Contactează-ne

Actualitate

Noi recruţi la Poliţia Neamţ

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ 30 de elevi ai şcolilor de poliţie sînt în practică la IPJ Neamţ ■ 19 băieţi şi 11 fete vor face practică atît la poliţiile municipale, cît şi la cele orăşeneşti şi comunale ■

30 de elevi ai şcolilor de poliţie „Vasile Lascăr“ – Cîmpina şi „Septimiu Mureşan“ – Cluj Napoca îşi vor perfecţiona acum cele învăţate în băncile unităţilor de învăţămînt în zona de practică profesională. „În perioada 16 mai – 6 septembrie a.c., 30 de elevi ai şcolilor de agenţi de poliţie ale Ministerului Afacerilor Interne, respectiv 23 de la «Vasile Lascăr» Cîmpina şi 7 de la «Septimiu Mureşan» Cluj Napoca, îşi vor desfăşura primul stagiu de practică în cadrul structurilor operative ale Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Neamţ“, conform unui comunicat al instituţiei menţionate. Cei 19 băieţi şi 11 fete care au parcurs modulul de pregătire teoretică, îşi vor perfecţiona acum noţiunile teoretice învăţate, în zona de practică profesională, 6 dintre aceştia la poliţiile municipale şi orăeneşti, iar 24 la posturile de poliţie comunale. Viitorii poliţişti au fost primiţi la sediul IPJ Neamă de către conducerea inspectoratului, pe 15 mai 2019. Atunci a avut loc instruirea lor cu privire la activităţile ce urmează să le desfăşoare, precum şi la conduita pe care trebuie să o adopte pe parcursul stagiului de practică. Fiecare elev a fost repartizat pe lîngă un tutore profesional, un poliţist cu experienţă, care are rolul de a îl supraveghea şi îndruma pe întreaga perioadă, pentru ca odata cu examenul final să-şi pună în valoare cunoştinţele teoretice şi practice acumulate. Poliţia neamţ reaminteşte celor interesaţi că este în plină campanie de recrutare, iar informaţiile referitoare la situaţia locurilor din instituţiile de învăţămînt superior ale M.A.I., M.Ap.N., S.R.I. şi din unităţile de învăţămînt postliceal ale M.A.I. şi M.Ap.N., se regasesc pe site-ul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Neam?, https://nt.politiaromana.ro,secţiunea Cariera/Admitere instituţii învăţămînt.

Actualitate

Piatra Neamț: Incendiu provocat intenționat într-un bloc

Știre publicată în urmă cu

în data de

N zeci de persoane evacuate

Panică într-un bloc de locuințe de pe strada Grigore Ureche, din municipiul Piatra Neamț, sâmbătă dimineață, 8 august. O boxă improvizată a fost incendiată și zeci de persoane s-au autoevacuat sau au fost evacuate de pompieri.

“În această dimineață, prin apel la 112, în jurul orei 02 :10, pompierii pietreni au fost solicitați să intervină pentru stingerea unui incendiu produs la un apartament dintr-un bloc situat pe strada Grigore Ureche din municipiul Piatra Neamț, La locul solicitării s-au deplasat trei echipaje de pompieri cu o autospecială de stingere cu apă și spumă, o autospecială complexă de intervenție, o autospecială de lucru la înălțime și o ambulanță SMURD din cadrul Detașamentului Piatra-Neamț și un echipaj de la SAJ. La ajungerea forțelor de intervenție incendiul se manifesta la parterul unui bloc de locuințe, la o boxă improvizată sub casa scărilor. Casa scărilor și holurile imobilului erau inundate cu fum. Din cauza fumului au fost evacuate 11 persoane. Trei persoane au fost asistate de paramedici la locul evenimentului, nefiind nevoie transportul acestora la spital. Alte 40 de persoane s-au autoevacuat până la ajungerea forțelor de intervenție. Pompierii au localizat și lichidat incendiul și au evacuat fumul cu ajutorul motoventilatorului. În urma evenimentului au ars bunurile materiale aflate în interiorul boxei. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost stabilită ca fiind acțiunea intenționată”, au comunicat reprezentanții ISU Neamț.

Citește știrea

Actualitate

Piatra Neamţ: “Scenetă” cu ameninţări de suicid la un restaurant din centrul oraşului

Știre publicată în urmă cu

în data de

Poliţiştii pietreni au fost puşi degeaba pe drumuri, vineri, 7 august, după ce un individ aflat sub influenţa băuturilor alcoolice a provocat o mică… “scenetă” într-un restaurant din centrul oraşului. Bărbatul i-a spus barmanului de la respectivul restaurant că are o armă în maşină şi că se va duce să o aducă pentru a se sinucide.

Barmanul a sunat la 112, dar, când au venit poliţiştii, s-a dovedit că respectivul “curajos” nici măcar nu venise cu maşina proprie, ci apelase la un taxi pentru a ajunge la restaurantul cu pricina. Oamenii legii l-au condus acasă pe cel în cauză şi i-au verificat şi autoturismul pentru a vedea dacă deţine sau nu o armă, însă rezultatul a fost negativ.

Aşa că a rămas doar uimirea trecătorilor prin zonă, care, văzând desfăşurarea de forţe, s-au speriat că în Piatra Neamţ a revenit perioada în care reglările de conturi erau la ordinea zilei. Din fericire nu a fost vorba despre aşa ceva, doar despre un individ pe care băutura l-a determinat să spună “lucruri trăznite”.

Citește știrea

Actualitate

Neamţ: Coliziune între un autoturism şi o căruţă – două victime

Știre publicată în urmă cu

în data de

O coliziune produsă între un autoturism şi o căruţă, vineri, 7 august în oraşul Roznov, s-a soldat cu două victime.

“În jurul orei 14:43, prin apel la 112, pompierii nemțeni au fost solicitați să intervină la un accident rutier produs în orașul Roznov, la ieșirea spre Săvinești.

La locul evenimentului s-au deplasat două echipaje de pompieri cu o autospecială pentru descarcerare și o ambulanță SMURD din cadrul Detașamentului Piatra Neamț și un echipaj de la SAJ.

În urma accidentului rutier produs între un autoturism și o căruță au rezultat două victime. Până la ajungerea forțelor de intervenție, șoferul a fost scos din autoturism de către participanții la trafic.

Șoferul autoturismului (71 de ani) a primit îngrijiri medicale la locul evenimentului de la paramedici, dar a refuzat transportul la spital.

Conducătorul atelajului a fost preluat de echipajul de la SAJ și transportat la spital.

Pompierii au asigurat măsurile de prevenire și stingere a incendiilor”, au comunicat reprezentanţii ISU Neamţ.

Citește știrea

Trending