Publicitate

- anul trecut a fost procurată aparatură pentru Secţia Cardiologie - firmele au preferat să achiziţioneze singure astfel de dotări, pe care le-au donat direct secţiilor din unitate - anul acesta cei 20 % vor putea fi redirecţionaţi prin Asociaţia Roman 2000 -

Una din procedurile de dotare a Spitalului Municipal Roman cu aparatură ar fi posibilă şi prin redirecţionarea a 20% din profit, prin Asociaţia Roman 2000. Primarul Lucian Micu a făcut apel, în întîlnirea de săptămîna trecută cu oamenii de afaceri, la disponibilitatea acestora de a pune umărul la dotarea unităţii sanitare cu aparatură performantă necesară desfăşurării, în condiţii de normalitate, a actului medical.

V-aş ruga şi anul acesta să aveţi disponibilitatea de a fi alături de noi pentru dotarea cu aparatură a Spitalului Municipal de Urgenţă. Anul trecut, din acea cotă de 20% din impozitul pe profit ce poate fi dirijat către asociaţii şi fundaţii au ajuns la această unitate şi am reuşit să cumpărăm aparatură atît pentru Secţia de Cardiologie, cît şi pentru alte secţii. V-aş ruga ca şi anul acesta, în măsura în care veţi avea profit, să procedaţi, dacă doriţi, la redirijarea lor către spital. Noi avem un parteneriat cu Asociaţia Roman 2000, pe care îl vom continua şi anul acesta, pentru a putea contribui la dotarea cu aparatură a spitalului“, le-a solicitat primarul Lucian Micu oamenilor de afaceri.

Cei interesaţi vor trebui să contacteze conducerea primăriei pentru a putea intra în posesia formularelor necesare unui asemenea demers caritabil. Directorul economic al spitalului, economist Leonard Achiriloaei, a menţionat însă că anul trecut firmele au preferat să procure singure aparatura şi să o doneze direct spitalului, fără a se mai folosi de intermedierea Asociaţiei Roman 2000, care era mai complicată. „În cursul anului 2017 în urma discuţiilor pe care le-am avut cu oamenii de afaceri dispuşi să ne ajute am beneficiat de sponsorizări cu mijloace fixe în valoare totală de 14.968 lei. Aici a fost inclusă o gamă relativ diversă de aparatură: ecograf, cauter, holter, injectomate, infuzomate, sistem de clioterapie, dermatoscop, radiocauter, electrocardiograf,aparte deja preluate de secţiile pentru care aparatura a fost destinată. Toată această gamă de aparate este deja utilizată şi ne este de mare folos“, a precizat Leonard Achiriloaei.

Acesta a mai adăugat că anul acesta lista de investiţii de care ar avea nevoie unitatea sanitară e lungă şi costisitoare. „Lista de priorităţi este destul de mare. Ea ţine de valorile care ar putea fi adunate din această colectare a celor 20 de procente din venit ce pot fi redirijate prin spital. Putem să ne gîndim la apartură Roentgen pentru blocurile operatorii, la aparatură pentru compartimentul de Urologie, care are un nou medic, o masă de operaţii radiotransparentă. Noi avem o listă destul de lungă, dar totul depinde de sumele pe care vom reuşi să le colectăm. Mizăm pe sensibilizarea agenţilor economici care vor arăta mai multă deschidere faţă de noi şi pe care-i vom putea sensibiliza în a face acest demers, care nu le afectează profitul. E vorba de banii pe care oricum trebuiau să-i vireze la bugetul de stat“, a mai spus Leonard Achiriloaei.

loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.