Contactează-ne

Actualitate

Nemţeanca Laura Pal, bronz la mondialul din Cehia

Știe publicată cu

în data de

■ sportiva de la CS Ceahlăul a fost ştrocul echipajului de 8+1 al României la Campionatul Mondial de juniori de la Racice, Cehia ■ „Antrenorii de la lot au văzut-o pe Laura că e mai ambiţioasă şi au distribuit-o în acest rol“, a declarat profesorul Valentin Gavril, directorul CS Ceahlăul ■

Laura Pal a cîştigat medalia de bronz la Campionatul Mondial de canotaj pentru juniori care a avut loc la Racice, Cehia. În finala disputată duminică, 12 august, sportiva în vîrstă de 17 ani, legitimată la CS Ceahlăul – LPS Piatra Neamţ a făcut parte din echipajul de 8+1 al României. Medalia de aur a probei regină a canotajului mondial a revenit ambarcaţiunii ţării gazdă, Cehia, cu timpul de 6 minute, 27 secunde şi 280 sutimi, în timp ce selecţionata Statelor Unite ale Americii a fost pe locul secund, cu timpul de 6 minute, 29 secunde şi 260 sutimi. Româncele au completat podiumul cu timpul de 6 minute, 31 secunde şi 190 sutimi. Germania a terminat pe locul 4, iar Italia a trecut ultima linia de sosire a finalei. Dacă la 2000 de metri România a fost pe 3, tricolorele fusesera pe locul 3 la punctul de control de la 500 de metri, după care la punctele de control de la 1000 de metri şi 1500 de metri, erau doar în urma Cehiei. Colegele Laurei, în barca de 8+1 au fost: Amalia Bucu, Georgiana Tătaru, Lorena Constantin, Gabriela Paraschiv, Alice Elena Ţurcanu, Iuliana Timoc, Alexandra Ungureanu şi Victoria Ştefania Petreanu. „Sincer, mă aşteptam la o medalie, pentru că fetele s-au pregătit foarte mult. Şi-au pregătit şi cehii echipa lor cu care au cîtigat şi titlul. Echipajul nostru este tînăr, dar valorile sînt apropiate la acest nivel, vor fi junioare şi la anul“, a declarat profesorul Valentin Gavril, directorul CS Ceahlăul şi şeful secţiei de canotaj al clubului pietrean. Acesta este şi dirigintele clasei a XII-a în care învaţă Laura la Liceul cu Program Sportiv Piatra Neamţ. Profesorul Gavril a descris şi rolul pe care tînăra nemţeancă l-a avut în succesul ambarcaţiunii tricolore. „Laura a avut o misiune grea ţinînd ştrocul bărcii. Antrenorii de la lot au văzut-o că e mai impunătoare şi e foarte ambiţioasă şi au distribuit-o în acest rol în care trebuie să impună cadenţa. Ştrocul stă în faţă şi celelalte se iau după ea ţinînd controlul bărcii. Misiunea e mare, trebuie să ţii şi controlul şi să tragi la vîsle“, a mai precizat directorul CS Ceahlăul. De menţionat că Laura Pal a cîştigat anul acesta şi titlul european în Franţa, la Gravelines, în proba de 4 fără cîrmaci, într-un echipaj al României care a depăşit Italia, Danemarca, Elveţia şi Croaţia. La finele acestei luni, este posibil ca sportiva nemţeancă să participe la Campionatul European de Tineret din Bulgaria, de la Plovidv. Alte două sportive de la CS Ceahlăul – LPS vor fi prezente la această competiţie, Alexandra Rusu şi Monica Andron. Un alt obiectiv pentru Laura Pal este participarea la Campionatul Balcanic (tot de la Plovdiv), Campionatele Naţionale de Tineret şi Seniori (15-20 septembrie) de la Snagov şi Regata Internaţională Porţile de Fier de la Orşova. Rezultatele Laurei Pal şi a colegelor de club vin şi ca urmare a finanţării asigurate de CJ Neamţ, prin Asociaţia Judeţeană de Canotaj, a proiectului „Medalii naţionale şi internaţionale la canotaj pentru judeţul Neamţ“.

Citește știrea
Advertisement
loading...
Postează comentariu

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Actualitate

Neamţ: Reţinut pentru că şi-a dat foc la casă

Știe publicată cu

în data de

■ în urma grozăviei, patru persoane au suferit atac de panică, iar una a fost spitalizată ■ piromanul ar putea fi arestat ■

Patru persoane au necesitat îngrijiri medicale după ce au suferit atac de panică din cauza unui incendiu pus de o mînă criminală la o locuinţă particulară din Tupilaţi. Evenimentul nedorit a avut loc pe 23 aprilie şi s-a cerut ajutor prin numărul unic de urgenţă 112, apelul fiind înregistrat în Dispeceratul Integrat ISU – Ambulanţă al judeţului Neamţ la ora 17.43. La locul indicat de apelant s-au deplasat trei echipaje de pompieri militari de la Detaşamentul de pompieri Roman cu două autospeciale de lucru cu apă şi spumă şi o ambulanţă SMURD. Ajunse la faţa locului, forţele profesioniste de intervenţie au localizat şi lichidat incendiul care se manifesta generalizat la acoperişul unei case de locuit, precum şi în interiorul locuinţei. În urma incendiului au ars bunuri din locuinţă şi acoperişul casei şi s-au degradat pereţii pe o suprafaţă de aproximativ 60 de metri pătraţi. „La locul evenimentului patru persoane au necesitat îngrijiri medicale, prezentînd atac de panică. Li s-a acordat primul ajutor medical calificat de către echipajul SMURD. O femeie a fost transportată la spital de către echipajul SMURD, celelalte victime refuzînd transportul la spital“, conform unui comunicat al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Neamţ. La final specialiştii au cercetat şi au ajuns la concluzia că nu a fost vorba de un accident, ci dimpotrivă, focul a plecat de la o mînă criminală, sau tehnic spus „folosirea intenţionată a sursei de aprindere pentru a genera incendiul“. Autor a fost chiar proprietarul în vîrstă de 49 de ani, care anterior se certase cu familia şi ameninţase că va incendia locuinţa. El fusese reclamat de fiica de 28 de ani, fiind prins în flagrant de poliţişti. În urma audierilor acesta a fost reţinut pentru 24 de ore, fiind acuzat de săvîrşirea infracţiunilor de distrugere prin incendiere şi ameninţare. Bărbatul urma a fi prezentat unui procuror din cadrul Parchetului de pe lîngă Judecătoria Piatra Neamţ cu propunere de arestare preventivă. Rămîne de văzut dacă suspectul va fi privat de libertate sau dacă va fi aplicată o măsură preventivă mai blîndă. Poate control judiciar, pentru că arestul la domiciliu ar fi cam impropriu, deoarece casa nu prea mai este „capabilă“ să asigure condiţii de locuire din cauza incendiului. Un at incendiu provocat de o mînă criminală a avut loc sîmbătă, 20 aprilie, în jurul orei 22, la un stog de fîn din localitatea Chilii, comuna Valea Ursului. Au intervenit militarii de la Detaşamentul de Pompieri Roman cu o autospecială de stingere cu apă şi spumă şi serviciul voluntar al comunei Oniceni cu autospeciala din dotare. Au ars circa şapte tone de fîn din cauza „folosirii intenţionată a sursei de aprindere pentru a genera incendiul“.

Citește știrea

Actualitate

Neamţ: Mort în casă

Știe publicată cu

în data de

Pompierii nemţeni au fost solicitaţi marţi, 23 aprilie, în jurul orei 14.48, să intre în casa unui romaşcan care nu răspundea la uşă. S- au deplasat trei echipaje de pompieri militari cu o autospecială de descarcerare, o autospeciala de intervenţie şi lucru la înălţimi, precum şi o ambulanţă SMUDR. Echipajele au pătruns în apartament pe o fereastră şi din păcate proprietarul a fost găsit decedat.

Citește știrea

Actualitate

Piatra Neamţ: Buget sărac, speranţa în fondurile europene

Știe publicată cu

în data de

Primarul municipiului Piatra Neamţ, Dragoş Chitic, a anunţat într-o conferinţă de presă susţinută miercuri, 24 aprilie, că bugetul oraşului este afectat de o politică fiscală guvernamentală defavorabilă şi de creditele din perioada 2005-2007, dar şi-a exprimat încrederea că vor fi găsite soluţii pentru ca aceste aspecte să nu îi afecteze pe pietreni. Una dintre soluţii, fondurile europene, în acest sens reamintind că pînă la 31 martie au fost depuse proiecte în valoare de peste 92 de milioane de euro. “Săptămîna aceasta, luni, 22 aprilie, a fost aprobat bugetul Municipiului Piatra Neamţ pentru anul 2019. Şi în acest an bugetul oraşului este afectat de o politică fiscală guvernamentală defavorabilă localităţilor din întreaga ţară, prin alocarea unor sume insuficiente ţinînd cont că s-au transferat şi cheltuieli suplimentare către autorităţile locale. Bugetul municipiului Piatra Neamţ este totodată afectat şi de creditele mari contractate de municipalitatea pietreană în perioada 2005-2007. Rolul meu ca primar este să găsesc soluţii pentru ca pietrenii să nu simtă constrîngerile bugetare locale. Oraşul, chiar şi în aceste condiţii trebuie să funcţioneze şi să se dezvolte, trebuie întreţinut corespunzător, calitatea serviciilor publice trebuie să crească iar problemele comunităţii trebuie rezolvate. Una dintre soluţiile pentru dezvoltarea localităţii este atragerea de fonduri, în principal europene. În acest sens au fost realizate şi depuse pentru finanţare europeană pînă la 31 martie proiecte în valoare de peste 92 de milioane de euro, care vor moderniza şi dezvolta într-un ritm accelerat oraşul Piatra Neamţ în următorii trei ani. Voi prezenta în fiecare lună situaţia proiectelor depuse şi stadiul proiectelor finanţate din bani europeni de care va beneficia municipiul Piatra Neamţ în următoarea perioadă”, a declarat Dragoş Chitic. Acesta a folosit prilejul conferinţei de presă şi pentru a transmite pietrenilor un mesaj cu ocazia Sărbătorilor Pascale: “Bucuria Învierii Domnului să vă pătrundă în suflet, să vă lumineze calea în viaţă şi să vă umple inimile de bucurie! Vă doresc un Paşte Fericit alături de cei dragi!”.

Citește știrea

Trending