Contactează-ne

Actualitate

Neamţ: Zile perfecte de toamnă, ploi ioc

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ meteorologii anunţă valori termice plăcute ■ ceva mai răcoare va fi în week-end ■ seceta persistă ■

Meteorologii dau asigurări că toamna ţine cu noi, se anunţă valori termice plăcute, iar o uşoară răcorire ar putea avea loc la finele săptămînii. Cel puţin aşa rezultă din estimarea evoluţiei valorilor termice şi a precipitaţiilor pentru perioada 9 – 22 septembrie, pentru Moldova. „În prima săptămînă, vreme va fi caldă, astfel încît, cu mici variaţii, media maximelor se va menţine în jurul valorii de 27 de grade pînă pe 14 septembrie. În 15 şi 16 septembrie va fi o răcire, astfel că media maximelor va scădea, apoi va creşte uşor pînă la sfîrşitul celei de a doua săptămîni, cînd se va ajunge la o medie regională de 22 de grade. Media minimelor termice se va menţine în jurul a 13 grade. Pe 16 şi 17 septembrie se va produce o scădere, spre 8 grade, ulterior urmînd o creştere treptată, spre 10 grade. Probabilitatea pentru apariţia ploilor, în general slabe, va fi mai ridicată în intervalul 14-18 septembrie“, conform Administraţiei de Meteorologie. Estimarea este realizată folosind produsele numerice ale Centrului European pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia. Sînt prognozate temperaturile maxime şi minime, mediate pentru fiecare regiune a ţării şi adaptate local cu modele statistice şi sînt indicate perioadele cu probabilitatea cea mai ridicată de apariţie a precipitaţiilor. Astăzi, 11 septembrie, se anuţă timp cald şi frumos, soarele va străluci iar în cel mai cald moment al zilei termomtrele vor indica 23 de grade. E vorba de temperaturi măsurate la umbră, pentru că în plin soare vor fi cîteva grade în plus. Noaptea va fi niţel cam rece şi pe fondul unui cer mai mult senin se va înregistra o minimă de 12 grade. Sensibil mai cald va fi joi, 12 septembrie, cînd în zona noastră meteorologii anunţă temperaturi de pînă la 24 de grade. Şi noaptea va fi mai blîndă, cu o minimă care nu coboară sub 13 grade. Una din cele mai calde zile ale săptămînii pare a fi cea de 13 septembrie, cînd ne vom bucura de valori diurne de 25 de grade şi o minimă nocturnă de 15. Cu începere de sîmbătă, 14 septembrie, se face mai rece şi chiar dacă soarele va fi la datorie, se pare că la prînz nu vor fi mai mult de 20 de grade, în timp ce noaptea se vor înregistra 13. Cel mai frig va fi la jumătatea lunii, pe 15 septembrie, cînd soarele nu îşi mai face treaba şi vor fi 16 grade la prînz. Se depreciază dramatic şi regimul termic nocturn, minima fiind de doar 9 grade.

Citește știrea
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Actualitate

Neamţ: Bărbat mort în drum

Știre publicată în urmă cu

în data de

Un bărbat a decedat, marţi, 21 ianuarie, în urma unui stop cardio-respirator, în ciuda eforturilor făcute de un echipaj SMURD pentru a-i salva viaţa.

“În urma unei solicitări venite din partea unei persoane care s-a prezentat la sediul de la Garda 2 de Intervenție Poiana Teiului, pompierii au intervenit pentru acordarea primului ajutor calificat unui bărbat, în vîrstă de aproximativ 50 de ani, căzut în drum.

Acesta se afla în stop cardio respirator. Pamedicii au efectuat manevre de resuscitare. La locul intervenției a venit și un echipaj de la SAJ. Din păcate persoana nu a răspuns manevrelor de resuscitare, fiind declarat decesul”, au comunicat reprezentanţii ISU Neamţ.

Citește știrea

Actualitate

Roman: Dezbateri pe buget

Știre publicată în urmă cu

în data de

Autor

Primăria Roman a lansat, începînd de vineri, 17 ianuarie, în dezbatere publică proiectul de buget şi au început discuţiile cu principalele categorii socio-profesionale.

Conform unui grafic, ieri, primarul s-a întîlnit cu reprezentanţi din Educaţiei. Astăzi vor fi dezbateri cu reprezentanţii din Sănătate şi afaceriştii. Miercuri, va avea loc întîlnirea cu principalele ONG-uri şi cu Consiliul Tinerilor, iar joi cu membrii Consiliului Seniorilor. Seria se va încheia pe 30 ianuarie cu discuţiile cu membrii consiliului local.

Bugetul Romanului e construit pe un total venituri de 96.450.00 mii lei, din care proprii 71.92.900 mii lei. Evetualele propuneri ale cetăţenilor sînt aşteptate a fi depuse pînă la 1 februarie, la Biroul Unic al instituţiei.

Citește știrea

Actualitate

UPDATE Neamţ: A anunţat la 112 că se sinucide. S-a dovedit a fi o glumă proastă

Știre publicată în urmă cu

în data de

Pompierii pietreni au parte în aceste momente, marţi 21 ianuarie, de o misiune mai puţin obişnuită. Prin apel la 112 ei au fost anunţaţi de un bărbat că se va sinucide. După primirea neobişnuitului apel, pompierii au plecat în misiune în zona Podului Căprioara din Piatra Neamţ.

“În urma unui apel la 112, pompierii de la Detașamentul Piatra Neamț, cu o autospecială complexă de intervenție, o barcă și o ambulanță SMURD sînt la o misiune de căutare a unui bărbat care a anunțat că se va sinucide. Misiunea are loc în Piatra Neamț, în zona podului Căprioara”, au anunţat reprezentanţii ISU Neamţ.

 

Vom reveni.

UPDATE: – “În cele din urmă, după mai multe apeluri, bărbatul a răspuns la telefon și a afirmat că se află la Spitalul Județean Piatra Neamț. Au fost făcute verificări la spital și nu s-a confirmat. Bărbatul a închis telefonul. Un echipaj de la IPJ a rămas în zonă” – sursa ISU Neamţ.

 

FOTO generica

Citește știrea

Trending