Publicitate

■ lista a fost suplimentată cu modernizarea unor străzi, reabilitarea bibliotecii orăşeneşti, construirea infrastructurii de agrement ■ edilii mai iau în calcul reabilitarea şi modernizarea spitalului Sf. Dimitrie şi a cinematografului Ozana ■

Programul multianual de investiţii a fost revizuit, la Tîrgu Neamţ, aleşii locali fiind de acord cu introducerea unor noi obiective şi eliminarea altora. Astfel, lista a fost suplimentată cu modernizarea unor străzi, revizuirea şi actualizarea Registrului Spaţiilor verzi, extinderea şi reabilitarea Bibliotecii orăşeneşti şi construirea infrastructurii de agrement. În acelaşi timp, au fost eliminate alte obiective de investiţii, cum ar fi lucrările de autorizare PSI la Centrul Sf. Teodora, reabilitarea şi modernizarea Parcului Unirea, servicii de consultanţă în vederea depunerii unui proiect în cadrul Programului Operaţional Capital Uman. Pentru două dintre obiectivele nou introduse pe listă, respectiv modernizarea unor artere rutiere şi a bibliotecii orăşeneşti, s-au prevăzut pentru început servicii de proiectare. Conducerea primăriei şi-a propus modernizarea a 36 de străzi mai mici sau fundături, în lungime totală de peste 8.300 metri liniari. Aici ar intra Popa Şapcă,Ciprian Porumbescu, Independenţei, Ceahlău, Dorobanţi, Mihai Viteazu, prof. Grigore Ungureanu, Batalion, Biruinţei, Panduri, Verde, George Coşbuc, Vultur, Plăieşu, Munteni, Şoimului, Slt. Rosescu, Buzescu, Florilor, Siret, Cetăţii, Corbului, Pr. Vasile Ignătescu, Hugo Schwab, Tăbăcari, Ozanei, fundături legate de străzile 1 Decembrie 1918, Mărăşeşti, Ştefan cel Mare, Eternităţii. Programul multianual de investiţii şi graficul aferent de eşalonare financiară a fost aprobat de Consiliul Local în prima parte a anului 2018. Avînd în vedere lipsa fondurilor, s-a considerat necesară demararea unor obiective în cursul acestui an, urmînd ca plata să fie făcută în perioada 2018-2019. Lista iniţială număra 13 puncte, fiind prevăzute lucrări de investiţii, modernizare, reabilitare, servicii, documentaţii de proiectare şi consultanţă. Acum, după cîteva revizuiri, planul de investiţii a ajuns la 25 de puncte, majoritatea vizînd servicii de proiectare sau consultanţă. Printre obiective se numără recompartimentarea apartamentului în care a funcţionat, cu ani în urmă sediul Poliţiei Locale, de pe strada Slt. Radu Teoharie, urmînd ca în încăperile respective să fie găzduite ulterior cazuri sociale. Se mai doreşte reabilitarea şi modernizarea cinematografului Ozana, reabilitarea pavilionului central şi dotarea spitalului orăşenesc Sf. Dimitrie, reabilitarea, modernizarea şi dotarea Liceului Vasile Conta, Şcolii Domneşti Grigore Ghica-Vodă, Colegiului Tehnic Ion Creangă, extinderea supravegherii video-stradale, a reţelei de gaz şi canalizare, construirea unui bloc ANL pe strada Unirii şi a unui bloc pentru specialiştii care activează în domeniul sănătăţii, amenajarea şi modernizarea a zece parcări, lucrări de investiţii şi arhitectură la Şcoala Humuleşti, dotarea Ambulatoriului spitalului orăşenesc, eficientizarea energetică a sediului primăriei şi substaţiei de ambulanţă, extinderea şi modernizarea iluminatului public etc.

loading...

1 COMENTARIU

  1. Oare chiar nu va e rusine deloc ? Ati declarat str. Vasile Alecsandri ca fiind modernizata și aici lipsesc cu desavarsire trotuarele . Pe aceasta strada parcheaza in fiecare zi de luni ( zi de targ ) zeci de masini ca si in zilele de sarbatori religioase de altfel paralizand traficul adiacent zonei centrale . In acest peisaj apar si carutele cu tigani care nu ar trebui sa primeasca acceptul de a intra in zona orasului ” turistic ” , cum va place sa-l denumiti. Unde sunt trotuarele cu pavele , unde e noul covor asfaltic promis in campania electorala ? Totul a fost o minciuna ca si guvernarea voastra cladita pe speculatii si nevoile oamenilor creduli care v-au votat. Halal sa va fie mincinosilor ! Va astept sa veniti la cersirea voturilor in urmatorul mandat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.