Contactează-ne

Actualitate

Neamţ: Violată de tată, a rămas însărcinată. Nemernicul a fost arestat

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ un caz de o gravitate rară s-a soldat cu o arestare ■ o minoră de 13 ani şi ceva a rămas însărcinată, cel care a abuzat de ea dovedindu-se a fi chiar tatăl ei ■ probele ADN au dus la rezolvarea cazului, la acest lucru contribuind şi cooperarea între poliţiştii români şi cei italieni ■ autorul faptei a fost reţinut după întoarcerea din Peninsulă ■

Magistraţii de la Judecătoria Roman au trimis după gratii, pentru 30 de zile, un individ de 37 ani, Iulian Şerban, tată a 10 copii, din Băluşeşti, comuna Icuşeşti, acuzat de viol asupra unei minore de 13 ani. Întors, recent, din străinătate, a fost reţinut şi prezentat Parchetului de pe lîngă Judecătoria Roman, fiind arestat în seara zilei de 22 iulie.

Prim procurorul şef adjunct al Parchetului Roman, Dragoş Varganici, a declarat pentru Monitorul: „La data de 22 iulie 2020, organele de cercetare penală au dispus măsura preventivă a reţinerii unei persoane de sex masculin, în vîrstă de 37 de ani, din comuna Icuşeşti, cercetată sub aspectul săvîrşirii infracţiunii de viol în formă continuată.

La aceeaşi dată, procurorii de la Parchetul de pe lîngă Judecătoria Roman au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de această persoană sub aspectul săvîrşirii infracţiunii de viol sub formă continuată şi au sesizat Judecătoria Roman cu propunerea de arestare preventivă.

Judecătorul de drepturi şi libertăţi a a admis propunerea parchetului şi a dispus arestarea preventivă pe o perioadă de 30 de zile“.

Procurorul Varganici a mai spus afirmat că autorul riscă o pedeapsă de pînă la 12 ani închisoare şi a confirmat că violatorul a fost reţinut ca urmare a cooperării cu poliţiştii italieni.

Elena Cozma, asistent social la Primăria Icuşeşti a declarat că viaţa acestei familii e demnă de o veritabilă telenovelă, fiind însă una plină de promiscuităţi. „Bărbatul acuzat de viol lucra în construcţii, în Italia. Victima, de mică, a crescut în Italia, iar faptele s-au petrecut începînd cu 2017.

La un moment dat, copiii au venit cu tatăl acasă, mama rămînînd în Italia, dar s-a întors şi ea după o perioadă. Femeia a constat că fetei îi este rău, a dus-o la medic, care a descoperit că era însărcinată în şase săptămîni. Mama a solicitat să i se facă avort şi s-au luat probe de AND de la făt“, a declarat asistenta socială, Elena Cozma.

Testul a fost efectuat pentru că deja fusese comisă o infracţiune de natură sexuală, dacă avem în vedere vîrsta victimei. S-au luat probe ADN de la fraţii adolescentei şi rude, mai puţin de la violator, care plecase iar în Italia. Ulterior, minora a dat declaraţii evazive, spunînd că a întreţinut relaţii sexuale cu mai multe persoane.

La două-trei săptămîni după întîmplare, mama şi-a luat copiii, plecînd tot în Peninsulă. Cît despre aceasta, ae are 42 de ani şi a trăit la Valea Ursului, în concubinaj cu un bărbat, cu care a avut opt copii. După decesul acestuia s-a stabilit la Băluşeşti, unde o vreme a trăit, tot în concubinaj, cu acest Iulian Şerban pe care-l ştia de mult timp. Şi o să vedem de ce.

În Italia, pentru a primi mai multe drepturi sociale de pe urma copiilor, s-a căsătorit cu Iulian, el luînd numele soţiei, acela de Şerban. Anul trecut, în această familie încropită se pare din interes material, s-a petrecut o tragedie, într-un accident de maşină decedînd doi copii, iar părinţii au primit despăgubiri uriaşe, de circa 2 milioane de euro. Între timp, anchetatorii români, care aveau în lucru cazul fetei rămase însărcinată la 13 ani şi ceva au colaborat cu cei din Italia, i s-a efectuat un test ADN lui Iulian Şerban şi ceea ce era o ipoteză s-a confirmat.

Era tatăl copilului minorei. Asta demonstrează că el şi mama fetei avuseseră relaţii intime cînd femeia trăia în concubinaj cu alt bărbat, cel de la Valea Ursului, decedat între timp. Şi cazul a fost soluţionat zilele trecute, cînd Iulian Şerban a venit în România, pentru a participa la pomenirea unei rude. A urmat reţinerea şi apoi arestarea.

FOTO: generica

Citește știrea
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Actualitate

Neamţ: Pompierii, zi de foc – intervenţii pentru a salva două persoane. Una căzută într-un pârâu cea de-a doua în fântână

Știre publicată în urmă cu

în data de

Două intervenţii majore în mai puţin de jumătate de oră pentru salvatorii nemţeni, luni, 10 august. În jurul orei 17.10 s-a dat alarma pentru salvarea unei persoane care a căzut de pe un pod într-un pârâu din satul Ţolici, comuna Petricani. La doar câteva minute distanţă a survenit o nouă solicitare de intervenţie pentru salvarea unei persoane blocată într-o fântână adâncă de 7 metri, în satul Dobreni, comuna Dobreni.

Vom reveni.

 

  1. UPDATE Ca urmare a unui apel la 112, din jurul orei 16:53, pompierii nemțeni au fost solicitați să intervină pentru degajarea unei persoane căzute în pârâul Țolici, în localitatea Țolici, comuna Petricani. La locul solicitării s-au deplasat un echipaj de pompieri cu o autospecială de stingere cu modul pentru descarcerare din cadrul Detașamentului Târgu Neamț și un echipaj de la SAJ. Pompierii au scos din albia pârâului, cu ajutorul tărgii, un bărbat de aproximativ 60 de ani care căzuse de pe un pod, de la o înălțime de aproximativ 5-6 m. Bărbatul, conștient, a fost preluat de echipajul de la SAJ și transportat la spital – sursa ISU Neamț

UUPDATE 2 Ca urmare a unui apel la 112, din jurul orei 17:08, pompierii nemțeni au fost solicitați să intervină pentru degajarea unei persoane blocată într-o fântâna la cca 4 m adâncime, în localitatea Dobreni. Persoana intrase în fântână (aproximativ 8 m adâncime ), cu ajutorul unei scări, pentru a curăța fântâna. La locul solicitării s-au deplasat două echipaje de pompieri din cadrul Detașamentului Piatra Neamț cu o autospecială complexă de intervenție și o ambulanță SMURD. Pompierii, cu ajutorul mijloacelor specifice de intervenție de evacuare din mediu ostil, au scos un bărbat în vârstă de 68 de ani, conștient. Bărbatul a primit îngrijiri medicale de la paramedici, dar a refuzat transportul la spital.

FOTO: generică

Citește știrea

Actualitate

Neamţ: Locuri rămase în licee şi şcoli profesionale

Știre publicată în urmă cu

în data de

Autor

■ la diverse licee din judeţ au rămas neocupate 80 de locuri ■ şcolile profesionale nu prea atrag pe elevi ■ în judeţ, mai sînt libere 242 de locuri la învăţămîntul profesional de stat şi 39 la învăţămîntul profesional dual ■

În cea de a treia etapă de admitere la liceu şi la şcolile profesionale, în judeţul Neamţ mai sînt încă neocupate 80 de locuri la prima „categorie“ şi 241 la îcealaltă.

Pe site-ul Inspectoratului Şcolar Judeţean şi la sediul şcolilor gimnaziale a fost publicată lista cu locurile libere. Conform metodologiei de organizare şi desfăşurare a admiterii în învăţămîntul liceal de stat şi al Metodologiei de admitere în învăţămîntul profesional de stat, „Unităţile de învăţămînt la care există absolvenţi ai clasei a VIII-a nerepartizaţi în clasa a IX-a pînă la această dată, vor afişa listele cu locurile libere pentru etapa a III- a pe site-ul fiecărei şcoli şi la structurile subordonate.

Şi unităţile de învăţămînt, care au ofertă pentru învăţămîntul profesional de stat şi dual, vor fi obligate să afişeze lista locurilor libere pentru etapa a III- a, pe domenii de pregătire şi calificări profesionale, precum şi informaţiile privind înscrierea în această etapă. În intervalul 24 august şi pînă la începerea cursurilor noului an şcolar 2020-2021, Comisia Judeţeană de Admitere urmează a repartiza pe locurile rămase libere, candidaţii care după încheierea primelor două etape de admitere nu au fost repartizaţi în clasa a IX-a la nivel liceal, profesional şi profesional dual.

Repartizarea se va face în ordinea descrescătoare a mediilor de admitere. Pentru candidaţii care nu au susţinut examenul de Evaluare Naţională , repartizarea se va face în ordinea descrescătoare a mediilor de absolvire a claselor V-VIII. Documentele se vor depune la Sediul Inspectoratului Şcolar din Piatra Neamţ, strada Lt. Drăghiescu nr.44, în perioada 24-31 august.

Agricultura şi industria, domenii neatractive

Studiind lista locurilor neocupate se constată că mai sînt libere la liceu cîte un loc pe ici pe colo. Cele mai multe au rămas la profilul agricol, la Liceul Ion Ionescu de la Brad Horia, unde mai există 19 locuri neocupate.

12 locuri libere sînt şi la Seminarul Teologic Ortodox din Vînători Neamţ, la profilul Telogie Ortodoxă şi alte 11 locuri, la aceeaşi unitate la profilul Patrimoniu cultural. În ceea ce priveşte învăţămîntul profesional au rămas libere 242 locuri la învăţămîntul de stat şi 39 la învăţămîntul profesional dual.

Cele mai multe locuri au rămas neocupate la Colegiul Danubiana din Roman la profilul Turism, alimentaţie publică, unde sînt neocupate 14 locuri. La liceul Tehnologic Vasile Sav din Roman sînt încă neocupate 20 de locuri pentru meseria de strungar şi cinci pentru electrician joasă tensiune.

Alte 12 locuri libere pot fi ocupate la Liceul Gheorghe Ruset Roznovanu din Roznov, pentru meseria zugrav, ipsosar. Şcoala Adjudeni are încă neocupate opt locuri de confecţioner şi nouă de lăcătuş mecanic. La învăţămîntul dual nu au fost încă ocupate 18 locuri în meseria de tîmplar universal. Alte 16 locuri aşteaptă să fie ocupate de cei care doresc să se pregătească în meseria de cofecţioner produse textile la Şcoala Oglinzi.

Cîte 11 locuri libere se găsesc la Liceul Nisiporeşti, în meseria de tîmplar universal şi tot atîtea în meseria de confecţioner preoduse textile. Şi la Şcoala Specială din Piatra Neamţ sînt încă neocupate nouă locuri de confecţioner.

Citește știrea

Actualitate

Neamţ: A ameninţat că se aruncă de la înălţime, dar a fost convins să renunţe

Știre publicată în urmă cu

în data de

Un bărbat din Roman care ameninţa că se aruncă de la înălţime a fost convins de pompieri şi un prieten să renunţe la gestul sinucigaş, luni, 10 august.

“Ca urmare a unui apel la 112, din jurul orei 15.18, pompierii romașcani au fost solicitați să intervină pentru salvarea unei persoane care amenința că se aruncă de la înălţime. Trei echipaje de pompieri din cadrul Detașamentului Roman s-au deplasat la locul evenimentului cu o autospecială de stingere cu modul pentru descarcerare, o autospecială pentru lucru la înălțime și o ambulanță SMURD.

Un bărbat de 32 de ani a fost convins de un prieten și de locțiitorul comandantului Detașamentului Roman să coboare de pe schela unui bloc (de la nivelul etajului al treilea).

După ce a coborât, bărbatul a fost asistat de paramedici, refuzând transportul la spital”, au transmis reprezentanţii ISU Neamţ.

FOTO: generica

Citește știrea

Trending