Publicitate

- un bărbat din Roman a fost inculpat pentru evaziune fiscală cu o pagubă de vreo 52.000 lei - în alt dosar s-a pronunţat o sentinţă cu suspendare -

Procurorii din cadrul Parchetului de pe lîngă Tribunalul Neamţ au finalizat urmărirerea penală şi au dispus trimiterea în judecată a lui Virgil Cojocea, de 50 de ani, din Roman, în sarcina sa fiind reţinută săvîrşirea infracţiunii de evaziune fiscală. Cercetările au condus la concluzia că totul ar fi avut loc în urmă cu mai mulţi ani, în perioada 2011 – 2012. Atunci inculpatul ar fi deţinut o societate comercială şi, spun achetatorii, ar fi înregistrat în contabilitatea firmei achiziţii fictive de la un număr de 20 de societăţi comerciale. În acest fel ar fi creat un prejudiciu bugetului de stat care se cifrează la circa 52.000 lei, reprezentînd impozit pe profit şi taxă pe valoare adăugată. Urmărirerea penală a fost finalizată luna trecută, cînd dosarul a fost înregistrat pe rolul Tribunalului Neamţ, intrînd mai apoi în procedură de Cameră preliminară. Aceasta s-a încheiat recent şi judecătorii au decis începerea procesului.

În temeiul art. 346 alin. 1 Cod procedură penală, constată legalitatea administrării probelor, a efectuării actelor de urmărire penală şi a sesizării instanţei, prin rechizitoriul nr. 1150/P/2014 din 19.12.2017, emis de Parchetul de pe lîngă Tribunalul Neamţ, privind pe inculpatul Cojocea Virgil, trimis în judecată pentru săvîrşirea infracţiunii de evaziune fiscală, prevazută de art. 9 alin. 1 lit. c din Legea nr. 241/2005, cu aplicarea art. 41 alin. 2 Cod penal anterior şi art. 5 Cod penal. Dispune începerea judecăţii cauzei privind pe inculpatul Cojocea Virgil“, conform Tribunalului Neamţ.

De acum înainte, procesul intră în linie dreaptă, va fi public, şi va continua cu administrări de probe şi aufieri de martori în vederea stabilirii vinovăţiei sau nevinovăţiei inculpatului. Într-o altă cauză de evaziune fiscală judecătorii aceleiaşi instanţe s-au pronunţat deja. Ionel Stănescu a fost găsit vinovat de judecători şi a fost condamnat la 2 ani de închisoare cu suspendare. El este bun de plată către Finanţele Publice Neamţ cu peste 38.000 de lei. În această cauză sentinţa primei instanţe nu este definitivă şi poate fi atacată la Curtea de Apel Bacău de oricare din părţile interesate.

loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.