Contactează-ne

Actualitate

O nemţeancă, în proba regină la CM de canotaj

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ Laura Pal face parte din echipajul de 8+1 al României la Mondialele de canotaj juniori ■ competiţia va începe joi, 9 august, la Racice, în Cehia ■ Laura e legitimată la CS Ceahlăul şi elevă la LPS Piatra Neamţ ■

După impresionanta salbă de medalii cucerită de delegaţia României la Europenele de canotaj seniori de la Glasgow, oficialii sportului îşi pun noi speranţe la o altă competiţie internaţională de anvergură, Campionatul Mondial de juniori de la Racice, Cehia. Competiţia, care începe joi, 9 august, e un prilej de a confirma că din spatele echipei tricolore care a triumfat la CE din Scoţia (7 medalii, din care 4 obţinute de băieţi – cea mai buna performanţă din ultimii 25 de ani), vine o garnitură care va asigura continuitate României în acest sport olimpic. Locul I în clasamentul general pe naţiuni la Europene e un rezultat care onorează, dar şi obligă, aşa că de la Mondialele din Cehia se aşteaptă şi performanţele juniorilor. Din delegaţia României face parte şi o nemţeancă, Laura Mirela Pal, care va concurca în proba regină a canotajului, de 8+1, unde va asigura ştrocul echipajului şi va impune cadenţa coechipierelor tricolore. Laura studiază la LPS Piatra Neamţ, în clasa a XI-a şi este legitimată la CS Ceahlăul, fiind elev profesorului Valentin Gavril. „Sperăm să ne aducă şi juniorii aceleaşi satisfacţii ca seniorii. Am mare încredere în Laura Pal, o sportivă de mare valoare care a confirmat şi la Campionatul European desfăşurat între 26 şi 27 mai, în Franţa, la Gravelines”, a declarat Valentin Gavril, directorul CS Ceahlăul pentru site-ul dordeneamt.ro. La Europene, Laura Pal a făcut parte din echipajul de 4 rame fără cîrmaci, care s-a situat pe primul loc, în faţa echipajelor Italiei şi Danemarcei. Reamintim că între 2 şi 5 august, România a participat la Campionatele Europene de canotaj seniori de la Glasgow, fiind prezentă la startul întrecerilor într-un număr de 9 probe şi a obţinut 7 medalii. La Feminin au fost cucerite două medalii de aur în probele Dublu rame şi 8+1, o medalie de argint la Patru rame, un loc 4 la Dublu vîsle categorie uşoară şi un loc 5 la Patru vîsle. La Masculin, aur a obţinut echipajul care a concurat în proba de Patru rame, o medalie de argint s-a obţinut la Dublu vîsle, iar două medalii de bronz s-au cîştigat la Dublu rame şi 8+1. Astfel, România a realizat un total de 7 medalii, dintre care 3 de aur, 2 argint şi două de bronz şi s-a clasat pe locul 1 în clasamentul general pe naţiuni. În total, 32 de sportivi români s-au clasat pe podiumul de premiere, din totalul de 38 prezenţi la start. Rezultatul este superior celui înregistrat anul trecut la Europene, România cîştigînd în 2017 doar 4 medalii, dintre care 3 de aur şi una de argint.

Citește știrea
Advertisement
loading...
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Actualitate

UPDATE FOTO: Neamţ: Accident cu victimă, coliziune între un autoturism şi un cimentruc

Știre publicată în urmă cu

în data de

Un accident rutier soldat cu o victimă a avut loc marţi, 23 iulie, în jurul orei 14.30, în localitatea Gîrcina pe DN 15 C. Din primele informaţii oferite de reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Neamţ, este vorba de o coliziune între un autoturism şi un cimentruc.

Vom reveni.

Citește știrea

Actualitate

Neamţ: Tîlhar calificat, prins de “mascaţi”

Știre publicată în urmă cu

în data de

Un tînăr în vîrstă de 20 de ani, din judeţul Iaşi, condamnat de magistraţii pietreni la închisoare pentru tîlhărie calificată, a fost prins recent de poliţişti. La operaţiunea de capturare au participat şi luptătorii Serviciului pentru Acţiuni Speciale din cadrul IPJ Neamţ. Tînărul, care primise o pedeapsă de doi ani şi şase luni de închisoare, a fost prins pe 22 iulie şi a fost dus şi încarcerat la Penitenciarul Bacău. Cît priveşte fapta pentru care a primit pedeapsa, conform informaţiilor oferite de poliţişti, pe 17 martie acesta a sustras prin violenţă un portofel şi un telefon mobil. Victima tîlhăriei a necesitat 15-18 zile de îngrijiri medicale.

Citește știrea

Actualitate

Neamţ: “Sezonul” amenzilor pentru trufe continuă

Știre publicată în urmă cu

în data de

Trei tineri, cu vîrste cuprinse între 16 şi 18 ani, care recoltau trufe fără autorizaţie, folosind şi cinci cîini de rasă dresaţi în acest scop, au fost prinşi şi amendaţi de poliţiştii nemţeni. Oamenii legii i-au depistat pe cei trei pe 23 iulie, într-o pădure din localitatea Sagna. Asupra lor poliţiştii au găsit un kilogram şi jumătate de trufe negre, pe care le-au confiscat şi le-au predat silvicultorilor. Pentru fapta lor, “culegătorii” au fost amendaţi cu 4.000 de lei, conform prevederilor Legii 171/2010R. ”Aducem în atenţie opiniei publice prevederile art. 17, lit. c, din Legea nr. 171/2010 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor silvice, conform căreia constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 2.000 pînă la 5.000 recoltarea din fondul forestier naţional a produselor nelemnoase specifice (trufe), fără acordul proprietarului şi/sau a ocolului silvic care asigură administrarea pădurii. Totodată, în conformitate cu art. 58, alin. (5), din Legea 46/2008R recoltarea şi/sau achiziţionarea produselor nelemnoase specifice fondului forestier naţional se fac/se face pe baza autorizaţiilor emise de ocolul silvic care asigură administrarea sau serviciile silvice, conform instrucţiunilor aprobate prin ordin al autorităţii publice centrale care răspunde de silvicultura, precum şi pe baza autorizaţiei de recoltare/achiziţionare emise de autoritatea competentă pentru protecţia mediului. În cazul fondului forestier, care nu se afla în administrarea unui ocol silvic, autorizaţiile prevăzute la alin. (5) se vor emite doar în baza acordului scris al proprietarului fondului forestier”, au comunicat reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Neamţ.

Citește știrea

Trending