Contactează-ne

Actualitate

Neamţ: Violată de tată, a rămas însărcinată. Nemernicul a fost arestat

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ un caz de o gravitate rară s-a soldat cu o arestare ■ o minoră de 13 ani şi ceva a rămas însărcinată, cel care a abuzat de ea dovedindu-se a fi chiar tatăl ei ■ probele ADN au dus la rezolvarea cazului, la acest lucru contribuind şi cooperarea între poliţiştii români şi cei italieni ■ autorul faptei a fost reţinut după întoarcerea din Peninsulă ■

Magistraţii de la Judecătoria Roman au trimis după gratii, pentru 30 de zile, un individ de 37 ani, Iulian Şerban, tată a 10 copii, din Băluşeşti, comuna Icuşeşti, acuzat de viol asupra unei minore de 13 ani. Întors, recent, din străinătate, a fost reţinut şi prezentat Parchetului de pe lîngă Judecătoria Roman, fiind arestat în seara zilei de 22 iulie.

Prim procurorul şef adjunct al Parchetului Roman, Dragoş Varganici, a declarat pentru Monitorul: „La data de 22 iulie 2020, organele de cercetare penală au dispus măsura preventivă a reţinerii unei persoane de sex masculin, în vîrstă de 37 de ani, din comuna Icuşeşti, cercetată sub aspectul săvîrşirii infracţiunii de viol în formă continuată.

La aceeaşi dată, procurorii de la Parchetul de pe lîngă Judecătoria Roman au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de această persoană sub aspectul săvîrşirii infracţiunii de viol sub formă continuată şi au sesizat Judecătoria Roman cu propunerea de arestare preventivă.

Judecătorul de drepturi şi libertăţi a a admis propunerea parchetului şi a dispus arestarea preventivă pe o perioadă de 30 de zile“.

Procurorul Varganici a mai spus afirmat că autorul riscă o pedeapsă de pînă la 12 ani închisoare şi a confirmat că violatorul a fost reţinut ca urmare a cooperării cu poliţiştii italieni.

Elena Cozma, asistent social la Primăria Icuşeşti a declarat că viaţa acestei familii e demnă de o veritabilă telenovelă, fiind însă una plină de promiscuităţi. „Bărbatul acuzat de viol lucra în construcţii, în Italia. Victima, de mică, a crescut în Italia, iar faptele s-au petrecut începînd cu 2017.

La un moment dat, copiii au venit cu tatăl acasă, mama rămînînd în Italia, dar s-a întors şi ea după o perioadă. Femeia a constat că fetei îi este rău, a dus-o la medic, care a descoperit că era însărcinată în şase săptămîni. Mama a solicitat să i se facă avort şi s-au luat probe de AND de la făt“, a declarat asistenta socială, Elena Cozma.

Testul a fost efectuat pentru că deja fusese comisă o infracţiune de natură sexuală, dacă avem în vedere vîrsta victimei. S-au luat probe ADN de la fraţii adolescentei şi rude, mai puţin de la violator, care plecase iar în Italia. Ulterior, minora a dat declaraţii evazive, spunînd că a întreţinut relaţii sexuale cu mai multe persoane.

La două-trei săptămîni după întîmplare, mama şi-a luat copiii, plecînd tot în Peninsulă. Cît despre aceasta, ae are 42 de ani şi a trăit la Valea Ursului, în concubinaj cu un bărbat, cu care a avut opt copii. După decesul acestuia s-a stabilit la Băluşeşti, unde o vreme a trăit, tot în concubinaj, cu acest Iulian Şerban pe care-l ştia de mult timp. Şi o să vedem de ce.

În Italia, pentru a primi mai multe drepturi sociale de pe urma copiilor, s-a căsătorit cu Iulian, el luînd numele soţiei, acela de Şerban. Anul trecut, în această familie încropită se pare din interes material, s-a petrecut o tragedie, într-un accident de maşină decedînd doi copii, iar părinţii au primit despăgubiri uriaşe, de circa 2 milioane de euro. Între timp, anchetatorii români, care aveau în lucru cazul fetei rămase însărcinată la 13 ani şi ceva au colaborat cu cei din Italia, i s-a efectuat un test ADN lui Iulian Şerban şi ceea ce era o ipoteză s-a confirmat.

Era tatăl copilului minorei. Asta demonstrează că el şi mama fetei avuseseră relaţii intime cînd femeia trăia în concubinaj cu alt bărbat, cel de la Valea Ursului, decedat între timp. Şi cazul a fost soluţionat zilele trecute, cînd Iulian Şerban a venit în România, pentru a participa la pomenirea unei rude. A urmat reţinerea şi apoi arestarea.

FOTO: generica

Actualitate

ATENȚIE: Restricționări ale circulaţiei rutiere în municipiul Piatra-Neamț în perioada următoare

Știre publicată în urmă cu

în data de

Autor

În urma solicitării făcute de SC Drupo Neamț SA pentru a putea desfăşura lucrări pentru dezafectarea rețelei electrice aeriene fir contact troleibuze, se va restricționa circulaţia vehiculelor în perioada 23.10.2020 – 18.12.2020 , în intervalul orar 18:00 – 06:00, alternativ pe tronsoane, pe următoarele străzi: Bd. G-ral. N. Dăscălescu, Bd.Traian, Str. Orhei, Str. Mihai Viteazu, Str.Dărmănești, Str.1 Decembrie 1918, Bd. Decebal, Piața M. Kogălniceanu, Bd. Republicii Str. Petru Movilă, Str. Bistriței, Bd. 9 Mai și Piața Gării.

Asigurarea semnalizării rutiere se va face de SC Drupo Neamț SA, iar urmărirea restricționării circulaţiei se face de Biroul Rutier din cadrul Poliţiei Municipiului Piatra-Neamţ şi Poliţia Locală.

Citește știrea

Actualitate

Spitalul de la Leţcani, o “ruină” de peste 13 milioane de euro?

Știre publicată în urmă cu

în data de

Autor

Altă ştire tristă: “Zeci de persoane confirmate cu virusul SARS- COV-2 și internate în spitalul mobil de la Lețcani îndură frigul în interiorul containerelor medicale. În cursul zilei de 20 octombrie 2020, în containere s-a înregistrat o temperatură de numai 13 grade Celsius și bolnavii au tremurat de frig. Maricel Popa, fostul președinte al Consiliului Județean Iași, a achiziționat un spital din bani publici cu mari probleme: stațiile de oxigen nu funcționează, instalațiile de climatizare scot un zgomot asurzitor, iar echipamentele par a fi la mâna a doua”. Sursa: www.bzi.ro

Aşadar, după amânări şi amânări, după festivisme greţoase şi mincinoase făcute doar pentru voturi, după cheltuirea a 3,3 milioane de euro din banii nemţenilor, cu ce ne-am ales: cu un spital cu multe probleme, în care amărâţii internaţi cu COVID-19 tremură de frig la orice pană de curent.

Cât despre Secţia ATI, aia extrem de importantă, acolo unde s-ar fi putut salva vieţi ale pacienţilor cu forme grave, lucrurile stau aşa din informaţiile apărute în spaţiul public: ni s-au promis şi am plătit pentru peste 100 de paturi, DSP a avizat 48 de paturi, dar s-a ajuns la doar 24 de paturi pentru că nu funcţionează staţiile de oxigen.

De ce nu funcţionează? Pentru că nu s-a ocupat nimeni de întreţinerea lor în stare de funcţionare. Normal, toţi erau ocupaţi să taie panglici, să se pozeze din toate poziţiile şi să se milogească după voturi.

Penibil? Nu. Normal. De ce normal? Pentru că asta merităm. Lipsa noastră de reacţie ce ne caracterizează încă din anii de dinainte de pandemie, lipsa de coloană vertebrală şi lipsa curajului de a lua atitudine, faptul că am ridicat pupatul în fund al şefilor politici la rang de artă naţională ne-au dat şi ne dau clasa politică pe care o merităm: una plină de lepre şi de ciumaţi, de toate culorile, care ne cheltuie banul public pe spitale în care nu merg staţiile de oxigen, instalaţia de climatizare te asurzeşte când merge şi te transformă în stană de piatră când nu merge. Asta am votat, asta avem şi acum putem muri mulţumiţi că e doar din vina noastră.

Ştiţi ce e şi mai ironic? Că tot din banii noştri şi-au plătit politicienii pozele făcute triumfalist în faţa unui spital care a costat milioane de euro, dar se dovedeşte a fi, iată, o ruină. Am plătit tot, de la cap la coadă, şi apoi i-am şi votat.

Pe final, întreb şi eu public pe “ai mei” politicieni din Neamţ: în “frigiderul” de la Leţcani, la ora aceasta, e vreun nemţean internat? Că 3,3 milioane de euro au dat nemţenii.

Citește știrea

Actualitate

COVID -19: Piatra Neamţ a trecut de pragul de 3 la mie

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ la Bicaz rata de incidenţă este de 3,6, la Girov de 3,7 ■ Taşca şi Tarcău, localităţile carantinate, au o rată de 3,24, respectiv 8,10 ■

Piatra Neamţ a trecut de rata de incidenţă de 3 cazuri de îmbolnăviri de COVID 19 la mia de locuitori, în ultimele 14 zile, fiind raportată joi, 22 octombrie o rată de 3,14, cu 436 de cazuri confirmate în ultimele 14 zile, dintre care 80 în spitale şi 356 cazuri comunitare. În localităţile carantinate din Neamţ, Taşca şi Tarcău, rata de incidenţă este de 8,10, respectiv 3,24. Alte localităţi cu rată peste 3 sunt Bicaz, cu 3,6 şi Girov, cu 3,7. Conform reglementărilor în vigoare, în maxim 48 de ore de la raportarea depăşirii indicilor, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă se va întruni şi va decide ce noi măsuri trebuie aplicate.

Citește știrea

Trending