Contactează-ne

Actualitate

Nimic la nimic cu Cetate Rîşnov

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ cu un gol anulat pe motiv de ofsaid, CSM Roman a scos doar un punct pe teren propriu

Echipa de fotbal a Clubului Sportiv Municipal Roman a cîştigat doar un punct, pe teren propriu, marţi, 3 aprilie, în meciul restanţă al etapei a XIX-a a Seriei I din Liga 3, în compania ACS Olimpic Cetate Rîşnov. Partida a fost una de uzură, pe un gazon care nu s- a uscat complet după topirea zăpezii, avînd în continuare „valuri“, după utilajele care au ajutat la deszăpezire, dar a fost şi încrîncenată, în care s-a cam sărit peste fazele de construcţie şi s-a mizat pe mingi lungi, în zonele periculoase ale marginilor de careuri. Din start, oaspeţii s-a aşezat pe două linii, menţinîndu-l pe căpitanul Nicolae Mariean avansat, în vreme ce gazdele, sub coordonarea lui Gabriel Ţapu şi a lui Iosif Susanu, au încercat să ţină de posesie şi să construiască. În prima repriză, Iosif Netbai a avut prima ocazie mare, la o pătrundere lucrată de către căpitanul Mădălin Popa, în minutul 7. O fază controversată a fost în minutul 26, cînd Aeroaie a trimis mingea în plasă. Fusese o fază de atac colectivă, pe fondul căreia mingea deviată cu efect în marginea careului de şase metri a fost împinsă între buturi, de mijlocaşul de la CSM. Efortul acestuia a fost sancţionat de tuşierul dinspre tribuna oficială, cu poziţie de afară din joc şi tabela a rămas nemodificată. Nicolae Mariean şi Vlăduţ Boţia, de cealaltă parte, au stat în coasta unei defensive a Romanului din care a lipsit, din nou, Ştefan Grigore, cu fractură de claviculă, greul căzînd pe Marian Marin, care a avut unele intervenţii ezitante, însă a fost la post de fiecare dată portarul Angel Băiceanu. Contrele Rîşnovului au fost sterile şi la pauză s-a intrat cu 0-0. După reluare, Gabriel Ţapu şi Iosif Susanu i-au mai trimis în luptă pe Constantin Antim, Sergiu Covaliu şi Daniel Marin, ultimul înlocuindu-l, atipic, în atac, pe căpitanul Mădălin Popa, care şi aşa intrase nerefăcut după o accidentare la inghinali. În a doua parte, ambele formaţii au renunţat complet la construcţie pe „valurile“ Stadionului Moldova, mizînd pe mingile aruncate în preajma careurilor. Această tactică a fost cît pe ce să funcţioneze în ambele părţi, CSM fiind foarte aproape să puncteze pe final. Una peste alta, a fost un meci fără mari probleme de arbitraj, egalul cu „nimic la nimic“ nefolosind niciuneia dintre combatante. De altfel, de prin minutul 75 ambele formaţi au cam tras de timp, ultima mare ocazie venind la poarta rîşnoveanului Levente Mihok. De precizat că Romanul a jucat după trei meciuri în opt zile, din care a scos patru puncte, care o menţin pe locul V în clasament. În cadrul acestei etape s-au mai jucat KSE Tîrgu Secuiesc – Sporting Lieşti 1-1: CSM Paşcani – Aerostar Bacău 0-5, Sănătatea Darabani – AFC Hărman 1-0, Bucovina Rădăuţi – Suporter Oţelul Galaţi 0-1, CSM Focşani – AFC Odorheiu Secuiesc 3-1 şi la masa verde, AFK Csikszereda Miercurea Ciuc – Metalosport Galaţi 3-0. Avîntul Valea Mărului, echipă retrasă din campionat, ar fi stat.

Clasament

Citește știrea
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Actualitate

Neamţ: Mesaj de condoleanţe pentru o poliţistă decedată la doar 39 de ani

Știre publicată în urmă cu

în data de

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Neamţ a transmis un mesaj de comdoleanţe pentru o poliţistă care a plecat la cele veşnice la vârsta de doar 39 de ani:

“Inspectoratul de Poliție Județean Neamț deplânge stingerea fulgerătoare din viață, la doar 39 de ani, a colegei noastre, agent șef adjunct de poliție Checheriță Harabagiu Claudia Clara din cadrul Biroului Rutier al Poliției municipiului Piatra Neamț care, la data de 3 aprilie 2020, a trecut în neființă.

 

Pe această cale aducem un ultim omagiu celei care a fost o bună colegă, iar trecerea sa în neființă reprezintă o mare pierdere pentru colectivul din care făcea parte și lasă în inimile noastre sentimente de mare tristețe și regrete.

 

Transmitem sincere condoleanțe familiei îndoliate și exprimăm profunda compasiune pentru pierderea suferită.

 

Dumnezeu să o odihnească în pace!”.

Citește știrea

Actualitate

Neamţ: Bărbat mort în incendiu

Știre publicată în urmă cu

în data de

Corpul neînsufleţit al unui bărbat a fost găsit de pompierii nemţeni într-o locuinţă cuprinsă de flăcări, vineri seara, 3 aprilie, în localitatea Vădurele, comuna Cîndeşti.

“Prin apel la 112, în jurul orei 21.25, pompierii au fost solicitați să intervină pentru stingerea unui incendiu produs la o locuință în localitatea Vădurele, comuna Cîndești. La locul indicat s-au deplasat trei echipaje de pompieri  cu două autospeciale de stingere și o ambulanță SMURD.

La sosirea primului echipaj (redirecționat de la Borlești, unde încheiase o misiune de stingere a unui incendiu de vegetație uscată) incendiul se manifesta generalizat”, au transmis reprezentanţii ISU Neamţ, în momentul declanşării intervenţiei. Cîteva zeci de minute mai tîrziu a fost anunţat faptul că incendiul a fost localizat, iar în locuinţă a fost găsită o persoană decedată.

FOTO: generica

Citește știrea

Actualitate

Prefectul de Neamţ îl acuză pe preşedintele CJ că vrea să dea un “tun financiar” de milioane de euro

Știre publicată în urmă cu

în data de

Autor

■ Arsene îşi doreşte o şedinţă de îndată pentru a aloca fonduri pentru un spital mobil COVID-19 ■ valoarea proiectului ar fi de 17,6 milioane de euro ■ prefectul de Neamţ afirmă că un astfel de spital ar costa doar 10,2 milioane de euro ■ “diferenţa de 7,4 milioane de euro unde se duce domnule preşedinte Arsene?”, întreabă George Lazăr ■

Acuze grave formulate de prefectul de Neamţ, George Lazăr, la adresa preşedintelui CJ Neamţ Ionel Arsene. Cel din urmă a anunţat că îşi doreşte convocarea unei şedinţe de CJ în care să fie alocate fonduri pentru construirea în regim de urgenţă a unui Spital Mobil Covid-19, care să deservească populaţia din judeţele Neamţ, Iaşi şi Bacău.

“Voi convoca de îndată o ședință a Consiliului Județean Neamț, pentru a aloca fondurile necesare construirii în regim de urgență, a Spitalului Mobil COVID-19, care va deservi populația din județele Neamț, Iași și Bacău.

Spitalul va avea o capacitate de 250 de paturi și va avea o structură modulară. Va fi instalat în circa trei săptămâni, astfel încât la momentul atingerii vârfului epidemic, unitatea să fie operațională.

Cele trei județe vor asigura personalul medical și toate costurile și logistica necesare operaționalizării spitalului.

Valoarea totală a acestui proiect este de 17,6 milioane de euro și se realizează în cadrul Asociației Intercomunitare Euronest.

Această unitate vine ca o soluție pentru a crește capacitatea de absorbție și de reacție a sistemului medical dar și de a ține sub control strict aria de răspândire a virusului”, a publicat Ionel Arsene pe pagina sa de Facebook.

Replica lui George Lazăr a venit puţin mai tîrziu sub forma unui atac extrem de dur. “Văd că m-aţi ascultat domnule preşedinte Arsene, v-aţi conformat în decizia de a schimba managerul Spitalului Judeţean Neamţ. Oricum rămîne o mare realizare pentru dumneavoastră, dar şi dezamăgire pentru judeţul Neamţ, să schimbaţi directorii de la Spitalul Judeţean la două săptămîni, pe bandă rulantă, după ce tot dumneavoastră îi anunţati, îi instalaţi şi vă lăudaţi cu competenţele lor.

De data asta vă cer să ascultaţi din nou şi să nu greşiţi în acţiunile dumneavoastră, pentru că e mare păcat să risipiţi banii publici ai nemţenilor, pentru că nu sînt ai dumneavoastră de acasă. Vreţi cu orice preţ să daţi un tun financiar de aproximativ 17,6 milioane de euro şi asta nu e bine domnule Arsene. Se pare că atunci cînd vine vorba de bani, dumneavoastră nu mai ţineţi cont de nimic, nici de starea de urgenţă, nici de sănătatea publică a cetăţenilor şi nici de cheltuirea responsabilă a banului public.

Vreţi să faceţi un spital modular cu 17,6 milioane de euro în condiţiile în care acest spital costă doar 10,2 milioane de euro. Întreb şi întreabă foarte mulţi cetăţeni, diferenţa de 7,4 milioane de euro unde se duce domnule preşedinte Arsene? Şi vă ataşăm şi oferte de preţ ca să fie pe înţelesul oricui.. Vă cer să nu risipiţi banii comunităţii pe invenţii financiare ale dumneavoastră şi cel mai bine, dacă tot vreţi să investiţi în sănătate, faceţi acest efort financiar pentru Spitalul Neamţ – pentru dotări cu aparatură medicală, echipamente de protecţie, sisteme de ventilaţie mecanică şi alte dispozitive care lipsesc şi sînt de maximă necesitate. Nu vă ocupaţi în această perioadă de artificii financiare, fiţi eficient în cheltuirea banului public”, scrie, tot pe Facebook, prefectul de Neamţ.

Nu ştim cine are dreptate şi nici nu e datoria noastră de jurnalişti să dăm dreptate unuia sau altuia. Un lucru e cert: de spitale avem nevoie acum mai mult decît oricînd, însă ar trebui ca instituţiile statului să vegheze foarte atent la cheltuielile care se fac în această perioadă sub “umbrela” stării de urgenţă. Aşteptăm şi o eventuală replică a preşedintelui CJ Neamţ, dar mai ales aşteptăm o poziţie clară a instituţiilor care ne pot spune dacă se pregăteşte sau nu un tun financiar.

Citește știrea

Trending