Contactează-ne

Actualitate

Neamţ: Vremea se schimbă. Ploile se vor transforma în ninsori

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ după ce au fost temperaturi de 16 grade, meteorologii anunţă schimbări majore în registrul termic ■ vor fi ploi, care se vor transforma rapid în ninsoare ■ la finele săptămînii se anunţă maxime negative ■

La fel ca în ultima perioadă de timp şi luna februarie a debutat cu valori termice atipice, în zona Neamţului fiind maxime de 16 grade Celsius.

Şi nopţile au fost deosebit de calde, cu 7 grade, însă de acum înainte registrul meteo se schimbă. Sînt anunţate precipitaţii, la început sub formă de ploaie, apoi se transformă în zăpadă. Temperaturile scad brusc şi pînă la sfîrşitul săptămînii ajungem la maxime negative, în timp ce în cea mai rece noapte vor fi -7 grade.

Conform informaţiilor publicate pe site-ul Administraţiei Naţionale de Meteorologie duminică, 2 februarie, a fost deosebit de cald pentru acest moment al anului, iar la Tîrgu Neamţ s-au înregistrat 16 grade, la Piatra Neamţ termometrele au indicat 15 grade, la Roman au fost 14,4 grade, iar în vîrf de Ceahlău, pe Toaca, au fost -0,3 grade. În noaptea de 2/3 februarie 2020 la Piatra Neamţ minima s-a oprit la 7,2 grade, în timp e la Tîrgu Neamţ s-au înregistrat 2,2 grade, iar la Roman au fost 1,8 grade.

Luni, la ora 11.00 erau deja 11 grade, însă de acum se schimbă vremea radical. Pe 4 februarie, cerul rămîne acoperit şi sînt aşteptate precipitaţii consistente sub formă de ploaie. Deprecierea regimului termic continuă şi la prînz termometrele vor indica vreo 7 grade Celsius în Piatra Neamţ.

Cer acoperit este anunţat şi peste noapte cînd minima scade la 4 grade şi continuă să plouă. Miercuri, 5 februarie, norii nu se dau duşi din zona noastră, iar conform informaţiilor de pe site-ul Administraţiei Naţionale de Meteorologie precipitaţiile revin dar sub formă de ninsoare la o maximă de cel mult 2 grade.

Lapoviţă va fi şi după lăsarea întunericului cînd minima scade pînă la valori negative, iar mercurul din termometre se opreşte la -2 grade. Se pare că de joi, 6 februarie, nu vor mai fi precipitaţii, reapare soarele, dar nu va fi cald. Maxima zilei rămîne cantonată la 2 grade, iar peste noapte va fi cer absolut senin şi se vor înregistra -2 grade.

Una din cele mai reci zile din întreg intervalul de prognoză se anunţă a fi cea de vineri, 7 februarie, cînd chiar dacă va fi soare maxima va fi de negativă, de -1 grad. După lăsarea întunericului ar mai putea fulgui slab la o minimă mai aspră, de -5 grade. Sîmbătă, 8 februarie, aduce cer degajat, dar va fi cel mai frig.

Valorile termice diurne nu trec de -1 grad, în timp ce noaptea se vor înregistra cam -7 grade Celsius. De duminică, 9 februarie, începe să se mai îmbuneze regimul termic. Va fi soare şi temperaturi pozitive, de 2 grade. Noaptea va fi sensibil mai blîndă, de -6 grade.

Dacă prognoza se adevereşte săptămîna viitoare vremea se mai îmbunează şi sînt anunţate maxime de 8 – 9 grade şi minime în jurul valorii de 1 grad.

Citește știrea
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Actualitate

Cine dezertează, unde se ascunde?! Virusul nu ia prizonieri

Știre publicată în urmă cu

în data de

Autor

Comentariu scurt pornit de la faptul că aflu din ce în ce mai multe informaţii legate de demisiile date de angajaţi din sistemul de Sănătate. Pentru ei am o singură întrebare: unde vă ascundeţi şi, dacă veţi avea nevoie de îngrijiri medicale, nu neapărat din cauza coronavirusului, cine credeţi că vi le va oferi?

Toţi colegii dumneavoastră sunt la fel de expuşi, la fel de speriaţi şi la fel de neechipaţi şi ar putea şi ei să decidă să plece. Însă nu o fac şi pentru acest lucru le mulţumesc. Pe cei care pleacă i-aş ruga să înţeleagă că virusul acesta nu ia prizonieri, deci nu avem de ce să ne predăm. Ori îl invingi, ori te învinge. Nu e loc de capitulare.

P.S.: În astfel de momente grele se cern caractere. Înţeleg, am sprijinit şi voi sprijini demersurile cadrelor medicale când au protestat că nu li se dau suficiente echipamente de protecţie.

Evident că sunt vinovaţi politicienii care şi-au bătut joc de Sănătate, iar unii dintre ei încă îşi mai bat joc şi în plină epidemie. Dar acesta nu e motiv să dezertăm.

Ne răfuim cu ei după ce trece nenorocirea şi veţi reuşi să salvaţi cît mai mulţi dintre părinţii şi bunicii noştri. Iar asta înseamnă să staţi în spitale şi să luptaţi pentru noi. Pentru toţi.

Citește știrea

Actualitate

Piatra Neamţ: DOSAR PENAL – Salvatori de la ISU, în pericol din cauza unei inconştiente

Știre publicată în urmă cu

în data de

Autor

■ o femeie care a omis să dea informaţii despre un posibil contact cu o persoană infectată este cercetată penal ■ echipajul de la ISU a intrat în izolare ■

O femeie care a omis să dea cadrelor medicale informaţii cu privire la posibilitatea să fi intrat în contact cu o persoană infectată cu Covid 19 este cercetată penal. În inconştienţa ei, a pus în pericol un echipaj de la ISU, salvatorii fiind în acest moment în izolare la domiciliu pentru o perioadă de 14 zile.

“La data de 31.03.2020 la Parchetul de pe lîngă Judecătoria Piatra Neamţ a fost înregistrat un dosar penal pentru săvîrşirea infracţiunii de omisiunea declarării unor informaţii. Obiectul sesizării se referă la faptul că, în data de 25 martie, un echipaj de prim-ajutor din cadrul IJSU «Petrodava», format din trei subofiţeri, în urma unui apel la 112, s-a prezentat la o adresă din municipiul Piatra Neamţ, ocazie cu care pacienta , transportată ulterior la Spitalul Judeţean de urgenţă Piatra Neamţ, a omis să divulge cadrelor medicale informaţii esenţiale cu privire la posibilitatea de a fi intrat în contact cu o persoană infectată cu COVID-19”, se arată într-un comunicat al Parchetului Piatra Neamţ.

Ceea ce nu înţeleg astfel de inconştienţi este că, dacă îi trimit pe salvatori în izolare la domiciliu sau în carantină, nu va mai avea cine să intervină în caz de incendii sau accidente. La fel cum nu înţeleg cei din sistemul de sănătate care dezertează în aceste momente, că, dacă vor ajunge să necesite chiar ei îngrijiri medicale, nu va avea cine să le ofere aceste servicii.

 

FOTO: generica

Citește știrea

Actualitate

Naţional: Coronavirus – încă trei decese. Nunmărul total a ajuns la 72

Știre publicată în urmă cu

în data de

Trei noi decese ale unor persoane infectate cu coronavirus au fost confirmate oficial pe 31 martie. Numărul total al deceselor la nivel naţional a ajuns la 72.

Deces 70

Femeie, 60 ani, judeţul Ialomița. Persoană cu Insuficiență renală cronică, dializată, cu HTA si hepatită cronică cu virus B, debut în 23.03.2020 (febră, frison, cefalee), internată în 25.03.2020 în Secția Nefrologie ATI Spital Municipal Slobozia.

S-au recoltat probe pentru COVID 19 în data de 26.03.2020, rezultat pozitiv în data de 28.03.2020. Decedat în 31.03.2020.

Nu a avut istoric de călătorie și nici contact recunoscut cu caz confirmat.

Deces 71

Femeie, 53 ani, judeţul Hunedoara. Pacienta internata în data de 17.03.2020 pe Sectia de Oncologie cu diagnosticul de Neoplasm ovarian stadiu terminal, Pleurezie metastatică, carcinomatoză peritoneală. Contact cu cazuri confirmate cu COVID-19,  motiv pentru care s-au recoltat probe, a fost confirmată în 30.03.2020. Decedată în 29.03.2020.

Deces 72

Barbat, 65 ani, judeţul Hunedoara. Internat în 25.03.2020 în Spitalul de Boli Infecțioase Deva și transferat în ATI în data de 26.03.2020. Confirmat în aceeași dată , decedat în 31.03.2020. Comorbiditati: HTA.

Fără călătorie, fără contact cunoscut cu caz confirmat.

Citește știrea

Trending