Contactează-ne

Actualitate

Oamenii de afaceri pot să doneze din profit spitalului

Știe publicată cu

în data de

- anul trecut a fost procurată aparatură pentru Secţia Cardiologie - firmele au preferat să achiziţioneze singure astfel de dotări, pe care le-au donat direct secţiilor din unitate - anul acesta cei 20 % vor putea fi redirecţionaţi prin Asociaţia Roman 2000 -

Una din procedurile de dotare a Spitalului Municipal Roman cu aparatură ar fi posibilă şi prin redirecţionarea a 20% din profit, prin Asociaţia Roman 2000. Primarul Lucian Micu a făcut apel, în întîlnirea de săptămîna trecută cu oamenii de afaceri, la disponibilitatea acestora de a pune umărul la dotarea unităţii sanitare cu aparatură performantă necesară desfăşurării, în condiţii de normalitate, a actului medical.

V-aş ruga şi anul acesta să aveţi disponibilitatea de a fi alături de noi pentru dotarea cu aparatură a Spitalului Municipal de Urgenţă. Anul trecut, din acea cotă de 20% din impozitul pe profit ce poate fi dirijat către asociaţii şi fundaţii au ajuns la această unitate şi am reuşit să cumpărăm aparatură atît pentru Secţia de Cardiologie, cît şi pentru alte secţii. V-aş ruga ca şi anul acesta, în măsura în care veţi avea profit, să procedaţi, dacă doriţi, la redirijarea lor către spital. Noi avem un parteneriat cu Asociaţia Roman 2000, pe care îl vom continua şi anul acesta, pentru a putea contribui la dotarea cu aparatură a spitalului“, le-a solicitat primarul Lucian Micu oamenilor de afaceri.

Cei interesaţi vor trebui să contacteze conducerea primăriei pentru a putea intra în posesia formularelor necesare unui asemenea demers caritabil. Directorul economic al spitalului, economist Leonard Achiriloaei, a menţionat însă că anul trecut firmele au preferat să procure singure aparatura şi să o doneze direct spitalului, fără a se mai folosi de intermedierea Asociaţiei Roman 2000, care era mai complicată. „În cursul anului 2017 în urma discuţiilor pe care le-am avut cu oamenii de afaceri dispuşi să ne ajute am beneficiat de sponsorizări cu mijloace fixe în valoare totală de 14.968 lei. Aici a fost inclusă o gamă relativ diversă de aparatură: ecograf, cauter, holter, injectomate, infuzomate, sistem de clioterapie, dermatoscop, radiocauter, electrocardiograf,aparte deja preluate de secţiile pentru care aparatura a fost destinată. Toată această gamă de aparate este deja utilizată şi ne este de mare folos“, a precizat Leonard Achiriloaei.

Acesta a mai adăugat că anul acesta lista de investiţii de care ar avea nevoie unitatea sanitară e lungă şi costisitoare. „Lista de priorităţi este destul de mare. Ea ţine de valorile care ar putea fi adunate din această colectare a celor 20 de procente din venit ce pot fi redirijate prin spital. Putem să ne gîndim la apartură Roentgen pentru blocurile operatorii, la aparatură pentru compartimentul de Urologie, care are un nou medic, o masă de operaţii radiotransparentă. Noi avem o listă destul de lungă, dar totul depinde de sumele pe care vom reuşi să le colectăm. Mizăm pe sensibilizarea agenţilor economici care vor arăta mai multă deschidere faţă de noi şi pe care-i vom putea sensibiliza în a face acest demers, care nu le afectează profitul. E vorba de banii pe care oricum trebuiau să-i vireze la bugetul de stat“, a mai spus Leonard Achiriloaei.

Citește știrea
Advertisement
loading...
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Actualitate

Neamţ: 722 de posturi vacante

Știe publicată cu

în data de

■ pînă la final de Cireşar s-ar putea angaja sute de nemţeni ■ cea mai mare recrutare de personal ar putea avea loc la Piatra Neamţ ■

Este de muncă în Neamţ şi numai cine nu vrea nu poate găsi un job. Asta după ce Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Neamţ anunţă ca fiind vacante 722 de posturi, ceva mai multe decît săptămîna trecută. Cea mai mare recrutare de personal ar putea avea loc în Piatra Neamţ şi comunle limitrofe 451 de persoane, şomeri sau cei care doresc să-şi schimbe job-ul vechi cu unul nou. Pentru romaşcani sînt pe piaţă 209 cereri de personal şi ca de fiecare dată cele mai puţine slujbe sînt în zona Tîrgu Neamţ, respectiv 62. Defalcat, mai multe job-uri pentru personal de înaltă calificare vin de la angajatorii din Piatra Neamţ. Se caută doi ingineri construcţii civile şi industriale şi tot atîţia ingineri mecanici. Mai sînt vacante patru posturi de translatori şi cîte un loc pentru inginer chimist şi inginer producţie. În rest se caută 26 brutari, 18 confecţioneri la maşini de cusut industriale, 64 de muncitori necalificaţi, precum şi 10 operatori mase plastice sau 14 patiseri. Patronii mai nevoie de 11 dulgheri, 32 de agenţi de securitate, la care se mai adaugă 13 slujbe de ajutror de bucătar, 12 locuri sînt pentru ajutor de ospătar, plus 11 lucrători comerciali, 20 de ospătari şi 12 şoferi de camion. În multe alte ocupaţii sînt locuri de muncă disponibile, lista completă putînd fi studiată la sediul Agenţiei locale pentru ocuparea forţei de muncă Piatra Neamţ, de pe strada Mihai Eminescu. La Roman cererea de licenţiaţi este ca şi inexistentă şi este nevoie doar de un inginer constructor. Pentru ceilalţi cele mai multe angajări ar putea avea loc în industrie unde sînt libere de mai mult timp 64 de locuri de muncă pentru cei calificaţi ca şi confecţioner – asamblor articole textile plus 35 de posturi sînt pentru necalificaţi. În alte domenii mai este nevoie de alţi 15 necalificaţi, dar se caută şi 10 turnători produse ceramice. În zonă mai este de lucru, dar mai puţin, pentru agenţi de securitate, agenţi de vînzări, barmani, bucătari, casieri, femei de serviciu, precum şi preparatori marfă, şoferi autoturisme sau tinichigii industriali şi vînzători. La Tîrgu Neamţ patronii nu oferă nici un post pentru personal cu studii superioare dar se caută 5 confecţioneri textile şi tot atîţia lăcătuşi mecanici, precum şi 5 sudori, dar se mai pot angaja drujbişti, faianţari, agenţi de vînzări piese auto, precum şi tehnicieni medicali sau operatori maşini de surfilat.

Citește știrea

Actualitate

Neamţ: Copac căzut pe două maşini

Știe publicată cu

în data de

Un arbore a căzut peste două autoturisme, luni, 24 iunie, pe strada Mihai Eminescu, din Tîrgu Neamţ, fiind nevoie de intervenţia pompierilor. “Misiune degajare arbore căzut pe două autoturisme pe strada Mihai Eminescu, oraşul Tîrgu Neamţ. La locul solicitării s-a deplasat un echipaj de pompieri militari cu o autospecială de lucru”, au comunicat reprezentanţii ISU Neamţ.

Citește știrea

Actualitate

Leii de la BJJ Piatra Neamţ, noi medalii internaţionale

Știe publicată cu

în data de

Autor

Luptătorii de la Lions BJJ Piatra Neamţ şi-au confirmat din nou clasa, sîmbătă, 22 iunie. Aceştia s-au întors cu două medalii de la competiţia internaţională Abu Dhabi International Jiu Jitsu Championship, care a avut loc la Galaţi. Au participat sportivi din 14 ţări, iar concursul s-a desfăşurat sub patronatul Abu Dhabi Jiu Jitsu Pro, în colaborare cu Asociaţia Pro BJJ). „Clubul Lions BJJ Piatra Neamţ, care a reprezentat organizaţia Mill Hill Bjj România, s-a deplasat la această competiţie cu un lot de trei sportivi care la final au reuşit să obţină două medalii. Mihai Blaj a obţinut o medalie de aur, iar Alexandru Jărcuţă o medalie de bronz. Juniorul nostru, Cozma Ştefan, nu a reuşit o clasare pe podium, pierzînd la puncte în primul meci, însă e un tînăr care promite mult şi sînt convins că vom mai auzi de el”, a declarat Cătălin Coşarcă, preşedintele clubului Lions BJJ Piatra Neamţ.

Citește știrea

Trending