Contactează-ne

Politica

Nemţeanca Oana Bulai, şefă la Sare

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ fostul administrator public al judeţului Neamţ a fost numit membru provizoriu şi preşedinte al CA al Societăţii Naţionale a Sării ■ ea i-a luat locul altui neamţean, Andrei George Ursărescu, fiul ex- deputatului Ursărescu ■

Oana Gianina Bulai, consilier de stat pe probleme de Educaţie şi Sănătate al premierului Viorica Dăncilă şi fost consilier al preşedintelui Consiliului Judeţean Neamţ, Ionel Arsene, a fost numită membru provizoriu şi preşedinte al Consiliului de Administraţie al Societăţii Naţionale a Sării (Salrom), monopolul de stat în domeniu controlat de Ministerul Economiei. Ea l-a înlocuit ca membru provizoriu în CA pe Andrei George Ursărescu, fiul lui Dorinel Ursărescu, consilier al preşedintelui Agenţiei Naţionale pentru Resurse Minerale (ANRM) Gigi Dragomir şi fost parlamentar PNL şi ALDE de Neamţ. Andrei George Ursărescu a renunţat la mandatul de administrator al Salrom la finalul lunii octombrie 2018. Oana Gianina Bulai a fost numită şi preşedinte al Consiliului de Administraţie al Salrom, în locul directorului general al societăţii, Constantin Jujan, fost şef al Complexului Energetic Hunedoara, care şi-a păstrat calitatea de membru al CA, scrie profit.ro. Reamintim că Oana Bulai, cea care ocupa funcţia de administrator public al judeţului Neamţ a făcut saltul spre Capitală la sfîrşit de martie 2018, cînd a fost numită consilier de stat în aparatul propriu al primului ministru Viorica Dăncilă. Ea avea ca domenii de activitate Sănătatea şi Educaţia. Oana Bulai a fost aleasă consilier judeţean pe listele PSD, a demisionat apoi pentru a activa în cadrul Cabinetului preşedintelui CJ Neamţ, Ionel Arsene şi era cunoscută ca fiind un om de încredere al şefului executivului nemţean. Cîştigarea prin concurs a postului de administrator public al judeţului a fost, din această postură, o urmare aproape inevitabilă. Nu a fost primul „om“ al preşedintelui care făcea saltul spre Capitală. În trecut, Iulian Jugan, fost subprefect, a fost numit secretar de stat în Ministerul Mediului. Din „pepiniera“ lui Arsene a apărut apoi Dănuţ Andruşcă, numit ministru al Economiei. S-a făcut remarcat prin prestaţia slabă încă de la audierile din Parlament pentru funcţie. A continuat să fie ţinta a tot felul de ironii prin modul în care evită să răspundă la aproape orice întrebare pusă de vreun reporter. Cum era de aşteptat, a fost remaniat.

Citește știrea
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Politica

Primarul de Borca sprijină candidatura lui Iohannis

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ afirmaţia îi aparţine lui George Lazăr, prim-vicepreşedinte PNL Neamţ

George Lazăr, prim-vicepreşedinte PNL Neamţ, a anunţat recent că primarul de Borca va fi alături de Klaus Iohannis la alegerile prezidenţiale. “Mă bucur că domnul Ovidiu Geo Niţă, primarul comunei Borca, a acceptat invitaţia mea de a participa la o întîlnire cu membrii şi simpatizanţii PNL din localitate. Este un om de mare calitate, un primar care se bate pentru comunitatea sa. Ne-a promis că va fi alături de domnul preşedinte Klaus Iohannis la aceste alegeri şi că apreciază în mod pozitiv activitatea şi implicarea domniei sale. Şi-a manifestat aprecierea şi preţuirea pentru Klaus Iohannis şi a afirmat că este singurul candidat în care are încredere. La întîlnire au fost prezenţi, între alţii, şi domnul Bogdan Ţifui, lider zonal al PNL Neamţ, dar şi domnul Dumitru Alămâie, fost consilier al Curţii de Conturi a României şi proaspăt membru al PNL Borca. Comuna Borca este una dintre cele mai vitregite localităţi din judeţul Neamţ sub actuala conducere a PSD-ALDE iar domnul primar Ovidiu Geo Niţă a bătut doar la porţi închise în nas de conducerea judeţului. I-am spus că noi, liberalii, alături de preşedintele PNL Neamţ, Mugur Cozmanciuc, sîntem un partid de oameni serioşi cu soluţii pentru fiecare comunitate. L-am asigurat pe domnul primar Ovidiu Geo Niţă că PNL Neamţ se va bate cu toată puterea ca şi comuna Borca să beneficieze de fonduri pentru dezvoltare, aşa cum se va bate pentru fiecare localitate şi fiecare locuitor al judeţului. Ne bucurăm că tot mai mulţi aleşi locali din judeţul Neamţ şi-au dat seama că singurul partid onest care doreşte cu adevărat dezvoltarea comunităţilor locale şi are un program concret în acest sens este Partidul Naţional Liberal. Alături de preşedintele actual şi viitor al României, Klaus Iohannis, PNL Neamţ va face tot ceea ce trebuie pentru a readuce normalitatea în judeţul Neamţ, pentru o Românie normală!”, a declarat George Lazăr, prim-vicepreşedinte PNL Neamţ.

Citește știrea

Advertorial

Iohannis şi PNL au învins PSD. Ce urmează după moţiunea de cenzură?

Știre publicată în urmă cu

în data de

Preşedintele Klaus Iohannis, a declarat, vineri, că PSD rămîne un adversar puternic cu care PNL trebuie să se lupte şi ar fi cea mai mare greşeală ca social-democraţii să fie subapreciaţi. Iohannis le-a transmis liberalilor că oamenii aşteaptă soluţii de la PNL şi a precizat că vrea un guvern instalat cît mai rapid. Şeful statului a explicat că este adeptul alegerilor anticipate, dar acestea sînt aproape imposibil de realizat. Preşedintele Klaus Iohannis şi preşedintele PNL Ludovic Orban, însoţiţi de alţi lideri liberali, au mers printre braşoveni, în drumul spre Adunarea Regională a organizaţiilor PNL din regiunea Centru. Oamenii, veniţi în număr mare, au dat mîna cu preşedintele României şi au făcut fotografii cu acesta. Șeful statului a fost solicitat să semneze autografe pe cea mai recentă carte pe care a scris-o. La rîndul său, Ludovic Orban, născut în Braşov, s-a întreţinut amical cu localnicii veniţi să îi întîmpine pe liberali. Adunarea Regională de la Braşov, la care au participat 2.000 de liberali, a fost prima reuniune a liberalilor împreună cu şeful statului, după succesul moţiunii de cenzură împotriva Guvernului Dăncilă. ”S-a produs o nouă minune: moţiunea de cenzură a trecut prin Parlament! Foarte mulţi dintre voi, în frunte cu Ludovic, aţi muncit săptămîni, luni de zile pentru acest rezultat. Aţi muncit, aţi reuşit să convingeţi întreaga opoziţie din Parlamentul României şi împreună aţi reuşit! Felicitări”, a fost mesajul preşedintelui pentru liberali. El a reamintit că la consultările de la Cotroceni, PNL a anunţat că este pregătit să preia guvernarea.

Nu vor exista tăieri de salarii şi pensii Klaus Iohannis le-a vorbit liberalilor despre perioada grea care urmează. ”Iohannis va intra în campanie împotriva PSD”, a afirmat şeful statului. ”PSD-ul rămîne un adversar puternic cu care trebuie să ne luptăm în numele românilor de bună-credinţă! PSD-ul este puternic înşurubat în instituţiile statului, în consilii judeţene, în primării, în consilii locale. Nu subapreciaţi acest adversar. Ar fi cea mai mare greşeală ”, a spus şeful statului. Acesta susţine că românii aşteaptă de la liberali soluţii pentru perioada următoare. ”Românii aşteaptă de la noi soluţii pentru o guvernare eficientă, pentru o guvernare care să vină pentru România şi pentru români. Asta trebuie să livraţi, voi împreună cu mine. Aşa vom face”, a mai spus Iohannis. Preşedintele a spus că PNL trebuie să se pregătească foarte bine şi pentru alegerile locale şi parlamentare, ”care pot avea loc la termen sau mai repede”. ”Acum nu este posibil să facem anticipate imediat. Vă explic de ce. Dacă acum am încerca un astfel de demers, acest guvern eşuat, derutat, demis, Dăncilă ar rămîne la butoanele Guvernului pînă în primăvară. Asta ar fi o adevărată catastrofă naţională. S-ar crea un haos de nedescris, ar face praf toţi banii, ar face praf toate sistemele. Aşa ceva este, pur şi simplu, exclus!”, a explicat şeful statului. Acesta a mai precizat că vrea un guvern PNL sau în jurul PNL care să fie instalat cît mai repede. Şeful statului a afirmat răspicat că liberalii nu vor tăia pensii şi salarii. ”Deja, ieri, în Parlament, de la tribuna Parlamentului s-a lansat prima sperietoare mincinoasă marca PSD şi de aceea, dragii mei, vă spun vouă şi tuturor românilor: nu vor exista tăieri de salarii şi pensii!”, a afirmat Klaus Iohannis.

Iohannis şi PNL au învins PSD Liderul PNL, Ludovic Orban, a declarat că România are nevoie de oameni de stat, care să pună în primul plan interesul României şi interesul fiecărui cetăţean român. ”Vremea minciunii a trecut, dragii mei. Vreme hoţiei a trecut, dragii mei. Vremea improvizaţiilor şi a cîrpelilor a trecut, dragii mei”, a fost mesajul lui Ludovic Orban. Acesta a afirmat că ”PSD şi-a bătut joc de România în ultimii trei ani de zile”. ”La capătul a 3 ani de luptă trebuie să declarăm un lucru clar, preşedintele Klaus Iohannis şi Partidul Naţional Liberal au învins decisiv PSD, ieri”, a afirmat Orban, în aplauzele liberalilor. ”Avem de dat cea mai importantă bătălie dintre toate – bătălia pentru realegerea lui Iohannis în funcţia de preşedinte al României. Să facem o campanie cum nu am făcut niciodată”, a mai spus Orban. Acesta a explicat că perioada care vine este dificilă. Orban a afirmat că puterea este dată formaţiunilor politice pentru a lucra în interesul public, nu în interesul clientelei. ”Această putere trebuie folosită de Partidul Naţional Liberal, pentru a garanta fiecărui român că orice leu pe care îl plăteşte la bugetul de stat va fi cheltuit pentru a realiza lucruri care să crească calitatea vieţii în România”, a fost mesajul lui Ludovic Orban. ”Trebuie să le garantăm românilor că nicio decizie nu se va mai lua fără o dezbatere în societate”, le-a transmis Orban liberalilor. Acesta a precizat că îi este foarte uşor să facă campanie pentru Klaus Iohannis. ”Klaus Ioahnnis are toate datele necesare, toate calităţile necesare, pentru a gira cea mai importantă funcţie în stat şi pentru a da direcţia corectă pentru România. Klaus Iohannis, în 5 ani, a arătat că are capacitatea de a utiliza aproape singur, într-o bătălie inegală cu un PSD cum nu a fost niciodată, a reuşit să oprească orice rău care putea fi săvîrşit României şi a reuşit, în final, să învingă, alături de noi decisiv, Partidul Social Democrat”, a explicat Ludovic Orban.

Comanda: „PNL”, executant Grupul de Presă Accent SRL, cod mandatar 31190005

Citește știrea

Advertorial

Neamţ: Liderii liberali despre căderea Guvernului Dăncilă

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ “era de așteptat ca Guvernul Dăncilă să pice, după toate gafele care s-au ținut lanț în toți acești trei ani și după crasa incompetență de care PSD a dat dovadă”, susţine senatorul Eugen Ţapu ■ ”. “De mîine, începe o perioadă de reconstrucție, de modernizare!”, a spus deputatul Mugur Cozmanciuc ■

Liderii liberali de Neamţ au “salutat” căderea Guvernului Dăncilă, prin declaraţii publice mai mult sau mai puţin “războinice”. “De mîine, începe o perioadă de reconstrucție, de modernizare!”, a spus deputatul Mugur Cozmanciuc, în vreme ce senatorul Eugen Ţapu a declarat: “Era de așteptat ca Guvernul Dăncilă să pice, după toate gafele care s-au ținut lanț în toți acești trei ani și după crasa incompetență de care PSD a dat dovadă”. Mugur Cozmanciuc, preşedintele PNL Neamţ, a mai declarat că urmează o perioadă de reconstrucţie: “Moțiunea de cenzură a fost adoptată! Guvernul PSD este de astăzi istorie! Partidul Național Liberal s-a ținut de promisiune și o va face și pe viitor! Ne-am asumat să fim responsabili față de cetățeni, față de țară. De mîine începe o perioadă de reconstrucție, de modernizare! Alături de președintele României Klaus Iohannis, pentru România Normală, pentru viitor, pentru români!”. Senatorul PNL de Neamţ Eugen Ţapu e de părere că Guvernul Dăncilă era de aşteptat să pice după ce a dat dovadă de o crasă incompetenţă: “Era de așteptat ca Guvernul Dăncilă să pice, după toate gafele care s-au ținut lanț în toți acești trei ani și după crasa incompetență de care PSD a dat dovadă. Este suficient să ne gîndim că s-au schimbat aproape 80 de miniștri și vom avea o imagine clară asupra lipsei de coerență, a lipsei programelor și politicilor publice. În trei ani, România s-a remarcat doar prin indicatorii negativi obținuți în plan european, prin cea mai mare inflație, prin locuri codașe în clasamentele privind creșterea economiei, educația sau sănătatea. De fapt, astăzi a cîștigat Ŕomânia. Se încheie un ciclu care a început la referendumul pentru Justiție, a continuat apoi la alegerile europarlamentare, în 26 mai 2019, cînd românii au arătat clar că nu mai vor PSD, nu mai vor Guvernul Dăncilă. Cel mai slab din ultimii 30 de ani, care a călcat totul în picioare, a guvernat haotic și doar pentru atingerea unor scopuri meschine. A vrut să subjuge Justiția, să îndeparteze România de partenerii euroatlantici, a făcut economia praf. Noi, liberalii, știm că ce urmează, nu este simplu. Este nevoie de multă muncă, pentru a reclădi o economie în derivă și o țară cu instituții publice excesiv politizate. Competența și responsabilitatea trebuie să fie pilonii pe care se va construi viitoarea guvernare, care să le redea românilor speranța că pot trăi într-o țară unde sînt respectați și contează”, a declarat Eugen Ţapu.

Citește știrea

Trending