Contactează-ne

Actualitate

Nu prea mai e de muncă prin Neamţ

Știe publicată cu

în data de

■ pînă la jumătatea lunii nu sînt decît 363 de posturi vacante în tot judeţul ■ cele mai multe angajări ar putea avea loc în reşedinţa de judeţ ■

Au trecut vremurile în care prin Neamţ erau aproape în fiecare săptămînă cîte 1.000 de locuri de muncă disponibile, iar cu cît ne apropiem de finalul de an cererea de personal scade. Pînă la jumătatea lunii decembrie Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă anunţă ca fiind libere 367 de posturi. Defalacat, angajatorii din zona Piatra Neamţ oferă celor interesaţi numai 187 de slujbe, cei de la Roman caută 140 de noi salariaţi, iar în zona Tîrgu Neamţ sînt 36 de oferte. Şi cererea de personal cu studii superioare e mică. La Piatra Neamţ şi-ar putea găsi serviciu doi asistenţi manager, un director de vînzări zonal, doi economişti, sau doi ingineri producţie. Mai e de lucru pentru doi ingineri specializaţi în autovehicule rutiere. Pentru ceilalţi sînt libere 12 posturi de vînzător, se mai recrutează nouă casieri, 14 agenţi de securitate, 10 zugravi, 12 necalificaţi, opt brutari, cîte şase ambalatori manuali şi confecţioneri tîmplărie pvc, precum şi cîte cinci dulgheri, electricieni echipamente electrice şi energetice sau fierari betonişti. În alte ocupaţii sînt puţine cereri de personal, cei interesaţi putînd consulta lista la sediul Agenţiei locale pentru ocuparea forţei de muncă Piatra Neamţ, de pe strada Mihai Eminescu. La Roman licenţiaţii nu prea au căutare şi în zonă ar putea găsi de lucru un inginer mecanic, un inginer şi un subinginer specializaţi în mine, petrol şi gaze. Cele mai multe posturi vacante sînt în industrie unde ar fi nevoie de 57 de muncitori necalificaţi, 15 confecţioneri – asamblori articole textile şi 10 operatori – confecţioneri industria îmbrăcămintei. În alte domenii mai este nevoie de 13 necalificaţi, dar se caută şi opt sudori, cîte cinci tîmplari universali, lăcătuş mecanic şi ambalatori manuali sau patru asamblor termopan. În rest ar mai fi nevoie şi de cîţiva frezori universali, ajuror de bucătar, femeie de serviciu, mecanic auto, sau vînzători. La Tîrgu Neamţ rămîne încă neacoperit postul de medic veterinar pe care pare că nu-l vrea nimeni. Ar mai fi de lucru pentru cei care pot presta ca şi confecţioner textile, lăcătuş mecanic, manipulant, ajutor de bucătar, asistent veterinar, precum şi barman, bucătar, cameristă, ospătar sau recepţioner.

Citește știrea
Advertisement
loading...
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Actualitate

Dulamă, “avansat” de la mansardă

Știe publicată cu

în data de

Autor

■ revenit la muncă, Dulamă a primit biroul de la etajul II al fostului vice ■ cînd a plecat din instituţie avea biroul la etajul IV ■ încă nu ştie ce atribuţii va primi ■

Laurenţiu Dulamă, care s-a întors victorios în instanţă pe funcţia de vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Neamţ, era la muncă, luni, 24 iunie. Şi, surpriză sau nu, fusese “avansat” în biroul de la etajul II în care stătuse fostul vicepreşedinte Diaconu. “Avansarea” survine în contextul în care înainte de a fi mazilit din CJ, fusese mutat “cu forţa” într-un birou “anonim” de la etajul IV, fiindu-i retrase şi atribuţiile. Cît priveşte atribuţiile, luni nu ştia încă prea multe despre acest subiect, aşteptînd să poarte o discuţie cu preşedintele Ionel Arsene pe această temă. “Mia-m dat demisia de la Salubritas şi, vineri, a fost prima zi de muncă la Consiliul Judeţean Neamţ. A fost o plăcere şi o onoare să-mi revăd colegii cu care am muncit timp de doi ani de zile. Aştept revenirea domnului preşedinte pentru a discuta despre atribuţiile pe care le voi avea. Eu îmi doresc să continui ceea ce am început şi, evident, ce s-a făcut în anul în care am lipsit. De asemenea, îmi doresc să-mi finalizez mandatul de consilier judeţean, respectiv vicepreşedinte, din partea PMP. Sigur că am discutat despre noua mea situaţie cu domnul Tomac, cu domnul preşedinte Băsescu, am fost felicitat pentru victorie şi de colegii din Biroul Executiv Naţional al PMP. Le-am spus şi dînşilor că trebuie să mulţumesc în primul rînd justiţiei pentru că a îndreptat abuzul prin care am fost îndepărtat din funcţie. La nivel naţional, PMP şi-a recuperat o funcţie importantă obţinută în urma alegerilor locale din 2016”, a declarat Laurenţiu Dulamă, cel care luni era în plin proces de amenajare a noului birou. Reamintim că acesta a rămas fără funcţia de consilier jude]ean după ce s-ar fi constatat că ar fi fost incompatibil dintr-un motiv considerat ridicol de toată lumea: soţia lui lucra la o firmă ce avea contract cu Apa Serv, societate subordonată CJ Neamţ. “Subţirimea” acestui motiv a fost constatată definitiv şi de judecători, care au decis că Dulamă trebuie să-şi recapete atît fotoliul de consilier judeţean, cît şi pe cel de vicepreşedinte. Acest lucru s-a întîmplat în şedinţa de săptămîna trecută, însă multă lume se întreba, inclusiv Dulamă, dacă va fi exilat din nou la etajul IV şi va rămîne tot fără atribuţii. Cît priveşte biroul, lucrurile s-au clarificat, mai rămîne de văzut cum va fi cu atribuţiile.

Citește știrea

Actualitate

Neamţ: Cadavru în canalul de la Săvineşti

Știe publicată cu

în data de

Pompierii nemţeni intervin în aceste momente, luni, 24 iunie, pentru a scoate un cadavru din canalul de la Săvineşti. “Misiune degajare cadavru la Hidrocentrala de la Săvineşti. Se deplasează o autospecială complexă de intervenţie cu barcă”, au comunicat reprezentanţii ISU Neamţ în momentul declanşării misiunii.

Vom reveni.

Citește știrea

Actualitate

Neamţ: Strivit de TAF

Știe publicată cu

în data de

Un bărbat de 40 de ani, a fost strivit de un TAF plin cu lemne, pe 21 iunie, într-o pădure din localitatea Boboieşti. “Pacient sex masculin, 40 ani, diagnostic: politraumatizat prin strivire (TAF şi lemne); pacientul a rămas la locul solicitării”, au comunicat reprezentanţii Serviciului de Ambulanţă Judeţean Neamţ. Salvatorii nemţeni au mai intervenit, tot pe 21 iunie, la un accident tragic produs Secuienii Noi, unde un autoturism a intrat în coliziune cu un TIR: la victimă sex masculin, 42 ani, diagnostic: SCR prin accident rutier (victimă încarcerată); victima a rămas la locul solicitării; victimă sex masculin, 11 ani, diagnostic: traumatism coloană cervicală prin accident rutier, traumatism toraco-abdominal, preluat de un echipaj cu asistent medical şi predat la CPU a Spitalului Municipal Roman. Din CPU a fost preluat de un echipaj cu medic în vederea efectuării transferului interclinic la o clinică din Iaşi”, au mai comunicat rerpezentanţii SAJ Neamţ.

Citește știrea

Trending