Contactează-ne

Actualitate

Noul prefect ar putea fi… ex-prefectul Mihai Archip

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ Mihai Archip a mai fost reprezentantul guvernului în teritoriu în perioada 2009-2012 ■ o altă funcţie importantă la nivelul Neamţului a fost cea de şef al Gărzii Financiare ■ „Nu am avut oficial o asemenea propunere, dar m-ar onora“, a declarat Mihai Archip ■

Fostul prefect al judeţului Neamţ din perioada 2009 – 2012, Mihai Archip, ar putea fi numit din nou reprezentant al guvernului în teritoriu de către prim-ministrul României, Ludovic Orban. Mihai Archip este membru mai vechi al Partidului Naţional Liberal Neamţ iar în campania pentru alegerile europarlamentare a fost unul dintre cei care s-au implicat activ. Acelaşi lucru l-a făcut şi acum, în campania pentru prezidenţiale, chiar dacă susţine că a făcut-o fără nici un interes personal. Mihai Archip a declarat că susţine doctrina liberală şi crede că în momentul de faţă o economie puternică este singura soluţie pentru dezvoltarea României. Pe de altă parte, Mihai Archip a declarat că o eventuală numire a sa în funcţia de prefect nu l-ar surprinde. „Nu am avut oficial o asemenea propunere, dar m-ar onora. Dacă va fi o asemenea propunere, mă voi gândi bine, voi consulta familia şi prietenii apropiaţi şi apoi voi lua o hotărîre. Probabil că este cunoscută aprecierea şi prietenia pe care o am cu preşedintele filialei Neamţ a Partidului Naţional Liberal Neamţ, domnul deputat Mugur Cozmanciuc, dar şi cu ceilalţi lideri ai formaţiunii politice, deputatul Laurenţiu Leoreanu, senatorul Eugen Ţapu-Nazare sau primarul Dragoş Chitic. Eu împărtăşesc opinia că România are nevoie acum de o politică liberală bazată pe economie, avînd în centru economia, care la rîndul ei să producă bunăstare şi prosperitate. Cred că sînt nişte criterii care i-au făcut pe unii să se gîndească la faptul că aş putea fi propus pentru funcţia de prefect“, a declarat Mihai Archip. Înainte de a fi numit prefect al judeţului Neamţ, în ianuarie 2009, Mihai Archip a fost şeful Gărzii Financiare Neamţ. În mandatul său de comisar şef la Garda Financiară au fost instrumentate mai multe dosare de răsunet.

Citește știrea
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Actualitate

Neamţ: 450 de amenzi şi 70 de permise “săltate”, după o razie a poliţiştilor de la rutier

Știre publicată în urmă cu

în data de

Poliţiştii de la Rutier au aplicat, în doar cinci zile, 452 de amenzi şi au reţinut peste 70 de permise de conducere.

Cele mai multe permise au fost eţinute pentru depăşire de viteză, dar unii şoferi au devenit pietoni şi pentru consum de alcool sau depăşiri neregulamentare.

“În perioada 13 – 17 noiembrie a.c.,  polițiștii Serviciului Rutier Neamț în colaborare cu cei ai Serviciului de Ordine Publică au acționat pentru combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere grave.

Astfel, în cele 5 zile de controale, polițiștii au aplicat 452  de sancțiuni contravenționale, conform O.U.G. 195/2002 R.

În cadrul acțiunii, au fost reținute peste 70 de permise de conducere, dintre care 35 pentru depășirea cu mai mult de 50 km/h a vitezei maxime admise,  10 pentru alcool, 11 pentru depășire neregulamentară și 23 pentru alte abateri”, se precizează în comunicatul de presă al IPJ Neamţ.

Polițiștii au constatat şi 8 infracțiuni la regimul rutier, dintre care două pentru conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului, una pentru conducerea unui vehicul fără permis de conducere și 5 pentru infracțiuni de altă natură.

“Astfel de acţiuni vor continua şi în perioada următoare, în vederea combaterii cauzelor generatoare de accidente, respectiv excesul de viteză și consumul de alcool în rîndul conducătorilor auto”, atenţionează poliţiştii nemţeni.

Citește știrea

Actualitate

Neamţ: Un beţivan şi-a bătut mama şi merge “la beci”

Știre publicată în urmă cu

în data de

Un bărbat în vîrstă de 51 de ani, care, pe fondul consumului de alcool, şi-a bătut mama şi a încălcat apoi şi ordinul de protecţie, a fost băgat la beci de poliţişti.

“Din cercetări a reieșit faptul că, la data de 17 noiembrie a.c., pe fondul consumului de băuturi alcoolice, un bărbat de 51 de ani, din Dulcești, ar fi lovit-o pe mama sa, de 78 de ani, cu palmele în zona feței și i-ar fi adresat amenințări cu acte de violență, fapt pentru care polițiștii au emis un ordin de protecție provizoriu prin care acesta a fost obligat să părăsească locuinţa comună”, au transmis poliţiştii nemţeni.

Scandalagiul nu s-a liniştit însă şi în cursul aceleiași zile ar fi pătruns în incinta imobilului mamei sale, fiind depistat de polițiști încălcînd obligațiile dispuse.

A fost condus la sediul poliției în vederea continuării cercetărilor.

“În urma administrării probatoriului, la data de 18 noiembrie a.c., polițiștii l-au reținut pentru 24 de ore, sub aspectul comiterii infracțiunii de încălcarea ordinului de protecție provizoriu, fiind introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul I.P.J. Neamț.

Astăzi, bărbatul urmează să fie prezentat Parchetului de pe lîngă Judecătoria Roman cu propunere de luare a unei măsuri preventive”, se mai precizează în comunicatul de presă al IPJ Neamţ.

 

FOTO: generica

Citește știrea

Actualitate

Neamţ: Bătaie, la crîşmă, patru persoane reţinute

Știre publicată în urmă cu

în data de

Patru persoane au fost reţinute pentru 24 de ore de poliţiştii nemţeni, după ce s-au încăierat în apropierea unui magazin din Cîndeşti.

Conflictul s-a produs pe fondul consumului de băuturi alcoolice, iar doi bărbaţi au fost transportaţi la spital pentru a primi îngrijiri medicale

„La data de 17 noiembrie a.c., polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Borlești au fost sesizați de către o femeie, de 51 de ani, cu privire la faptul că în apropierea unei societăți comerciale din localitatea Cîndești a izbucnit un conflict între mai multe persoane.

Polițiștii s-au deplasat la fața locului, conflictul fiind aplanat. Totodată, persoanele participante au fost identificate de polițiști și conduse la sediul poliției, în vederea audierii”, au transmis oamenii legii.

Din primele cercetări  reieșit că, în urma unui conflict survenit pe fondul consumului de băuturi alcoolice și a unor neînțelegeri, 4 bărbați cu vîrste cuprinse între 25 și 60 de ani, toți din Cîndești, s-ar fi agresat fizic reciproc.

În urma conflictului, doi bărbați, de 31, respectiv 60 de ani, au suferit leziuni, fapt pentru care au fost preluați și transportați la spital în vederea primirii de îngrijiri medicale.

“În urma probării activității infracționale a celor implicați, polițiștii au dispus măsura reținerii pentru 24 de ore față de cele 4 persoane, sub aspectul comiterii infracțiunilor de tulburarea ordinii și liniștii publice și încăierare. Acestea au fost introduse în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul I.P.J. Neamț, urmînd ca astăzi să fie prezentate Parchetului de pe lîngă Judecătoria Piatra Neamț cu propunerea de luare a unei măsuri preventive”, au mai comunicat poliţiştii nemţeni.

 

FOTO generica

 

Citește știrea

Trending