Contactează-ne

Actualitate

Neamţ: Vremea se schimbă dramatic în week-end

Știe publicată cu

în data de

■ meteorologii anunţă valori termice în scădere ■ trecem la valori termice diurne negative ■ vor fi şi precipitaţii sub formă de lapoviţă şi ninsoare ■

Făurar ne-a făcut o surpriză plăcută şi după ce vreo două luni nu am scăpat de zăpadă, în ultimele zile am avut parte de timp frumos, mai cald decît media perioadei şi au fost perioade în care s-au înregistrat maxime de pînă la 14 grade Celsius. Timpul bun nu a ţinut mult şi cu începere de pe 22 februarie, se schimbă condiţiile meteo: temperaturile scad dramatic şi vor fi valori termice negative inclusiv în timpul zilei. Vor veni şi precipitaţii mai ales sub formă de lapoviţă şi ninsoare. Pînă atunci trebuie spus că pe 21 februarie, la prînz, era destul de bine în judeţ, iar la ora 12 se înregistrau 7 grade la Piatra Neamţ, 6 la Roman şi 5 la Tîrg. Mai rece era în vîrf de munte, pe Toaca, unde la acelaşi moment termometrele indicau valori negative de -7 grade. Tot acolo vîntul îşi făcea de cap iar indicele de răcire ajunsese la -27 de grade, stratul de zăpadă fiind de 78 de centimetri. Se face mai frig chiar începînd din 22 februarie, cînd norii se cantonează în zona noastră şi aduc precipitaţii sub formă de lapoviţă, iar în cel mai cald moment al zilei nu vor fi mai mult de 3 grade Celsius. Dacă în noaptea anterioară a fost o minimă pozitivă, de 1 grad, în noaptea de 22/23 februarie minima coboară la -5 grade. Sîmbătă, 23 februarie, va fi şi mai frig, iar la amiază va fi o maximă negativă, de -2 grade. După lăsarea întunericului se face senin şi va fi şi mai rece, cu valori termice nocturne de -6 grade. Cam la fel va fi vremea cel puţin pînă la începutul săptămînii viitoare cînd vor fi maxime la limita îngheţului, 0, cel mult 1 grad, însă noaptea va fi destul de frig cu o minimă de pînă la -7 grade. Ultimele zile ale lui Făurar, în perioada 26 – 26 februarie, sînt anunţate precipitaţii sub formă de ploaie ziua, iar peste noapte va ninge slab. Dacă prognoza se adevereşte este foarte posibil să avem vreme bună în prima zi a lui Mărţişor pentru că vineri, 1 martie, este anunţat cer degajat, soare, şi pînă la 7 grade în Piatra Neamţ.

Citește știrea
Advertisement
loading...
Postează comentariu

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Actualitate

Neamţ: Nu scăpăm de furtuni

Știe publicată cu

în data de

Deşi ne-am fi aşteptat ca aria precipitaţiilor să se mai reducă şi să ieşim din seria de avertismente de vreme rea, meteorologii au emis o nouă informare de furtuni şi vijelii. Este vizat întreg teritoriul ţării de miercuri, 22 mai, de la prînz şi pînă joi, 23 mai, la ora 22. În intervalul meţionat ne putem aştepta la cantităţi de apă însemnate din punct de vedere cantitativ şi manifestări de instabilitate atmosferică temporar accentuată. „În vestul, nord-vestul şi centrul ţării, precum şi la munte, cu precădere în zona Carpaţilor Occidentali şi în jumătatea nordică Carpaţilor Orientali, se vor semnala averse ce vor avea caracter torenţial, descărcări electrice, intensificări ale vîntului ce pot lua aspect de vijelei şi izolat căderi de grindină. Cantităţile de apă vor depăşi 15 – 25 de l/mp şi pe arii restrînse 35 – 40 l/mp“, conform Administraţiei Naţionale de Meteorologie. În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor ANM va actualize avertizările de vreme severă imediată. Joi, chiar dacă sînt anunţate furtuni nu va fi rece pentru că la amiază sînt aşteptate valori termice de 22 de grade. Nu scăpăm de ploi nici pe parcursul zilei de vineri cînd sînt aşteptate averse în special după amiază. Se mai pierd ceva grade, iar maxima zilei nu mai trece de pragul de 20 grade. Noaptea va fi senină, cu o minimă cantonată la 13 grade. Aceleaşi condiţii meteo sînt valabile cel puţin pînă la finele lunii mai, cu ploi în aversă mai ales după amiază. Dacă prognoza se adevereşte, se face ceva mai cald săptămîna viitoare cînd valorile termice saltă la 23 de grade apoi vor creşte pînă la 25 de grade.

Citește știrea

Actualitate

Neamţ: Comoară găsită de un poliţist

Știe publicată cu

în data de

Mai multe monede, vechi de 2000 de ani, au fost descoperite de un om al legii din judeţul Neamţ. Comoara include 21 de denari, 9 groşi moldoveneşti, numeroase vestigii, fibule dacice şi romane, inele şi sigilii datînd din secolul I. d. Hr., au fost găsite de către un poliţist al Secţiei de Poliţie Ion Creangă, un pasionat căutător de comori. Vestigiile arheologice au fost depistate cu ajutorul unui detector de metale pe un teren de pe raza localităţii Secuieni, iar ulterior au fost predate Direcţiei Judeţene pentru Cultură Neamţ. Poliţistul Andrei Prichici a mai găsit astă iarnă un important sigiliu aparţinînd Episcopului de Bucureşti Alexandru Th. Cisar, 1924 – 1954, iar ultima sa descoperire, cea de monede medievale, a fost în cursul lunii mai 2019. „Ultimele monede, respectiv 9 groşi moldoveneşti, le-am găsit duminică. Cel mai adînc a trebuit să sap la 25 de centimetri sub pămînt, unele dintre acestea fiind găsite la suprafaţă“, a declarat poliţistul. Potrivit acestuia, monedele datează din anul 1517 şi au fost emise de Ştefăniţă Vodă. Poliţistul a înfiinţat la începutul lunii decembrie 2018 un club destinat căutătorilor de comori denumit Metal Detect Roman care pînă în prezent a adunat 13 membri.

Citește știrea

Actualitate

Hoţi reţinuţi

Știe publicată cu

în data de

Oamenii legii din cadrul Poliţiei Tîrgu Neamţ au efectuat cinci percheziţii domiciliare în urma cărora pe parcursul zilei de 21 mai, doi tineri au fost reţinuţi bănuiţi fiind de săvîrşirea infracţiunii de furt calificat. În urma audierilor, un tînăr de 21 de ani, din Vînători Neamţ şi un altul de 23 de ani, din Drăgăneşti, au ajuns după gratii. Totul după ce pe 14 mai oamenii legii au fost sesizaţi de angajaţii unei săli de jocuri de nococ despre faptul că persoane necunoscute au sustras o sumă de bani. S-a întîmplat în noaptea de 13/14 mai cînd cei doi suspecţi ar fi intrat în incinta sălii, aflată la parterul unui bloc din Tîrgu Neamţ, şi au plecat cu aproape 21.000 lei. Cei doi vor fi duşi în faţa unui procuror cu propunere de luare a unei măsuri preventive. La acţiune au participat şi luptători ai Serviciului pentru Acţiuni Speciale din cadrul IPJ Neamţ.

Citește știrea

Trending