Contactează-ne

Actualitate

Neamţ: Vreme năbădăioasă

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ la începutul săptămînii viitoare se încălzeşte spectaculos ■ spre finele intervalului se răceşte şi este anunţată lapoviţă şi ninsoare ■

Vremea rămîne în continuare capricioasă, iar ce a mai rămas din iarnă aduce manifestări atipice. Conform Administraţiei Naţionale de Meteorologie, la începutul săptămînii viitoare se încălzeşte spectaculos, iar în zona Neamţului se va ajunge la temperaturi de 13 grade Celsius.

Ulterior se răceşte treptat şi spre finele intervalului de prognoză se ajunge la maxime cu cîteva grade peste limita îngheţului. Spre finalul săptămînii sînt anunţate şi ceva precipitaţii, la început ploi care apoi se transformă în lapoviţă şi ninsoare. Pe 15 februarie, meteorologii anunţă cer acoperit dar fără precipitaţii.

Vor fi temperaturi modeste, ziua nu vor fi mai mult de 5 grade, iar după lăsarea întunericului cerul se degajează şi se ajunge la o minimă de 1 grad, cu plus. Duminică, 16 februarie, revedem soarele şi va fi mai bine comparativ cu intervalul anterior, astfel că maxima saltă pînă la 8 grade. Noaptea va fi mai rece decît precedenta şi se vor înregistra 0 grade.

Săptămîna viitoare debutează cu un regim termic nespecific perioadei, se va înregistra o încălzire bruscă, iar dacă meteorologii au dreptate luni, 17 februarie, va fi soare şi se vor înregistra 13 grade Celsius. Din acest motiv şi noaptea va fi mai caldă şi pe fondul unui cer mai mult senin minima nu coboară sub pragul de 3 grade.

Cam la fel sînt condiţiile meteo şi pentru ziua de marţi, 18 februarie. Din nou soarele va fi la putere iar mercurul din termometre rămîne cantonat la valoarea de 13 grade. Urmează cea mai caldă noapte din această lună şi minima se opreşte la 6 grade Celsius. Cu începere de miercuri, 19 februarie, începe să se răcorească încet, dar sigur, astfel că pe fondul unui cer variabil cu soare nu vor fi mai mult de 10 grade.

După lăsarea întunericului va fi încă bine cu o minimă de 4 grade. Joi, 20 februarie, vremea se schimbă radical. Se adună norii care aduc ploaie slabă şi se face mai rece, nu mai mult de 7 grade în miezul zilei. Şi peste noapte cerul va fi acoperit dar nu mai plouă iar minima se opreşte la 0 grade.

Şi mai rece va fi pe parcursul zilei de vineri, 21 februarie, cînd revin precipitaţiile, dar de această dată va fi lapoviţă pentru că maxima nu mai trece de 4 grade. Nici noaptea nu va fi liniştită, minima rămîne neschimbată, 1 grad, însă lapoviţa de peste zi se transformă în ninsoare după lăsarea întunericului.

De sîmbătă 22 februarie, nu mai avem parte de precipitaţii, reapare soarele, şi va fi sensibil mai cald, pînă la 6 grade. Noaptea aduce cer senin şi o minimă de 0 grade.

Citește știrea
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Actualitate

Neamţ: Luna lui Cuptor nu îşi merită numele

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ în a doua jumătate a lui iulie regimul termic va fi modest ■ sînt aşteptate maxime cuprinse între 19 şi cel mult 25 de grade ■ după mijlocul acestei săptămîni revin precipitaţiile ■

Luna lui Cuptor nu-şi prea merită numele în acest an şi cu excepţia cîtorva zile cu regim termic aproape de limita caniculei, în rest au fost valori termice modeste.

Pentru a doua jumătate a lunii iulie meteorologii au prognozat valori termice sub media perioadei, care în Piatra Neamţ vor fi cuprinse între 19 şi cel mult 25 de grade. Cam de joi încolo revin precipitaţiile, în general fiind vorba de furtuni cu toată suita caracteristică de fenomene, vijelii, tunete şi fulgere şi poate şi căderi de grindină.

Temperaturi modeste au fost în Neamţ şi pe 13 iulie 2020, iar la ora 13 termometrele indicau 20 de grade la Piatra Neamţ şi Roman, în timp ce la Tîrgu Neamţ erau 18. Deosebit de frig pentru acest moment al anului era la staţia de pe Ceahlău – Toaca, numai 3 grade Celsius. Pe 14 iulie nu ne putem aştepta la schimbări în registrul meteo- cel mult 19 grade la amiază, iar noaptea 11.

Se mai încălzeşte niţel miercuri, cam 23 de grade. Sensibil mai cald va fi după lăsarea întunericului cînd se vor înregistra 12 grade. Joi, 16 iulie, va fi bine în prima parte a zilei, cînd pe fondul unui cer mai mult senin se ajunge la o maximă de 24 de grade.

După amiază se strică vremea şi meteorologii anunţă furtuni. Cele mai calde zile vor fi cele de vineri şi sîmbătă. La Piatra Neamţ se vor înregistra 25 de grade Celsius, dar nu trebuie uitată umbrela acasă, pentru că după amiază sînt anunţate furtuni violente cu tunete şi fulgere. Regimul termic diurn îl va influenţa şi pe cel nocturn şi vor fi temperaturi în creştere de la 14 la 16 grade.

Duminică, 19 iulie, debutează cu timp bun, soare şi temperaturi diurne de pînă la 24 de grade. Nu ieşim din zodia furtunilor care se întorc spre după amiază. Noaptea va fi cea mai caldă din întreg intervalul de prognoză şi minima saltă la 17 grade.

Citește știrea

Actualitate

Neamţ: Minoră fugară

Știre publicată în urmă cu

în data de

Poliţiştii caută o minoră, de 15 ani, care a plecat de la domiciliu din data de 10 iulie, orele 13:00 şi nu a mai revenit. Pentru că anchetatorii nu au dat de urma ei, cer ajutorul populaţiei, de menţionat fiind faptul că adolescenta nu este la primul derapaj de acest fel.

Este vorba despre Ciubotaru Elena Nicoleta. Fata are o înălţime de circa 1,65 m, greutate de aproximativ 60 de kilograme, păr roşcat şi ochi căprui. La momentul dispariţiei, minora era îmbrăcată cu un maiou de culoare albă, pantaloni tip jeans albi, fiind încălţată cu adidaşi de aceeaşi culoare. Orice persoană care poate oferi informaţii e rugată să apeleze 112 ori să anunţe Poliţia.

Citește știrea

Actualitate

Neamţ: Fiu violent cu propria mamă. A fost reţinut

Știre publicată în urmă cu

în data de

Violenţa în familie a escaladat în ultima perioadă de timp, la finalul săptămînii trecute avînd loc două astfel de infracţiuni. Primul dintre incidente a avut loc pe 12 iulie, la Săvineşti, o localnică de 52 de ani reclamînd faptul că fiul a distrus mai multe bunuri din locuinţă.

În urma investigaţiilor, s-a stabilit că, pe fondul consumului de alcool, un localnic de 23 de ani, a ameninţat-o cu moartea pe mămă şi că-i dă foc la casă, după care ar fi distrus mai multe bunuri din imobil. Acesta ar fi lovit-o cu pumnii şi cu palmele în zona capului după care a prins-o de păr şi ar fi tîrît-o prin locuinţă.

„Existînd o stare de temere şi un risc asupra vieţii şi integrităţii victimei, poliţiştii au emis un ordin de protecţie provizoriu“, anunţă Poliţia Neamţ.

Tînărul a fost reţinut pentru 24 de ore, fiind cercetat sub aspectul comiterii infracţiunilor de violenţă în familie, ameninţare şi distrugere şi urma să fie prezentat la Parchetului Piatra Neamţ, cu propunere de luare a unei măsuri preventive.

O altă faptă de violenţă în familie a avut loc pe 11 iulie, la Pipirig. Din investigaţiile efectuate s-a stabilit faptul că, pe fondul consumului de alcool şi a unor discuţii în contradictoriu, un bărbat de 53 de ani, din Pipirig ar fi lovit-o pe soţia sa, de 51 de ani, cu un scaun în zona capului şi a antebraţului drept. Victima a suferit leziuni pentru care a fost preluată şi transportată la spital.

Soţul violent a fost reţinut pentru 24 de ore. Pe 12 iulie, a fost eliberat după ce procurorul a dispus măsura controlului judiciar pentru 60 de zile.

FOTO: generica

Citește știrea

Trending