Contactează-ne

Actualitate

Oina se pregăteşte de întrecerile în sală

Știe publicată cu

în data de

■ profesorul Ioan Chifan, de la Biruinţa Gherăeşti, a fost invitat la un curs de antrenori ■ trei tineri din Neamţ au participat la realizarea filmului de prezentare a sportului tradiţional ■

Profesorul Ioan Chifan, de la Clubul Biruinţa Gherăeşti, a fost invitat să participe, în intervalul 28-30 septembrie, la un curs de perfecţionare pentru antrenorii de oină, programat la Moeciu de Sus, în judeţul Braşov. La această activitate participă persoane care deţin carnetul de antrenori precum şi cele care se vor înscrie la Şcoala Naţională de Antrenori anul acesta. Programul evenimentelor de la Moeciu de Sus cuprinde cursuri teoretice, activităţi metodico-practice şi workshopuri. În această săptămînă, una de acalmie competiţională, Federaţia de Oină a realizat, în comuna Gîlda de Jos, Alba, mai multe materiale video pentru realizarea unui documentar despre regulile jocului de oină. Au fost prezentate regulile specifice jocului în 6, 8 şi 11 jucători. Filmările au avut loc pe stadionul din localitate unde a fost realizată o amenajare deosebită a terenului, cu un profund caracter naţional. Au participat jucători de la Straja Bucureşti, Frontiera Constanţa, Biruinţa Gherăeşti, Izvorul Chiuieşti, Politehnica Cluj, Progresul Băileşti, Spicu Horia şi Pamira Sibiu. „Chiar dacă, oficial, s-a cam terminat sezonul în aer liber, prin ultima întrecere, pe care am găzduit-o, Cupa Satelor – Gherăeşti 2018, au mai fost organizate evenimente. Cursul pentru antrenori este foarte util. De asemenea, ne bucură faptul că trei dintre sportivii noştri au fost chemaţi la acea acţiune de filmare, la Gîlda de Jos, o activitate menită să promoveze oina. Pentru noi, sezonul în aer liber 2018 este închis, ne bucurăm că ne-am impus la Cupa Satelor şi vom începe pregătirile pentru competiţiile de sală. Seniorii şi juniorii mari se vor întrece la Baia Mare, iar juniorii II şi III la Bacău, peste cîteva săptămîni“, a declarat Adrian Andrei, preşedintele Clubului Biruinţa. La Cupa Satelor, formaţia organizatoare s-a impus în finală, în compania echipei Victoria Surdila Greci, cu scorul de 17-3, în finala mică mai bună dovedindu-se Energia Rîmnicelu, scor 16-6 cu Stejarul Pîrcovaci. În semifinale, nemţenii au trecut lejer de Energia, cu 20-11, în vreme ce meciul Stejarul – Victoria s-a încheiat 10-13. La întrecere au mai participat CS Olteni şi CS Spicu Horia.

Citește știrea
Advertisement
loading...
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Actualitate

Neamţ: 722 de posturi vacante

Știe publicată cu

în data de

■ pînă la final de Cireşar s-ar putea angaja sute de nemţeni ■ cea mai mare recrutare de personal ar putea avea loc la Piatra Neamţ ■

Este de muncă în Neamţ şi numai cine nu vrea nu poate găsi un job. Asta după ce Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Neamţ anunţă ca fiind vacante 722 de posturi, ceva mai multe decît săptămîna trecută. Cea mai mare recrutare de personal ar putea avea loc în Piatra Neamţ şi comunle limitrofe 451 de persoane, şomeri sau cei care doresc să-şi schimbe job-ul vechi cu unul nou. Pentru romaşcani sînt pe piaţă 209 cereri de personal şi ca de fiecare dată cele mai puţine slujbe sînt în zona Tîrgu Neamţ, respectiv 62. Defalcat, mai multe job-uri pentru personal de înaltă calificare vin de la angajatorii din Piatra Neamţ. Se caută doi ingineri construcţii civile şi industriale şi tot atîţia ingineri mecanici. Mai sînt vacante patru posturi de translatori şi cîte un loc pentru inginer chimist şi inginer producţie. În rest se caută 26 brutari, 18 confecţioneri la maşini de cusut industriale, 64 de muncitori necalificaţi, precum şi 10 operatori mase plastice sau 14 patiseri. Patronii mai nevoie de 11 dulgheri, 32 de agenţi de securitate, la care se mai adaugă 13 slujbe de ajutror de bucătar, 12 locuri sînt pentru ajutor de ospătar, plus 11 lucrători comerciali, 20 de ospătari şi 12 şoferi de camion. În multe alte ocupaţii sînt locuri de muncă disponibile, lista completă putînd fi studiată la sediul Agenţiei locale pentru ocuparea forţei de muncă Piatra Neamţ, de pe strada Mihai Eminescu. La Roman cererea de licenţiaţi este ca şi inexistentă şi este nevoie doar de un inginer constructor. Pentru ceilalţi cele mai multe angajări ar putea avea loc în industrie unde sînt libere de mai mult timp 64 de locuri de muncă pentru cei calificaţi ca şi confecţioner – asamblor articole textile plus 35 de posturi sînt pentru necalificaţi. În alte domenii mai este nevoie de alţi 15 necalificaţi, dar se caută şi 10 turnători produse ceramice. În zonă mai este de lucru, dar mai puţin, pentru agenţi de securitate, agenţi de vînzări, barmani, bucătari, casieri, femei de serviciu, precum şi preparatori marfă, şoferi autoturisme sau tinichigii industriali şi vînzători. La Tîrgu Neamţ patronii nu oferă nici un post pentru personal cu studii superioare dar se caută 5 confecţioneri textile şi tot atîţia lăcătuşi mecanici, precum şi 5 sudori, dar se mai pot angaja drujbişti, faianţari, agenţi de vînzări piese auto, precum şi tehnicieni medicali sau operatori maşini de surfilat.

Citește știrea

Actualitate

Neamţ: Copac căzut pe două maşini

Știe publicată cu

în data de

Un arbore a căzut peste două autoturisme, luni, 24 iunie, pe strada Mihai Eminescu, din Tîrgu Neamţ, fiind nevoie de intervenţia pompierilor. “Misiune degajare arbore căzut pe două autoturisme pe strada Mihai Eminescu, oraşul Tîrgu Neamţ. La locul solicitării s-a deplasat un echipaj de pompieri militari cu o autospecială de lucru”, au comunicat reprezentanţii ISU Neamţ.

Citește știrea

Actualitate

Leii de la BJJ Piatra Neamţ, noi medalii internaţionale

Știe publicată cu

în data de

Autor

Luptătorii de la Lions BJJ Piatra Neamţ şi-au confirmat din nou clasa, sîmbătă, 22 iunie. Aceştia s-au întors cu două medalii de la competiţia internaţională Abu Dhabi International Jiu Jitsu Championship, care a avut loc la Galaţi. Au participat sportivi din 14 ţări, iar concursul s-a desfăşurat sub patronatul Abu Dhabi Jiu Jitsu Pro, în colaborare cu Asociaţia Pro BJJ). „Clubul Lions BJJ Piatra Neamţ, care a reprezentat organizaţia Mill Hill Bjj România, s-a deplasat la această competiţie cu un lot de trei sportivi care la final au reuşit să obţină două medalii. Mihai Blaj a obţinut o medalie de aur, iar Alexandru Jărcuţă o medalie de bronz. Juniorul nostru, Cozma Ştefan, nu a reuşit o clasare pe podium, pierzînd la puncte în primul meci, însă e un tînăr care promite mult şi sînt convins că vom mai auzi de el”, a declarat Cătălin Coşarcă, preşedintele clubului Lions BJJ Piatra Neamţ.

Citește știrea

Trending