau două persoane.

Citește știrea

Arhivă 2005-2017

Enache nu-si uitã fostii elevi

Știre publicată în urmă cu

în data de

• Vlad Achim este cel mai nou membru al formatiei de Liga 1 pregãtite de Costel Enache • Gigi Becali a fost de acord ca Achim sã plece la FC Botosani • pe lîngã antrenorul cu care a mai lucrat la FC Ceahlãul, Achim se va reîntîlni si cu un alt fost coleg, Sebastian Chitoscã •

Microbistii din Neamt au motive sã urmãreascã ceva mai interesat partidele din partea a doua a campionatului Ligii 1, dupã cum a început perioada de transferuri din minivacanta de sãrbãtori. În lipsa unei formatii din judet pe prima scenã fotbalisticã, cunoscãtorii de fotbal din judet ar putea sã „adopte“ o grupare care are deja în lot trei fosti componenti ai echipei din Piatra Neamt. Este vorba de FC Botosani, pregãtitã de antrenorul Costel Enache (ex-jucãtor si antrenor al FC Ceahlãul), formatie aflatã foarte aproape de performanta de a pãtrunde, în premierã, în turneul play-off, fazã ce va da campioana editiei 2017-2018 a Ligii I. Pentru a pune umãrul la acest obiectiv, în rîndurile echipei botosãnene a intrat si Vlad Achim, jucãtor de bazã al FC Ceahlãul în perioada 2007-2015. Ieri, jucãtorul în vîrstã de 28 de ani a fost cedat de FCSB la FC Botosani, patronul moldovenilor, Valeriu Iftime, precizînd cã s-a luptat pentru Achim cu alte douã cluburi din Liga 1. „Cu Gigi Becali nu a fost nici o problemã. Dînsul ne-a spus de la început cã vrea sã ni-l dea pe Vlad Achim, dar nouã ne era teamã cã nu doreste jucãtorul sã vinã la noi. El mai avea si alte douã oferte din Liga 1, însã am discutat cu el si ne-am înteles. Achim a semnat cu noi pe un an si jumãtate, atît cît mai avea contract si cu Steaua“, a declarat Iftime pentru Fanatik. Presa sportivã a aflat cã 100.000 de euro este clauza de reziliere pentru Vlad Achim, însã dacã cineva va plãti aceastã sumã, banii vor intra în conturile FCSB pentru cã jucãtorul a fost lãsat sã plece gratis la Botosani. De mentionat cã echipa din Botosani este a patra în ultimii doi ani pentru care Achim evolueazã, de la momentul plecãrii sale de la Ceahlãul. Dupã opt sezoane în care a apãrat culorile echipei pietrene (6 în Liga 1 si douã în liga secundã), pentru care a jucat 155 de partide si a înscris 18 goluri, în primãvara anului 2015 mijlocasul s-a transferat la Viitorul Constanta. Pentru echipa lui Hagi, Vlad a evoluat doar un tur de campionat. Desi pãrea se se fi integrat bine în angrenajul echipei, a fost cedat la FC Voluntari unde a jucat în returul sezonului 2015-2016. În campionatul 2016-2017 a ajuns la Steaua, unde a evoluat inconstant, fiind victima relatiei dificile dintre antrenorul Reghecampf si finantatorul Becali. În acest sezon, Nicolae Dicã a vrut sã mizeze mai mult pe Achim, dar soarta nu i-a surîs nici de aceastã datã jucãtorului. La FC Botosani, Achim ar putea avea sanse mai mari sã evolueze în linia medianã, dacã antrenorul Enache va gãsi oportunitãti sã-l foloseascã în cele patru meciuri rãmase de disputat din retur si, ulterior, în faza a doua a campionatului (play-off sau play-out). În lotul moldovenilor, Achim se va reîntîlni cu alte douã cunostinte de la Piatra Neamt: cu atacantul Sebastian Chitoscã, si el un implant nereusit la Steaua, respectiv portarul Alberto Cobrea, jucãtor originar din Piatra Neamt, format la Liceul cu Program Sportiv din urbea de sub Pietricica, dar care nu a evoluat sub culorile clubului FC Ceahlãul. Sebastian Chitoscã a ajuns la Botosani dupã ce a avut un parcurs asemenãtor cu al lui Achim. A plecat din curtea formatiei pietrene la un an dupã Achim, în toamna anului 2016, odatã cu alti doi tineri jucãtori cedati la Steaua (Stefãnescu si Popadiuc). Nu a avut prea multe sanse de a arãta de ce este capabil la echipa lui Becali, si a fost repede împrumutat la Voluntari si FC Brasov (Liga 2), echipe pentru care a evoluat în ultimul an în 11 partide si a marcat doar douã goluri. Si Chitoscã sperã sã-si relanseze cariera la Botosani, primele semne fiind încurajatoare. Enache a mizat pe atacant în 7 partide oficiale (Liga I si Cupa României), iar evolutia sa a fost deja apreciatã în mediul sportiv.

Citește știrea

Arhivă 2005-2017

Datini si obiceiuri de pe plaiurile haiducilor

Știre publicată în urmă cu

în data de

• „Datinile, obiceiurile si-n general cultura popularã înseamnã identitatea noastrã. Pierzîndu-le, contribuim si noi la pierderea identitãtii nationale“, a declarat primarul Vasile Alexandroaia

Festivalul de Datini si Obiceiuri, editia a V-a, activitate sugestiv intitulatã Pe plaiul haiducilor, desfãsuratã miercuri, 27 decembrie, 2017, la Cãminul Cultural Grinties, la initiativa Scolii cu clasele I – VIII, a primarului Vasile Alexandroaia si cu sprijinul Consiliului Local, s-a dovedit a fi un succes. Au rãspuns pozitiv chemãrii organizatorilor alaiurile folclorice din comunele Ceahlãu, Corbu, Tulghes si localitatea gazdã, Grinties, pe scena institutiei culturale trecînd pe rînd Corul Bisericii Adormirea Maicii Domnului, ansamblurile Merisorii Grintiesului, Florile Ceahlãului, Pe plaiuri tulghesene si multi interpreti, în spetã colindãtori. Regia spectacolului a apartinut lui Mihai Pantiru de la Scoala Grinties, care a avut si calitatea de prezentator. „Ne-am adunat la cea de-a V-a editie a Festivalului datinilor si obiceiurilor de iarnã din zonã si nu numai, o editie extinsã pe care dorim s-o permanentizãm. Tinem în mod special la acesta, fiindcã datinile, obiceiurile si-n general cultura popularã înseamnã identitatea noastrã. Pierzîndu-le, contribuim si noi la pierderea identitãtii nationale. Ori, tocmai asta nu vrem sã se întîmple, mai cu seamã, aici lîngã Muntele Sfînt, Ceahlãul, acest loc plin de spiritualitate, legendã si traditie“, a declarat primarul Vasile Alexandroaia. Manifestarea a fost deschisã prin cuvîntul celui ce conduce administratia localã, care a îmbrãcat ia traditionalã si a continuat prin colindele corului bisericii, urmîndu-i trecerea pe rînd a alaiurilor, de la cei mici, la flãcãii satelor, încheierea apartinînd cerbului si ursului grintiesean, totul în sunet de bucium si rãpãit de tobe, cutremurînd întreaga asistentã si recreînd vîrstnicilor emotiile copilãriei de altãdatã. Dacã e sã facem un top al celor prezentate, fruntea a apartinut scolilor, fie din Grinties sau din comunele vecine si cred cã nimeni din cei prezenti n-a avut ce obiecta. O prezentare artisticã de tinutã, o costumatie parcã coborîtã din istoria locului si o sumã de personaje din vremi de mult apuse aveau sã facã posibilã retrãirea pentru o dupã-amiazã legendele, datinile si traditiile spatiului cultural al unei bune pãrti din mîndra noastrã Moldovã. Cît despre interpretare, nu a avut nimeni a spune ceva împotrivã, datã fiind seriozitatea si mai ales dictia „actorilor“ de-o zi, ce s-au întrecut pe ei însisi în a face o figurã bunã. Ce mai, a fost sã fie la Grinties un loc de întîlnire întru readucerea în prezent a unei lumi de basm, îmbinatã cu una de legendã, presupunînd colindul, plugusorul si suita de teatru folcloric, toate dedicate Sãrbãtorilor de iarnã ale lui 2017. Ar mai fi de retinut faptul cã în acest context sãrbãtoresc primarul Grintiesului a oferit diplome de excelentã celor sapte cupluri, care în acest an au aniversat 50 de ani de cãsãtorie fericitã.

Citește știrea

Trending