Contactează-ne

Actualitate

Oiniştii au “şanse” să rateze campionatul

Știe publicată cu

în data de

■ al doilea turneu play-off, cel de la Constanţa, se suprapune cu o întrecere la baseball ■ la Gherăeşti se va disputa Cupa Satelor ■

Echipa de oină, seniori, a Clubului Biruinţa Gherăeşti, ar putea rata prezenţa la turneul al doilea, play-off, al Campionatului Naţional, programat să se desfăşoare la finele acestei săptămîni, la Constanţa. Formaţia nemţeană, coordonată de către Ioan Chifan şi Mihai Blaj, are în componenţă numeroşi juniori, care în prezent studiază la Liceul cu Program Sportiv, tinerii fiind incluşi şi în lotul de baseball. Tot la finele acestei săptămîni, va fi ţinut şi un important turneu la această disciplină, astfel încît Biruinţei îi va fi foarte greu să se împartă în două. Adrian Andrei, preşedintele grupării nemţene, a afirmat că a comunicat neajunsul din timp, către federaţia de specialitate, împreună cu o solicitare de amînare cu o zi a competiţiei finale a seniorilor la oină. „Problema este destul de gravă, din punctul nostru de vedere. Sîmbăta aceasta, pe 16 septembrie, sînt programate ambele competiţii, la baseball şi oină. Noi avem în lotul de oină nouă juniori care sînt elevi la liceul sportiv şi fac parte din lotul de baseball. Nu avem cum să le stricăm participarea în întrecerile în care reprezintă şcoala la care învaţă, evident. Am vorbit atît cu preşedintele federaţiei de specialitate, cît şi cu cei de la Clubul Frontiera Constanţa, organizatorii de drept ai turneului, solicitînd din timp o amînare cu o zi a finalei play-off 2, în urma căreia va fi stabilită şi campioana acestui sezon. Urmează să vedem ce decizie vor lua, pentru că noi nu avem cum să fim în acelaşi timp în două locuri diferite. Dacă nu vom primi un răspuns afirmativ, vom rata campionatul de anul acesta“, a declarat Adrian Andrei. De menţionat că, în sezonul 2018 al întrecerii de seniori la oină, Biruinţa a aliniat o formaţie ambiţioasă şi tînără, care nu s-a făcut de rîs la primul turneu. Favorita 1 pentru adjudecarea titlului în acest an este Frontiera Constanţa, localitate de unde provine şi şeful federaţiei naţionale. Avînd în vedere că, în anii din urmă, nu de puţine ori s-a întîmplat ca Biruinţa să acuze „interese“ împotriva sa în întrecerile majore, va fi interesant de văzut ce decizie vor lua acum diriguitorii sportului naţional al românilor, aflat sub patronajul Casei Regale. Între timp, comuna Gherăeşti se pregăteşte să găzduiască o altă competiţie importantă, pe care are şansa să o cîştige – Cupa Satelor. „Întrecerea a fost programată în zilele de 22 şi 23 septembrie. Pînă în prezent nu au fost stabilite toate detaliile, federalii mizînd pe participarea a 10 formaţii. Din cîte a fost confirmat, alături de noi vor poposi în Neamţ grupările: Stejarul Pîrcovaci, Energia Rîmnicelu, Surdila Greci şi CS Olteni. Pînă atunci, însă, ne preocupăm să vedem ce se va întîmpla cu prezenţa noastră la turneul al doilea play-off. Acesta este «of-ul» nostru“, a mai menţionat preşedintele clubului Biruinţa Gherăeşti.

Citește știrea
Advertisement
loading...
Postează comentariu

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Actualitate

Neamţ: Nu scăpăm de furtuni

Știe publicată cu

în data de

Deşi ne-am fi aşteptat ca aria precipitaţiilor să se mai reducă şi să ieşim din seria de avertismente de vreme rea, meteorologii au emis o nouă informare de furtuni şi vijelii. Este vizat întreg teritoriul ţării de miercuri, 22 mai, de la prînz şi pînă joi, 23 mai, la ora 22. În intervalul meţionat ne putem aştepta la cantităţi de apă însemnate din punct de vedere cantitativ şi manifestări de instabilitate atmosferică temporar accentuată. „În vestul, nord-vestul şi centrul ţării, precum şi la munte, cu precădere în zona Carpaţilor Occidentali şi în jumătatea nordică Carpaţilor Orientali, se vor semnala averse ce vor avea caracter torenţial, descărcări electrice, intensificări ale vîntului ce pot lua aspect de vijelei şi izolat căderi de grindină. Cantităţile de apă vor depăşi 15 – 25 de l/mp şi pe arii restrînse 35 – 40 l/mp“, conform Administraţiei Naţionale de Meteorologie. În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor ANM va actualize avertizările de vreme severă imediată. Joi, chiar dacă sînt anunţate furtuni nu va fi rece pentru că la amiază sînt aşteptate valori termice de 22 de grade. Nu scăpăm de ploi nici pe parcursul zilei de vineri cînd sînt aşteptate averse în special după amiază. Se mai pierd ceva grade, iar maxima zilei nu mai trece de pragul de 20 grade. Noaptea va fi senină, cu o minimă cantonată la 13 grade. Aceleaşi condiţii meteo sînt valabile cel puţin pînă la finele lunii mai, cu ploi în aversă mai ales după amiază. Dacă prognoza se adevereşte, se face ceva mai cald săptămîna viitoare cînd valorile termice saltă la 23 de grade apoi vor creşte pînă la 25 de grade.

Citește știrea

Actualitate

Neamţ: Comoară găsită de un poliţist

Știe publicată cu

în data de

Mai multe monede, vechi de 2000 de ani, au fost descoperite de un om al legii din judeţul Neamţ. Comoara include 21 de denari, 9 groşi moldoveneşti, numeroase vestigii, fibule dacice şi romane, inele şi sigilii datînd din secolul I. d. Hr., au fost găsite de către un poliţist al Secţiei de Poliţie Ion Creangă, un pasionat căutător de comori. Vestigiile arheologice au fost depistate cu ajutorul unui detector de metale pe un teren de pe raza localităţii Secuieni, iar ulterior au fost predate Direcţiei Judeţene pentru Cultură Neamţ. Poliţistul Andrei Prichici a mai găsit astă iarnă un important sigiliu aparţinînd Episcopului de Bucureşti Alexandru Th. Cisar, 1924 – 1954, iar ultima sa descoperire, cea de monede medievale, a fost în cursul lunii mai 2019. „Ultimele monede, respectiv 9 groşi moldoveneşti, le-am găsit duminică. Cel mai adînc a trebuit să sap la 25 de centimetri sub pămînt, unele dintre acestea fiind găsite la suprafaţă“, a declarat poliţistul. Potrivit acestuia, monedele datează din anul 1517 şi au fost emise de Ştefăniţă Vodă. Poliţistul a înfiinţat la începutul lunii decembrie 2018 un club destinat căutătorilor de comori denumit Metal Detect Roman care pînă în prezent a adunat 13 membri.

Citește știrea

Actualitate

Hoţi reţinuţi

Știe publicată cu

în data de

Oamenii legii din cadrul Poliţiei Tîrgu Neamţ au efectuat cinci percheziţii domiciliare în urma cărora pe parcursul zilei de 21 mai, doi tineri au fost reţinuţi bănuiţi fiind de săvîrşirea infracţiunii de furt calificat. În urma audierilor, un tînăr de 21 de ani, din Vînători Neamţ şi un altul de 23 de ani, din Drăgăneşti, au ajuns după gratii. Totul după ce pe 14 mai oamenii legii au fost sesizaţi de angajaţii unei săli de jocuri de nococ despre faptul că persoane necunoscute au sustras o sumă de bani. S-a întîmplat în noaptea de 13/14 mai cînd cei doi suspecţi ar fi intrat în incinta sălii, aflată la parterul unui bloc din Tîrgu Neamţ, şi au plecat cu aproape 21.000 lei. Cei doi vor fi duşi în faţa unui procuror cu propunere de luare a unei măsuri preventive. La acţiune au participat şi luptători ai Serviciului pentru Acţiuni Speciale din cadrul IPJ Neamţ.

Citește știrea

Trending