Contactează-ne

Actualitate

Ninsoare pe Ceahlău, episod cu vreme rea

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ vineri, în masiv, la peste 1600 de metri, a căzut lapoviţă şi ninsoare ■ zăpada nu a avut însă consistenţă ■ în zilele de week- end, temperaturile vor fi mai mici decît normalul perioadei ■

Decorul zilelor frumoase de toamnă lungă s-a schimbat complet de vineri, 4 octombrie, odată cu pătrunderea în ţara noastră a unui front de aer rece care a adus şi precipitaţii. În zona judeţului Neamţ, vremea s-a schimbat brusc de joi după amiază, cînd temperaturile au pierdut jumătate din valorile înregistrate pînă atunci. Semnele pentru ce avea să urmeze erau clare: o vijelie, urmată de o ploaie ca de vară şi care s-a transformat apoi într-o „mocănească“ fără oprire pînă vineri la prînz. Dacă joi, la amiază, la Piatra Neamţ mercurul din termometre urcase pînă spre 20 de grade, pe seară temperaturile s-au înjumătăţit într-un ritm vertiginos, iar vineri acestea nu mai depăşeau 8 grade. Sus, pe munte, ziua de vineri a consemnat şi o primă ninsoare a sezonului, pînă la prînz peisajul de la cabana Dochia (1750 metri) fiind deja alb. Zăpada nu era însă consistentă, iar stratul depus nu părea că va ţine, mai ales că temperaturile din timpul zilei nu erau negative (1 grad), însă pentru nopţile viitoare minimele vor coborî pînă la -4 grade (marţi şi miercuri). În ce priveşte acest week-end, vremea se va menţine destul de inconfortabilă în judeţ, cu valori ce sînt caracteristice mai degrabă finalului de noiembrie, decît zilelor de octombrie. Meteorologii spun că sîmbătă, 5 octombrie, în zona noastră nu se vor depăşi 13 grade, însă nu vor fi precipitaţii, iar noaptea mercurul va oscila între 10 şi 8 grade. Duminică, 6 octombrie, cerul va fi predominant noros şi vor reveni ploile, însă nu însemnate cantitativ, în timp ce se vor mai pierde două grade faţă de ziua precedentă, cu o maximă de 11 grade Celsius. Ploile nu vor conteni nici în noaptea de duminică spre luni, cînd temperaturile vor coborî spre 5 grade, şi nici prima zi a săptămînii viitoare nu vom scăpa de precipitaţii, mai ales dimineaţă. Luni, temperaturile nu vor fi mai mari de 7 grade, dar răcirea va fi accentuată peste noapte, cînd mercurul din termometre va coborî pînă spre zero grade. Aşa se face că marţi dimineaţă, este posibil să cadă brumă, iar pe parcursul zilei nu vor fi mai mult de 9 grade. De miercuri, 9 octombrie, vremea pare să se îndrepte, soarele începe să prindă putere, iar după prînz se poate ajunge la valori de 15 grade. Pentru joi, 11 octombrie, prognoza indică o continuare a procesului de încălzire, cu cer senin şi temperaturi ce se pot apropia de o valoare generoasă, 20 grade.

Citește știrea
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Actualitate

Neamţ: Lovitură de teatru – Leoreanu candidat la Primăria Roman

Știre publicată în urmă cu

în data de

Mişcare surpriză pe scena politică din Neamţ: Laurenţiu Leoreanu este, conform unor surse neoficiale, candidatul PNL pentru Primăria Roman. Decizia a fost luată în această seară, sâmbătă, 8 august şi tranşează disputa privind candidatura la primăria romaşcană. După ce primarul Micu a rămas fără mandat prin decizie de prefect, pentru incompatibilitate, s-a dat naştere la numeroase speculaţii privind candidatul la primăria romaşcană. Se pare că presiunea pentru a stabili un candidat care să aibă şanse reale de câştig l-a determinat pe Laurenţiu Leoreanu să intre în cursă. Rămâne de văzut care va fi reacţia PSD.

 

Vom reveni

Citește știrea

Actualitate

Alianța pentru Modernizarea Neamțului 2020

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ PSD - PPU - ALDE au candidat comun pentru președinția Consiliului Județean Neamț, actualul lider al legislativului nemțean, Ionel Arsene ■ reprezentanții celor trei partide semnatare ale alianței vorbesc despre continuitate în administrație, scopul comun fiind modernizarea județului ■

Trei formațiuni politice – PSD, PPU-Social Liberal și ALDE – au pus astăzi, 8 august 2020, la Piatra Neamț, bazele unei alianțe care va funcționa la alegerile locale de luna viitoare, pentru câștigarea Consiliului Județean Neamț.

Ionel Arsene, actualul președinte al legislativului nemțean, este candidatul „Alianței pentru Modernizarea Neamțului 2020“, pentru un nou mandat de președinte. Din partea PPU-SL, la lansarea noii alianțe a participat președintele interimar Teodor Meleșcanu, iar actualul vice al Consiliului Județean Neamț Ion Asaftei, prezent și el la eveniment, reprezintă ALDE în noua structură politică.

Ionel Arsene a vorbit despre preocuparea comună a celor trei formațiuni, reunite acum sub umbrela aceleiași alianțe. „Continuitate! Acesta este planul meu și al colegilor de față, pentru următorii 4 ani, când ne gândim la județul Neamț! Vreau să termin ceea ce am început ca președinte al Consiliului Județean și să realizez ceea ce iși doresc nemțenii.

Am lucrat continuu cu motoarele turate! Ceea ce am realizat în acest mandat, ajuns acum la final, depășește cu mult ceea ce s-a făcut în Neamț în ultimii 30 de ani. Dar, repet, mai sunt lucruri de făcut și tocmai de aceea îmi doresc un nou mandat de președinte al Consiliului Județean!

Pentru a continua performanța în administrație, astăzi am pus bazele «Alianței pentru Modernizarea Neamțului 2020», între PSD, Partidul Puterea Umanistă și ALDE. Alături de vicepreședinții cu care am colaborat până acum, am crescut nivelul de trai al cetățenilor din Neamț. Tot alături de ei vreau să continui dezvoltarea județului nostru și de aceea aveam această alianță pentru Consiliul Județean. Sloganul meu este «Fapte, nu vorbe!».

Pentru asta este nevoie de continuitate în administrarea zonei în care trăim. Nemțenii văd ce am realizat pentru județul nostru și sunt convins că și ei își doresc continuitate. Sunt sigur că așa va fi, pentru următorii 4 ani!“, a declarat președintele PSD Neamț, Ionel Arsene.

Printre primele proiecte care urmează să debuteze în județ este construirea noului spital de urgență la Piatra Neamț, investiție ce va depăși 250 milioane de euro.

Atât președintele PPU, Teodor Meleșcanu, cât și președintele ALDE Neamț, Ion Asaftei, au vorbit despre crearea, la Neamț, a unei alianțe bazate pe încredere și respect reciproc între semnatari și dorința fiecăreia dintre cele trei formațiuni de a moderniza Neamțul.

Citește știrea

Actualitate

Primăria Roman: Lupte dure pentru candidatură. Cine sunt favoriţii şi ce condiţii pun

Știre publicată în urmă cu

în data de

Autor

■ PNL ar putea merge cu echipa: Leonard Achiriloaei-George Lazăr-Roxana Iorga ■ la PSD, Alin Antochi se ţine tare şi pune condiţii ■ protopopul Dragoș Munteanu a ”ieşit” din cărți pentru că nu a obținut acordul Sfîntului Sinod ■

Lupte dure pentru postura de candidat la Primăria Roman. În PNL, sunt mai multe nume vehiculate. Unul e al prefectului actual, George Lazăr. Din partea taberei ”Leoreanu” l-am avea pe Leonard Achiriloaei, care are de partea sa atu-ul de a vorbi de la înălțimea funcției de Secretar de Stat la Ministerul Mediului. Cel de al treilea nume vehiculat ar fi cel al primarului interimar, Roxana Iorga. Mai mult, în cărți pentru a fi prezent pe listă, conform declarațiilor „subliminale” ale deputatului Dan Laurențiu Leoreanu, s-ar afla chiar și fostul primar Lucian Ovidiu Micu, care, dacă ar accepta să candideze pe listele PNL ar avea șansa să-și aranjeze un post de city-manager.

Și în tabăra social-democrată e ”furtună”

Şi în ”tabăra PSD” lucrurile sînt destul de complicate și țin tot de negocieri. Avocatul Alin Antochi, susținut puternic de majoritatea primarilor PSD, chiar dacă a venit recent din PNL, ar putea fi candidatul social-democrat la Primăria Roman. Candidatura lui Alin Antochi este, însă, la vremea la care vorbim, încă incertă. Se pare că problema este că el îşi doreşte un loc eligibil pe lista pentru parlamentare. Numai că pe respectivele locuri sunt nume grele: pornind cu Ionel Arsene, continuînd cu Dan Manoliu şi cu Oana Bulai, nume greu de dislocat de pe listă. Dacă Antohi va spune pas, PSD-ul ar putea rămâne descoperit, căci un nume ca acel al profesorului Ciocoiu (de la CNRV) nu spune nimic, dar absolut nimic, nici jurnaliștilor și cu atît mai puțin electoratului. Protopopul Dragoș Munteanu, care era a doua alternativă ”măsurată” de un sondaj al PSD, nu a primit binecuvîntarea Sfîntului Sinod, de a candida și nu și-a riscat cariera preoțească și funcția de protopop, pe himera unui post de primar.

Citește știrea

Trending