Contactează-ne

Actualitate

Nimic la nimic cu Cetate Rîşnov

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ cu un gol anulat pe motiv de ofsaid, CSM Roman a scos doar un punct pe teren propriu

Echipa de fotbal a Clubului Sportiv Municipal Roman a cîştigat doar un punct, pe teren propriu, marţi, 3 aprilie, în meciul restanţă al etapei a XIX-a a Seriei I din Liga 3, în compania ACS Olimpic Cetate Rîşnov. Partida a fost una de uzură, pe un gazon care nu s- a uscat complet după topirea zăpezii, avînd în continuare „valuri“, după utilajele care au ajutat la deszăpezire, dar a fost şi încrîncenată, în care s-a cam sărit peste fazele de construcţie şi s-a mizat pe mingi lungi, în zonele periculoase ale marginilor de careuri. Din start, oaspeţii s-a aşezat pe două linii, menţinîndu-l pe căpitanul Nicolae Mariean avansat, în vreme ce gazdele, sub coordonarea lui Gabriel Ţapu şi a lui Iosif Susanu, au încercat să ţină de posesie şi să construiască. În prima repriză, Iosif Netbai a avut prima ocazie mare, la o pătrundere lucrată de către căpitanul Mădălin Popa, în minutul 7. O fază controversată a fost în minutul 26, cînd Aeroaie a trimis mingea în plasă. Fusese o fază de atac colectivă, pe fondul căreia mingea deviată cu efect în marginea careului de şase metri a fost împinsă între buturi, de mijlocaşul de la CSM. Efortul acestuia a fost sancţionat de tuşierul dinspre tribuna oficială, cu poziţie de afară din joc şi tabela a rămas nemodificată. Nicolae Mariean şi Vlăduţ Boţia, de cealaltă parte, au stat în coasta unei defensive a Romanului din care a lipsit, din nou, Ştefan Grigore, cu fractură de claviculă, greul căzînd pe Marian Marin, care a avut unele intervenţii ezitante, însă a fost la post de fiecare dată portarul Angel Băiceanu. Contrele Rîşnovului au fost sterile şi la pauză s-a intrat cu 0-0. După reluare, Gabriel Ţapu şi Iosif Susanu i-au mai trimis în luptă pe Constantin Antim, Sergiu Covaliu şi Daniel Marin, ultimul înlocuindu-l, atipic, în atac, pe căpitanul Mădălin Popa, care şi aşa intrase nerefăcut după o accidentare la inghinali. În a doua parte, ambele formaţii au renunţat complet la construcţie pe „valurile“ Stadionului Moldova, mizînd pe mingile aruncate în preajma careurilor. Această tactică a fost cît pe ce să funcţioneze în ambele părţi, CSM fiind foarte aproape să puncteze pe final. Una peste alta, a fost un meci fără mari probleme de arbitraj, egalul cu „nimic la nimic“ nefolosind niciuneia dintre combatante. De altfel, de prin minutul 75 ambele formaţi au cam tras de timp, ultima mare ocazie venind la poarta rîşnoveanului Levente Mihok. De precizat că Romanul a jucat după trei meciuri în opt zile, din care a scos patru puncte, care o menţin pe locul V în clasament. În cadrul acestei etape s-au mai jucat KSE Tîrgu Secuiesc – Sporting Lieşti 1-1: CSM Paşcani – Aerostar Bacău 0-5, Sănătatea Darabani – AFC Hărman 1-0, Bucovina Rădăuţi – Suporter Oţelul Galaţi 0-1, CSM Focşani – AFC Odorheiu Secuiesc 3-1 şi la masa verde, AFK Csikszereda Miercurea Ciuc – Metalosport Galaţi 3-0. Avîntul Valea Mărului, echipă retrasă din campionat, ar fi stat.

Clasament

Citește știrea
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Actualitate

Piatra Neamţ: Octogenară la un pas de moarte de la o candelă

Știre publicată în urmă cu

în data de

O femeie în vîrstă de 84 de ani, din Piatra Neamţ, a fost la un pas să fie ucisă de candela pe care a aprins-o şi lăsat-o nesupravegheată.

S-a întîmplat pe 14 iulie, într-un apartament de la „Blocurile nemţeşti“ din municipiul reşedinţă de judeţ. Apelul pentru ajutor a venit prin apel la numărul unic de urgenţă 112, înregistrat în dispeceratul ISU – Ambulanţă Neamţ în jurul orei 17:30.

Au plecat la drum trei echipaje de pompieri, cu două autospeciale de stingere şi o ambulanţă SMURD, din cadrul Detaşamentului Piatra Neamţ, forţele profesioniste intervenind pentru localizarea şi lichidarea incendiului. Flăcările se manifestau în interiorul unei camere a apartamentului situat la primul etaj al blocului de pe strada Trandafirilor din municipiul Piatra Neamţ.

Pînă la ajungerea pompierilor, cîţiva locatari din bloc au evacuat din apartamentul în care s-a produs incendiul o femeie în vîrstă de aproximativ 84 de ani. Aceasta a primit îngrijiri medicale de la echipajul de paramedici, fără a fi transportată la spital. Nu a fost necesară evacuarea locatarilor din bloc. Pompierii au localizat şi lichidat incendiul în urma căruia au ars obiecte de mobilier şi materiale textile aflate în interiorul camerei.

La final specialiştii au cercetat şi au ajuns la concluzia că cel mai probabil totul a fost provocat de candela lăsată nesupravegheată, sau tehnic spus „foc deschis în spaţii închise“, conform Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Neamţ.

Citește știrea

Actualitate

Neamţ: Amenzi pandemice de aproape 10.000 de lei

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ sancţiunile au fost aplicate în urma unei razii în bazarul şi piaţa de la Tîrgu Neamţ

Bazarul şi piaţa din Tîrgu Neamţ au fost răscolite de forţele de ordine în urma unei acţiuni care a avut drept scop prevenirea şi limitarea infectării cu virusul Covid 19, dar s-a urmărit şi vizibilitatea elementului poliţienesc în stradă.

S-a întîmplat pe 13 iulie 2020 cînd au descins în locaţiile menţionate peste 20 de poliţişti din cadrul Serviciilor Ordine Publică, Investigaţii Criminale şi Criminalistică, împreună cu jandarmi, reprezentanţi ai DSV şi ai Oficiului de Zootehnie.

„Acţiunea s-a desfăşurat în bazarul şi în piaţa din Tîrgu Neamţ, fiind vizate localurile care au terase, în vederea respectării normelor legale impuse pe perioada stării de alertă“, arată Poliţia Neamţ. În urma verificărilor efectuate au fost aplicate 3 sancţiuni contravenţionale conform Legii nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de Covid 19, 7 sancţiuni contravenţionale conform O.U.G. 23/2010 privind identificarea şi înregistrarea suinelor, ovinelor şi caprinelor, precum şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative, 1 conform H.G. nr. 984/2005 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor la normele sanitare veterinare şi pentru siguranţa alimentelor, una conform H.G. nr. 301/2012 pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a Legii nr. 333/2003 privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor şi protecţia persoanelor, 4 conform H.C.L. nr. 62/2019, 2 conform Legii nr. 132/2017 şi una conform Legii nr. 61/1991.

Pe linie rutieră, în urma controalelor efectuate în trafic, au fost aplicate două sancţiuni contravenţionale conform O.U.G. 195/2002 şi au fost retrase două certificate de înmatriculare. Valoarea totală a amenzilor aplicate în cadrul acţiunii a fost de 9.700 de lei.

„Sănătatea şi siguranţa cetăţenilor sînt prioritare tuturor instituţiilor cu atribuţii în domeniul ordinii şi siguranţei publice, astfel că forţele de ordine vor desfăşura permanent în această perioadă activităţi de verificare cu privire la respectarea prevederilor impuse. Respectaţi măsurile de protecţie sanitară şi de distanţare fizică“, mai anunţă Poliţia Neamţ.

Citește știrea

Actualitate

Neamţ: Generalul Obreja şi primenirea echipei

Știre publicată în urmă cu

în data de

Autor

Că în Inspectoratul Şcolar Neamţ bate vînt de schimbare s-a tot văzut în ultima vreme. Au fost înlocuiţi, mai întîi, inspectorii generali adjuncţi, ca ulterior să înceapă să plece din instituţie cîte unu-doi inspectori.

„Toţi inspectorii au delegaţie pînă la 1 septembrie.Am propus şi ministerul a aprobat un nou inspector la învăţămîntul primar, doamna Ana Sociu, titulară la Şcoala Rediu, în care am mare încredere şi sper că va continua ceea ce a făcut bine domnul Dimon. În această perioadă mă voi apleca asupra organigramei şi o voi regîndi, în aşa fel încît la sfîrşitul anului să pot comunica la minister propunerile de inspectori şcolari, pînă la organizarea concursurilor.

Pot doar să vă spun că pînă la această oră nu mă pot pronunţa asupra unui om sau altuia, dar vă mărturisesc că îmi doresc să-mi consolidez o echipă. Asta nu însemnă că nu am lucrat bine cu cei care sînt acum pe posturi. Eu sînt un om care, în general, lucrez bine cu oamenii, deşi recunosc că sînt şi foarte exigent. De asta spun că vor fi şi schimbări, dar toate lucrurile se vor face atunci cînd trebuie“, a susţinut inspectorul general, Mihai Obreja

Citește știrea

Trending