Contactează-ne

Actualitate

Nemţenii sînt buni platnici

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ gradul de încasare la Compania ApaServ pe primul semestru este de 98% ■ asociaţiile de proprietari din zona Piatra Neamţ - Bicaz şi-au plătit datoriile în proporţie de 95,94% ■

ApaServ Neamţ a comunicat gradul de încasare a facturilor emise pentru serviciile de apă şi canalizare la sfîrşitul semestrului I a anului în curs, ţinînd cont că o bună perioadă de timp coincide cu epidemia de coronavirus, cînd nemţenii au stat în casă.

Şefa Serviciului Relaţii Clienţi, Maricica Radu, a declarat că, gradul de încasare la nivel de companie pe primul semestru din anul 2020 este de 98%, iar gradul cumulat de încasare pe lunile martie, aprilie, mai, iunie diferă la un client la alt client.

„Gradul de încasare la 30 iunie, la nivel de firmă pe asociaţiile de proprietari din zona Piatra Neamţ – Bicaz a fost de 95,94%, în zona Tîrgu Neamţ de 104,935, în zona Roman 96,53%, totalul fiind de 96,67%. În ceea ce priveşte operatorii economici din zona Piatra Neamţ – Bicaz, ei şi-au achitat facturile în procent de 99,16%, la Roman în procent de 100,29%, iar la Tîrgu Neamţ în procent de 98,06%, ca per total judeţ procentul să fie de 99,37%.

Instituţiile publice din zona Piatra Neamţ – Bicaz au avut un grad de încasare de 90,89%. În acest sens, în zona Roman instituţiile publice au achitat facturile în procent de 97,81%, în zona Tîrgu Neamţ în procent de 99,48%, iar per total judeţ în procent de 93,77%.

Gradul de încasare al facturilor pentru persoanele fizice din zona Piatra Neamţ – Bicaz a fost de 102,7%, în zona Roman de 96,91%, în zona Tîrgu Neamţ de 106,87% cu un total pe judeţ de 102%. Pe total companie gradul de încasare de la persoanele fizice a fost de 97,31% pentru zona Piatra Neamţ – Bicaz, pentru zona Roman de 97,15%, ca pentru zona Tîrgu Neamţ să fie de 104,49%.

La nivel de companie persoanele fizice au achitat consumurile de apă şi canalizare în procent de 98%“, a precizat Maricica Radu, şefa Serviciului Relaţii Clienţi al Companiei ApaServ Neamţ.

Societatea reaminteşte şi pe această cale faptul că, potrivit art. 31 alin.(15) din Legea serviciului de alimentare cu apă şi de canalizare nr. 241/2006, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, utilizatorii sînt obligaţi să achite facturile reprezentînd contravaloarea serviciului de care au beneficiat, în termenul de scadenţă de 15 zile de la data emiterii facturilor. Potrivit art. 31 alin.(17) din lege, factura individuală pentru serviciul de alimentare cu apă şi de canalizare constituie titlu executoriu.

Pentru a se evita ajungerea în situaţia de a începe proceduri de executare silită pentru recuperarea debitelor restante, care necesită consum de timp şi resurse financiare, atît din partea companiei, cît şi din partea utilizatorilor, coducerea societăţii recomandă clienţilor să utilizeze mijloacele moderne de achitare a contravalorii facturilor emise, respectiv aplicatia Portal Clienţi, disponibilă pe site-ul companiei, www.apaserv.eu sau viramentele bancare.

Actualitate

Copil cu arsuri după un incendiu provocat de jarul căzut din sobă

Știre publicată în urmă cu

în data de

Un copil în vârstă de 9 ani a suferit arsuri de gradul II-III pe 70% din suprafaţa corpului după un incendiu izbucnit la o gospodărie din Rocna, provacat de jarul căzut din sobă.

“Prin apel la 112, în jurul orei 18:42, pompierii nemțeni au fost înștiințati despre producerea unui incendiu la o locuință din localitatea Rocna, comuna Icușești. La locul solicitării s-au deplasat pompierii din cadrul Detașamentului Roman cu două autospeciale de stingere și o ambulanță SMURD TIM și pompieri voluntari din cadrul SVSU Icușești.

Incendiul se manifesta în interiorul unei camere a unei locuințe, în care se afla un copil. Copilul a fost scos de către cetățeni până la sosirea forțelor de intervenție.

Copilul, un băiat de 9 ani, ce prezenta arsuri de gradul II-III pe 70% din suprafața corpului, a primit îngrijiri medicale de la echipajul SMURD TIM la locul evenimentului după care a fost transportat la CPU Roman.

Forțele de intervenție au localizat și lichidat incendiul în urma căruia au ars  bunurile materiale din interiorul camerei și s-a deteriorat tavanul camerei pe o suprafață de aproximativ 15 mp.

Cauza probabilă de producere a  incendiului a fost stabilită ca fiind jarul căzut din sistemele de încălzire”, au transmis reprezentanţii ISU Neamţ.

FOTO: generica

Citește știrea

Actualitate

Încă o localitate din Neamţ sub “cod roşu” de COVID

Știre publicată în urmă cu

în data de

Autor

■ la Moldoveni, incidenţă 3,45, se închid barurile şi cafenelele

Comuna Moldoveni “intră” şi ea ■ rândul localităţilor din Neamţ în care s-a depăşit rata de infectare de 3 la mia de locuitori, în ultimele 14 zile, motiv pentru care restaurantele, barurile şi cafenelele vor fi închise. Decizia a fost luată vineri, 30 octombrie, de Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Neamţ. “Se interzice organizarea și desfășurarea activității cinematografelor, instituțiilor de spectacole și/sau concerte, se interzice activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfășoară activități de preparare, comercializare și consum al produselor alimentare și/sau băuturilor alcoolice și nealcoolice, de tipul restaurantelor și cafenelelor, în interiorul clădirilor, se interzice activitatea cu publicul a operatorilor economici licențiați în domeniul jocurilor de noroc”, aşa sună principalele interdicţii cu care se vor confrunta locuitorii comunei amintite, conform hotărârii de CJSU.

Cursuri suspendate, cursuri reluate

CJSU Neamţ a mai decis vineri că “Se suspendă, conform propunerii Inspectoratului Școlar Județean Neamț, pentru o perioadă de 14 zile, și trec în regim online, cursurile școlare care presupun prezența „față în față” pentru următoarele unități de învățământ:

  • clasele a VII-a B și a VIII-a B din cadrul Școlii  Profesionale Adjudeni, comuna Tămășeni, în perioada 30.10.2020 – 6.11.2020;

  • clasele a III-a A și a IV-a B din cadrul Școlii  Profesionale Adjudeni, comuna Tămășeni, în perioada 02.11.2020 – 6.11.2020”.

Vor fi reluate cursurile “faţă în faţă” pentru:

  • clasele a II-a B și a V-a C din cadrul Școlii Gimnaziale ”Mihai Eminescu” din municipiul Roman (începând cu data de 02.11.2020);

– clasa a XI-a H – grupa 1 din cadrul Colegiului Tehnic ”Miron Costin” din municipiul Roman (începând cu data de 02.11.2020);

  • clasa a XII-a F din cadrul Colegiului Tehnic ”Petru Poni” din municipiul Roman (începând cu data de 02.11.2020);

  • grupa preșcolari din cadrul Școlii Gimnaziale, comuna Bodești, structura Bodeștii de Jos (începând cu data de 02.11.2020).

Citește știrea

Actualitate

Spărgătorii sediului PNL, identificaţi. Trei persoane au fost reţinute

Știre publicată în urmă cu

în data de

Poliţiştii au reuşit să dea de urma hoţilor care au spart, în august, sediul PNL din Piatra Neamţ. Trei dintre aceştia au fost reţinuţi preventiv, iar al patrulea este căutat în continuare de poliţişti.

“Polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției municipiului Piatra Neamț au efectuat, ieri, 3 percheziții la domiciliile unor persoane bănuite de furt calificat. În urma documentării activității infracționale, trei persoane au fost reținute pentru 24 de ore.

La data de 29 octombrie a.c., polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției municipiului Piatra Neamț, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Piatra Neamț, au efectuat 3 percheziții domiciliare, în municipiul Piatra Neamț, la persoane bănuite de comiterea infracțiunii de furt calificat.

În urma descinderilor, polițiștii au descoperit și indisponibilizat un autoturism, în vederea continuării cercetărilor.

Totodată, au fost puse în aplicare mandatele de aducere emise pe numele persoanelor bănuite, două fiind depistate în municipiului Piatra Neamț, iar cea de-a treia în municipiul Roman.

Din cercetări a reieșit că, în noaptea de 26/27 august a.c., un bărbat de 39 de ani, din Roman, împreună cu o altă persoană, ar fi pătruns prin efracție în sediul unui partid politic din Piatra Neamț, de unde ar fi sustras 88.000 de lei, precum și alte bunuri, beneficiind de sprijinul celorlalte două persoane de 33, respectiv 45 de ani, din Tîrgu-Neamț, care ar fi supravegheat zona comiterii faptei.

În baza probatoriului administrat, cei trei au fost reținuți pentru 24 de ore, fiind cercetați sub aspectul comiterii infracțiunii de furt calificat.

Acțiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale și Unității Centrale de Analiză a Informațiilor din cadrul Poliției Române.

În activități au fost angrenați  polițiști din cadrul Poliției municipiului Roman, luptători ai Serviciului pentru Acțiuni Speciale din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Neamț, precum și jandarmi.

Polițiștii continuă cercetările în vederea identificării celei de-a patra persoane și documentării întregii activități infracționale a celor implicați”, se precizează în comunicatul de presă al IPJ Neamţ.

 

FOTO: genrica

Citește știrea

Trending