Publicitate

- întrecerea de atletism programată în week-end la Sala Sporturilor din Bacău - la ea vor participa şi sportivi de la cluburile din Neamţ -

Cei mai buni atleţi juniori l, ll şi lll, de la Clubul Sportiv Ceahlăul, Clubul Atletic Roman şi liceele cu program sportiv din oraşele menţionate vor fi angrenaţi în concursul naţional de sală Memorialul Dorin Melinte, organizat sîmbătă şi duminică, 17-18 februarie, la Bacău. Această competiţie este una de tradiţie, Dorin Melinte fiind unul dintre tehnicienii care au modelat campioni şi au adus o contribuţie importantă la dezvoltarea sportului naţional. Sportivii nemţeni vor avea posibilitatea să-şi măsoare puterile, într-un nou concurs programat la început de an, cu elita naţională, în special la probele de aruncări, sărituri sau alergări. Memorialul este important şi pentru antrenori, ei putînd observa nivelul atins de atleţi în acest moment şi ce mai este de făcut pentru competiţiile viitoare. Iulian Corugă, director al Clubului Atletic Roman, a declarat că va alcătui un lot de 15 sportivi şi speră ca evoluţiile acestora să se concretizeze în cît mai multe medalii. Printre ei vor fi săritori în înălţime, aruncători de greutate şi pentru probele de alergări scurte şi săritură în lungime. Liceul cu Program Sportiv va participa cu cîţiva juniori mici la probele de greutate, înălţime şi alergări scurte. Antrenorul Emilian Floroiu va merge la Bacău cu Şerban Nistor, dar şi cu „ciocănarii“ Vlăduţ Căuş, Corina Pântea, Daria Apostol şi Dragoş Nicorici pentru a mai face un antrenament util, astfel încît aceştia să fie în vîrf de formă la sfîrşitul lunii februarie, începutul lui martie, cînd este programat să se desfăşoare Campionatul Naţional de aruncări lungi.

Va participa la competiţie Şerbam Nistor, iar ceilalţi de la ciocan se vor antrena afară. Vrem să fim bine pregătiţi la sfîrşitul lunii cînd va începe competiţia aruncărilor lungi“, a spus tehnicianul Emilian Floroiu.

La fel ca şi la celelalte întreceri amicale din acest debut de sezon, ne dorim, în primul rînd, să îi testăm pe tinerii noştri atleţi în vederea întrecerilor oficiale. Competiţiile de la Bacău sînt de tradiţie, noi onorîndu-le cu prezenţa de fiecare dată. Astfel, vom face o deplasare cu un lot de perspectivă, de 15 atleţi, însoţiţi de antrenorii de la club. Vom aborda o paletă diversificată de probe, ca un test pentru întrecerile din primăvara ce se apropie. Lunile februarie şi martie sînt cruciale pentru sportivii noştri“, a menţionat directorul Iulian Corugă.

Acesta a mai spus că, la fel ca în ultimii ani, principalele speranţe se leagă de practicanţii probelor de aruncări, de săritură în înălţime şi de alergări pe distanţe scurte. Avînd în vedere că întrecerile vor fi în sală, tinerii se vor axa pe aruncarea greutăţii. În plus, nu vor lipsi probele de 60 metri, plat şi garduri 200, 400, 600, 800, 1.500 şi 3.000 de metri plat, săritura în înălţime, în lungime şi ştafete.

loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.