Publicitate

■ în etapa a X-a a Ligii 3, CSM Ceahlăul va primi vizita formaţiei FC Botoşani 2 ■ de la ora 15.00, pe stadionul din Piatra Neamţ se vor înfrunta cele mai tinere echipe din Seria I ■ CSM Roman va avea o misiune imposibilă în deplasare, pe terenul liderului, Oţelul Galaţi, în prologul rundei, de la ora 17.00 ■

Campionatul Ligii 3 va intra după etapa din acest week-end în a doua treime, vineri şi sîmbătă, 26 şi 27 octombrie, fiind programată runda a X-a. Înaintea acestor jocuri, cele două formaţii ale judeţului Neamţ care evoluează în Seria I se găsesc pe poziţii diferite, CSM Ceahlăul fiind în zona obiectivului propus pentru acest sezon (locurile I-VIII), în timp ce romaşcanii ţin lanterna roşie după o serie lungă de înfrîngeri. Graţie celor patru victorii şi a unei remize, formaţia din Piatra Neamţ, deşi nou-promovată, a reuşit să se menţină la mijlocul clasamentului şi chiar are şanse să mai urce în ierarhie dacă va învinge sîmbătă pe FC Botoşani 2 în partida programată pentru sîmbătă, de la ora 15.00, pe stadionul Municipal Ceahlăul. Oaspeţii au doar două victorii din cele nouă jocuri disputate, însă cele 6 puncte au fost acumulate chiar în ultimele două runde: botoşănenii au cîştigat clar, cu 3-0 în deplasare la CSM Paşcani, în etapa a VIII-a, iar săptămîna trecută au învins cu 6-1, pe teren propriu, conjudeţeana Sănătatea Darabani. În acel meci, Răzvan Andronic, un talentat jucător de 18 ani transferat de la U Cluj, produs al Şcolii de fotbal Ardealul a marcat trei goluri, cum în victoria de la Paşcani, Eduard Florescu (un tînăr de 21 de ani transferat de la CS Mioveni), a reuşit o dublă. „Botoşani 2 este pepiniera echipei mari, o echipă tînără, cu jucători de perspectivă, bine pregătiţi fizic, bine organizaţi. Ei fac antrenamente cu echipa mare şi joacă la echipa a doua“, şi-a caracterizat adversarul Gabriel Rădulescu, antrenorul principal al CSM Ceahlăul. În egalul obţinut etapa trecută la Rădăuţi (0-0), galben-negrii au trebuit să se descurce fără cinci jucători cu probleme medicale (Cristian Copoţ- Barb, Robert Vasile, Valentin Rotaru, Cezar Agache, Dumbrăvean) iar în luptă au fost trimişi atunci juniorii Oteliţă şi Moroşanu (ambii de 16 ani), Olteanu (17 ani), Sîrbie şi Hodorogea (ambii de 18 ani). Pentru meciul cu botoşănenii, profesorul Rădulescu nu va mai avea mari probleme de efectiv, singurii jucători care nu vor putea fi folosiţi pe motive medicale fiind Valentin Rotaru şi Codrin Coteţ. „Ne aşteptăm la un joc dificil. Sperăm să facem un joc mai bun în prima repriză, pentru că în majoritatea meciurilor am evoluat mai bine în partea secundă. Am pregătit săptămîna aceasta faza ofensivă numai că terenul, din păcate, nu ne ajută. Am avut mai mereu acasă probleme cu suprafaţa de joc în faza de construcţie. Mai sînt 6 jocuri, 18 puncte şi îmi doresc să mai acumulăm aproape cîte puncte avem acum şi să ne putem pregăti pentru retur mai bine“, a prefaţat Gabriel Rădulescu meciul de la Piatra Neamţ.

Ţevarii, tot cu mari probleme de lot

Echipa de fotbal a Clubului Sportiv Municipal (CSM) Roman este în faţa unui nou meci de „1 solist“, în cadrul celei de-a X-a etape a campionatului, din postura de victimă sigură, în deplasarea de sîmbătă, la lidera clasamentului, Suporter Club Oţelul Galaţi. De precizat că gruparea de la malul Moldovei este din nou în faţa unei misiuni imposibile, mai ales pe fondul subţirimii lotului. Cu infirmieria plină şi cu două dezertări produse cînd era mai greu, va fi foarte complicat pentru tehnicieni să găsească soluţii pentru a ţine piept liderului. La ultimul meci de acasă, CSM Roman a aliniat pe banca de rezerve doar trei jucători, dintre care doi portari şi pe Ştef Grigore, nerefăcut în urma unei accidentări mai vechi. În condiţiile date, e greu de crezut că mai ales la Galaţi se va putea face ceva, gruparea dunăreană ducînd o luptă umăr la umăr pentru şefia seriei. La fel de greu este de menţinut şi optimismul referitor la un reviriment al formaţiei romaşcane, cu siguranţă pauza dintre tur şi retur fiind decisivă în ceea ce priveşte viitorul acestei grupări. De precizat că este vorba despre o formaţie care, în sezonul anterior, termina Seria I a Ligii a III-a în obiectiv, pe locul al IV-lea, dar a venit o vară furtunoasă, în care lotul a suferit modificări radicale. Este resimţită, în egală măsură şi lipsa celor doi veterani din stagiunea precedentă, Mădălin Popa şi Daniel Marin, care asigurau coloana vertebrală a formaţiei. A rămas stîlp al apărării Marian Marin, în vreme ce noile achiziţii nu prea au confirmat. Pe acest fond, de altfel, s-au înregistrat şi recentele plecări ale lui Dorinel Sadosche şi Ionuţ Nedelcu. Etapa a X-a a fost deschisă vineri, 26 octombrie, cu partida CSM Paşcani – CSM Focşani 0 -2 (0-0), celelalte jocuri urmînd să se desfăşoare sîmbătă, 27 octombrie, începînd cu ora 15.00, după următorul program: CSM Rîmnicu Sărat – AFC Metalul Buzău; CS Sporting Lieşti – ACS KSE Tîrgu Secuiesc; CS Ştiinţa Miroslava – ACS Foresta Suceava; Sănătatea Darabani – Şomuz Fălticeni şi SCM Gloria Buzău – CSM Bucovina Rădăuţi, derby-ul rundei.

loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.