Contactează-ne

Actualitate

Neamţ: Vreme de mai pînă la jumătatea lui Brumar

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ meteorologii anunţă valori termice şi de circa 20 de grade ■ nopţile vor fi deosebit de calde pentru această perioadă ■ seceta persistă, nefiind anunţate precipitaţii ■

Luna noiembrie a debutat cu vreme mai răcoroasă, însă în zilele ce au urmat s-a făcut cu mult mai cald decît media perioadei, astfel încît s-a ajuns la temperaturi mai degrabă comparabile cu luna mai decît cu ultima lună de toamnă. După ce la început de săptămînă în judeţ au fost maxime de pînă la 22 de grade şi pe Toaca au fost 9 grade şi ieri, 5 noiembrie, a fost o zi spectaculos de frumoasă. La ora 10.00, termometrele indicau deja 17 grade în reşedinţa de judeţ, iar la Roman şi Tîrgu Neamţ erau 16 grade. Pe Ceahlău, la staţia de pe vîrful Toaca erau numai 2 grade, dar din cauza vîntului puternic de pe creste la acelaşi moment indicele de răcire era de – 17 grade. De timp bun şi mai cald decît ar fi normal ne vom bucura cel puţin pînă după prima jumătate a lui Brumar. Cel puţin aşa rezultă din estimarea evoluţiei valorilor termice şi a precipitaţiilor în perioada 4 – 17 noiembrie 2019, pentru regiunea Moldova. „În cea mai mare parte a intervalului, regimul temperaturii aerului va fi caracterizat de valori cu mult mai ridicate decît ar fi normal în prima jumătate a lunii noiembrie. Astfel, maximele diurne se vor încadra, în medie, între 16 şi 20 de grade, cu valori mai scăzute în jurul datei de 7 noiembrie. Abaterea pozitivă a valorilor minime faţă de normalul perioadei va fi semnificativă, acestea urmînd a se încadra între 6 şi 10 grade, mediat regional. O răcire a vremii este estimată a se produce dupa data de 14 noiembrie, însă, cel mai probabil, temperaturile vor fi apropiate sau uşor peste mediile multianuale. Regimul pluviometric va fi deficitar. Ploi slabe, cu caracter local şi temporar, se vor semnala cu probabilitate mai mare în perioada 7-8 noiembrie şi spre sfîrşitul intervalului de prognoză“, conform Agenţiei Naţionale de Meteorologie. Aşa stînd lucrurile, trebuie spus că şi astăzi, 6 noiembrie este anunţat timp foarte cald. Soarele va străluci cu putere, cerul nu va fi brăzdat de nici un nor iar la amiază avem promisiunea unei maxime de 20 de grade Celsius. Şi noaptea va fi plăcută, cu cer senin şi o minimă nu mai mică de 10 grade. Singura zi în care nu vedem soarele iar norii se vor cantona în zona noastră este cea de joi, 7 noiembrie. Chiar dacă cerul va fi acoperit nu vor fi precipitaţii decît cel mult rare şi neînsemnate din punct de vedere cantitativ. Singura schimbare din registrul meteo nocturn este că vor fi nori însă minima rămîne cantonată la 10 grade Celsius. Vineri, 8 noiembrie, se mai răcoreşte niţel, dar măcar apare soarele. Va fi timp frumos, însă maxima nu mai trece de pragul de 14 grade. O răcorire se simte şi după lăsarea întunericului, iar minima ajunge la 7 grade. Week-end-ul se anunţă cald şi frumos. Sîmbătă, 9 noiembrie, va fi cer variabil cu soare şi cam 17 grade în cel mai cald moment al zilei. După lăsarea întunericului va fi senin şi vreo 8 grade celsius în termometre. Duminică, 10 noiembrie aduce o maximă diurnă de 13 grade şi o minimă nocturnă de 7 grade.

Citește știrea
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Actualitate

Neamţ: 450 de amenzi şi 70 de permise “săltate”, după o razie a poliţiştilor de la rutier

Știre publicată în urmă cu

în data de

Poliţiştii de la Rutier au aplicat, în doar cinci zile, 452 de amenzi şi au reţinut peste 70 de permise de conducere.

Cele mai multe permise au fost eţinute pentru depăşire de viteză, dar unii şoferi au devenit pietoni şi pentru consum de alcool sau depăşiri neregulamentare.

“În perioada 13 – 17 noiembrie a.c.,  polițiștii Serviciului Rutier Neamț în colaborare cu cei ai Serviciului de Ordine Publică au acționat pentru combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere grave.

Astfel, în cele 5 zile de controale, polițiștii au aplicat 452  de sancțiuni contravenționale, conform O.U.G. 195/2002 R.

În cadrul acțiunii, au fost reținute peste 70 de permise de conducere, dintre care 35 pentru depășirea cu mai mult de 50 km/h a vitezei maxime admise,  10 pentru alcool, 11 pentru depășire neregulamentară și 23 pentru alte abateri”, se precizează în comunicatul de presă al IPJ Neamţ.

Polițiștii au constatat şi 8 infracțiuni la regimul rutier, dintre care două pentru conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului, una pentru conducerea unui vehicul fără permis de conducere și 5 pentru infracțiuni de altă natură.

“Astfel de acţiuni vor continua şi în perioada următoare, în vederea combaterii cauzelor generatoare de accidente, respectiv excesul de viteză și consumul de alcool în rîndul conducătorilor auto”, atenţionează poliţiştii nemţeni.

Citește știrea

Actualitate

Neamţ: Un beţivan şi-a bătut mama şi merge “la beci”

Știre publicată în urmă cu

în data de

Un bărbat în vîrstă de 51 de ani, care, pe fondul consumului de alcool, şi-a bătut mama şi a încălcat apoi şi ordinul de protecţie, a fost băgat la beci de poliţişti.

“Din cercetări a reieșit faptul că, la data de 17 noiembrie a.c., pe fondul consumului de băuturi alcoolice, un bărbat de 51 de ani, din Dulcești, ar fi lovit-o pe mama sa, de 78 de ani, cu palmele în zona feței și i-ar fi adresat amenințări cu acte de violență, fapt pentru care polițiștii au emis un ordin de protecție provizoriu prin care acesta a fost obligat să părăsească locuinţa comună”, au transmis poliţiştii nemţeni.

Scandalagiul nu s-a liniştit însă şi în cursul aceleiași zile ar fi pătruns în incinta imobilului mamei sale, fiind depistat de polițiști încălcînd obligațiile dispuse.

A fost condus la sediul poliției în vederea continuării cercetărilor.

“În urma administrării probatoriului, la data de 18 noiembrie a.c., polițiștii l-au reținut pentru 24 de ore, sub aspectul comiterii infracțiunii de încălcarea ordinului de protecție provizoriu, fiind introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul I.P.J. Neamț.

Astăzi, bărbatul urmează să fie prezentat Parchetului de pe lîngă Judecătoria Roman cu propunere de luare a unei măsuri preventive”, se mai precizează în comunicatul de presă al IPJ Neamţ.

 

FOTO: generica

Citește știrea

Actualitate

Neamţ: Bătaie, la crîşmă, patru persoane reţinute

Știre publicată în urmă cu

în data de

Patru persoane au fost reţinute pentru 24 de ore de poliţiştii nemţeni, după ce s-au încăierat în apropierea unui magazin din Cîndeşti.

Conflictul s-a produs pe fondul consumului de băuturi alcoolice, iar doi bărbaţi au fost transportaţi la spital pentru a primi îngrijiri medicale

„La data de 17 noiembrie a.c., polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Borlești au fost sesizați de către o femeie, de 51 de ani, cu privire la faptul că în apropierea unei societăți comerciale din localitatea Cîndești a izbucnit un conflict între mai multe persoane.

Polițiștii s-au deplasat la fața locului, conflictul fiind aplanat. Totodată, persoanele participante au fost identificate de polițiști și conduse la sediul poliției, în vederea audierii”, au transmis oamenii legii.

Din primele cercetări  reieșit că, în urma unui conflict survenit pe fondul consumului de băuturi alcoolice și a unor neînțelegeri, 4 bărbați cu vîrste cuprinse între 25 și 60 de ani, toți din Cîndești, s-ar fi agresat fizic reciproc.

În urma conflictului, doi bărbați, de 31, respectiv 60 de ani, au suferit leziuni, fapt pentru care au fost preluați și transportați la spital în vederea primirii de îngrijiri medicale.

“În urma probării activității infracționale a celor implicați, polițiștii au dispus măsura reținerii pentru 24 de ore față de cele 4 persoane, sub aspectul comiterii infracțiunilor de tulburarea ordinii și liniștii publice și încăierare. Acestea au fost introduse în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul I.P.J. Neamț, urmînd ca astăzi să fie prezentate Parchetului de pe lîngă Judecătoria Piatra Neamț cu propunerea de luare a unei măsuri preventive”, au mai comunicat poliţiştii nemţeni.

 

FOTO generica

 

Citește știrea

Trending