Contactează-ne

Actualitate

Nici înfrîngere, dar nici victorie în lupta cu ANI

Știe publicată cu

în data de

Vasile Timişescu, fost consilier local la Tîrgu Neamţ, s-a luptat în instanţă cu inspectorii de integritate, după ce la mijlocul lunii iunie 2018 a fost declarat incompatibil. Litigiul a fost înregistrat pe rolul Curţii de Apel Bacău pe 3 iulie 2018, la Secţia a II-a civilă, de contencios administrativ şi fiscal. La finele procesului de la prima instanţă, pe 27 noiembrie 2018, ANI a fost parţial înfrîntă, la fel ca şi Timişescu. Asta deoarece judecătorii au admis acţiunea petentului, dar numai în parte. „Admite în parte contestaţia. Anulează în parte Raportul de evaluare nr. 20152 G/ II/ 13. 06. 2018, numai în ce priveşte starea de incompatibilitate raportată la ECO TG SRL. Menţine în rest acelaşi Raport“, se arată în decizia Curţii de Apel Bacău. Trebuie spus că hotărîrea nu este definitivă şi poate fi atacată în termen de 15 zile de la comunicare. Cel mai probabil de recurs vor uza atît inspectorii de integritate, cît şi Vasile Timişecu. Dacă hotărîrea instanţei de fond va fi contestată, cauza va ajunge pe rolul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie unde se va da o decizie definitivă. Reamintim că în iunie 2018 ANI a dat publicităţii un comunicat în care se arăta: „În perioada exercitării mandatului de consilier local 2012 – 2016, SC Timişescu Seby SRL, societate comercială în cadrul căreia persoana evaluată deţine calitatea de asociat, iar soţia acestuia pe cea de asociat şi administrator, a emis facturi care au fost achitate de către Colegiul Tehnic «Ion Creangă» Tîrgu Neamţ, respectiv de SC Eco TG SRL, societate comercială înfiinţată de UAT Tîrgu Neamţ. Astfel, persoana evaluată a încălcat dispoziţiile art. 90 din Legea nr. 161 2003“. Rămîne de văzut cui vor da dreptate judecătorii.

Citește știrea
Advertisement
loading...
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Actualitate

Leii de la BJJ Piatra Neamţ, noi medalii internaţionale

Știe publicată cu

în data de

Autor

Luptătorii de la Lions BJJ Piatra Neamţ şi-au confirmat din nou clasa, sîmbătă, 22 iunie. Aceştia s-au întors cu două medalii de la competiţia internaţională Abu Dhabi International Jiu Jitsu Championship, care a avut loc la Galaţi. Au participat sportivi din 14 ţări, iar concursul s-a desfăşurat sub patronatul Abu Dhabi Jiu Jitsu Pro, în colaborare cu Asociaţia Pro BJJ). „Clubul Lions BJJ Piatra Neamţ, care a reprezentat organizaţia Mill Hill Bjj România, s-a deplasat la această competiţie cu un lot de trei sportivi care la final au reuşit să obţină două medalii. Mihai Blaj a obţinut o medalie de aur, iar Alexandru Jărcuţă o medalie de bronz. Juniorul nostru, Cozma Ştefan, nu a reuşit o clasare pe podium, pierzînd la puncte în primul meci, însă e un tînăr care promite mult şi sînt convins că vom mai auzi de el”, a declarat Cătălin Coşarcă, preşedintele clubului Lions BJJ Piatra Neamţ.

Citește știrea

Actualitate

Dulamă, “avansat” de la mansardă

Știe publicată cu

în data de

Autor

■ revenit la muncă, Dulamă a primit biroul de la etajul II al fostului vice ■ cînd a plecat din instituţie avea biroul la etajul IV ■ încă nu ştie ce atribuţii va primi ■

Laurenţiu Dulamă, care s-a întors victorios în instanţă pe funcţia de vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Neamţ, era la muncă, luni, 24 iunie. Şi, surpriză sau nu, fusese “avansat” în biroul de la etajul II în care stătuse fostul vicepreşedinte Diaconu. “Avansarea” survine în contextul în care înainte de a fi mazilit din CJ, fusese mutat “cu forţa” într-un birou “anonim” de la etajul IV, fiindu-i retrase şi atribuţiile. Cît priveşte atribuţiile, luni nu ştia încă prea multe despre acest subiect, aşteptînd să poarte o discuţie cu preşedintele Ionel Arsene pe această temă. “Mia-m dat demisia de la Salubritas şi, vineri, a fost prima zi de muncă la Consiliul Judeţean Neamţ. A fost o plăcere şi o onoare să-mi revăd colegii cu care am muncit timp de doi ani de zile. Aştept revenirea domnului preşedinte pentru a discuta despre atribuţiile pe care le voi avea. Eu îmi doresc să continui ceea ce am început şi, evident, ce s-a făcut în anul în care am lipsit. De asemenea, îmi doresc să-mi finalizez mandatul de consilier judeţean, respectiv vicepreşedinte, din partea PMP. Sigur că am discutat despre noua mea situaţie cu domnul Tomac, cu domnul preşedinte Băsescu, am fost felicitat pentru victorie şi de colegii din Biroul Executiv Naţional al PMP. Le-am spus şi dînşilor că trebuie să mulţumesc în primul rînd justiţiei pentru că a îndreptat abuzul prin care am fost îndepărtat din funcţie. La nivel naţional, PMP şi-a recuperat o funcţie importantă obţinută în urma alegerilor locale din 2016”, a declarat Laurenţiu Dulamă, cel care luni era în plin proces de amenajare a noului birou. Reamintim că acesta a rămas fără funcţia de consilier jude]ean după ce s-ar fi constatat că ar fi fost incompatibil dintr-un motiv considerat ridicol de toată lumea: soţia lui lucra la o firmă ce avea contract cu Apa Serv, societate subordonată CJ Neamţ. “Subţirimea” acestui motiv a fost constatată definitiv şi de judecători, care au decis că Dulamă trebuie să-şi recapete atît fotoliul de consilier judeţean, cît şi pe cel de vicepreşedinte. Acest lucru s-a întîmplat în şedinţa de săptămîna trecută, însă multă lume se întreba, inclusiv Dulamă, dacă va fi exilat din nou la etajul IV şi va rămîne tot fără atribuţii. Cît priveşte biroul, lucrurile s-au clarificat, mai rămîne de văzut cum va fi cu atribuţiile.

Citește știrea

Actualitate

Neamţ: Cadavru în canalul de la Săvineşti

Știe publicată cu

în data de

Pompierii nemţeni intervin în aceste momente, luni, 24 iunie, pentru a scoate un cadavru din canalul de la Săvineşti. “Misiune degajare cadavru la Hidrocentrala de la Săvineşti. Se deplasează o autospecială complexă de intervenţie cu barcă”, au comunicat reprezentanţii ISU Neamţ în momentul declanşării misiunii.

Vom reveni.

Citește știrea

Trending